HASAN SALIHAMIDZIC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#51 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Jack Be Nimble »

Ako je uzimao crvena namjerno, to postujem. Mozda je covjek je skontao prije nas sviju da je medjunarodni fudbal smor.
luckylaka

#52 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by luckylaka »

Neelix wrote:Tako je profesionalno dobijao crvene kartone jer mu je profesionalno bilo muka kad mora igrati za drzavu iz koje je dosao, da je to nadasve profesionalno :dance: :run:
Hasan je igrao za ovu drzavu kada je trebalo igrati i kada je trebalo imati muda pa zaigrati za BiH reprezentaciju.To tvoje drkanje o Hasanu nimalo nece naskoditi Hasanu jer HASAN je bio i ostao najbolji fudbaler kojeg BiH ima.P.S.Ljubomora ubija ljude
luckylaka

#53 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by luckylaka »

Club performance League Cup Continental Total
Season Club League Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals
Germany League DFB-Pokal Europe Total
1995–96 Hamburger SV Bundesliga 9 2
1996–97 32 7 5
1997–98 31 10
1998–99 Bayern Munich Bundesliga 30 3 13 2
1999-00 30 4 16 0
2000–01 31 4 15 2
2001–02 19 5 9 1
2002–03 12 2 7 3
2003–04 32 4 8 0
2004–05 29 2 9 2
2005–06 21 2 1
2006–07 29 4 3 0 10 1 30 3
Italy League Coppa Italia Europe Total
2007–08 Juventus Serie A 26 4
2008–09 11 1 2 0
2009–10 14 2
2010–11
Total Germany 305 49
Italy 37 5
Career total 342 54
[edit] Honours

* Bundesliga: 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006
* DFB Pokal: 2000, 2003, 2005, 2006
* UEFA Champions League: 2000–01
* FIFA Club World Cup: 2001
Karijera Hasana Salihamidzica-Impresivno Hvala Hasane. :thumbup: :bih:
komunalac

#54 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by komunalac »

Smješna su mi ova djeca koja nemaju pojma ko je Braco i koliko je njegovo zalaganje na terenu. Ko je od vas gledao Bracu uživo na Koševu ili negdje drugo?Nažalost kad je on igrao u životnoj formi i važio za jedno od najboljih desnih krila svijeta vi ste bili dječica. Koliko je samo Haso puta krpio rupe po repki, pa samo nije branio a sve ostale pozicije je prošao i to kako. Utakmica protiv Španije na Koševu 2000 godine pa Raul se nije čuo čitavu utakmicu.Braco je njega čuvao i utrčavao najbolje kontre možda i u njegovoj karijeri u reprezentaciji.
Ko je to bio bolji od njega:Baljić- kafanski pjevač i pjano, Bola- vječiti šminker, Barba- kavgadžija koji je redovno mlatio svoje igrače...
Ove frustracije prema Braci ljudi ispoljavaju jer su ljubomorni na njegov uspjeh i što ima ono što većina njih nikad neće imati - popularnost, priznati su u tome što rade a novac nije bitan. Koliko mi je poznato novac mu i nije nikada bio bitan za razliku od nekih prolaznih likova u reprezentaciji...

Braco hvala ti, bila je čast gledati i navijati za tebe a mogu zamisliti kolika je čast igrati uz tebe...
Last edited by komunalac on 06/12/2010 07:59, edited 1 time in total.
Corola

#55 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Corola »

Neelix wrote:Israel - Bosnia-Herzegovina 3-1

Date: 11/10/2000

Red Cards: Hasan Salihamidžić (90)

jel se sjecas ove utakmice i ovog kartona, npr?
Po takvim glupostima,Spahica bi onda trebalo objesiti za noge :-) na trgu republike :lol:
Ti poceo ko' onaj debeli Baha. :roll:
luckylaka

#56 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by luckylaka »

Tarik19 wrote:
johnny_blazze wrote:ja bi bas volio da se oprosti od repke na nekoj utakmici onako kako to jedna legenda zasluzuje :bih:
On je legenda Bayerna a ne reprezentacije.
Moj Tarice ti si bio u pelenama kada je Hasan harao europom i samo si negdje nacuo da postoji fudbaler-legenda koji se zove Hasan S.Guglaj Tarice guglaj znat ces vise.P.S.Nisu ljudi izmislili Google za one sto znaju nego....Sorry za off
makkaj

#57 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by makkaj »

pratio sam hasana od hamburga pa na dalje, gledao ga uživo kako igra više puta...čini mi se da niko ovdje ne spori da je hasan bio sjajan fudbaler...e sad što ga ja nikad nisam gotivio, to je moje subjektivno mišljenje....jednostavno uvijek sam od njega očekivao više u repki...npr. gledam ga kako nadigrava karlosa u ligi prvaka...a u repki protiv nekih idiota nema 2 poštena prodora...
Neelix

