zmigavci u gradskoj voznji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Zejnil
#51 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Mene to također nervira, pogotovo ulijetanje odmah u desnu traku ako imaš dvije ili tri trake. Policija to ne kažnjava ili je prestala. Nervira me što niko ne daje žmigavac na putu prema Ilidži kada se sa ceste za autoput možeš uključiti direktno za Ilidžu od Stupa. Fino ima strelica a dosada sam vidio samo jedno auto koje je dalo žmigavac ostali samo profuraju.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#52 Re: zmigavci u gradskoj voznji
To sam vjerovatno bio JA
A mene nervira kad se iz pravca Ilidže, starom cestom, prije nadvožnjaka uključuju na "auto-put" prema gradu. Većina obavezno uključi desni žmigavac i odmah presjeca traku za ubrzanje...
-
Zejnil
#53 Re: zmigavci u gradskoj voznji
To pogotovo, ne znam kako to zaboravih. Najače je fakat kada upali desni žmigavac i samo uleti u brzu traku, ma ne bi mu palo napamet da skrene kako treba na izlivnu traku.
- Neelix
#54 Re: zmigavci u gradskoj voznji
ta "traka za ubrzanje" je sve samo ne traka, nemas vremena ni da pogledas u retrovizor da vidis ima li koga, a vec si dosao do kraja. i ja se tu cesto ukljucim odmah u desnu traku, naravno pod uslovom da nema dolazecih auta.
- vozač
#55 Re: zmigavci u gradskoj voznji
90% vozača na ovim prostorima (nevezano za žmigavce) trebalo bi imati redovne časove kod psihijatra, znate ono sa krevetom i pričom, pa onako lagano da se izjadaju prije nego se prihvate volana koji im izgleda prvenstveno služi da izbace iz sebe raznorazne frustracije
možda bi u sklopu reforme zdravstvenog sistema trebalo planirati jačanje segmenta psihijatrije i sličnih "disciplina", nešto kao porodični psihijatar, da ima u evidenciji npr. sve budale iz jedne familije
možda bi u sklopu reforme zdravstvenog sistema trebalo planirati jačanje segmenta psihijatrije i sličnih "disciplina", nešto kao porodični psihijatar, da ima u evidenciji npr. sve budale iz jedne familije
- Pitar s Kariba
#56 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Nemojte tako, nije kod nas baš sve tako crno kad su u pitanju žmigavci
Recimo naši ljudi vrlo uredno i discpilinovano pale sva četiri žmigavca kada ostavljaju auto na sred ceste prilikom obavljanja nekih važnih obaveza - tipa uplačivanja kladionice, razgovora sa bliskim prijateljima, kupovine novina, cigara ili kifli itd.!
Jedan vrlo lijep, pozitivan, samosvjestan i odgovoran običaj naših ljudi
Mislim, kad se već kritikuje ono što ne valja red je i pohvaliti ono što valja
Recimo naši ljudi vrlo uredno i discpilinovano pale sva četiri žmigavca kada ostavljaju auto na sred ceste prilikom obavljanja nekih važnih obaveza - tipa uplačivanja kladionice, razgovora sa bliskim prijateljima, kupovine novina, cigara ili kifli itd.!
Jedan vrlo lijep, pozitivan, samosvjestan i odgovoran običaj naših ljudi
Mislim, kad se već kritikuje ono što ne valja red je i pohvaliti ono što valja
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#57 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Dobro sad...Neelix wrote:ta "traka za ubrzanje" je sve samo ne traka,
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#58 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Bošnjo made marvelsza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Bravurozno graditeljstvo - za Nacionalne Geografije....
- Azamo
#59 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Ima nešto gore od ne davanja žmigavaca...Nema ništa gore nego kad ideš iza auta kojem ne rade štopke a pritom ne daje žmigavac kad skreće,puco bi u njega odmah. 
- silent_BoB
#60 Re: zmigavci u gradskoj voznji
zmigavac.......sta ti je to???
gas gas
svakodnevnica je da se vozi bez davanja signala....i jos kad se nadju neki vozaci da ureduju hahahahah ama imas pravila i vozi,sta me imas pustati ako sam ti lijevi i sl
gas gas
svakodnevnica je da se vozi bez davanja signala....i jos kad se nadju neki vozaci da ureduju hahahahah ama imas pravila i vozi,sta me imas pustati ako sam ti lijevi i sl
-
jefferson
#61 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Nema nista gore od ovog scenarija.
Upali desni zmigavac a skrene lijevo! jbt pa objesio bi odmah vozaca.
To sam jednom pricao nekome i tip mi rece: pa to ti je Tesanjski Roling
Upali desni zmigavac a skrene lijevo! jbt pa objesio bi odmah vozaca.
To sam jednom pricao nekome i tip mi rece: pa to ti je Tesanjski Roling
-
ja2
#62 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Ma.Le.Na wrote:meni samo nije jasno cemu vrijedjanje osoba koje igraju NFS![]()
Ma nek igraju ljudi, ali u kuci pred racunarom a ne po ulicama!
