David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
respo

#51 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by respo »

Vernes_AMG wrote:s obzirom na broj narkomana i kloshara koji su poceli furati tu furku , na partije sve slabije idem , mada mi je Liebing poceo furati onaj shranz , pa ubi brate , ne mogu ja onoga , vise volim pravi techno , na max. 128bpm :-D
sine pravi techno je u rasponu bas od 128 do 133

smijesno je procitati kao eto ovdje svi slusaju elektronsku muziku al eto groze se guette i te komercijale
furaju kao neke tamo "anonimuse" a znaju isto kao oni sto ih prozivaju

dajte samo mi recite kad ste poceli ici na partije pa ce sve biti jasno
Vernes_AMG

#52 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Vernes_AMG »

respo wrote:
Vernes_AMG wrote:s obzirom na broj narkomana i kloshara koji su poceli furati tu furku , na partije sve slabije idem , mada mi je Liebing poceo furati onaj shranz , pa ubi brate , ne mogu ja onoga , vise volim pravi techno , na max. 128bpm :-D

smijesno je procitati kao eto ovdje svi slusaju elektronsku muziku al eto groze se guette i te komercijale

Ko od ovih ljudi ( Umek , Di Stefano , Piatto , Spartaque , Uto Karem , Nastic , Cox.... ) ima u zadnjih par godina izbacenu traku na preko 128 bpm :dance:

Jedino ako ti slusas old school techno pa te ovaj novi val zaobisao. Mada , imas u temi Elektronska muzika par mojih setova i cuces da uvijek dignem traku na 130bpm pred kraj , cak sam nekad znao na 135 dizati , ali bar ima nekog smisla , dok hard techno ( ne onaj stari ) i shranz nemaju vala nista u sebi osim przenja mozga :thumbup:
Partijaner

#53 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Partijaner »

45 Km karta, sta mislite je li skupo ??
Ja msm da je solidna.
manki

#54 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by manki »

Cijena je i više nego ok. :thumbup:
chino

#55 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by chino »

Sasvim korektna cijena :thumbup:
Vitezanin

#56 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Vitezanin »

S obzirom da je ZG bila 80 KM- ovo je ;-)
respo

#57 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by respo »

Vernes_AMG wrote:
respo wrote:

Ko od ovih ljudi ( Umek , Di Stefano , Piatto , Spartaque , Uto Karem , Nastic , Cox.... ) ima u zadnjih par godina izbacenu traku na preko 128 bpm :dance:

Jedino ako ti slusas old school techno pa te ovaj novi val zaobisao. Mada , imas u temi Elektronska muzika par mojih setova i cuces da uvijek dignem traku na 130bpm pred kraj , cak sam nekad znao na 135 dizati , ali bar ima nekog smisla , dok hard techno ( ne onaj stari ) i shranz nemaju vala nista u sebi osim przenja mozga :thumbup:
pa sto cox-a ubrajas on ti bas i nije pravi techno kao sto si rekao
cuj u zadnjih par godina imaju izbacenu traku preko 128 umek itd mozda u zadnjih par godina imaju izbacenu ispod dok su im sve iznad 128
uglavnom se vrti 131-133
i prvi put cujem izraz old school techno
pa nije rap hip hop itd
zna se sta je techno i .
Vernes_AMG

#58 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Vernes_AMG »

A nisi cuo za old school techno ?

Pa onda necemo komentarisati dalje ...

ovo

i ovo :

se dosta razlikuju , obrati paznju na brzinu ove druge trake , preko 128 ? :lol:

Nek si ti meni zdravi ziv ali trenutno niko ne producira techno na preko 128 bpm :thumbup:
respo

#59 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by respo »

nek si ti meni zdrav i ziv sigurno sam u ovome o cemu pricas jos dok si bio u osnovnoj tako da o toj prici necemo
kazem ti sada se svi furaju da nazovu nesto old school
cudi me jos sto ne prozovu i evergreen neke pravce
tako da tvoje pametovanje ne pije vode

ima itekako da prave preko 128 samo jbg ocigledno si medju onima koje sam ranije opisao
culi za techno i slusaju techno samo sto ti malo bolje znas pa osim guette coxa umeka znas i za B dj koji sviraju kako vjetar puse
al jbg nadoci ces nekad mozda jer i techno ima podpravce pa taj ispod 128 ima poseban naziv a zna se sta je techno i uvijek ce se znati bez toga old school itd
citroen

