Kradja auta i sta uciniti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#51 Re: Kradja auta i sta uciniti
Moguće je da je proces isti za sve, samo nisam siguran sto posto...
- Ady88
#52 Re: Kradja auta i sta uciniti
To se uveliko radi, bar oni kojima je stalo do vozilapsiho wrote:ovo je odlična idejashlauf wrote:Ne moze drugacije upaliti auto, osim ako se ne prikljuci na dzek za dijagnostiku, ili ako vec nema skinute neke kodove na univerzalnoj kartici. Pokrivanje VIN koda ne pali jer udju u auto, a VIN kod se nalazi i na B stubu na naljepnici.
Kada lopov/lopovi snime VIN ukucaju u računar koji prije toga uštekaju na predvidjeno mjesto, ubace bjanko karticu i upale auto. Pa pa pa pa auto. Ima jedan fol koji se može koristiti a to je da se džek za dijagnostiku presječe/zamjeni sa drugim džekom a na taj džek da se prikopča original džek za dijagnostiku kad imate potrebu za njim - odlazak u servis i sl. U tom slučaju lopov ne može da se prikopča pa mu je uzaludan posao.![]()
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeee
- psiho
#53 Re: Kradja auta i sta uciniti
ja sam za to da se Bunji oduzme licenca i da Šlaufu
-
Krhljo
#54 Re: Kradja auta i sta uciniti
Savjet:
Ljudi posto mi je posao dijagnostika za automobile mogu vam samo dati par uputa:
1. Mehanicka rjesenja MultiLock, lavlja kandza, Zeder i sl. su samo sredstvo za usporavanje neizbjeznog tj. ako neko ko je profesionalac dolazi po vase vozilo on u vecini slucajeva ima i informaciju sta se nalazi u automobilu izvori su mnogobrojni tj. prati vas u praonicu i dok covjek pere onako slucajno pogleda kako je ocuvano auto i sl. Stim sto je Zeder bolji jer je na stubu volana i ne vidi se kao MultiLock.
Savjet:
Ne ljepite naljepnice na prozore lafo neki sistemi jer onda se moze pripremiti onako ce te kostati samo staklo koje je razbio da bi usao. MultiLock otkace sajle od brzina i samo odaberu jednu brzinu npr. 2 i moze otici sigurno jedno 10 km od vase kuce u 2 brzini. Lavlju kandzu sam cuo da skinu komplet volan i onda ostave vas volan u gepeku.
2. Elektronske cake koje su meni najdraze su zakon ali opet moram vas upozoriti i one su samo usporavanje neizbjeznog. Znaci one vam daju dodatno vrijeme da neko vidi pljackasa. Elektronske cake imaju slijedecu namjeru tj. da onemoguće pristupanje na dijagnostički port ilite OBD2 priključak. Potrebno je prekinuti komunikaciju sa nekim prekidačem ili onemogućiti davanje kontakta. Kada date kontakt na bilo kojem vozilu 97 pa na gore godiste sve sanse za sprijecavanje kradje drasticno se smanjuju.
Savjet:
Odite kod dobrog elektricara da vam napravi neki prekidac sa jedno 5 m kabla i onda se vratite kuci i malo se potrudite da ga dobro sakrijete i da ga stavite na neko mjesto gdje ne bi ni vama na um palo da ga trazite. Znaci ovaj sistem samo aktivirajte sami cak ni u prisustvu vlastite djece ako zelite zadrzati njegovu tajnost
. Bolja je opcija onemogućavanje K i L linije na dijagnostičkom utikaču jer ako nemate kontakt onda niko vam ne može upaliti auto bez vas i onda je to loše. Obavezno napomenite elektricaru da radi smireno i da koristi sto vise tvornicke buzire, trake i sve to da lijepo zamaskira samo mjesto prekida. Isto lose je to ako uradi odmah iza OBD2 utičnice.
3. Alarm + elektronske cake je najbolja kombinacija jer ce alarm biti samo sredstvo koje ce ga uznemiravati oko koncentracije da vam odveze automobil. Znaci ovo ako imate dobili ste dodatnih 5 do 10 minuta da sprijecite kradju vaseg omiljenog limenog automobila.
