Državna imovina i patriJote

Post Reply
Student Exchange

#51 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Student Exchange »

Sad se sjetih, mogo bi ti rec i kako su neki odmah do Turcala izvodili "akcije". Hocemo i o tome Bosnolog?
Student Exchange

#52 Re: Državna imovina i patriJote

Bosnolog jaro hocemo li o heroju Pelamu? ;)
Student Exchange

#53 Re: Državna imovina i patriJote

A o Shaji Bosnolog? Covjek je zivi primjer kako je Turska Bosnjacima majka. :)
stari grad Visegrad

#54 Re: Državna imovina i patriJote

Post by stari grad Visegrad »

Student Exchange wrote:A o Shaji Bosnolog? Covjek je zivi primjer kako je Turska Bosnjacima majka. :)

Moram u wc.
Bosnolog

#55 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

Student Exchange wrote:Bosnolog jaro hocemo li o heroju Pelamu? ;)
Sada vidim da si ti klovn od onog kada smo raspravljali o sastavu komandnog kadru Sarajevskog Korpusa,....,Kada si trazio provokativne podatke poput iranskog obajvestajca i model satelistskog telefona,koji je koristen za veze pa si nastavio sa provokacijama jer ti to radis i na drugim temama,.......

Potrazit cu i ime tvog prethodnog nika,....Ovaj je bio pretpostavljam Karadzicev kontraobavjestajac koji je skupljao podatke za Karadzicev stab,na Palama tvrdeci da je poznavoa jednog od clanova komande ciji je on navodno bio prijatelj,...... :mrgreen:
kiky

#56 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

nije mi jasno ...
što se javljaju ljudi koji nisu u bosni i koje bosna više ne interesuje ...
imaju potrebu da kažu kako ih bosna više ne interesuje ili šta ...
nek se brinu o problemima po americi ili ti inim zapadnim zemljama ili jednostavno uživaju u blagostanju kojem su tako mnogo, svojim radom ( i to kroz generacije ), doprinjeli ...
:D
Student Exchange

#57 Re: Državna imovina i patriJote

Bosnolog wrote:
Sada vidim da si ti klovn od onog kada smo raspravljali o sastavu komandnog kadru Sarajevskog Korpusa,....,Kada si trazio provokativne podatke poput iranskog obajvestajca i model satelistskog telefona,koji je koristen za veze pa si nastavio sa provokacijama jer ti to radis i na drugim temama,.......

Potrazit cu i ime tvog prethodnog nika,....Ovaj je bio pretpostavljam Karadzicev kontraobavjestajac koji je skupljao podatke za Karadzicev stab,na Palama tvrdeci da je poznavoa jednog od clanova komande ciji je on navodno bio prijatelj,...... :mrgreen:
Zahebo si se Bosnolog. Pitam se jesi ti poznavo Zaima :) Moj babo je s njim odrasto.
Nisam siguran ko si jer "najlovaci" vas nije mnogo bilo.
Ne odgovori mi nista, ali hajd mozemo o Pelamu ako hoces ;)
Student Exchange

#58 Re: Državna imovina i patriJote

Bosnolog jaro kako je onaj mali Mrso na pocetku strado?
Hemel

#59 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Hemel »

kiky wrote:nije mi jasno ...
nek se brinu o problemima po americi ili ti inim zapadnim zemljama ili jednostavno uživaju u blagostanju kojem su tako mnogo, svojim radom ( i to kroz generacije ), doprinjeli ...
zivio govornik... :wink: :D
mO k3

#60 Re: Državna imovina i patriJote

Post by mO k3 »

o cemu ti?? majketi....
hercegovac_pravi

#61 Re: Državna imovina i patriJote

Post by hercegovac_pravi »

Ne ...
Kolega "student exchange" jednostavno želi da ukaže na svoju intelektualnu superiornost u odnosu na narod koji živi u BiH. Iz njegovih postova se jasno može očitati "žal" zbog ne prepoznavanja jednog takvog intelekta od strane "ovdašnjih" vlastordžaca. Momentalna predpostavka mi se nameće da ga je neki levat izradio za nekakvu izbornu listu u nekoj mjesnoj zajednici pa je čovjek odlučio da nam ukaže na sve nakaradnosti sa kojima se svakodnevno suočavamo. E vidiš kiky, u americi se to nemre desiti. Tamo vlada pravo "sposobnijeg" pa zato naš kolega ubija vrije do izbornih listi oslobađajući tanjire od nepotrebnog sadržaja u halama ispred kojih stoje crveni tepisi i upućujući nas na sve blagodeti mirnog razdruživanja od sebe samih. :D
bicebolje

