Odabir brisaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

respo

#51 Re: Odabir brisaca

Post by respo »

ne znam samo kome padose vrata na pamet
ado-šampion

#52 Re: Odabir brisaca

Post by ado-šampion »

respo wrote:a da pogledas kontakte gore gdje je sijalica gdje se prebacuje ono stalno gori samo kad su otvorena vrata ili stalno ugaseno
Moglo bi to biti. Mada negdje pričitah da može biti do prekidača u vratima (neki web majstor) i da to riješava električar popravkom ili izmjenom prekidača... Uglavnom pogledaću kontakte na prekidaču kod sijalice, to je jednostavno.
Desert Wind

#53 Re: Odabir brisaca

Post by Desert Wind »

Mene je to isto handrilo pa sam WDom poprsk'o prekidac na vratima i poslije nema vise...
Moze biti samo taj prekidac ili losi kontakti na sijalici olabavljeni ili nesto slicno.
Sarayman

#54 Re: Odabir brisaca

Post by Sarayman »

Potrebni su mi brisači od 65 cm sa posebnim priključkom pa zna li neko gdje ima dobar izbor (da nije tipa Mercator, Obi i sl.)?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55 Re: Odabir brisaca

Post by mk ultra »

Sarayman wrote:Potrebni su mi brisači od 65 cm sa posebnim priključkom pa zna li neko gdje ima dobar izbor (da nije tipa Mercator, Obi i sl.)?
kakav poseban prikljucak? :mrgreen: koje auto?
Sarayman

#56 Re: Odabir brisaca

Post by Sarayman »

mk ultra wrote:
Sarayman wrote:Potrebni su mi brisači od 65 cm sa posebnim priključkom pa zna li neko gdje ima dobar izbor (da nije tipa Mercator, Obi i sl.)?
kakav poseban prikljucak? :mrgreen: koje auto?
Seat Altea XL, poseban adapter. Original u servisu košta 75 KM par pa pokušavam naći zamjenske.
mk ultra

#57 Re: Odabir brisaca

Post by mk ultra »

hehe, druug je za Leona iz te generacije trazio brisače... donosit će ti razne verzije sa Golfa 5, 6, i sl. ali nijedan ne paše

nema ih nigdje u gradu sa onim kačenjem, osim u ASI i Šandoru. U šandoru su 60KM SWF .. on je eto prošli mjesec kupio zadnje što su imali na stanju
Sarayman

#58 Re: Odabir brisaca

Post by Sarayman »

mk ultra wrote:hehe, druug je za Leona iz te generacije trazio brisače... donosit će ti razne verzije sa Golfa 5, 6, i sl. ali nijedan ne paše

nema ih nigdje u gradu sa onim kačenjem, osim u ASI i Šandoru. U šandoru su 60KM SWF .. on je eto prošli mjesec kupio zadnje što su imali na stanju
Ja kad bih našao dobre brisače za 60, 15 Marčina mi ostaje. Sve je bolje od 75 KM, zar ne?
mk ultra

#59 Re: Odabir brisaca

Post by mk ultra »

ovi u Šandoru su SWF, oni ti na audiju dolaze
na VW dolazi Bosch.

Sigurno su bolji :wink:
Hendrix

#60 Re: Odabir brisaca

Post by Hendrix »

Šega mi vidim svoj post na ovoj temi od prije 3 godine kad sam kupio Bosch Aerotwin i evo ih i dan danas brisu :grin:

Nekad ih očistim krpom i operem od masnoće ali nekih problema fakat nisam imao.
kakolijeciti

#61 Re: Odabir brisaca

Post by kakolijeciti »

Stara je tema pa se unaprijed izvinjavam ako se ne mogu podizati teme iz pepela...

Par pitanja za vas forumaše - Vozim Scenic 2007 godina, i sve OK sa autom, pohvale na malenom 1.5dci motoru i tako dalje. Auto redovno servisiram u ovlaštenom Renault servisu za BiH, pa sam zadnji put (prije 3 mjeseca) odlučio staviti i nove brisače. Bila neka akcija, ne sjećam seviše ni marke ni ništa, ali sam ih stavio u priliku kada je bilo lijepo vrijeme zbog čega ih nisam palio. Kako su kasnije dolazili kišoviti dani korištenjem brisača skužio sam da dobro brišu ALI užasno lupaju dok se zaustavljaju u gornjem položaju... Kada sam u servisu pitao za to kažu da je to do loše marke (iako ih oni prodaju), da bi trebalo prestati ako kupim originalne koji su BTW malo manje od 100KM.