#60 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by citroen »

respo wrote:nek si ti meni zdrav i ziv sigurno sam u ovome o cemu pricas jos dok si bio u osnovnoj tako da o toj prici necemo

ima itekako da prave preko 128 samo jbg ocigledno si medju onima koje sam ranije opisao
culi za techno i slusaju techno samo sto ti malo bolje znas pa osim guette coxa umeka znas i za B dj koji sviraju kako vjetar puse
al jbg nadoci ces nekad mozda jer i techno ima podpravce pa taj ispod 128 ima poseban naziv a zna se sta je techno i uvijek ce se znati bez toga old school itd
Nemoj se zahebavati sa Vernesom-AMG,on je pracvi DJ,cojek se bavi tom muzikom :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#61 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by ladyblue18 »

respo

#62 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by respo »

citroen wrote:
respo wrote:nek si ti meni zdrav i ziv sigurno sam u ovome o cemu pricas jos dok si bio u osnovnoj tako da o toj prici necemo

Nemoj se zahebavati sa Vernesom-AMG,on je pracvi DJ,cojek se bavi tom muzikom :thumbup:
a danas u bih svako sebe nazove estradnom zvjezdom dj-em biznismenom itd pa se kao to uzima kao kompetentno

et necu vise ovdje raspravljati kad pocenmo na temi koju je dala plava onda cemo
samir80

#63 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by samir80 »

guetta je stroga komercijala i haman plagijator. samo poslušajte jedno godinu stare state of trance kompilacije i čućete guettine današnje hitove. ali, hebajiga, čovjek je veličina,biće dernek. zato idemoooo :run:
dezurni_ucenik

#64 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 13:05, edited 1 time in total.
Vernes_AMG

#65 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Vernes_AMG »

CVIKERASH wrote:a ko je taj vernes amg ,,osim sto je forumas??jel on neki dj??? bas me zanima gdje si svirao??po cemu si ti kompetentan da nama svima solis pamet ovdje sta valja sta ne valja????

p.s. predpostavljam da si maturant ili brucos ,znaci neko ko je puno mladji od nas ovdje i nemoj ti srati sta valja sta ne valja...ti si rastao(odnosno jos rastes) uz najgoru eru elektronske muziek u vidu guete i slicnih sranja..ja sam odrastao uz velikane kao sto su prodigy,orbital,chemicalci,underworld,richie hawtin,sven vath itditditditd

peace out :razz:

Pa onda ti ne trebam govoriti o "kvaliteti" decka zbog kojeg je tema otvorena :)

U toj najgoroj eri sam odabrao stil ove zadnje dvojice sto si naveo :dance:
almirr_51

#66 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by almirr_51 »

Ja cu vrlo vjerovatno ici, ako uporedim jednu draganu koja dodje u Kljuc u disko i karta bude 20km (a ona je vec prohujala zvijezda na balkanu-inace licno ju ne slusam, ali eto ima sanera koji slusaju) i ako uporedim Davida Guettu koji je sigurno u cijelom svijetu poznat karta mi nije skupa, takoo da se aBd ide :dance:
jasko_ba

#67 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by jasko_ba »

hoce li biti nagradna igra na sax-u? :D
off: Pustite ljude nek svako slusa sta hoce, neko voli Guettu, neko Coxa, neko Prodigy, neko Buurena itd. Malo pogledajte samo ko sve kod nas dolazi, a ko u Hrvatsku ili Srbiju, pa da vidimo koliko smo samo sirotinja, svi nas izbjegavaju. A vi se nastavite svadjati ko je veci poznavaoc i tzv. "underground" ljubitelj :-)
j-lox

#68 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by j-lox »

CVIKERASH wrote:nisam ga htio gledati na exitu ove godine necu ga vala ni sada pogotovo......kad se pojedinci zasite seke aleksic i tine ivanovic onda se odjednom probudi "partijanerska" krv i dou na guettu i sl. gluposti...ne kazem da svi koji slusaji guettu slusaju i njih ali ovo je obicni dj-cic za sire narodne mase ..