#58 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

luckylaka wrote:
Neelix wrote:Tako je profesionalno dobijao crvene kartone jer mu je profesionalno bilo muka kad mora igrati za drzavu iz koje je dosao, da je to nadasve profesionalno :dance: :run:
Hasan je igrao za ovu drzavu kada je trebalo igrati i kada je trebalo imati muda pa zaigrati za BiH reprezentaciju.To tvoje drkanje o Hasanu nimalo nece naskoditi Hasanu jer HASAN je bio i ostao najbolji fudbaler kojeg BiH ima.P.S.Ljubomora ubija ljude
eto ja ljubomoran na covjeka kojem je dres svoje zemlje sveti ko meni reprezentacije bolivije...wow, da mi je bit tako hinjav :-)

mogao sam odabrati Dzeku, ili Papeta, ili velikog Sergeja, da sam vec htio biti kao neko...ali ne, ljubomoran sam na lika koji ne zna dvije recenice sastavit da ne zamuca 30 puta :D

komunalac, kladim se da sam stariji od tebe, gledao sam ga u dresu reprezentacije mnogo puta uzivo. nije da sam vidio ni blizu pozrtvovanje kao u bajernu.

neka njemu crvenog, da se ne mora dovlacit na pripreme.
limeni

#59 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by limeni »

makkaj wrote:pratio sam hasana od hamburga pa na dalje, gledao ga uživo kako igra više puta...čini mi se da niko ovdje ne spori da je hasan bio sjajan fudbaler...e sad što ga ja nikad nisam gotivio, to je moje subjektivno mišljenje....jednostavno uvijek sam od njega očekivao više u repki...npr. gledam ga kako nadigrava karlosa u ligi prvaka...a u repki protiv nekih idiota nema 2 poštena prodora...
borio se on i za repku, ali jednostavno smo bili previse losi kao tim da bi se plasirali..jedno je igrati u timu sa igracima kao elber,effenberg,kahn,lizarazu,sagnol,makaay,pizzaro,lucio a drugo je igrati sa igracima kao sto su music,dedic,grujic..
Nogatrans

#60 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Nogatrans »

Jedan je Hasan Salihamidzic!!!! :bih:
komunalac

#61 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by komunalac »

Neelix wrote:
luckylaka wrote:
Nek si mu rekao,i dalje mislim da je frustriran i ljiubomoran na njegov uspjeh ma koliko tvrdio da nije :D
simonese

#62 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by simonese »

Joey Tribbiani

#63 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Joey Tribbiani »

komunalac wrote:Smješna su mi ova djeca koja nemaju pojma ko je Braco i koliko je njegovo zalaganje na terenu. Ko je od vas gledao Bracu uživo na Koševu ili negdje drugo?Nažalost kad je on igrao u životnoj formi i važio za jedno od najboljih desnih krila svijeta vi ste bili dječica. Koliko je samo Haso puta krpio rupe po repki, pa samo nije branio a sve ostale pozicije je prošao i to kako. Utakmica protiv Španije na Koševu 2000 godine pa Raul se nije čuo čitavu utakmicu.Braco je njega čuvao i utrčavao najbolje kontre možda i u njegovoj karijeri u reprezentaciji.
Ko je to bio bolji od njega:Baljić- kafanski pjevač i pjano, Bola- vječiti šminker, Barba- kavgadžija koji je redovno mlatio svoje igrače...
Ove frustracije prema Braci ljudi ispoljavaju jer su ljubomorni na njegov uspjeh i što ima ono što većina njih nikad neće imati - popularnost, priznati su u tome što rade a novac nije bitan. Koliko mi je poznato novac mu i nije nikada bio bitan za razliku od nekih prolaznih likova u reprezentaciji...

Braco hvala ti, bila je čast gledati i navijati za tebe a mogu zamisliti kolika je čast igrati uz tebe...
dobro, i meni je Hasan legenda i drag igrač, ali ako ističeš njega ne moraš ponižavat druge momke. Baljić : boli ga briga, imao je poteza u karijeri s kojim se može pohvalit rijetko koji igrač sa prostora bivše Juge. da nije bilo famozne povrede, ko zna dokle bi dogurao. Ko kaže suportno, laže. To što je pjevao (malo je fulio muzički pravac, ali jebaji ga :D ) i trošio lovu je njegova stvar. To je počeo raditi kad se vratio u Tursku i kad je vidio da ne može naprijed. Bolić nikad nije bio neki veliki znalaca, bio je igrač koji se vrti po kaznenom, ali je zabijao i iskorištavao šanse koje danas propuštaju igrači u velikim ekipama. Nadavao se golova i redovno se odazivao, zalaganje mu niko ne može osporit. Boljeg nismo imali tad i to je to. Kad se spomene Sergej, treba ustat. Imao je jedan incident u repki, ne znam sad ko je koga štociro, Bola njega ili obrnuto. To je ubrzo sredjeno, i jedino je mlatio protivničke igrače. Hasanu zamjeram jedino što je dopustio da ga neka švabica munta oko malog prsta. Mogo je kaku našu koku oženit:mrgreen:
Obuca9

