RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Hodidid

#51 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by Hodidid »

Cekaju da Dodik krene u krupnije stvari. Previse je zasad oprezan. Ali oprez prije ili kasnije popusti :D .
red01

#52 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by red01 »

Autobus wrote:Zasto policija ne reaguje?

Nije mi jasno kako mogu blokirati drzavne ceste tako lako bez reakcije?
Koja policija? Dodikova.... i Čađina....... :run:

Ovo je nešto kao generalna proba, sofisticiranija verzija BALVANA.... :dance:

Jadni Rudo nije znao šta ga zadesi sa onim mobilnim aparatom i prevarom od strane MINISTRA RS.... , a vozači MIRNO slušaju što PAMETNI MINISTAR PC ZBORI..... :lol: :roll: :-)

Kao što neko prije napisa sve je to Dodino maslo.....
Pokušava na sve moguće načine VRATITI OVLASTI NA ENTITETSKI NIVO u pogledu izdavanja dozvola za prevoz..... , ali mislim da neće moći, .... mora ipak postojati organizacija na državnom nivou jer to TRAŽI I EU...... :thumbup: :bih:
dada-bis

#53 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by dada-bis »

Frankyee wrote:Evo Federalni prevoznici navodno se pridruzuju strajkacima iz RS i pocinje blokada svih prelaza. Ako to bude tacna vijest pocinje totalna blokada drzave. To nesto smrdi gadno,.....
Federalni prevoznici se nigdje nisu oglasili osim u izjavama prevoznika iz RS
Normalan.ba

#54 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by Normalan.ba »

Frankyee wrote:Evo Federalni prevoznici navodno se pridruzuju strajkacima iz RS i pocinje blokada svih prelaza. Ako to bude tacna vijest pocinje totalna blokada drzave. To nesto smrdi gadno,.....
Pa čitava evropa je u protestima radnika,sve se blokira pa ne mislim da se to nešto gadno sprema protiv tih država .Naprotiv,mislim da ovo nema veze sa rušenjem ustavnog poredka u smislu "RS protiv BiH" već je ljudima jednostavno prekipjelo s finansijske strane :roll:
Frankyee

#55 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by Frankyee »

Normalan.ba wrote:
Pa čitava evropa je u protestima radnika,sve se blokira pa ne mislim da se to nešto gadno sprema protiv tih država .Naprotiv,mislim da ovo nema veze sa rušenjem ustavnog poredka u smislu "RS protiv BiH" već je ljudima jednostavno prekipjelo s finansijske strane :roll:

Mozda je prevoznicima prekipilo sa financijske strane ali ocigledno da Dodik to nezadovoljstvo preusmjerava na politicki nivo protiv institucija drzave BiH. Pokusava kao da kaze , sve sto je drzavno je losije, skuplje , komplikovano.

Treba pustiti neka strajkuju, bez dozvola nece moci da prevoze robu ni za Srbiju.

A ako je u pitanju trosak, onda neka o tome pricaju sa Rudom ali sistem treba zadrzati na nivou drzave.
heckler

#56 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by heckler »

Dvije stvari.
1) Ja jos nigdje ne vidjeh ni jednu jedinu izjavu prevoznika iz federacije.
2) U svim ovim srninim clancima pored velikih izjava, prijetnji i ultimatuma ja jos nevidjeh objasnjenje u cemu je uopste problem.

Ovo me podsjeca na problem kad se konacno poceo regulisati medjunarnodni saobracaj sa srbijom pa su putnicki prevoznici iz cetniteta trebali izgubiti monopol. I tad je bilo kuknjave do neba.
jeza u ledja

#57 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by jeza u ledja »

Frankyee wrote:
Mozda je prevoznicima prekipilo sa financijske strane ali ocigledno da Dodik to nezadovoljstvo preusmjerava na politicki nivo protiv institucija drzave BiH. Pokusava kao da kaze , sve sto je drzavno je losije, skuplje , komplikovano.

Treba pustiti neka strajkuju, bez dozvola nece moci da prevoze robu ni za Srbiju.

A ako je u pitanju trosak, onda neka o tome pricaju sa Rudom ali sistem treba zadrzati na nivou drzave.

Tacno tako.
Samo sto jadnicima jos nije jasno da bi vrijedila ista fora i u Srbiji.

