Skoda Octavia vs Renault Fluence

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frngla

#51 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by frngla »

Prvo, nazovite me lolom, papkom, boshnjom itd. ja licno najvise volim i gotivim talijanska auta ali jbg njemacko SVAKO auto je bolje od SVAKOG francuskog, i tog istog talijanskog auta (koje ja najvise volim) na kraju krajeva i sarkozi bi se vozio u nekoj od francuskih smijurija da nije tako (sad ce se naci neki fan francuza, koji ce naci sliku u kojoj je sarkozy na prezentaciji sjeo u renault-a, citroena itd)...

Drugo, kol'ko se ljudima VW uvrtio u glavu, kad se poredi auto kaze se k'o golf nesto slicno, manji od golfa, veci malo od golfa - to je ova reklama jako dobro objasnila, http://www.youtube.com/watch?v=njuGmIs_a4k

Trece, "Volkswagen (abbreviated VW) is one of the world's largest automobile manufacturers(sad je prvi).[1] The company is headquartered in Wolfsburg, Lower Saxony, Germany. Volkswagen is the original marque within the Volkswagen Group, which includes the car marques Audi, Bentley Motors, Bugatti Automobiles, Automobili Lamborghini, SEAT, Škoda Auto and heavy goods vehicle manufacturer Scania."

Cetvrto, covjece kad dajes 30+ k KM uzmi nesto za sta sigurno, ponavljam sigurno, znas da valja, a u ovom slucaju je to skoda octavia u svim segmentima, sasvim sigurno... Sretno s kupovinom sta god uzeo, mada vjerujem da ce skoda biti izbor :)

zivjeli

SIMPLY CLEVER :)
Last edited by frngla on 13/10/2010 20:07, edited 1 time in total.
Klodovik

#52 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Klodovik »

Octavia je jednostavno automobil koji je provjeren i koji se više puta dokazao. To je sasvim dovoljan argument za kupovinu (ako ti se sviđa, naravno). A politika uzimanja opreme kod Škode je takva da je možeš kititi do mile volje.
emko1234

#53 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by emko1234 »

mislim da je oktavia u prednosti samo zato sto je onaj reno onako ruzan..al stvarno je ruzan pogotovo pozdai..haman ko stare honde il mitcubisi..ima onaj tanaki zadnji dio dok je oktavia bas masivna pozadi..recimo novi radio kod oktavie strasno izgleda dok mi je na na renou sve to svemirska tehnologijaa..sto se tice motora ovaj oktavijin sigurnoi ide bolje neuporedivo..jer ipak se osjeti razlika od cetristo kubika pogotovo kad su oba natovarena i idu uz igman.. sve u svemu do tebe je kralju...
mayab

#54 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by mayab »

Postavljec teme rece da sluzbeno vozi Oktaviju, hmmm..., da sam ja u toj poziciji mislim da bi odabrao Fluencea, jednostavno zato da probam nesto novo i drugacije :thumbup:
Neelix

#55 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Neelix »

Cisto estetski, Octavia je kilometrima ispred Fluencea.
Image
Image
:? ni blizu :)
citroen

#56 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by citroen »

Neelix wrote:Cisto estetski, Octavia je kilometrima ispred Fluencea.
Image
Image
:? ni blizu :)
Kako kome :D al ti je ukus Boze sacuvaj :lol: :lol: :lol:
Phosphorus

#57 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Phosphorus »

Image

Image

Sto se tice kvalitete, Octavia je provjereno auto, tj. motor. Dok za kvalitetu Fluence-a nisam siguran.
Imam osjecaj da je Fluence nedovršen, da mu nešto fali :-)
A o ukusima se ne raspravlja, ali što jes jes, Octavia je ljepša :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#58 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by corolla02 »

pazi na Skodi i sad vrata ista tamo kad je Passat 5 i Golf/Jetta 4 generacije izaso iz 1998 :lol:
donsedin

#59 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by donsedin »

corolla02 wrote:pazi na Skodi i sad vrata ista tamo kad je Passat 5 i Golf/Jetta 4 generacije izaso iz 1998 :lol:
to i jeste sva filozofija skode, starija deneracija VW, samo malo bolje upakovana :D
Desert Wind

