Moze li Cetinski napuniti Zetru?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

StupskaBitanga

#51 Re: Moze li Cetinski napuniti Zetru?

Post by StupskaBitanga »

perfect_guy wrote:
samo_ovaj_put wrote:napuni li je na kraju?
avaz je naveo da je bilo oko 8000 (od max 15) iako je meni djelovalo više. Uglavnom, srednji dio tribina i partera su baš popunjeni bili, dok su krajevi bili nešto prazniji
A koliko ulaznica se bukvalo šakom i kapom davalo i nekoliko autobusa iz Hercegovine i Srednje Bosne je došlo
Hej kao glavni pokrovitelj je bio čitav organizator te operacije tako da od tih 8000 ni 1000 je bilo iz Sarajeva
Aquatic B

#52 Re: Moze li Cetinski napuniti Zetru?

Post by Aquatic B »

Zox wrote:Bio sam zadnji put (bukvalno) u Zetri na Van Gogu, proveo 15 minuta unutra, skontao da se ne toci alkohol i izasao. Kakav je to rock koncert bez pive? Sto se mene tice, u zetri mogu svirati i floydi za dz, mene tamo vise nema.
Bilo je pive sinoć :)

Bio sam "zbog nje" na koncertu, i 'ajde, nije loše bilo na kraju :) Iskreno, očekivao sam puno manje raje. Kao što neko napisa, poprilično popunjena Zetra ;)
Better Man

#53 Re: Moze li Cetinski napuniti Zetru?

Post by Better Man »

kurt cobain wrote: Naravno da nece, ne moras se vise oko toga brinuti to je realnost. ja sam se uzasno nervirao oko tih stvari prije, ali sada sam cool, odem do ZGa ili do Austrije i poslusam koncert ili do EXITa :D ako imas dobar posao ostavljaj sa strane da mozes ici na koncerte, vize evo nece trebati(nadamo se) tako da samo put i nades neki jeftin hostel i eto. naravno mozes i hotel sve zavisi od tvoje fin situacije. ali necemo o tome nego kao sto ti rece da se prestanu koncerti "ddomacih" izvodaca zvati spektaklom. to nije spektakl, obicni koncert. najgore mi je bilo kada je koncert Hari Mata Harija najavljivan kao REGIONALNI spektakl a U2 u Zagrebu dva dana rasprodao. njegov koncert je bio 9. ili 10. augusta bas na dane kada su U2 svirali u ZGu. JADNO LJUDI, JADNO.
Ne brini nahodao sam se ja do sad po velikim konceertima ima u jednom postu na ovoj temi. Viza mi ne treba, novci nisu problem, jer imam dobar posao. Vecinu dobrih koncerata sam obisao dok nisam bio zaposlen. 10-og je bio Hari, a taj dan sam bio na drugom koncertu U2 u Zagrebu (u stvari to je trebao biti prvi, ali je ispao drugi zbog velikog interesovanja) i bilo je fenomenalno, organizacija za 10+1. Koja je samo to bila promocija Zagreba i Hrvatske, jer nije mala stvar da ti dođe jedan od najvećih bendova na planeti i održi ne jedan, već 2 koncerta, a znamo da na toj turneji nisu svirali u nekim mnogo većim i poznatijim gradovima i državama i da su u drugim kojima su svirali uglavnom radili po 1 koncert bez obzira što je interesovanje bilo ogromno.I zaista je bilo smiješno nazivati koncert Harija koji nije ni besplatno mogao ni pola Koševa da napuni spektaklom pored U2.To ljeto 2009. godine mi je bilo fenomenalno, jer prije U2 28. juna u Londonu na Hyde Parku Gledao THe Bossa: Bruce Springsteen And E Street Band. 3 sata čistog ludila, kako ljudi praše i koju energiju imaju, posebno sam The Boss. Koncert bez scenskih efekata kakve koriste U2, samo dva velika video zida, light show i ubitačna svirka nakon koje ne možeš ostati ravnodušan. Ne zovu Springsteena bez razloga The Boss.
Last edited by Better Man on 06/12/2010 15:27, edited 3 times in total.
ultima_palabra

#54 Re: Moze li Cetinski napuniti Zetru?

Post by ultima_palabra »

Po meni ne treba sad nešto previše patiti ako nema velikih koncerata u Sarajevu... karte bi bile minimalno 70 KM, i to ne može svako priuštiti. Onaj ko može, on može potegnuti i do ZG/BG a još i guzica puta vidi :-D
Locked