E svaka ti cast za ovaj coment, pogodio si srz, upravo zbog tih ˝partijanera˝ mi se i ne ide, a takvih ce biti bar 80 % + curice i djecaci od 16,17 godina kojima je kasno sto ˝koncert˝ pocinje u neka doba iza ponoci i jos se pitaju k´o svira kao predgrupa i k´o ce mu pjevat.
Vitezanin

#69 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Vitezanin »

j-lox wrote:
CVIKERASH wrote:nisam ga htio gledati na exitu ove godine necu ga vala ni sada pogotovo......kad se pojedinci zasite seke aleksic i tine ivanovic onda se odjednom probudi "partijanerska" krv i dou na guettu i sl. gluposti...ne kazem da svi koji slusaji guettu slusaju i njih ali ovo je obicni dj-cic za sire narodne mase ..

E svaka ti cast za ovaj coment, pogodio si srz, upravo zbog tih ˝partijanera˝ mi se i ne ide, a takvih ce biti bar 80 % + curice i djecaci od 16,17 godina kojima je kasno sto ˝koncert˝ pocinje u neka doba iza ponoci i jos se pitaju k´o svira kao predgrupa i k´o ce mu pjevat.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bravo, upravo je tako bilo u ZG kad sam bio. Neki dan na Face-u na grupi "David Guetta" masa ljudi piše "Pa kako to da će on nastupati od dva sata a piše da koncert počinje u 10?? " :skoljka:
Većina ljudi koji
će tu doći uopće pojma nemaju šta je elektronska muzika i čuli su samo za Guettu. Ja zaista nemam ništa protiv, neka ljudi slušaju šta žele, ali stvarno mrzim kad upravo ti ljudi time što slušaju Guettu počnu govoriti da to-elektroniku- slušaju (još kažu da je Guetta techno, halloooooooo)
I još kad napišeš nešto ovako pojave se ljudi koji kažu kako mi glumimo nešto, kao furamo underground elektroniku i smatramo sebe pravim i jedinim party-anerima, jao gluposti. Guettin party je najlošiji na kojem sam bio, ali neka, vrijedi i to vidjeti, bolje nego da nas i dalje svi zaobilaze.
astala_vistala

#70 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by astala_vistala »

Ja odoh na Guettu,al prvo tu subotu odo u resoran Igman,gostuje,Semir Hasic pa onda idem u Zetru

evo i kratu sam kupio

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 3691_n.jpg

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
ismar92

#71 Karte za David Guettu..

Post by ismar92 »

Zdravo, nisam znao gdje da pišem, pa sam ovdje..

Prodajem 2 karte za koncert David Guette..

Nije nikakva prevara, izradili me prijatelji, pa imam dvije slobodne karte...

Cijena po karti 45KM

Kontakt: 061 / 976 - 065 ili na pm :)

Ako sam na pogrešnom mjestu stavio temu, premjestite je :)
almirr_51

#72 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by almirr_51 »

jošš 5 dana, ići ili ne ići? :D
Comrad

#73 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Comrad »

Sta vam sad ne valja?!

Ne valja kad niko ne dolazi.

Ne valja kad dodju ljudi.

Sta hocete vise? Pustite ljude da uzivaju. O muzickim ukusima se ne raspravlja jbt. Sta, jel to moras bit zadrti "elektronicar" da odes slusat Guettu, jel moras bit kosonja metalac da odes gledat Metallicu...

Bog vama ne moze ugodit.
Vernes_AMG

#74 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Vernes_AMG »

almirr_51 wrote:jošš 5 dana, ići ili ne ići? :D

Ako imas priliku idi , nemoj cekati zadnji dan kad ce karta biti 60KM :mrgreen:
Comrad

#75 Re: David Guetta @ Zetra , 18.12.2010.

Post by Comrad »

---
Last edited by Comrad on 17/12/2010 20:29, edited 1 time in total.
Post Reply