EuroproNET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Thug...

#51 Re: EuroproNET

Post by Thug... »

EdinH. wrote:
medoIL wrote:Ma nama na Ilidzi nema trece , il EPN ili BHT ...ne znas sta je gore...
hehe kako nema :)

Imas Telemach sa fantasticnim paketima a pokriva cijelu Ilidžu, dalje, imas LOL BiP sa super paketima onda imas Blicnet isto sa jako dobrim paketima i internet telefonijom. Isto tako imas i BHT ali ti njih ne bi preporucio jer im tehnologija zastarjela i niko ne dobije zagarantovanu brzinu a konekcija se gubi ko nevinost na ekskurziji :D. Tu imas također i AIRabu ali su im paketi jadni. Sve gore navedene firme imaju pokrivenost 100% na Ilidži. Etttt nadam se da sam pomogao :)
Ima to sve ali kod svih wireless koji je extra pouzdan...

I prije nego sto pocnu svi odmah sta imam ja wireless radi extra bla bla bla bla bla...Save it...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#52 Re: EuroproNET

Post by Decerto »

omg...najbolji paket im 2mbs :puke:
EdinH.

#53 Re: EuroproNET

Post by EdinH. »

Ma EPN je veoma ozbilja i jedna od najjacih internet providera u svijetu ali ovo sto radi u BIH je ponizavajuce. Zaista ne znam u cemu je fol. Ili su zaposlili nesposoban kadar ili nas Bosancherose smatraju budalama i misle da to sto nude da je dovoljno. Sta god da je briga me. Gube utakmicu i uskoro ce kljuc u bravu. Tako im i treba.
metar_drva

#54 Re: EuroproNET

Post by metar_drva »

kao dugogodišnji korisnik EPN-a, mogu samo jedno reći; "ej drugovi jel vam žao, rastanak se primakao" :D
zenny

#55 Re: EuroproNET

Post by zenny »

samo da se pridruzim.. necu jos dugo, nakon nekih 5-6 godina. da je malo lakse prebacit' se na drugog sad bih presao a ovako ih spasava moja mrskorodost :-)
Last edited by zenny on 23/03/2011 22:18, edited 1 time in total.
jurgen

#56 Re: EuroproNET

Post by jurgen »

EdinH. wrote:Ma EPN je veoma ozbilja i jedna od najjacih internet providera u svijetu ali ovo sto radi u BIH je ponizavajuce. Zaista ne znam u cemu je fol. Ili su zaposlili nesposoban kadar ili nas Bosancherose smatraju budalama i misle da to sto nude da je dovoljno. Sta god da je briga me. Gube utakmicu i uskoro ce kljuc u bravu. Tako im i treba.
Problem je infrastruktura koju nemaju. Wireless još uvijek ne nudi mogućnosti velikih propusnih kapaciteta (popularno brzina) tako da ne mogu odgovoriti. Optike nemaju, ostaje im ADSL kada bude aktuelno. Do tada samo mogu inbox povećavati, nažalost.
medoIL

#57 Re: EuroproNET

Post by medoIL »

EdinH. wrote:
medoIL wrote:Ma nama na Ilidzi nema trece , il EPN ili BHT ...ne znas sta je gore...

Imas Telemach sa fantasticnim paketima a pokriva cijelu Ilidžu, dalje, imas LOL BiP sa super paketima onda imas Blicnet isto sa jako dobrim paketima i internet telefonijom. Isto tako imas i BHT ali ti njih ne bi preporucio jer im tehnologija zastarjela i niko ne dobije zagarantovanu brzinu a konekcija se gubi ko nevinost na ekskurziji :D. Tu imas također i AIRabu ali su im paketi jadni. Sve gore navedene firme imaju pokrivenost 100% na Ilidži. Etttt nadam se da sam pomogao :)
Ja zvao kad je tek poceo da radi telemach kazu ne moze kod mene...Ja sam tacnije u pejtonu ...Blic takodje ne moze jer ne zivim u zgradi tako da ne mogu vidjeti Radon Plazu...
dowydyenya

#58 Re: EuroproNET

Post by dowydyenya »

medoIL wrote:
EdinH. wrote:

Ja zvao kad je tek poceo da radi telemach kazu ne moze kod mene...Ja sam tacnije u pejtonu ...Blic takodje ne moze jer ne zivim u zgradi tako da ne mogu vidjeti Radon Plazu...
Cekaj jesi li zvao zbog MMDS usluge Ili zbog interneta ? Mislim na telemach.
EdinH.

