Novi Passat - dojmovi prema slikama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
herbert mekfjuger

#51 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by herbert mekfjuger »

corolla02 wrote:zalost i tuga, zaista :(
:thumbup:
medoIL

#52 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by medoIL »

CC rules ! :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#53 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by corolla02 »

medoIL wrote:CC rules ! :D
pa zar nije ovo gore CCccc :D ili sam ja zamjenio :wink:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#54 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by corolla02 »

Klodovik wrote: Image
copy/paste :mrgreen:
Image
Qler

#55 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Qler »

golfista wrote:šta djeca znaju o zavičaju...kakav ba passat, ova nova laguna sa svojom uspjelom dizajnerskom odrednicom, koja oduševljava svaki put kad je vidim toliko da se vas oduzmem, je zvijer za istog sa onim opasnim farovima, a tek pežo 407 direktna konkurencija, kupiš ga juče za 60000 KM, sutra ga prodaš za 20000 KM, extra auto, gori od žene koliko ti potroši za godinu, ili možda fiat, ali ček fiat i nema predstavnika u toj klasi, hm, kija, hm nema, hyundai.ccc nema...citroen C5 dobar auto, možeš ga napuhat gore i dole, unutrašnjost razigrana toliko da se u njemu osjećate kao dvogodišnjak... Opel, Opel, nova insignija, uhh izgleda auto nema šta..al hebi ga džaba handri je onaj kaddet sa početk apriče, ko da će sad iskočiti iz gepeka iste, a vi od silne korozije dobiti začepljenje arterija...Ford mondeo..ooo ima auto stvarno sve, i volan i vrata i točkove i svjetla i ostalo ali hebi ga opet samo jedan nesnađeni Amer na tlu Evrope..!... ebi ga..kakv god da je nema konkurencije, jedino možda mu račune može pomutiti onaj Golf, znate, čuli ste za Golfa? :razz:
Passat je quratz od ovce za Insigniu, Mondea i C5 citroena, ti te price pricaj djeci za laku noc, dok bdijes na prozoru nad vauveom :D
HaHaHa2

#56 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by HaHaHa2 »

Qler wrote:
golfista wrote:šta djeca znaju o zavičaju...kakav ba passat, ova nova laguna sa svojom uspjelom dizajnerskom odrednicom, koja oduševljava svaki put kad je vidim toliko da se vas oduzmem, je zvijer za istog sa onim opasnim farovima, a tek pežo 407 direktna konkurencija, kupiš ga juče za 60000 KM, sutra ga prodaš za 20000 KM, extra auto, gori od žene koliko ti potroši za godinu, ili možda fiat, ali ček fiat i nema predstavnika u toj klasi, hm, kija, hm nema, hyundai.ccc nema...citroen C5 dobar auto, možeš ga napuhat gore i dole, unutrašnjost razigrana toliko da se u njemu osjećate kao dvogodišnjak... Opel, Opel, nova insignija, uhh izgleda auto nema šta..al hebi ga džaba handri je onaj kaddet sa početk apriče, ko da će sad iskočiti iz gepeka iste, a vi od silne korozije dobiti začepljenje arterija...Ford mondeo..ooo ima auto stvarno sve, i volan i vrata i točkove i svjetla i ostalo ali hebi ga opet samo jedan nesnađeni Amer na tlu Evrope..!... ebi ga..kakv god da je nema konkurencije, jedino možda mu račune može pomutiti onaj Golf, znate, čuli ste za Golfa? :razz:
Passat je quratz od ovce za Insigniu, Mondea i C5 citroena, ti te price pricaj djeci za laku noc, dok bdijes na prozoru nad vauveom :D
Sta je moj Ford za ovo 8-) :D
avantgarde

#57 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by avantgarde »

Blobi wrote:
avantgarde wrote:
Better Man wrote:Novi Passat nije novi, vec je redizajnirani stari. Barem meni tako izgleda. Ato je totalno bezlican i nije ponudio nista novo u odnosu na prethodnika.
Mislim da si dosta u pravu,sjedio sam neki dan u njemu...nije nista posebno,ostavio je prilicno blijedo sjecanje na mene,toliko blijedo da eto par dana nisam nista o njemu napisao.Ono dojam"sivi mis",zbilja.
Haj mi reci kako si sjedio u njemu kad jos nije u prodaji :D?

Druze moj ovdje gdje zivim a to je u srcu Njemacke na periferiji Frankfurta imamo veliki kupovni centar ali malo zesci,ne ono jeftine radnje nego imas i one najzesce stvari,ovdje su prezentirali taj auto.
Dodjes pogledas ga,otvoris vrata,ko hoce da sjedne moze,tako i ja.To je bilo negdje oko 10.Novembra otprilike.
Auto nije los,naravno da nije,ali na mene nije ostavio onaj Woooow efekt,razumijes li.?
Valjda i zato sto vozim nesto drugo.
NediM17

#58 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by NediM17 »

Karavan i nije ruzan ali obicna verzija :roll:
bosan

#59 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by bosan »

Sad svi modeli isti kod VW-a.Izgleda umro dizajner,pa samo kopiraju.Isti slucaj i kod Audija. :x
Chemist

#60 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Chemist »