#64 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Obuca9 »

Mislim da je Ester iz Španije, a ne iz Švabije :D
Joey Tribbiani

#65 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Joey Tribbiani »

ma haj tu je to neđe :D
extraordinary

#66 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by extraordinary »

Ester je Španjolka, sestra Francisca Copada, bivšrg fudbalera ( možda još nije bivši ali je u poznim godinama ).
Fozgen

#67 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Fozgen »

No comment
Salihamidzic je, za mene, bio i ostat ce legenda BH fudbala.
BOSNA I HERCEGOVINA - ITALIJA 2:1 (2:1)

PRIJETELJSKA UTAKMICA
06.11.1996. Sarajevo, Olimpijski stadion Koševo (40.000)
Robert Sedlacek (AUT)
BIH: Mirsad DEDIC, Nermin ŠABIC (69' Pavo DADIC), Bakir BEŠIREVIC, Muhamed KONJIC (75' Sanjin PINTUL), Senad BEGIC, Murat JAŠAREVIC, Vlatko GLAVAŠ, Sejad HALILOVIC (62' Sead KAPETANOVIC), Elvir BOLIC (63' Senad BRKIC), Hasan SALIHAMIDŽIC, Elvir BALJIC (60' Vedin MUSIC); S: Fuad MUZUROVIC
ITA: Francesco TOLDO (46' Luca MARCHEGIANI), Daniele CARNASCIALI, Moreno TORRICELLI (70' Luigi APOLLONI), Roberto DI MATEO (46' Frederico GIUNTI), Pasquale PADALINO, Paolo MALDINI, Dino BAGGIO (46' Gianluca LENTINI), Demetrio ALBERTINI, Pierluigi CASIRAGHI (46' Fabrizio RAVANELLI), Gianfranco ZOLA, Enrico CHIESA (46' Marco SIMONE); S: Arrigo SACHI
1:0 Salihamidžic 6’, 1:1 Chiesa 12’, 2:1 Bolic 44’
Žuti kartoni: Halilovic, Jašarevic - Maldini, Torricelli, Albertini
Jbte sjecam se ove utakmice ko da je juce bila, bjezanija u Sarajevo poslije skole sa taxijem iz Zenice.
luckylaka

#68 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by luckylaka »

Nogatrans wrote:Jedan je Hasan Salihamidzic!!!! :bih:
,,Jedan je Hase,, :thumbup: :bih: Kakve bolan ima veze koga je Hasan ozenio sa sportskom karijerom.Ustvari sta nekog boli qrac koga je on ozenio.Hase ima svoj privatni zivot i nikada nisam procitao nista ruzno iz njegovog privatnog zivota.
Magarece_godine

#69 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Magarece_godine »

luckylaka wrote:
,,Jedan je Hase,, :thumbup: :bih: Kakve bolan ima veze koga je Hasan ozenio sa sportskom karijerom.Ustvari sta nekog boli qrac koga je on ozenio.Hase ima svoj privatni zivot i nikada nisam procitao nista ruzno iz njegovog privatnog zivota.
A ono kada se zabio autom u neciju spavacu sobu ? :)

Grande Brazzo .... Igrao je kada se reprezentacija stvarala i hvala mu ....
Dammme

#70 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Dammme »

Joey Tribbiani

#71 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Joey Tribbiani »

luckylaka wrote:

Eto ja se nasekiro pravo oko toga ko mu je žena. Ne moraš svaku šprdanciju lično shvatat. :-D
Edin H.

#72 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Edin H. »

Fozgen wrote:No comment

PRIJETELJSKA UTAKMICA
Robert Sedlacek (AUT)
BIH: Mirsad DEDIC, Nermin ŠABIC (69' Pavo DADIC), Bakir BEŠIREVIC, Muhamed KONJIC (75' Sanjin PINTUL), Senad BEGIC, Murat JAŠAREVIC, Vlatko GLAVAŠ, Sejad HALILOVIC (62' Sead KAPETANOVIC), Elvir BOLIC (63' Senad BRKIC), Hasan SALIHAMIDŽIC, Elvir BALJIC (60' Vedin MUSIC); S: Fuad MUZUROVIC
ITA: Francesco TOLDO (46' Luca MARCHEGIANI), Daniele CARNASCIALI, Moreno TORRICELLI (70' Luigi APOLLONI), Roberto DI MATEO (46' Frederico GIUNTI), Pasquale PADALINO, Paolo MALDINI, Dino BAGGIO (46' Gianluca LENTINI), Demetrio ALBERTINI, Pierluigi CASIRAGHI (46' Fabrizio RAVANELLI), Gianfranco ZOLA, Enrico CHIESA (46' Marco SIMONE); S: Arrigo SACHI
Jbte sjecam se ove utakmice ko da je juce bila, bjezanija u Sarajevo poslije skole sa taxijem iz Zenice.
Nakon toga je negdje Hasan skontao da mu su mu nastupi za reprezentaciju potencijalna prepreka za nastupe u klubu.
Steta, nije bio los igrac, mislim Bayerna :oops:

