Ucenje njemackog jezika
- Ironman1921
#51 Re: Odg: Ucenje njemackog jezika
Aj imate li nijemaca na facebooku i gdje ih najbolje mogu naci,ocu da chatam sa ljudima...
- AstorH
#52 Re: Ucenje njemackog jezika
Evo ja sam nasao nesto tekstualno u flashu, za pocetnike ko ne zna nista valja jbga
http://www.mediafire.com/download/l8kj2 ... ke_2.1.exe
Sent from my iPad using Tapatalk
http://www.mediafire.com/download/l8kj2 ... ke_2.1.exe
- Ironman1921
#53 Re: Ucenje njemackog jezika
Znate li neki njemacki forum?
-
Sarajevski_Marlboro
#54 Re: Ucenje njemackog jezika
meni su njemacke rijeci sve tako preslicne, previse ih je s istim pocetkom ili krajem , tesko pravim razliku i pretesko mi je pamtiti rijeci , ne ide
sa svim dr jezicima mi puno lakse ide
sa svim dr jezicima mi puno lakse ide
-
Emilija Kovačev
#55 Re: Odg: Ucenje njemackog jezika
Već je neko ranije spomenuo Duolingo, pa da i ja podebljam. Odlična web aplikacija (koja je kasnije dobila i mobilne aplikacije). Da ne vazim puno, http://www.duolingo.comIronman1921 wrote:Mene zanima ako slučajno ima neka android aplikacija za učenje njemačkog postepeno,znači osnova gramatike pa neke riječi,glagoli i tako...?
-
Bodkin
#56 Re: Odg: Ucenje njemackog jezika
imas jos busuu, livemocha i babbelEmilija Kovačev wrote:Već je neko ranije spomenuo Duolingo, pa da i ja podebljam. Odlična web aplikacija (koja je kasnije dobila i mobilne aplikacije). Da ne vazim puno, http://www.duolingo.comIronman1921 wrote:Mene zanima ako slučajno ima neka android aplikacija za učenje njemačkog postepeno,znači osnova gramatike pa neke riječi,glagoli i tako...?
- szlava
- LeonardoAC
#58 Re: Ucenje njemackog jezika
najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
- ćiribiribela
#59 Re: Ucenje njemackog jezika
I ti bas pretjera.LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
Ako nekog zanimaju one Themen aktuell knjige i audio, neka se javi da posaljem link.
- AstorH
#60 Re: Ucenje njemackog jezika
Posalji meni ako to sta valja.Nemo' da me ukrivo nadiketi hahhćiribiribela wrote:I ti bas pretjera.LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjemI meni je bio odvratan, ali sto vise ucim, vise mi se svidja.
Ako nekog zanimaju one Themen aktuell knjige i audio, neka se javi da posaljem link.
- Brkooo
#61 Re: Ucenje njemackog jezika
Ich denke, wir haben einen verdammten Franzosen hier!LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
ishhhh
- szlava
#62 Re: Ucenje njemackog jezika
Kakvi su ti audio mozeli link ako se moze skinuti da slusam dok trcimćiribiribela wrote:I ti bas pretjera.LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjemI meni je bio odvratan, ali sto vise ucim, vise mi se svidja.
- pirmin
#63 Re: Ucenje njemackog jezika
Dobro, necemo.LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
-
Bodkin
#64 Re: Ucenje njemackog jezika
Brkooo wrote:Ich denke, wir haben einen verdammten Franzosen hier!LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
ishhhh
-
Bodkin
#65 Re: Ucenje njemackog jezika
meni, menićiribiribela wrote:I ti bas pretjera.LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjemI meni je bio odvratan, ali sto vise ucim, vise mi se svidja.
- ćiribiribela
#66 Re: Ucenje njemackog jezika
poslalaaa 
- sheilak
#67 Re: Ucenje njemackog jezika
ahhahha al, cuj iššš!Brkooo wrote:Ich denke, wir haben einen verdammten Franzosen hier!LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
ishhhh
- szlava
#68 Re: Ucenje njemackog jezika
Dankećiribiribela wrote:poslalaaa
- Ironman1921
#69 Re: Ucenje njemackog jezika
Pošaljite i meni link.
Evo sam instalirao na mobitelu ovaj doulingo,zaista sjajna aplikacija,slično kao igrica,meni je baš u početku bilo lagano,ali onda su došle teže lekcije i onu 5 na basicu sam jedva odradio iz 5 puta.Dobra aplikacija zaista,nadam se da će mi pomoći,već osjećam da sam naučio nešto novo,valjda uspijem popraviti ocjenu.
Evo sam instalirao na mobitelu ovaj doulingo,zaista sjajna aplikacija,slično kao igrica,meni je baš u početku bilo lagano,ali onda su došle teže lekcije i onu 5 na basicu sam jedva odradio iz 5 puta.Dobra aplikacija zaista,nadam se da će mi pomoći,već osjećam da sam naučio nešto novo,valjda uspijem popraviti ocjenu.
- AstorH
#70 Re: Ucenje njemackog jezika
Jel ima ovaj duolingo da fercera na nasem jeziku tipa bos.hr.sr.- njemacki jer ja vjezbam engl-njem.nisam vidio nase jezike
- LeonardoAC
#71 Re: Ucenje njemackog jezika
Sad bez zezancije... na goethe-u krenuo od A1.1 došao do B2..., jako jako komplikovan jezik za naučit. Nastavci, vremena, rodovi za svaku jbnu riječ - vjerujte da nije vrijedno živaca.
Što se tiče dodatnog materijala, OBAVEZNO instalirati Rosetta Stone > German - svakako da možete downloadat' sa piratebey-a besplatno.
Lasciate ogni speranza voi ch'entrate
http://usa.usembassy.de/classroom/Mark% ... chuere.pdf