#62 Re: Državna imovina i patriJote

Post by bicebolje »

hercegovac_pravi wrote:Niko ovdje (bar ja nisam) nije pisao nikakav proročanstva o državnoj imovini već o aktivnom potezu odcjepljenja jednog dijela Bosne i Hercegovine.
Dakle po patriJoti možeš vršiti i nuždu samo nemoj aktivirati potez otcjepljenja. Sve drugo je dozvoljeno.
hercegovac_pravi wrote:Dakle, prdimahovine baš kao i one sa Elektroprenosom BiH. I vidm da je i taj "zakon" veoma vjerodostojan.
Vlasti RS od patriJote još dobijaju minimiziranje akta. "Šta su uradili ? Ništa. Mogu i ja donijeti takav zakon, ha ja." Kapa dole. :skoljka: Ozbiljna psihološka igra.
kiky

#63 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

Ženski Dr.Med wrote:
o cemu ti?? majketi....
ah ne ...
ovaj puta nisam mislio na tebe ...
be cool ...
Bosnolog

#64 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

Student Exchange wrote:
Bosnolog wrote:

Zahebo si se Bosnolog. Pitam se jesi ti poznavo Zaima :) Moj babo je s njim odrasto.
Nisam siguran ko si jer "najlovaci" vas nije mnogo bilo.
Ne odgovori mi nista, ali hajd mozemo o Pelamu ako hoces ;)
Imamovica sam upozano na poctku rata i posalo ga Gorazdu i Foci skupa sa Besovicem jos polovinom Aprili 92 sa Igmana gdje nam je tada bila TG lociirana u Boriku,ja sam bio u regionalnom stabu korpusa,nisam iz Gorazda,niti sam odrastao u Gorazdu ali je bila zona odgovornosti korpusa,.......

Poenta tvog pisanja je defetizam i spin kojim pokusavas da diskreditujes forimase na svim temama ukljucujuci i ovu,ti i "bice bolje" bi bili najsretniji da mi catamo na temama sport,ljubav i da pisemo viceve dok Milokrad usvaja ilegalne zakone i otima drzavnu imovinu, ;-)

Rasprave o pojedinim akcijama i borcima od Cede Domuza pa nadalje i njihovom junastvu,dp prvog oslobodenja Gorazda u ljeto 1992 te Buljubasica a slucajeve o Dzozi Zajku,Cuperku,Mrsi i slicnoh ne bih da ovdje pisem jer je tema nesto drugo a uvjeren sam da si ti ranije banirani forumas,....Probat cu naci ime koje mislim da si,..........Posebno smo cesto raspravljali na temu o oruzju i demilitarizaciji BiH,... ;-)
Last edited by Bosnolog on 15/09/2010 00:13, edited 1 time in total.
kiky

#65 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

hercegovac_pravi wrote:
Ne ...
Kolega "student exchange" jednostavno želi da ukaže na svoju intelektualnu superiornost u odnosu na narod koji živi u BiH. Iz njegovih postova se jasno može očitati "žal" zbog ne prepoznavanja jednog takvog intelekta od strane "ovdašnjih" vlastordžaca. Momentalna predpostavka mi se nameće da ga je neki levat izradio za nekakvu izbornu listu u nekoj mjesnoj zajednici pa je čovjek odlučio da nam ukaže na sve nakaradnosti sa kojima se svakodnevno suočavamo. E vidiš kiky, u americi se to nemre desiti. Tamo vlada pravo "sposobnijeg" pa zato naš kolega ubija vrije do izbornih listi oslobađajući tanjire od nepotrebnog sadržaja u halama ispred kojih stoje crveni tepisi i upućujući nas na sve blagodeti mirnog razdruživanja od sebe samih. :D
aaaaaa ....
to li je ...
:lol:
kiky

#66 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

da nije "vječiti student" ....
bicebolje

#67 Re: Državna imovina i patriJote

Post by bicebolje »

Bosnolog wrote:Poenta tvog pisanja je defetizam i spin kojim pokusavas da diskreditujes forimase na svim temama ukljucujuci i ovu,ti i "bice bolje" bi bili najsretniji da mi catamo na temama sport,ljubav i da pisemo viceve dok Milokrad usvaja ilegalne zakone i otima drzavnu imovinu, ;-)
Daleko bi ti/vam bilo korisnije da pišeš o pjesmama nego da pokazuješ/te nemoć. Kakva je koris od kilometarskih tekstova kad nakon poteza iz RS zavlada patriJotski muk ili minimiziranje akta.
kiky

#68 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

"patriJotski muk" - ti vrapca, koji opak izraz :D
"minimmiziranje akta" - pa tek je danas usvojen, tek če mo da vidimo kakve če bit reakcije, opusti se ... :D
bicebolje

#69 Re: Državna imovina i patriJote

Post by bicebolje »

Da se podsjetimo
Silajdžić: "Ukoliko državna imovina bude uknjižena na entitete, napuštam politiku i vlast"
14.02.2010.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić gostovao je u Dnevniku D Federalne televizije.

Govoreći o svojoj nedavnoj ocjeni da su namjere raspodjele državne imovine na entitete knjiženjem, zapravo atak na Dejtonski sporazum i prijetnja raspadu države, Silajdžić je istaknuo da je to dosad najozbiljniji udar na BiH, vrlo konkretan i vješto planiran.