#60 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Desert Wind »

kakav fluens ofo je Zamzung ljudi :lol:

Image

Image
laks

#61 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by laks »

Octavia je super auto, ali estetika je na strani Renoa. Ja bih kupio Megana zbog petih vrata, a i puno mi je ljepši. Jaran vozi Megan sedan i nije mogao u gepek staviti manji frižider. Na kraju posudio od brata Corsu staru 15 godina u koju je isti frižider stao bez problema.
olensoner

#62 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by olensoner »

Nekako jeftinjasto ovaj Fluence izgleda, jos kad mu vidim onaj auspuh kao na Vespi :-) . Ja bih prije oba kupio Megane GT Line, mislim da nije nesto Bog zna skup...
AdnanSA

#63 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by AdnanSA »

Šta testna vožnja od prijatelja, nego pravac u salon i tražiti auta na probu. Dajte mi auto pola sata da ga provozam da vidim jeli to za mene. Tako se radi na zapadu a ovde pa i ovde bi to trebalo da funkcioniše.
Moj glas za Octaviju. Mislim da je malo bolje auto od Fluencea plus peta vrata što ima.
Fluence mi ima neki čudan dizajn nije mi legao nikako. Nije ni Oktavija neka ljepotica ali mi djeluje nekako skladnije od RENOA.
drndalo

#64 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by drndalo »

frngla wrote:i sarkozi bi se vozio u nekoj od francuskih smijurija da nije tako (sad ce se naci neki fan francuza, koji ce naci sliku u kojoj je sarkozy na prezentaciji sjeo u renault-a, citroena itd)...
Sarkozi i ostali francuski drzavnici se moraju voziti u francuskim autima... I zvanicne posjete drzavnika Francuskom predsjedniku idu tako... Obicno to nije Renault, nego Peugeot i Citroen, jer Renault nema klasicne limuzine u ponudi...
Blobi

#65 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Blobi »

donsedin wrote:
corolla02 wrote:pazi na Skodi i sad vrata ista tamo kad je Passat 5 i Golf/Jetta 4 generacije izaso iz 1998 :lol:
to i jeste sva filozofija skode, starija deneracija VW, samo malo bolje upakovana :D
Mazda najbolja na svijetu, najljepsi dizajn, najbolji kvalitet :D :D :D. Mazdini modeli imaju nova vrata predvidjena 2027. godinu :D :D :D :D
Qler

#66 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Qler »

Mozda ce i Mazda 2027 ubaciti neki normalan display u auto. A ne onaj, haman pa 7 segmentni :D
Blobi

#67 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Blobi »

Qler wrote:Mozda ce i Mazda 2027 ubaciti neki normalan display u auto. A ne onaj, haman pa 7 segmentni :D
Nemoj tako, naljutice nam se Corolla. Cudi me da mu je to jos uvijek nickname :D :D :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#68 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by corolla02 »

Blobi wrote:
Qler wrote:Mozda ce i Mazda 2027 ubaciti neki normalan display u auto. A ne onaj, haman pa 7 segmentni :D
Nemoj tako, naljutice nam se Corolla. Cudi me da mu je to jos uvijek nickname :D :D :D
sto vas istina boli brate :? pa onda odvlacite temu u neku trecu dimenziju; ovaj gore reno kao i ranije megani su uvijek bili specificni ali uvjek su nudili nesto novo pa se to nekom svidjelo a nekom ne, dok je oktavija bila i ostala samo arhaicno auto al u novom celofanu :mrgreen:
respo

#69 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by respo »

pa u "sveto njemacko trojstvo" ne spada vw tako da ti ta prica o octaviji otpada :D
respo

#70 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by respo »

aha golfist ne znam sta je po zanimanju nasao objasnjavati sta je podvozje motor i mjenjac automehanicaru :-)
odoh na podforum ekonomija dda objasnjavam warren buffet-u sta znaci obveznica i tako te zajebancije
Blobi