#59 Re: EuroproNET

Post by EdinH. »

Sad MMDS ima iinternet i to perfektan
Last edited by EdinH. on 31/03/2011 13:11, edited 1 time in total.
Bitte_Halt_ja_ja

#60 Re: EuroproNET

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

EdinH. wrote:Ma EPN je veoma ozbilja i jedna od najjacih internet providera u svijetu ali ovo sto radi u BIH je ponizavajuce. Zaista ne znam u cemu je fol. Ili su zaposlili nesposoban kadar ili nas Bosancherose smatraju budalama i misle da to sto nude da je dovoljno. Sta god da je briga me. Gube utakmicu i uskoro ce kljuc u bravu. Tako im i treba.

pravi epn je propao davno a ostatke su pokupovali razni investitori, svaki epn u svakoj drzavi je odavno sam za sebe. Ovdje je problem bio sto investitori nisu investirali u strukturu nego grabili sto se moglo i prodavali epn dalje.
EdinH.

#61 Re: EuroproNET

Post by EdinH. »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:

pravi epn je propao davno a ostatke su pokupovali razni investitori, svaki epn u svakoj drzavi je odavno sam za sebe. Ovdje je problem bio sto investitori nisu investirali u strukturu nego grabili sto se moglo i prodavali epn dalje.
Slazem se :)
medoIL

#62 Re: EuroproNET

Post by medoIL »

EdinH. wrote:Sad MMDS ima iinternet a blic ima jos jedan AP a to je Gavrica Brdo. To mora da 100% vidis da ne znam kolika ti je kuca mora se sa krova vidjeti :)
To ti je u istocnom Sarajevu... ne vidi se...
dowydyenya

#63 Re: EuroproNET

Post by dowydyenya »

U zadnje vrijeme sam primjetio da imam mnogo vecu brzinu nego uplacenu a inace sam na kable extreme brzina pristupa downloada 3072 kbps.Da li je i kod vas ovako ako vas jos uvjek ima .Ovome moze biti jedini uzrok odliv velikog broja korisnika sto meni ide na ruku :D

Image
metar_drva

#64 Re: EuroproNET

Post by metar_drva »

sinoć otvorim korisnički centar da provjerim pregled potrošnje, i imam šta vidjeti; ukupni download 26 GB?!!!? inače, koristim airnet fun, gdje je limit 15 GB, i obično mi ostane neiskorišteno 5-6 GB, jer rijetko kad skidam filmove i bilo šta što može napraviti toliki saobraćaj. btw, 100 MB preko limita, epn naplaćuje 1 KM, a ja sam "potrošio" 10 GB više, što u prevodu znači da ću morati platit 100 KM ?! znači, nema šanse da sam ja potrošio ovoliko, pogotovo što veći dio dana nisam kući. prema tome, ostaju ove opcije; neko mi je provalio password i kači se ko zna kako na moj account ili me epn pravi budalom. otići ću danas do njih da vidim šta oni imaju reć na to.
medoIL

#65 Re: EuroproNET

Post by medoIL »

Meni su jednom tako krali ... sjecam se dobro ... Od 7 do 10 novembra prosle godine nikako mi nije radio NET jer su bili radovi na terenu kablovskog operatera... Pogledam ja 11og limiti kad pise da sam 7 , 8 , 9 i 10 skidao u prosjeku 900 MB !!! Nazvao ih objasnio , poslao ih u PM i od tad sve rega

i sad je prekoracenje 1 GB 2 km...
metar_drva

#66 Re: EuroproNET

Post by metar_drva »

limit je pomjeren na 18 GB, nisam ni znao za to :D
a inače, danas sam otišao do EPN-a i rekoše mi halalit ovaj dug, tj. platiću redovnu pretplatu, jer su vidjeli da nisam nikad prekoračio limit. elem, hvala im :), iako nemam blage veze otkud mi toliki download. ili mi je neko provalio username i password, il me zajahao neki virus. ne znam šta bi treće moglo bit...
medoIL

#67 Re: EuroproNET

Post by medoIL »

EPN prelazi na DSL ... :-)
starii

#68 Re: EuroproNET

Post by starii »

medoIL wrote:EPN prelazi na DSL ... :-)

koje godine? :D
VolimVasSve

#69 Re: EuroproNET

Post by VolimVasSve »

starii wrote:
medoIL wrote:EPN prelazi na DSL ... :-)

koje godine? :D
21.12.2012 :-) :-)
jurgen

#70 Re: EuroproNET

Post by jurgen »

EdinH. wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:

Slazem se :)
europroNET postoji samo u BiH. U drugim državama je davno ugašeno. Šteta, dobar provajder sa lošom vizijom
Lucazode

#71 Re: EuroproNET

Post by Lucazode »

medoIL wrote:Dosao Telemach , nazalost na Ilidzi(Pejtonu), nemoze ... posto mi je jedina opcija EPN znali ko hoceli biti kakve bolje ponude...Najbolji paket 2 MB 45KM :( ...na dolazak Telemacha svi su reagovali nekom akcijom i poboljsanim paketima samo EPN nije reagovao...

