vlro je vazno znati sto i kako zelis dozivjeti kao turist/kinja bilo gdje tokom planiranja putovanja
vlro je vazno imati osobu koja je dio svakodnevnice ,koja moze odlicno objasniti detalje koji ne postoje na travel magazinima i lonely planet savjetima
vlro je vazno reci sto zelis vidjeti u gradu i sto grad moze ponuditi najbolje od sebe
kao turstikinja sam uvijek nasla pluseve i minuse ,ali to je OK,naravno,ocekivanja su takodjer kriticna tacka,ali zaista mi nije jasno kad osobe opisu svoj godisnji odmor kako "najgori" jer im se desilo nesto negativno,narocito ako nije direktno vezano za turisticku lokaciju
svaka metropola provozana u metoru u predrgadjima izgleda isto > grafiti,smece,psi lutalice,ulicni pjevaci i sviraci,nedefinisani prolaznici i slicno,ali to je sasvim normlano,ali sam svaku dozvijela drugacije,upravo prisustvom ljudi,razlicitog jezika
,zelja sudjelovanja u momentu koji ne zelim propustiti,jer sma svejsna da necu biti tu svaki dan ali licno volim se ukljuciti sa lolaknim stnaovnistvom,pokazati svoj interes,svako voli biti upitan i pocasecen komplimentom,i to je dio turistickog bontona,ali ne kao puke fomralnosti,vec kao komunikacije sa lokalnim stanvnistvom
licno,kad imam priliku,svakome zelim pohvaliti sarajevo,naravno i mnoge druge ljepote BiH ,i HR,o kojoj su mnogi bolje informirani,tako mi je doslovno receno ,i to je jedna od mojih krtika,nemanje dovoljnog tursitickog marektinga tako lijepe zemlje
minus: pitala sam u slasticarni o kolacu,ne recept

vec opcenito o kolacu,zena me samo tupo pogledala,a kad sam u jednoj drugoj drzavi pitala za filovane domace cokoladice,objasenjeno sa osmijehom ,znaci,u pravom slucjau poznajem neprofesionalnost pojedinaca koji jos ne kontaju kako njegovati turizam,a svoje probleme trebaju ostaviti kod kuce
samo da ponovim,pogled sa mihrivoda na sarajevo nocu ili danju je jedinstven ,to je nesto sto svakome kazem
ovo jeste moj najduzi post,a samo sam napisala 0.1 %