-
ja2
#63 Re: zmigavci u gradskoj voznji
madner wrote:Zato sto svjesno ugrozavas sigurnost drugih ucesnika u saobracaju kako bi nekom "ocitao" lekciju i ponasas se nepredljivo sto uveliko povecava rizik. Nema rijeci da izrazim frapiranost, ovo je u rangu sa prolaskom kroz crveno i trkanjem u gradu.Neelix wrote:zasto je gora stvar ako necu da te pustim da mi uletis a da ne upalis zmigavac![]()
kakav mozak
A ti ne ugrozavas svijesno ljude koji normalno voze svojom trakom, ubacujuci se ispred njih bez ikakvog znaka namjere?!?!?!?!
-
ja2
#64 Re: zmigavci u gradskoj voznji
maslina wrote:Nije nužno žmigavac taj koji pokazuje smjer. Možeš i pljunuti na tu stranu, na koju misliš povaliti svoju dvojku. Ko ti je kriv što ne znaš "čitati" njihove znakove.ja2 wrote:Ako je tema bila, izvinjavam se moderatorima
Naime, uvijek me je zanimalo zasto je pojedinim vozacima mrsko dati zmigavac kada se prestrojavaju?? Ne jednom sam vidjela situaciju kada su se vozila zamalo sudarila jer je nekome mrsko dati jebeni zmigavac i time dati drugima znak gdje zele da se prestroje.
Neki vozaci kao da se igraju igrice need for speed po gradu, i zajebavaju sve oko sebe i time rizikuju da povrijede i sebe a i druge ljude i djecu u automobilima.
Ili kada vide da zelim da se iz sporedne ulice ukljucim u glavnu, a oni isto zele skrenuti, ne daju zmigavac, nego ja moram cekat da vidim da li ce skrenut ili nastaviti pravo da bih se mogla ukljuciti, i oni uvijek skrenu bez zmiglavca!!
Ne shvatam svthu tog nekakvog "frajerisanja" za volanom. Sta ako ne das zmigavac znaci da si lafac i dobar vozac??? ne kontam ja tu logiku nikako!!!!!!
Hajd ljudi objasnite mi ove mozdane sklopove, ja ne mogu da ih shvatim.
A sta bih ja terbala nauciti gledati u grah da vidim ko ce gdje skrenuti ili ubaciti se??? kada vozim srednjom trakom uvijek strepim i ocekukjem da mi se neko brzinom munje stvori ispred mene, a vjeruj mi time mnogo vise ugrozavam saobracaj nego kada bi ti upalio jebeni zmigavac!
-
ja2
#65 Re: zmigavci u gradskoj voznji
madner wrote:Nikad se ne ubacujem tako da neko mora usporiti da me pusti![]()
Tehnika se zove voziti malo brze od covjeka iza i biti ispred.
A sta ako taj iza tebe odluci da mora da pozuri kuci na veceru i ubrza???
-
ja2
#66 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Dile wrote:ako mi ima sta mrze... iz b faze kad se ide na glavnu dzadu... i sad fino izlaz iz b faze, prekoputa izlaz iz c faze, oni iz c faze imaju prednost ako ce u b fazu, i onda kamara klocova ne daje zmigavac a skrece prema glavnoj cesti a ti k'o idiot stojis jer mislis da ce oni pravacHebes bingo kako moras tu nagadjati gdje ce ko... a druga je prica sto itioti ne znaju skretati, pa tako i pored toga sto imaju dvije trake da normalno istovremeno skrecu i jedni i drugi, medjed skrece u traku od onih drugih jer se ne zna prestrojiti kasnije, ili staje da svi skrenu iz suprotnog pravca pa tek onda on
Ovo i mene nervira, a kao da ti vozaci namjerno to rade kada vide da stojis i cekas. Majke mi ima pravo zlobne raje. Pa kad bih i bila jedna od vozaca sto ne daju zmigavac, kad bih vidjela da covjek ceka pa tad bih ga bar dala.
-
Cafe Camargue
#67 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Haj se ti bogati kloni ceste i volana i nemoj ugrožavat druge svojom pojavom na cesti... kad si već takav paničar i kad strepiš .. čuj strepi, munjeja2 wrote:A sta bih ja terbala nauciti gledati u grah da vidim ko ce gdje skrenuti ili ubaciti se??? kada vozim srednjom trakom uvijek strepim i ocekukjem da mi se neko brzinom munje stvori ispred mene, a vjeruj mi time mnogo vise ugrozavam saobracaj nego kada bi ti upalio jebeni zmigavac!
- shlauf
#68 Re: zmigavci u gradskoj voznji
ja2 wrote:maslina wrote:[quote="ja2"
A sta bih ja terbala nauciti gledati u grah da vidim ko ce gdje skrenuti ili ubaciti se??? kada vozim srednjom trakom uvijek strepim i ocekukjem da mi se neko brzinom munje stvori ispred mene, a vjeruj mi time mnogo vise ugrozavam saobracaj nego kada bi ti upalio jebeni zmigavac!