Kloni se njih, stagniraju godinama.
metar_drva

#72 Re: EuroproNET

Post by metar_drva »

metar_drva wrote:sinoć otvorim korisnički centar da provjerim pregled potrošnje, i imam šta vidjeti; ukupni download 26 GB?!!!? inače, koristim airnet fun, gdje je limit 15 GB, i obično mi ostane neiskorišteno 5-6 GB, jer rijetko kad skidam filmove i bilo šta što može napraviti toliki saobraćaj. btw, 100 MB preko limita, epn naplaćuje 1 KM, a ja sam "potrošio" 10 GB više, što u prevodu znači da ću morati platit 100 KM ?! znači, nema šanse da sam ja potrošio ovoliko, pogotovo što veći dio dana nisam kući. prema tome, ostaju ove opcije; neko mi je provalio password i kači se ko zna kako na moj account ili me epn pravi budalom. otići ću danas do njih da vidim šta oni imaju reć na to.
opet mi se isto ponovilo i za mjesec april. ne kontam šta mi "jede" download, al ovo nije normalno. jedna od opcija bi bio i virus, al sam skenirao kompjuter avastom i trendmicro house call-om, ali nema ni jednog virusa. također, možda mi se kompjuter ponaša kao "zombi"... elem, nemam rješenja za problem, a u epn-u kažu da mi ni oni ne mogu pomoći. kao alternativu su mi ponudili Airnet Flat, s pristupnom brzinom od 1024 kbps za 27 maraka?! zahvalio sam im se i rekao da 1.6. dođu po opremu (antenu) i da završimo priču.
udrch

#73 Re: EuroproNET

Post by udrch »

metar_drva wrote:
metar_drva wrote:sinoć otvorim korisnički centar da provjerim pregled potrošnje, i imam šta vidjeti; ukupni download 26 GB?!!!? inače, koristim airnet fun, gdje je limit 15 GB, i obično mi ostane neiskorišteno 5-6 GB, jer rijetko kad skidam filmove i bilo šta što može napraviti toliki saobraćaj. btw, 100 MB preko limita, epn naplaćuje 1 KM, a ja sam "potrošio" 10 GB više, što u prevodu znači da ću morati platit 100 KM ?! znači, nema šanse da sam ja potrošio ovoliko, pogotovo što veći dio dana nisam kući. prema tome, ostaju ove opcije; neko mi je provalio password i kači se ko zna kako na moj account ili me epn pravi budalom. otići ću danas do njih da vidim šta oni imaju reć na to.
opet mi se isto ponovilo i za mjesec april. ne kontam šta mi "jede" download, al ovo nije normalno. jedna od opcija bi bio i virus, al sam skenirao kompjuter avastom i trendmicro house call-om, ali nema ni jednog virusa. također, možda mi se kompjuter ponaša kao "zombi"... elem, nemam rješenja za problem, a u epn-u kažu da mi ni oni ne mogu pomoći. kao alternativu su mi ponudili Airnet Flat, s pristupnom brzinom od 1024 kbps za 27 maraka?! zahvalio sam im se i rekao da 1.6. dođu po opremu (antenu) i da završimo priču.
Završi ti to odmah ako je 100MB = 1KM..ko ih jebe neka propadnu kad su blesavi..
medoIL

#74 Re: EuroproNET

Post by medoIL »

Od Septembra ADSL na EPNu. !
Intel7

#75 Re: EuroproNET

Post by Intel7 »

medoIL wrote:Od Septembra ADSL na EPNu. !
jasta radi, samo nam jos reci kroz sta ce ga pustit, kroz vodu ??? :lol:
oni imaju infrastrukture za to ko albanija sto ima turizam razvijen :D

oni mogu samo metnut kljuc u bravu, jer tesko da mogu ikog stic, a jos teze da ce se nac neka budala da ulozi kapital u EPN, pa lakse je napraviti sve ispocetka ili kupiti drugu firmu koja ima potencijal.
Post Reply