#71 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Blobi »

corolla02 wrote:
Blobi wrote:
sto vas istina boli brate :? pa onda odvlacite temu u neku trecu dimenziju; ovaj gore reno kao i ranije megani su uvijek bili specificni ali uvjek su nudili nesto novo pa se to nekom svidjelo a nekom ne, dok je oktavija bila i ostala samo arhaicno auto al u novom celofanu :mrgreen:
Jos samo da je istina :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.
Sta to konkretno ovaj Reno, nudi, a da je novo i inovativno u odnosu na Skodu? :D :D :D :D Drugi par opanaka je taj sto je Skoda pomutila racune mnogima (postala bolja), pa je sad fanovi francuza i "ostalih" ne vole :D :D
ljudozder

#72 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by ljudozder »

Nije mi jasno zbog čega se ovi njemački fanovi dižu ovoliko.... Izgleda ne znaju za bolje... Ovo mi stvarno liči na one seljake nepismene, koji sline čim im spomeneš da je neka roba njemačka... a ne znaju ni gdje je Njemačka na geografskoj karti, al eto bitno je da je njemačko :S "Ako ne znaš šta je dobro, uzmi ono što je (pre)skupo" filozofi :lol:

Šta to konkretno imaju Nijemci, a nemaju Francuzi? Imaju čak i manje... Jbt pa Golf u osnovnoj verziji nema klimu u 2010. godini :S A usporedbe radi Amerikanci su imali 1986. u Golfu za njihovo tržište...

O Japancima ne pričajte, 80ih godina su pravili vozila bolja nego što Nijemci sad prave...

Nemojte se previše dizati, Nijemaca nema nigdje, ima u Bosni, Njemačkoj i još par zemalja susjednih... A o ovim Čehoslovacima da ne govorim :D Dok je Toyota globalni brend, kao i Mazda i Nissan... I ne, nije stvar u politici njemačkih proizvođača, nego u nečem drugo :lol:
Blobi

#73 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Blobi »

ljudozder wrote:Nije mi jasno zbog čega se ovi njemački fanovi dižu ovoliko.... Izgleda ne znaju za bolje... Ovo mi stvarno liči na one seljake nepismene, koji sline čim im spomeneš da je neka roba njemačka... a ne znaju ni gdje je Njemačka na geografskoj karti, al eto bitno je da je njemačko :S "Ako ne znaš šta je dobro, uzmi ono što je (pre)skupo" filozofi :lol:

Šta to konkretno imaju Nijemci, a nemaju Francuzi? Imaju čak i manje... Jbt pa Golf u osnovnoj verziji nema klimu u 2010. godini :S A usporedbe radi Amerikanci su imali 1986. u Golfu za njihovo tržište...

O Japancima ne pričajte, 80ih godina su pravili vozila bolja nego što Nijemci sad prave...

Nemojte se previše dizati, Nijemaca nema nigdje, ima u Bosni, Njemačkoj i još par zemalja susjednih... A o ovim Čehoslovacima da ne govorim :D Dok je Toyota globalni brend, kao i Mazda i Nissan... I ne, nije stvar u politici njemačkih proizvođača, nego u nečem drugo :lol:
Aplauz za znalca :D :D
Gost1515

#74 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Gost1515 »

ljudozder wrote: Nemojte se previše dizati, Nijemaca nema nigdje, ima u Bosni, Njemačkoj i još par zemalja susjednih... A o ovim Čehoslovacima da ne govorim :D Dok je Toyota globalni brend, kao i Mazda i Nissan... I ne, nije stvar u politici njemačkih proizvođača, nego u nečem drugo :lol:
Google is your friend ;)

Bosna+Njemačka+par zemalja susjednih =

http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive ... nufacturer

Igra se zove ... pronađi mazdu i nisana:

http://www.interbrand.com/en/best-globa ... -2010.aspx

:lol: stručnjak ...
Qler

#75 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence

Post by Qler »

Ma dovoljno je da pogledas ono najbanalnije, hollywoodske filmove, spotove, niko ne fura japance i amere, uvijek je glavna faca u mecki, bmw-u ili audi, jos nisam vidio facu u mazdi :D
Post Reply