Promangupisala se @ja2 odkad je promjenila lamelu. A što psuje ...ja2 wrote:Ovo i mene nervira, a kao da ti vozaci namjerno to rade kada vide da stojis i cekas. Majke mi ima pravo zlobne raje. Pa kad bih i bila jedna od vozaca sto ne daju zmigavac, kad bih vidjela da covjek ceka pa tad bih ga bar dala.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee
- madner
#69 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Ukoliko nema moc teleportacije ne desi se nista. Naime postoji izvjesno kasnjenje, takozvano ubrzanje, koje covjeku omoguci ove visokoslozene manevre.ja2 wrote:madner wrote:Nikad se ne ubacujem tako da neko mora usporiti da me pusti![]()
Tehnika se zove voziti malo brze od covjeka iza i biti ispred.
A sta ako taj iza tebe odluci da mora da pozuri kuci na veceru i ubrza???
-
Walthie
#70 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Zmigavac-Retrovizor dva elementa o kojima zivot vozaca ovisi. Dobar procenat vozaca uopste ne shvata vaznost signalizacije,nazalost tu neozbiljnost placaju glavom. Ja sam bio vozac kamiona,ne radim taj posao vise..
Ne radim zog kamikaza koje se privuku u "mrtvi ugao"pa ako moram naglo kociti zbog budale koja pretice ispred ili nekog drugog razloga-imat cu ostatke ljudskog mesa na zadnjoj osovini. Budala koje ne najavljuju svoje namjere kretanja pa se dovode u opasne situacije,kako sebe tako i druge. Ubice na cesti a sve zbog bahatosti,neznanja i olakog shvatanja zakona. Dosta mi je kamikaza za dva zivota,zbog jednog sam osijedio..
Ruta Visegrad-Rogatica-Sarajevo
Odmah na izlazu iz Rogatice na pocetku serpentina kamikaza sa golfom 2 gubi kontrolu i gledam ga kako ide pravo na mene-nema sanse,mogucnosti,bilo cega da ga izbjegnem.Jedino sto mogu uradidi je da ga "naciljam" lijevim tockom da ne ide ispod vec da se odbije.Razmisljanja u sekundi,tako sam i postupio.Zavrnuo lijevo,blokada i buum. Trauma..
Nije se odbio kako sam mislio ali udar u tocak im je spasio zivot.Debil-kreten-idiot,supruga i dijete u vozilu...sta da vam kazem vise. Prezivjeli su ali on nije prosao dobro i imao je vise prijeloma.
Ubice su na cesti..cuvajte ljudi glave sklanjajte se ili usporite kada vidite divljake a lako ih je prepoznati.Mimo toga sto su odlucili ubiti sebe ne dozvolite da ubiju i vas.
Ne radim zog kamikaza koje se privuku u "mrtvi ugao"pa ako moram naglo kociti zbog budale koja pretice ispred ili nekog drugog razloga-imat cu ostatke ljudskog mesa na zadnjoj osovini. Budala koje ne najavljuju svoje namjere kretanja pa se dovode u opasne situacije,kako sebe tako i druge. Ubice na cesti a sve zbog bahatosti,neznanja i olakog shvatanja zakona. Dosta mi je kamikaza za dva zivota,zbog jednog sam osijedio..
Odmah na izlazu iz Rogatice na pocetku serpentina kamikaza sa golfom 2 gubi kontrolu i gledam ga kako ide pravo na mene-nema sanse,mogucnosti,bilo cega da ga izbjegnem.Jedino sto mogu uradidi je da ga "naciljam" lijevim tockom da ne ide ispod vec da se odbije.Razmisljanja u sekundi,tako sam i postupio.Zavrnuo lijevo,blokada i buum. Trauma..
Nije se odbio kako sam mislio ali udar u tocak im je spasio zivot.Debil-kreten-idiot,supruga i dijete u vozilu...sta da vam kazem vise. Prezivjeli su ali on nije prosao dobro i imao je vise prijeloma.
Ubice su na cesti..cuvajte ljudi glave sklanjajte se ili usporite kada vidite divljake a lako ih je prepoznati.Mimo toga sto su odlucili ubiti sebe ne dozvolite da ubiju i vas.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#71 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Svaka čast na odličnom postu, majstore!!! 
- vozač
#72 Re: zmigavci u gradskoj voznji
Walthie wrote:Zmigavac-Retrovizor dva elementa o kojima zivot vozaca ovisi. Dobar procenat vozaca uopste ne shvata vaznost signalizacije,nazalost tu neozbiljnost placaju glavom. Ja sam bio vozac kamiona,ne radim taj posao vise..
što bi rekli, "znam za sebe kakav sam, al kakva budala mi ide u susret"