Inace, ova danas izjava Dodika o Vidovicu, nesto mi govori da Dodik ne bi doticnog napao da nije kadar HDZ1990.
texel wrote:Mora da je gadno kad trazis Kosovo a dobijes gay paradu.. U slijedecoj epizodi stizu crnci sa halatkama do koljena pa ce biti kuku lele,ceo svet je protiv nas! Dejvide, sad kad bi ponovo zakuhali, ne bih ti bio u kozi, vjeruj. Neka vam je Bog na pomoci u tom vasem kolektivnom ludilu koje vas spopade skupa sa vodjom vam. Neznam jesi li papak i ljakse ili ne, ali zar nije gradskoj raji u BL uzas da ih predvodi papak iz nekog obliznjeg sela? Mi smo takvim prije rata otimali pare od karte za bus i onda isli na bilijar i pokere, jos ih i isutamo pred skolom..
:D
Sjetih se jednog Nemanje iz Vucje Luke. Lik je ustajao u 5 ovako nesto da bi stigao busom (ili vozom? :-? ) na cas. Crveni neki dzempercic nosao vazda. Volio da igra "zuce". :lol: Koje su to frustracije bile mogu mislit. Jebo mater ako me nije trazio s kamom u ratu negdje po naselju. :zjev: Eto takav jedan im upravlja "drzavom". A slican im je i Radovan bio, pa je snivao o silasku u grad da nam jebe mame.
I onda dodje ovaj dejvid buvi pa srac srac. Ponavljajte vi sebi koliko hocete, ali odavde vam nema mrdanja. Hocete status quo, pa eto nek onda Dodik umiruje kamiondzije i sve buduce strajkace. Bice njemu "podrska" kad shvate dokle ih je doveo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by PipiDugaDevetka »

dejvidbovi wrote:@kv99...
...
...

S jedne strane zdušno ''zagovarati'' jednakost sva tri naroda, boriti se za unitaritet,...
Kud ćeš veći unitaritet od unitarnog entiteta stvorenog na genocidu, tzv. RS?!
luckypot

#59 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by luckypot »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajd prvo malo bildaj, pa smisli nesto drugo, mozes ti to i bolje.
Desert Wind

#60 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by Desert Wind »

predlozio bih da napunite rezervare s gorivom da vam se ne bi desila grcka...
baljezgamo previse po forumu a drzavu blokiraju kako im se digne...
Student Exchange

#61 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by Student Exchange »

Milorad pravi drzavu i otkida komad po komad. A najlakse je tamo gdje je najtruhlije po nekom krajnje nekompetentnom i nezajazljivom mediokritetu kao sto je Rudo. A posto je Rudo jos i kadar male lokane stanke, pa nema interesa da ga drugi stite, ostace na vjetrometini.
zicer 2 poena polaganje iz kontranapada.
kiky

#62 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by kiky »

da li iko zna, konkretno, šta to u pravilniku nevalja kolegama iz entitetske miloradovske ...
zavrzlama

#63 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by zavrzlama »

kiky wrote:da li iko zna, konkretno, šta to u pravilniku nevalja kolegama iz entitetske miloradovske ...
nevalja to sto je nadleznost drzave BIH medjudrzavni saobracaj...pa rs ispada obican entiet u BIH (sto i jeste) a dodik bi da izigirava drzavu..
kecher II

#64 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by kecher II »

zavrzlama wrote:
kiky wrote:da li iko zna, konkretno, šta to u pravilniku nevalja kolegama iz entitetske miloradovske ...
nevalja to sto je nadleznost drzave BIH medjudrzavni saobracaj...pa rs ispada obican entiet u BIH (sto i jeste) a dodik bi da izigirava drzavu..
a da li ta licenca izdata na nivou entiteta vazi za medjunarodni saobracaj, ako ne vazi zasto tim kamiondzijama i prevoznicima se ne izadje i ne objasni da nece moci uopste ni voziti ukoliko im se licenca ne izdaje na nivou drzave.
zavrzlama

#65 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by zavrzlama »

kecher II wrote:
zavrzlama wrote:
a da li ta licenca izdata na nivou entiteta vazi za medjunarodni saobracaj, ako ne vazi zasto tim kamiondzijama i prevoznicima se ne izadje i ne objasni da nece moci uopste ni voziti ukoliko im se licenca ne izdaje na nivou drzave.
pa dodik koristi kamiondzije da prislili drzavu BIH da prenese nadlezmost za davanja licenci sa drzave na entietet..tim cinom, dodik ubija vise muha..prva..uzima drzavi legitimitet i preneosi na entitet..drugo..novac od naplate licenci ostaje dodiku u dzep da tim novcem bogati sebe i finansira secesiju od BIH..trece uvjeraje svoj narod da je poceo sa prenosom nadleznosti sa drzave na entitet i uvjerava iste da je secesija na dobrom putu...cetvrto huskanjem na blokiranje puteva,vrsi probu za balvan revoluciju,samo ovaj put su balvani na tockovima i mobilni...

