Torabi I saobracaj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: Torabi I saobracaj

Post by Truba »

ništa čudno ba :mrgreen:
Cholina_Lokica

#52 Re: Torabi I saobracaj

Post by Cholina_Lokica »

nista cudno uopste... kod nas je inace kultura vecine stanovnista da se urinira i sere gdje im prigusti...
Truba

#53 Re: Torabi I saobracaj

Post by Truba »

jel tebi ikad prigustilo :D
Angie071

#54 Re: Torabi I saobracaj

Post by Angie071 »

ZOI '84
U srijedu odluka o eventualnom ostanku Torabija--

Mozda Torabi kupi Zetru pa u avliji bude primao ljude? Svidjelo mu se pLaHo nesto kod nas...
fedor

#55 Re: Torabi I saobracaj

Post by fedor »

A šta ako Torabiju i Asafu prigusti, šta onda!? :lol: :lol: :lol:
kEN0

#56 Re: Torabi I saobracaj

Post by kEN0 »

hajmo ga protjerati...
starii

#57 Re: Torabi I saobracaj

Post by starii »

kEN0 wrote:hajmo ga protjerati...
ma sto nije otisao u čevljanoviće, eno mu tamo poljana i nek okuplja mase, nego je grad zbog njega blokiran...
JThomas

#58 Re: Torabi I saobracaj

Post by JThomas »

Nekako s proljeća wrote::)

Znamo gdje živimo, samo nas uvijek iznenadi spoznaja sa kim dijelimo životni prostor...
ma vodi ga i kući ako hoćeš, što se mene tiče. al' ovo što se radi od grada i saobraćaja je sranje i nema opravdanja. čuda za marku i pola marke.

šta ako nekome u toj gunguli pozli, kako i kada će doći hitna? hoće l' mu torabi magično pomoći?
GAU 8

#59 Re: Torabi I saobracaj

Post by GAU 8 »

JThomas wrote:

Znamo gdje živimo, samo nas uvijek iznenadi spoznaja sa kim dijelimo životni prostor...
ma vodi ga i kući ako hoćeš, što se mene tiče. al' ovo što se radi od grada i saobraćaja je sranje i nema opravdanja. čuda za marku i pola marke.

šta ako nekome u toj gunguli pozli, kako i kada će doći hitna? hoće l' mu torabi magično pomoći?
sta bi da je danas izbila panika povodom lazne dojave o bombi?

Kako bi se zbrinuli potencijalno pogazeni starci i bolesnici?
Organizatori se moraju suociti s cinjenicom da situaciju nemaju pod kontrolom, vec ih eto vile nosaju :D
Troll_Happens

#60 Re: Torabi I saobracaj

Post by Troll_Happens »

JThomas wrote:

kako si uopste mogao to da pomislis da ce nekome pozliti pa kako kad je veliki torabi tu. Nema bolesti i smrti kad je torabi tu hahhaa :lol:
popajic

#61 Re: Torabi I saobracaj

Post by popajic »

nokia6170 wrote:Strašno je vidjeti ono što se dešava u tom dijelu Sarajeva..mene prosto uhvati muka kad vidim i mlado i staro i bolesno i zdravo, pokriveno i sa mahramom i sa krstom na vratu...kako babe i nane i dede hodaju sa po 15 litara u rukama tegleci ih ko zna gdje vise.

Hodaju kilometrima tegleci tolike litre (kilograme) vode, a kuci vjerovatno ne mogu ustati nasuti sebi casu vode, a da odu do prodavnice misaona imenica.

Medju narodom je zavladalo opste ludilo koje ne gleda ni naciju ni vjeru ni godine.

Torabi je nasem drustvu samo pokazao jednu (poraznu) cinjenicu...da ove narode na ovim prostorima ujedinjuje jedino izgleda ludilo, a normalne i civilizovane vrijednosti ih razdvajaju.
Tacno tako :(
A mozda bas Torabi "odradi" sto kvazi politicari niti mogu niti hoce- jedinstvena BIH...makar i u gluposti i primitivizmu.
Boze, u sta se Sarajevo pretvorilo :shock:
samo malo

#62 Re: Torabi I saobracaj

Post by samo malo »

maslina wrote:Neko mi je isporičao kako je nedavno jedna "gospođa" kojoj je pritužilo, a da ne bi izgubila red, čučnula i urinirala u sred onog reda. "Gospođa" je dala puni doprinos povratku u prvobitnu zajednicu, a kojoj stremimo svojim postupcima i načinom razmišljanja. Ždere mi se, žderem. Sere mi se, serem...
Ja neki dan u ambulanti dizem neke recepte, i slusam raju sta pricaju, ovi sto su isli na Zetru.