Potpuno besmislena rasprava, pa ima vas ovdje koliko hocete koji se dan danas furaju na onoga smrada Ibrahimovica sto se odlucio igrati za Svedsku, a ne za BiH, satro nisu mu sa 9 godina ponudili da igra za BiH A tim.
Hasan svakako ima nekih zasluga (citaj doveo nam je Misimovica), ali da se pretrgao oko reprezentacije nakon pocetnog entuzijazma, bas i nije.

Uostalom nevazno, njegova odluka, ali sreca da nisu svi nasi kvalitetni igraci poput njega, ipak je za nas igrao veliki Sergej Barbarez :thumbup:
luckylaka

#73 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
Fozgen wrote:No comment

PRIJETELJSKA UTAKMICA
Robert Sedlacek (AUT)
Nakon toga je negdje Hasan skontao da mu su mu nastupi za reprezentaciju potencijalna prepreka za nastupe u klubu.
Steta, nije bio los igrac, mislim Bayerna :oops:

Potpuno besmislena rasprava, pa ima vas ovdje koliko hocete koji se dan danas furaju na onoga smrada Ibrahimovica sto se odlucio igrati za Svedsku, a ne za BiH, satro nisu mu sa 9 godina ponudili da igra za BiH A tim.
Hasan svakako ima nekih zasluga (citaj doveo nam je Misimovica), ali da se pretrgao oko reprezentacije nakon pocetnog entuzijazma, bas i nije.

Uostalom nevazno, njegova odluka, ali sreca da nisu svi nasi kvalitetni igraci poput njega, ipak je za nas igrao veliki Sergej Barbarez :thumbup:
Naravno svako ima svoje misljenje ali Hasan nista nije ni bolji ni losiji od Sergeja.A sto se tice klupskih osvajanja.Pa valjda je jasno da bi Sergej trebao igrati jos 20 god.da dostigne ono sto je Hasan postigao.P.S.I za nas je igrao veliki Hasan.
Fozgen

#74 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Fozgen »

Valjda zato sto ga nije bilo toliko po TV-u, sto net i nije bio rasprostranjen kao danas pa se o Salihamidzicu i nije mogao stvoriti neki mit ali je eto ipak mogla neka negativna slika.
Hasan u kakvom je klubu igrao, sa kojim je tempom igrao, koju ligu i koliko utakmica sedmicno ili mjesecno i koju je rolu igrao u klubu nije ni najmanje, po meni, eskivirao.
Hasan je legenda i dzaba sve.
Dosao je tiho u reprezentaciju, otisao je jos tise iz nje a danas zivi jako daleko od nje ali niti koga blati niti koga kudi.
Edin H.

#75 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Edin H. »

Fozgen wrote:Valjda zato sto ga nije bilo toliko po TV-u, sto net i nije bio rasprostranjen kao danas pa se o Salihamidzicu i nije mogao stvoriti neki mit ali je eto ipak mogla neka negativna slika.
Hasan u kakvom je klubu igrao, sa kojim je tempom igrao, koju ligu i koliko utakmica sedmicno ili mjesecno i koju je rolu igrao u klubu nije ni najmanje, po meni, eskivirao.
Hasan je legenda i dzaba sve.
Dosao je tiho u reprezentaciju, otisao je jos tise iz nje a danas zivi jako daleko od nje ali niti koga blati niti koga kudi.
Mislim da je poprilicno eskivirao, ali sustina je druga.
O ovome smo jednom vec raspravljali na drugoj temi.
Mene uopste ne interesuje za koga pojedini igraci igraju, samo me interesuje kako igraju za reprezentaciju. Zato se puno ne lozim gdje ce Dzeko otici ili ne, sto se mene tice mozda je i najbolje da ostane gdje jeste. Cim predje u veci klub pocece na njega vrstiti pritisak da izbjegava reprezentativne utakmice zbao obaveza prema klubu. Mnogi igraci nisu dovoljno jaki ili imaju zelje da se tome odupru.
Nas je smijesni Stoke poceo zaclaciti oko Begovica, a zamislite sta ce nam neki veci klub raditi.
Post Reply