Savjet: alarm kada uzimate obavezno uzmite i sa promjenom polozaja tj. visine automobila u slucaju da vam skidaju feluge ili pak ako ga vuku na vozilo sljep sluzbe jer kada promjeni nagib odmah ce se upaliti.
4. Na kraju obavezno ako imate imalo bolji automobil da obavezno ga osigurate tj. na ugovorenu sumu i onda ce te sigurno mirnije spavati. Isto tako da znate ne ostavljajte kljuceve automobila na civiluku u verandi ili pak na tim nekim daljnim mjestima jer ljudi jednostavno udju u kucu uzmu kljuceve, upale automobil sa vasim kljucevima i zbogom. Ali tada je zbogom i osiguranje jer nemate dovoljan broj kljuceva da im predate.
Pozdrav,
Ljudi posto mi je posao dijagnostika za automobile mogu vam samo dati par uputa:
1. Mehanicka rjesenja MultiLock, lavlja kandza, Zeder i sl. su samo sredstvo za usporavanje neizbjeznog tj. ako neko ko je profesionalac dolazi po vase vozilo on u vecini slucajeva ima i informaciju sta se nalazi u automobilu izvori su mnogobrojni tj. prati vas u praonicu i dok covjek pere onako slucajno pogleda kako je ocuvano auto i sl. Stim sto je Zeder bolji jer je na stubu volana i ne vidi se kao MultiLock.
Savjet:
Ne ljepite naljepnice na prozore lafo neki sistemi jer onda se moze pripremiti onako ce te kostati samo staklo koje je razbio da bi usao. MultiLock otkace sajle od brzina i samo odaberu jednu brzinu npr. 2 i moze otici sigurno jedno 10 km od vase kuce u 2 brzini. Lavlju kandzu sam cuo da skinu komplet volan i onda ostave vas volan u gepeku.
2. Elektronske cake koje su meni najdraze su zakon ali opet moram vas upozoriti i one su samo usporavanje neizbjeznog. Znaci one vam daju dodatno vrijeme da neko vidi pljackasa. Elektronske cake imaju slijedecu namjeru tj. da onemoguće pristupanje na dijagnostički port ilite OBD2 priključak. Potrebno je prekinuti komunikaciju sa nekim prekidačem ili onemogućiti davanje kontakta. Kada date kontakt na bilo kojem vozilu 97 pa na gore godiste sve sanse za sprijecavanje kradje drasticno se smanjuju.
Savjet:
Odite kod dobrog elektricara da vam napravi neki prekidac sa jedno 5 m kabla i onda se vratite kuci i malo se potrudite da ga dobro sakrijete i da ga stavite na neko mjesto gdje ne bi ni vama na um palo da ga trazite. Znaci ovaj sistem samo aktivirajte sami cak ni u prisustvu vlastite djece ako zelite zadrzati njegovu tajnost
3. Alarm + elektronske cake je najbolja kombinacija jer ce alarm biti samo sredstvo koje ce ga uznemiravati oko koncentracije da vam odveze automobil. Znaci ovo ako imate dobili ste dodatnih 5 do 10 minuta da sprijecite kradju vaseg omiljenog limenog automobila.
Savjet: alarm kada uzimate obavezno uzmite i sa promjenom polozaja tj. visine automobila u slucaju da vam skidaju feluge ili pak ako ga vuku na vozilo sljep sluzbe jer kada promjeni nagib odmah ce se upaliti.
4. Na kraju obavezno ako imate imalo bolji automobil da obavezno ga osigurate tj. na ugovorenu sumu i onda ce te sigurno mirnije spavati. Isto tako da znate ne ostavljajte kljuceve automobila na civiluku u verandi ili pak na tim nekim daljnim mjestima jer ljudi jednostavno udju u kucu uzmu kljuceve, upale automobil sa vasim kljucevima i zbogom. Ali tada je zbogom i osiguranje jer nemate dovoljan broj kljuceva da im predate.
Pozdrav,
-
c.leon
#55 Re: Kradja auta i sta uciniti
sinoc mi pokusali ukrasti vw na grbavici, razbili zadnje staklo, ali ga na srecu nisu odvukli, kupio ga prije 2 dana i vec su ga pikirali, kad sam vidio svojim ocima, nisam mogao vjerovati, sreca pa sam ugradio jedan od "onih lock-ova" inace mislim da ga ne bi nasao.. jos ne mogu sebi da dodjem ... pozz
Last edited by c.leon on 03/06/2012 19:24, edited 1 time in total.