Jedna kaze da se raja valja po onom blatu oko Zetre, kad se poguraju, to masa kad te ponese, obore te u blato, i onako blatnjavi vracaju se u red i napreduju dalje.

Nisam siguran da je blato nastalo bas iskljucivo od kise, jel :D gdje god vidis zgodno mjesto, ti urin/izmet posadi :run:
MAN-lion's coach

#63 Re: Torabi I saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

maslina wrote:Neko mi je isporičao kako je nedavno jedna "gospođa" kojoj je pritužilo, a da ne bi izgubila red, čučnula i urinirala u sred onog reda. "Gospođa" je dala puni doprinos povratku u prvobitnu zajednicu, a kojoj stremimo svojim postupcima i načinom razmišljanja. Ždere mi se, žderem. Sere mi se, serem...
Eh da Bog sakloni i sačuva...ne mogu više vjerovati da je i do toga došlo... :run: :run:
Dozer

#64 Re: Torabi I saobracaj

Post by Dozer »

:-D
Al' se "bomba" nije mogla Haktivirt radi te silne energije :).

Zajebanciju na stranu, ali ovo sa Torabijem nije nimalo naivno. Sad se svi zadaju u pricu o tome kako je, zaboga, nekome moglo pasti na pamet da se zajebava sa bombaskom prijetnjom, drugi se zadaju u pricu o tome sta je moglo biti s masom i eventualnim stampedom, koliko bi "energeticara" izginulo, itd.

Medjutim, zasto se niko ne pita od kud uopste ideja o dojavi za bombu? Cija je i zasto? Navodno, neke vehabije su se dva dana radnije hvalile kako ce "sutra protjerati Torabija".
Ako je ovo istina, a vrlo vjerovatno jeste jer su upravo oni ti, ili ta grupa, koji ce radikalno pristupiti "rjesavanju problema" koji nije u skladu sa islamskom vjerom, zasto se ne povuce i to pitanje?

Da ne pricamo o vehabijskim pokusajima nematanja "ispravne" vjere, ili preciznije - "ispravnog" nacina prakticiranja islamske vjere u BiH, ali definitivno treba pricati o tome kakvu sliku o sebi saljemo u svijet ovakvim idiotlucima...
Taj Torabi, bez obzira da li je sarlatan ili ne, do sada je obisao pola svijeta i nigdje mu niko nije "postavljao" bombe radi toga sto radi.
Ali eto, u Bosni se nasao neko kome to smeta i ko ce narodu "objasniti" da muslimani ne treba da idu kod Torabija...
Ako se ispostavi da je neka vehabijska grupa ovo "odradila", onda, i uz uvezivanje sa nekim prethodnim desavanjima tih grupa (Q, Moaca i sl.), mozda ne bi bilo lose postaviti i pitanje uspostavljanja nekakvog zakonskog okvira koji bi tretirao te neke radikalne grupe...
Recimo, oduzimanje drzavljanstva i automatska deportacija u neku zemlju koja tolerise takve pokrete...
JThomas

#65 Re: Torabi I saobracaj

Post by JThomas »

ma to je sporedno, budala imaš uvijek. i moj dobar haver je dojavljivao bombu da ne bismo imali kontrolni, i onaj je dojavljivao bombe u sudu zato što ne može da nađe posao, i kad je čolin koncert bio neko je dojavio bombu...toga će uvijek biti sa svim masovnim okupljanjima.
Dozer

#66 Re: Torabi I saobracaj

Post by Dozer »

Ne bih se ja bas slozio da je to u ovom slucaju toliko sporedno...ali dobro...
poznanik

#67 Re: Torabi I saobracaj

Post by poznanik »