Imam priliku naručiti brisače u HR (često putujem) pa ih pokupiti i gledam ovu ponudu http://www.brisaci.hr/ gdje me po jednoj metlici izađu oko 25KM.

Dali odabrati opet neke brisače u nekim autodijelovima ili da odem i kupim original? Dodatno pitanje za Renault fanove ako ih ima - koja marka brisača dođe na novom Renault-u? BOSCH ili nešto drugo francusko možda?
ado-šampion

#62 Re: Odabir brisaca

Post by ado-šampion »

Kakvi supci, prodaju neke znj brisace na kojim uzimaju marzu 200%, onda kad ne valjaju kaze imate originalne. :roll:

Original su sigurno dobri, ti u slobodnoj prodaji su hit and miss, mozes naici na dobre mozes na lose. Jaran je kupio Bosch u slobodnoj prodaji, 60 KM, nisu klincu valjali i covjek ih fino vrati.

Prihvatljivo je da brisaci od 10-15 maraka ne valjaju, losa marka i slicno, ali s 50+ ja bih to trazio da mi vrate pare nazad.
kakolijeciti

#63 Re: Odabir brisaca

Post by kakolijeciti »

ado-šampion wrote:Kakvi supci, prodaju neke znj brisace na kojim uzimaju marzu 200%, onda kad ne valjaju kaze imate originalne. :roll:

Original su sigurno dobri, ti u slobodnoj prodaji su hit and miss, mozes naici na dobre mozes na lose. Jaran je kupio Bosch u slobodnoj prodaji, 60 KM, nisu klincu valjali i covjek ih fino vrati.

Prihvatljivo je da brisaci od 10-15 maraka ne valjaju, losa marka i slicno, ali s 50+ ja bih to trazio da mi vrate pare nazad.
Ma ovi su i bili 14 + 18 km. Manji i veći. Do tada nisam ni znao da se posebno metlice prodaju ovisno o dužini.
supercali

#64 Re: Odabir brisaca

Post by supercali »

Zna li iko ima li gdje dunlop brisaca
Meni su se oni najboljim pokazali
U penny velusici nema
tempuser

#65 Re: Odabir brisaca

Post by tempuser »

Mozda sam ih preplatio ali sa original brisacima se nikad nisam presao dok sa ovim "razvikanim" po prodavnicama kako kad...Na Kangoou obicni Bosch od 16 KM brise par godina bez greske, na drugom autu mrljalju poslije par mjeseci!
530i

#66 Re: Odabir brisaca

Post by 530i »

kakolijeciti wrote:
Ma ovi su i bili 14 + 18 km. Manji i veći. Do tada nisam ni znao da se posebno metlice prodaju ovisno o dužini.
Za ove pare brisači za Scenic ne mogu valjati.
kakolijeciti

#67 Re: Odabir brisaca

Post by kakolijeciti »

530i wrote:
kakolijeciti wrote:
Za ove pare brisači za Scenic ne mogu valjati.
Po nicku pretpostavljam da uživaš u propeleru :) i ja sam do kupovine ovog francuza. Prije sam za bmw uzimao champion i bili su ok. Sada ne znam za što da se odlučim osim da dam stotku i prebolim...
530i

#68 Re: Odabir brisaca

Post by 530i »

Ma jok, baštinim i ja francusku udobnost. Nažalost mislim da je tu original jedino rješenje, tj. dobro rješenje, sve ostalo je vrlo vrlo upitno. Da su obični brisači ne bi bilo problema...da je neko drugo auto (njemačko bezbeli) mogla bi se naći i koja alternativa...al' ovako i ovdje kod nas, teško. Možda negdje vani i ima nešto pristojno a da nije original...napravismo filozofiju oko proste stvari :-)
Post Reply