-
del piero10
#56 Re: Kradja auta i sta uciniti
Gdje tačno na Grbavici ?c.leon wrote:sinoc mi pokusali ukrasti passata na grbavici, razbili zadnje staklo, ali ga na srecu nisu odvukli, kupio ga prije 2 dana i vec su ga pikirali, kad sam vidio svojim ocima, nisam mogao vjerovati, sreca pa sam ugradio jedan od "onih lock-ova" inace mislim da ga ne bi nasao.. jos ne mogu sebi da dodjem ... pozz
- drndalo
#57 Re: Kradja auta i sta uciniti
Sto, jel da i ti nastavis veceras s "akcijom" ? 
-
MUNAFIK
#58 Re: Kradja auta i sta uciniti
A postoji li kakva mogucnost da se napravi neki portal, na koji ce se stavljat slike dokazanih lopova, mjesta i dijelova grada na kojima oni rade, njihovih bandita itd... Da se javnost upozna, ocito da policija ne zeli i ne moze da ovo sprijeci, Ovako bi ljudi poznali sve face koje kradu auta u grad, nevjerjem da je to sada neki veliki broj ljudi...drndalo wrote:Sto, jel da i ti nastavis veceras s "akcijom" ?
- drndalo
#59 Re: Kradja auta i sta uciniti
Pa ne vidim razlog zasto se ovdje na forumu ne bi mogla napraviti takva tema, sa slikama, podacima koje ljudi imaju... ? Ako grijesim, ispravice me Mod-ovi i Admin-i...
-
MUNAFIK
#60 Re: Kradja auta i sta uciniti
mislim da se na forumu to ne smije raditi... Ali bi dobro doslo to, i da se znam Celo Mujic sa svojom ekipom 'radi' na lokalitetu Bjelava (njegova slika, njegove raje, po mogucnosti i broj MOB-a... pa kad nekome kradu auto da ih neko ko zeli moze naci kad vec policija nece...drndalo wrote:Pa ne vidim razlog zasto se ovdje na forumu ne bi mogla napraviti takva tema, sa slikama, podacima koje ljudi imaju... ? Ako grijesim, ispravice me Mod-ovi i Admin-i...
- Joey Tribbiani
#61 Re: Kradja auta i sta uciniti
nemam auto, a ni ne baratam bas dobro sa blogger.ba, ali ništa vas ne košta da se dogovorite preko pp da napravite neki blog pa na njega kačite slike i slično jer mislim da po pravilima foruma, ovdje to baš i nije dozvoljeno. Moze posluzit blog...dok vam ga "hakeri" ne budu ukinuli i trazili cenera da vrate sve kako je bilo
. Spasite slike i pomoci ce mnogima.
Dzaba je znat imena, necete ih vi s puškom ganjat, ali eto bar da znate područje djelovanja i šta ja znam...
Dzaba je znat imena, necete ih vi s puškom ganjat, ali eto bar da znate područje djelovanja i šta ja znam...
- arbosan
#62 Re: Kradja auta i sta uciniti
I meni su prije 2 sedmice pokusali ukrasti auto, Renault - Megane, razbili dva stakla, leptir i prednji do suvozaca, i zatekao sam ih kako su otvorili haubu, to mi nikako nije jasno sto haubu. A nisam imao nikakvu zastitu. zato sutra dan, ugradio Zeder i Alarm i sada sam ipak mirniji, mada kada cujem nesto da kucne, odmah na prozor pogledam.
-
del piero10
#63 Re: Kradja auta i sta uciniti
Ma jok badrndalo wrote:Sto, jel da i ti nastavis veceras s "akcijom" ?
Živim na Grbavici, pa me zanima gdje je to bilo.