JThomas wrote:ma to je sporedno, budala imaš uvijek. i moj dobar haver je dojavljivao bombu da ne bismo imali kontrolni, i onaj je dojavljivao bombe u sudu zato što ne može da nađe posao, i kad je čolin koncert bio neko je dojavio bombu...toga će uvijek biti sa svim masovnim okupljanjima.
Jesi li ga, kao savjestan građanin i pravnik prijavio policiji? Ko je platio sveukupnu štetu izazvanu takvom lažnom dojavom?
fedor

#68 Re: Torabi I saobracaj

Post by fedor »

poznanik wrote:
JThomas wrote:ma to je sporedno, budala imaš uvijek. i moj dobar haver je dojavljivao bombu da ne bismo imali kontrolni, i onaj je dojavljivao bombe u sudu zato što ne može da nađe posao, i kad je čolin koncert bio neko je dojavio bombu...toga će uvijek biti sa svim masovnim okupljanjima.
Jesi li ga, kao savjestan građanin i pravnik prijavio policiji? Ko je platio sveukupnu štetu izazvanu takvom lažnom dojavom?
Ma đe će to radiiti!? Svima, pa čak i okorjelim štreberima, je uvijek bilo draže da nemaju kontrolni (jer idu na onu, mogu još da ponovim do idućeg puta) nego da imaju. A za ove koji i nisu se pretjerano borili za školu, da ne pričam :lol: :lol:
fedor

#69 Re: Torabi I saobracaj

Post by fedor »

fedor wrote:
poznanik wrote:
Ma đe će to radiiti!? Svima, pa čak i okorjelim štreberima, je uvijek bilo draže da nemaju kontrolni (jer idu na onu, mogu još da ponovim do idućeg puta) nego da imaju. A za ove koji i nisu se pretjerano borili za školu, da ne pričam :lol: :lol:
Njihova radost je neizmjerna, baš kao i Torabijeva energija ;-) :D :D
Truba

#70 Re: Torabi I saobracaj

Post by Truba »

kod nas je iz fizike kod valentića bilo sasvim svejedno hoćeš li dobiti keca u ponedjeljak ili četvrtak
:mrgreen: kad znaš da te sljeduje :lol: :lol: :lol:
nikakve bombe ne pomažu tu :x
JThomas

#71 Re: Torabi I saobracaj

Post by JThomas »

pa i ovdje je na kraju bilo bezuspješno :D

elem, poenta je bila da se bombe stalno dojavljuju iz milion razloga, ja ne krijem da ne volim vehabije, al' ne treba odmah sve ni na njih svaljivati :D
Nekako s proljeća

#72 Re: Torabi I saobracaj

Post by Nekako s proljeća »

JThomas wrote:

Ako su automobili registrovani i tehnički ispravni, ne vidim problem o kojem se treba pričati. Neka radi svoj posao onaj kojeg i ja i ti plaćamo kao poreski obveznici, zar ne?
Ako su u pitanju građani grada Sarajeva , opet ne vidim problem ...sloboda kretanja je jedno od osnovnih ljudskih prava. I ovih koji ''zakrče'' i ovih koji bi da to ''prokrče''...svi smo prije svega ljudi zar ne?

Ako ga ti nisi vodio kući ili ne želiš, zašto to predlažeš meni kralju. Vjerujem da si razumna osoba , pa ne vidim razloga da budemo dvije strane. Ako griješim , izvini...desi se .
JThomas

#73 Re: Torabi I saobracaj

Post by JThomas »

sloboda kretanja ne uključuje parkiranje kola na trotoar i na tratinu.

policija ne radi svoj posao, a svjetina nema elementarne kulture i društvene svijesti kad radi to što radi. krenuo si šatro svetog čovjeka, a parkiraš po cesti, trotoaru i livadi tako da blokiraš saobraćaj i praviš kuršlus ostatku svijeta (i samom sebi ako ti se nešto desi), nije li to malo kontradiktorno? daj ba jebote...
fedor

#74 Re: Torabi I saobracaj

Post by fedor »

Eto, shebaše nas. Torabi produžio do 27! :x :x :x
respo

#75 Re: Torabi I saobracaj

Post by respo »

27 novembar?

jeli pomenuo godinu :D
Post Reply