obicna provokacija jer mir,suzivot i smanjenje tenzija je protiv puta u secesiju....
kecher II

#66 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by kecher II »

@zavrzlama,
razumijem ja sta hoce dodik i koji je cilj njemu, mene interesuje priznaju li se te licence za medjunarodni saobracaj izdate na nizim nivoima od drzavnog, da li bi prevoznici iz PC-a mogli voziti npr. u madjarskoj sa licencom izdatom na nizem nivou od drzavnog, da li oni (druge drzave) priznaju te licence?
zavrzlama

#67 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by zavrzlama »

kecher II wrote:@zavrzlama,
razumijem ja sta hoce dodik i koji je cilj njemu, mene interesuje priznaju li se te licence za medjunarodni saobracaj izdate na nizim nivoima od drzavnog, da li bi prevoznici iz PC-a mogli voziti npr. u madjarskoj sa licencom izdatom na nizem nivou od drzavnog, da li oni (druge drzave) priznaju te licence?

sad ti govorim da se ne priznaju....moze tu licencu kamiondzija u manjem entietu dobiti i u banjaluci ali od drzavne institucije BIH,sve sa BIH oznakom..a to smeta dodiku,jer ne zeli nista sto asocira na BIH da opstaje i zivi u malom ausvicu....

samo drzavne agencije BIH mogu izdati tu licencu,a te agencije su svugdje po BIH...ali je problem sto su te agencije drzave BIH a ne rs-a...dodik jednostavno je krenuo u istjeravanje svega sto ima veze sa drzavom BIH u tom entitetu i tu je sva poenta..
slobodni armirach

#68 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by slobodni armirach »

Vjerujem da ministar Vidovic nece popustiti pred ovom seljackom bunom.
Rudo Vidovic da sada svojim radom je pokazao dosta profesionalnosti i nadam se da ce u slijedecoj vladi biti mjesta za njega.
kecher II

#69 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by kecher II »

zavrzlama wrote:sad ti govorim da se ne priznaju....
pa nema se onda BiH sta sikirati oko toga, dodo ce svojim kamiondzijama kad tad morati objasniti da nece u evropi da im voze kamiondzije bez drzavne licence.
desice mu se isto sto se desava i u srbiji, ista igra poprilicno ce biti isti i rezultat.
PAZI

#70 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by PAZI »

jeza u ledja wrote:
Frankyee wrote:

Tacno tako.
Samo sto jadnicima jos nije jasno da bi vrijedila ista fora i u Srbiji.

Inace, ova danas izjava Dodika o Vidovicu, nesto mi govori da Dodik ne bi doticnog napao da nije kadar HDZ1990.
texel wrote:Mora da je gadno kad trazis Kosovo a dobijes gay paradu.. U slijedecoj epizodi stizu crnci sa halatkama do koljena pa ce biti kuku lele,ceo svet je protiv nas! Dejvide, sad kad bi ponovo zakuhali, ne bih ti bio u kozi, vjeruj. Neka vam je Bog na pomoci u tom vasem kolektivnom ludilu koje vas spopade skupa sa vodjom vam. Neznam jesi li papak i ljakse ili ne, ali zar nije gradskoj raji u BL uzas da ih predvodi papak iz nekog obliznjeg sela? Mi smo takvim prije rata otimali pare od karte za bus i onda isli na bilijar i pokere, jos ih i isutamo pred skolom..
Sjetih se jednog Nemanje iz Vucje Luke. Lik je ustajao u 5 ovako nesto da bi stigao busom (ili vozom? :-? ) na cas. Crveni neki dzempercic nosao vazda. Volio da igra "zuce". :lol: Koje su to frustracije bile mogu mislit. Jebo mater ako me nije trazio s kamom u ratu negdje po naselju. :zjev: Eto takav jedan im upravlja "drzavom". A slican im je i Radovan bio, pa je snivao o silasku u grad da nam jebe mame.
I onda dodje ovaj dejvid buvi pa srac srac. Ponavljajte vi sebi koliko hocete, ali odavde vam nema mrdanja. Hocete status quo, pa eto nek onda Dodik umiruje kamiondzije i sve buduce strajkace. Bice njemu "podrska" kad shvate dokle ih je doveo.
Slavko Kočić iz Stričića,u džačkom domu u Banja Luci je itekako produktivno koristio glavu,shodno svom intelektualnom gabaritu :-D Naime duša jedna mu bila glavom kriviti metalne šipke na krevetima :lol: nekada bi znao i po dvije odjednom :D Kako sam obaviješten dotični je "neka velika politička karina" u laktašenkovom SNSD-u :P isto kao i Ljubo Šamara koji je opet u nekoj selendri kraj Krupe na Vrbasu pratio fizičku formu tako što je šakom udarao u betonske blokove na ćaćinom poljskom WC-u..pa ako koji izbije ili dobro pomjeri :lol: ćaća bi ga častio sa "velkim ćeapma"i kino ulaznicama za "brusa lija"i to dva puta mjesečno :dance: Al jebi ga i Ljubo je sada "viđeniji građanin sela svog" :zzzz: 8-)
upaljac83