- iceman ze
#64 Re: Kradja auta i sta uciniti
Jos jedan savjet iz prakse:
Cuvajte se kada dajete vozilo u oglas, postoje ljudi koji dolaze ciljano da upoznaju vas i vozilo, znam da je tesko procjeniti o kome se tu zapravo radi, ali nerijetko stari vlasnici o svemu pricaju, o tome gdje ga drze, kakva mu je zastita, koliko je para, podatke o VIN broju, registracijama i sl....da ne govorim da uzimaju vase kljuceve, probaju vozila i sl. Netreba biti paranoik, ali danas opasnosti vrebaju na svakom koraku....pozz
Cuvajte se kada dajete vozilo u oglas, postoje ljudi koji dolaze ciljano da upoznaju vas i vozilo, znam da je tesko procjeniti o kome se tu zapravo radi, ali nerijetko stari vlasnici o svemu pricaju, o tome gdje ga drze, kakva mu je zastita, koliko je para, podatke o VIN broju, registracijama i sl....da ne govorim da uzimaju vase kljuceve, probaju vozila i sl. Netreba biti paranoik, ali danas opasnosti vrebaju na svakom koraku....pozz
-
c.leon
#65 Re: Kradja auta i sta uciniti
kod pijace na grbavici
Last edited by c.leon on 03/06/2012 19:25, edited 1 time in total.
- HaHaHa2
- slobodni armirach
#67 Re: Kradja auta i sta uciniti
Pa svi znaju da je centar auto mafije u Novoj Biloj koji dalje guraju za Tomislav grad.
U Novoj Biloj nikog postenog nema, to zna i SIPA, ali sad traje oduzimanje diskova pirata po pijacama, to je veci prioritet,
a kad krenu u hapsenje kriminalaca, zna se stara bosanska 'ugrozenost malobrojnog naroda', 'majorizacija' itd.
Auto mafija iz ove sredine, inace SIPA sve zna o Novoj Biloj, ima jake veze u Policijskim Upravama tog kantona, i nista se ne krade bez znanja pojedinih policajaca.
Prvi korak da obezbjedite svoje auto je kupovina istog, NIKAD ne kupujete auta sa JEDNIM kljucem, kad to uradite vec ste pola posla odradili za mafiju.
Servisi su odlicno mjesto da vam auto pripreme za kradju, zato pazite kome ga vozite. Da vam serviser 'slucajno' ne ostavi kodirani kopirani kljuc u retrovizoru. Pa ce biti dovoljno i dijetu da razbije retrovizor i odvuce vam vozilo.
U Novoj Biloj nikog postenog nema, to zna i SIPA, ali sad traje oduzimanje diskova pirata po pijacama, to je veci prioritet,
a kad krenu u hapsenje kriminalaca, zna se stara bosanska 'ugrozenost malobrojnog naroda', 'majorizacija' itd.
Auto mafija iz ove sredine, inace SIPA sve zna o Novoj Biloj, ima jake veze u Policijskim Upravama tog kantona, i nista se ne krade bez znanja pojedinih policajaca.
Prvi korak da obezbjedite svoje auto je kupovina istog, NIKAD ne kupujete auta sa JEDNIM kljucem, kad to uradite vec ste pola posla odradili za mafiju.
Servisi su odlicno mjesto da vam auto pripreme za kradju, zato pazite kome ga vozite. Da vam serviser 'slucajno' ne ostavi kodirani kopirani kljuc u retrovizoru. Pa ce biti dovoljno i dijetu da razbije retrovizor i odvuce vam vozilo.
- bijela
- Edin H.
#69 Re: Kradja auta i sta uciniti
Koja je ovo budaletina napravila website
Česta pitanja
Netko mi je ukrao auto. Jeste li to bili Vi?
Vrlo je lako moguće. Provjerite dali se Vaše vozilo nalazi u našoj bazi automobila.
Mogu li ga dobiti natrag?
Naravno! Možete ga otkupiti po povlaštenoj tarifi (30% popusta) koja vrijedi samo za bivše vlasnike. Možete dobiti i popust od 50%, ali Vam, u tom slučaju, moramo skinuti dijelove u toj protuvrijednosti da pokrijemo troškove. Takva je politika našeg poslovanja.
Kako nabavljate automobile? Koje izvore koristite?
Nabava automobila je naša poslovna tajna. Možemo Vam samo obećati da imamo pouzdane izvore u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim istočno-europskim tranzicijskim zemljama.