Ista stvar je bila i tamo pocetkom 2000 ih, kada je ona verzija 5 zamijenjena sa verzijom 5.5. Tada su jasno rekli da je facelift. Mozda su skontali da su se tad zeznuli pa su poslije i na golfu 6 i ovom passatu rekli da je nova generacija iako je ustvari to vrlo slicna stvar opsesnom faceliftu kao na prijeru passata.
medoIL

#61 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by medoIL »

Qler wrote:
Ne mozes porediti VW i tamo neke ZNJ firme...
olensoner

#62 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by olensoner »

Onako, ne znam sta da kazem. Znam sigurno da je interijer zalostan, potpuno isti kao stari, dosadan je ovaj ''novi'' Passat poprilicno...
johntra

#63 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

Danas bila promcija za bh. tržište..početni benzinac 1.8 TSI košta 43.500, dok početni 2.0 TDI košta 48.200...
johntra

#64 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

Znači ovako, Passat u BiH sada samo dolazi sa dva paketa opreme Comfortline i Highline...izbacuje se Trendline i Sportline, jer su kupci uvijek tražili više opreme od ova dva paketa...znači, oba ova modela startaju sa Comfortline opremom, koji je dobar paket opreme, u svakom slučaju bolji od starog početnog paketa Trendline...i početna cijena ovog Passata je za oko 12.000 KM jeftinija od prošle generacije...
johntra

#65 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

znači Trendline i Sportline su ukinuti samo za naše tržište, u ostalim dijelovima Evrope će biti na raspolaganju...tako da mislim da će se na Comfortline najviše tražiti neki sportski dodaci opreme i nešto tako slično...evo ti novi cjenovnik i paketi opreme...

http://www.2shared.com/document/VX3MXLi ... OVNIK.html
japo-

#66 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by japo- »

kad li će izać na pik_u da mjenjamo :roll:
johntra

#67 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

Gdje je onaj Blobi, da mu pokažem novog Passata... :D
Gost1515

#68 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Gost1515 »

johntra wrote:Znači ovako, Passat u BiH sada samo dolazi sa dva paketa opreme Comfortline i Highline...izbacuje se Trendline i Sportline, jer su kupci uvijek tražili više opreme od ova dva paketa...znači, oba ova modela startaju sa Comfortline opremom, koji je dobar paket opreme, u svakom slučaju bolji od starog početnog paketa Trendline...i početna cijena ovog Passata je za oko 12.000 KM jeftinija od prošle generacije...

Jel još uvijek precjenjen ...?
drndalo

#69 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by drndalo »

Pa dobro, smanjimo malo dozivljaj, pa nije valjda da mislimo da je zvanicna informacija iz ASA bas 100% tacna...? Ili je malo "usminkana"...? Ili ASA od sebe daje 12000 KM popusta, samo da bi mi mogli kupovati novi model umjesto starog...? Jastaradi....

Smanji malo ribu, pobicu djecu...

Inace je auto bolje uradjen nego sto sam ocekivao, cak i da gledati u sebe... :wink:

I mislim da ova cijena od 48000 KM za reklamirani paket opreme na TDI-u nije bezobrazna za nov auto iz salona... Mada bih ja volio da je jos malo niza... :cry:
Qler

#70 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Qler »

Sve je relativno. Nekome je puno, nekome taman, a nekome je to sica.
johntra

#71 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

Gost1515 wrote:
johntra wrote:Znači ovako, Passat u BiH sada samo dolazi sa dva paketa opreme Comfortline i Highline...izbacuje se Trendline i Sportline, jer su kupci uvijek tražili više opreme od ova dva paketa...znači, oba ova modela startaju sa Comfortline opremom, koji je dobar paket opreme, u svakom slučaju bolji od starog početnog paketa Trendline...i početna cijena ovog Passata je za oko 12.000 KM jeftinija od prošle generacije...

ovo samo dokazuje da su i oni skontali da su prodavali automobil koji je bio precijenjen i koji je bio hit samo na početku svoje prodaje...A4 je prodavaniji od njega, prema njihovim podacima, a obični i Passat CC zajedno imaju prodaju kao svi A4 modeli...bez sumnje da će sa ovom novom cijenom biti mnogo prihvatljiviji, pogotovo ova benzinska verzija, koju bih ja uzeo prije nego dizela...
drndalo

#72 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by drndalo »

Ih, anti-dizelisto nijedan ! :evil:
Dady

#73 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Dady »

Istina je da onaj ko je nedavno kupio stari passat dobro se zeznuo. Cijene su dosta nize u odnosu na prosli model.
Mislim da se izostavljanjem Trendline paketa opreme za BiH trziste zeli umanjiti konkurencija Golf-u. Zamisli Passat B7 za 36.000 KM do registracije. Ne mislim da im je ovo bas ispravna odluka.
citroen

#74 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by citroen »

Gost1515 wrote:

Pa s obzirom da je Citroen C5 1.6HDI 110KS sa nekom solidnom opremom 33 000KM do registracije ja mislim da je passat i dalje precijenjen :D :D :D
chuchumbamayumbe

#75 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by chuchumbamayumbe »

Jučer vidjeh novog Passata, na Kovačićima.
Joj, gadan naaakav na prvi pogled. Pogotovu onaj zadnji kraj.
Post Reply