#71 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by upaljac83 »

luckypot wrote:

Evo sad su to potvrdili na BHT o podrsci iz federacije... opet ti je smijesno? :roll:
zavrzlama

#72 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by zavrzlama »

upaljac83 wrote:
luckypot wrote:

Evo sad su to potvrdili na BHT o podrsci iz federacije... opet ti je smijesno? :roll:
sta??????..da se prenese nadleznost sa drzave na mali ausvic ili podrska polozaju i pravima prevoznika...ovjde se prica o tome da dodik koristi prevoznike da se ukine izdavanje licenci sa drzavnog nivoa i prenese na entitete,u prevodu da se podijeli jedinstvena institucija i stvore dvije....ne ubija se vo za kilu mesa,niti se ukida drzavna institucija radi loseg polozaja prevoznika..kuzis :wink:
Normalan.ba

#73 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by Normalan.ba »

upaljac83 wrote:
luckypot wrote:

Ko sad stoji iza ovih iz federacije ?
luckypot

#74 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by luckypot »

upaljac83 wrote:
luckypot wrote:

A jesu i ti iz federacije izasli sa zahtjevom da se registracija vrati na nivo entiteta? Ili mozda nisu :-D ?
stari grad Visegrad

#75 Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Post by stari grad Visegrad »

protest kamiondzija je dirigovan od Dodika.
Sto kamiondzije blokiraju granice Bosne i Herecgoive jeste pozitivno:
- zasto uvoziti robu kad Bosna i Hercegovina ima kapaciteta da sve sam proizvede od hrane, odjece, goriva, struje i svega
- nema krijumcarenja sa drogom i cigaram
-trose manje benzina- manje zagadjenje vazduha

Gube zaradu svaki dan, sto se mene tice mogu tu ostati mjesecima, a kako se hraniti porodicu njihov problem

Kamiondzije su dirigovani iz tkz. rs koji zele oslabiti institucije drzave - NECE MOCI
Jos malo pa ce snijeg i zima a vi spavajte u kamionima, boli me briga.
Taj strajk ne pije vode.
Ako ne mozete placati 80 maraka za godinu dana drzvavi - kako ste tako jadni? Da ste u nekoj evropskoj zemlji plavcali bi 500 e godisnje. Trebate biti zahvalni sto cete ici na dodatne obuke, jer svakom treba vise znanja iz svega a takodje i kamiondzijama.
Cim ode Clintonova razit ce se kamiondzije.
Ah ne zalim vas ni 0,1 %.
Da zivite u Autriji beli bi se naplacali od vinjeta pa do svih dozvola i obuka.

" Prevoznici iz RS nezadovoljni su što je izdavanje licenci za međunarodni transport sa entiteta prenete na državni nivo i Pravilnikom, koji se primenjuje od 8. oktobra, a kojim su nametnute dodatne finansijske obaveze “koje ne mogu da podnesu i kakve ne poznaje praksa u ovoj oblasti u evropskim zemljama i zemljama okruženja”. Naime, preduzeća za svaki kamion treba da ima 9.000 evra deponovanih u poslovnoj banci - što do sada nije bio slučaj, a vozači treba da plaćaju licencu za međunarodni prevoz 400 maraka za pet godina. Do sada su licencu plaćali entitetskom ministarstvu po 10 KM godišnje. Novi pravilnik je definisao i da vozači za međunarodni transport moraju na dodatnu obuku, praktično "
Post Reply