Dali mi možete garantirati da mi prodani automobil nećete ponovo ukrasti?
Kao prvo, mi smo profesinalci. Garantiramo Vam da Vam nećemo ukrasti auto prve 3 godine dok vrijedi garancija. Za produženje garancije možete nadoplatiti. Cijena je 30% od tržišne cijene vozila.
Koliko Vam treba da mi nabavite (ukradete) željeni automobil?
Ovisi o informacijama koje nam date i učestalosti toga auta na tržištu(parkiralištu).
Budući da je vrijeme recesije, mogu li dobiti kakav popust?
Uz skuplji automobil možete dobiti i poklon iznenađenja. Veliki asortiman poklona iznenađenja možete vidjeti lijevo pri dnu stranice.
Vidim da Vam odlično ide. Jeste li razmišljali o prelasku na krađu drugih prijevoznih sredstava?
Imali smo već neke ponude za krađu konja, deva, magaraca i drugih prijevoznih sredstava u bliskoistočnim zemljama, ali smo za sad još ograničeni na tržište istočne europe.
- bijela
#70 Re: Kradja auta i sta uciniti
jel de da se neko šegačiEdin H. wrote:Koja je ovo budaletina napravila website![]()
![]()
![]()
- Edin H.
#71 Re: Kradja auta i sta uciniti
bijela wrote:jel de da se neko šegačiEdin H. wrote:
Koja je ovo budaletina napravila website![]()
![]()
![]()
Ma garant, ali dobro se ismijah
Imali smo već neke ponude za krađu konja, deva, magaraca i drugih prijevoznih sredstava u bliskoistočnim zemljama, ali smo za sad još ograničeni na tržište istočne europe.
- bijela
#72 Re: Kradja auta i sta uciniti
Edin H. wrote:
Ma garant, ali dobro se ismijah![]()
![]()
![]()
Imali smo već neke ponude za krađu konja, deva, magaraca i drugih prijevoznih sredstava u bliskoistočnim zemljama, ali smo za sad još ograničeni na tržište istočne europe.![]()
![]()
-
Rosalie20
#73 Re: Kradja auta i sta uciniti
moja prijateljica je imala isto iskustvo,ukradeno je auto,zvali su nakon nekoliko dana trazeci novac,ona nije dala novac,policija je rekla da ce pokusati al da nemaju neke velike nade,nakon 2 mjeseca dobili su poziv da im je auto pronadjeno na nekom brdu u blizini sarajeva,lopovi ga nisu mogli prodati pa su se vozali dok auto nije zapalo negdje. bilo je malo osteceno,ali sad je sve sredjeno,vozi kao nov. Nadam se da ces i ti biti te srece 
- mayab
#74 Re: Kradja auta i sta uciniti
Česta pitanja
Vrlo je lako moguće. Provjerite dali se Vaše vozilo nalazi u našoj bazi automobila.
Naravno! Možete ga otkupiti po povlaštenoj tarifi (30% popusta) koja vrijedi samo za bivše vlasnike. Možete dobiti i popust od 50%, ali Vam, u tom slučaju, moramo skinuti dijelove u toj protuvrijednosti da pokrijemo troškove. Takva je politika našeg poslovanja.
Nabava automobila je naša poslovna tajna. Možemo Vam samo obećati da imamo pouzdane izvore u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim istočno-europskim tranzicijskim zemljama.
Kao prvo, mi smo profesinalci. Garantiramo Vam da Vam nećemo ukrasti auto prve 3 godine dok vrijedi garancija. Za produženje garancije možete nadoplatiti. Cijena je 30% od tržišne cijene vozila.
Ovisi o informacijama koje nam date i učestalosti toga auta na tržištu(parkiralištu).
Uz skuplji automobil možete dobiti i poklon iznenađenja. Veliki asortiman poklona iznenađenja možete vidjeti lijevo pri dnu stranice.
Vidim da Vam odlično ide. Jeste li razmišljali o prelasku na krađu drugih prijevoznih sredstava?

- Edin H.
#75 Re: Kradja auta i sta uciniti
Ne radi vise websiteHaHaHa2 wrote:http://ukradeni-automobili.netau.net/
Kome se sada obratiti u slucaju kradje automobila