Što se tiče dodatnog materijala, OBAVEZNO instalirati Rosetta Stone > German - svakako da možete downloadat' sa piratebey-a besplatno.
Lasciate ogni speranza voi ch'entrate
samo za vas...Bodkin wrote:Brkooo wrote:Ich denke, wir haben einen verdammten Franzosen hier!LeonardoAC wrote:najodvratniji jezik na planeti zemaljskoj... ako baš ne morate - ne počinjite sa učenjem
ishhhh![]()
![]()
![]()
http://usa.usembassy.de/classroom/Mark% ... chuere.pdf

-
Emilija Kovačev
#72 Re: Ucenje njemackog jezika
Nema još da je tako pravo generisano. Ali, njihov novi projekat se odnosi upravo na to, da korisnici budu zapravo učitelji drugima, koji žele naučiti jezik koji ovaj zna. Recimo, ja da Engleze učim bosanski, ili naše da učim jezicima koje znam. To se zoveInkubator, i svako može postati zapravo instruktor. Cilj im je bio da što više ljudi bude uključeno, odnosno da bar na taj način obuhvate što više jezika. Kad već ne mogu tako kako si ti zamislio.AstorH wrote:Jel ima ovaj duolingo da fercera na nasem jeziku tipa bos.hr.sr.- njemacki jer ja vjezbam engl-njem.nisam vidio nase jezike
I ovako je korisno, u svakom slučaju.
- ćiribiribela
#73 Re: Ucenje njemackog jezika
Imam linkove i za rosetta stone, pa ako ko hoce samo nek' javi.

Full opremljena i opet slabo ide.

Full opremljena i opet slabo ide.
- AstorH
#74 Re: Ucenje njemackog jezika
Ko vam je sad ta Rozeta Stoun , nisam jos ni Duolinga upoznao kako treba.Ukochider
- purgatorio
#75 Re: Ucenje njemackog jezika
Ja koristim dw warum nicht, pimsleur, duolingo i tell me more German u kombinaciji s rječnikom i nekoliko knjiga. Ide kad se organizira.
Sent from my C5303 using Tapatalk 2
Sent from my C5303 using Tapatalk 2