“Problematiziranje državne imovine je nesuvislo, nelogično i nepotrebno. Državnu imovinu danas koriste svi bez ikakvih problema, zato, čemu njena raspodjela? Po Ustavu BiH, po Međunarodnom sporazumu o sukcesiji, po pravosnažnim presudama u sporovima između Federacije BiH i države BiH ta imovina je isključivo imovina države BiH. Međutim, to prvenstveno spore predstavnici iz RS-a”, izjavio je Silajdžić

Napomenuo je da je ta debata završena što se pravne strane tiče i da je, zapravo, cijela priča o imovini BiH kamuflaža za razbijanje BiH. Pored svega, ima mnogo onih koji rade na tome da se ona uknjiži na entitete, prvenstveno se radi o tzv. prudskom sporazumu, koji je predvidio teritorijalno funkcionalnu podjelu, tvrdi Silajdžić. Naveo je primjer takve podjele između Srbije i Crne Gore.

“Time bi se RS-u dao i elemenat državnosti, element suverenosti. Ukoliko vlast postigne takav sporazum, onda ona ne bi bila moja, Stranka za BiH ne bi bila dio nje”, kazao je Silajdžić i potvrdio da će u tom slučaju napustiti poitiku i vlast.
felipe kajetano

#70 Re: Državna imovina i patriJote

Post by felipe kajetano »

bicebolje wrote:Da se podsjetimo
Silajdžić: "Ukoliko državna imovina bude uknjižena na entitete, napuštam politiku i vlast"
14.02.2010.
pas bio ko slago :D
Bosnolog

#71 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

bicebolje wrote:
Bosnolog wrote:Poenta tvog pisanja je defetizam i spin kojim pokusavas da diskreditujes forimase na svim temama ukljucujuci i ovu,ti i "bice bolje" bi bili najsretniji da mi catamo na temama sport,ljubav i da pisemo viceve dok Milokrad usvaja ilegalne zakone i otima drzavnu imovinu, ;-)
Daleko bi ti/vam bilo korisnije da pišeš o pjesmama nego da pokazuješ/te nemoć. Kakva je koris od kilometarskih tekstova kad nakon poteza iz RS zavlada patriJotski muk ili minimiziranje akta.
Tako je spin doktore,samo ti sanjaj Dabiceve mokre snove i cekaj da dobijete ono sto nije proslo haubicama i tenkovskim gusjenicama ....Nama su ultimatume postavljali slicni tebi i mnogo jaci koji su iza sebe imali cetvrtu vojnu silu Evrope pa krepase u Hagu a neki se guse u vlastitom zlocinackom smradu,......Ti si jedan od dobro skrivenih spinera,a vrijeme pisanja pjesama cu ostaviti nekom drugom ko to mnogo bolje radi od mene,.....Znam ja da bi ti volio da pricamo viceve i klepimo usima,....Takvi su ocekivali da ce Bosna sapatom pasti 1992,.....vama su uvijek prve mete bili osvjesceni i edukovani i njima je Karadzic prvima skidao glavu osim ako nisu bili voljni raditi za njih citaj Tihic,..

A sto se tice poteza iz genocidnog Ausvica nije to nista jos sta ce se u buduce dogadati,ovo je tek pocetak.Nismo imali zeldac spreman 92 ali smo imali jace medunozje i srce ono sto horde brljopija i koljaca golorukih civila nikada nece imati.....

Otimanje vec otete imovine je samo cin prkosa i inata koji je u stvari samo marketinska predizborna dreka i test za OHR -da znamo na cemu smo ,....

Srto bi rekli mogu radit sta hoce ali ne i dokle hoce,..A ti nastavi da mastubiras na Milokradove hajducije,......Bum vidjeli kako ce sve ovo zavrsiti...... ;-)
Last edited by Bosnolog on 15/09/2010 08:47, edited 1 time in total.
bicebolje

#72 Re: Državna imovina i patriJote

Post by bicebolje »

Miran, miran,,, jesi li se istresao ? Kakav napad... Šalio sam se. Jak si ti. Sve ćeš ti njih ŽIK ! Nema igre...
hercegovac_pravi

#73 Re: Državna imovina i patriJote

Post by hercegovac_pravi »

bicebolje wrote:
hercegovac_pravi wrote:Niko ovdje (bar ja nisam) nije pisao nikakav proročanstva o državnoj imovini već o aktivnom potezu odcjepljenja jednog dijela Bosne i Hercegovine.
Dakle po patriJoti možeš vršiti i nuždu samo nemoj aktivirati potez otcjepljenja. Sve drugo je dozvoljeno.
hercegovac_pravi wrote:Dakle, prdimahovine baš kao i one sa Elektroprenosom BiH. I vidm da je i taj "zakon" veoma vjerodostojan.
Vlasti RS od patriJote još dobijaju minimiziranje akta. "Šta su uradili ? Ništa. Mogu i ja donijeti takav zakon, ha ja." Kapa dole. :skoljka: Ozbiljna psihološka igra.
Ma jok..ti to izgleda nisi dobro pročitao. velikosrbi mogu pišati u vjetar koliko god požele, a rezultat takvog akta je dobro poznat iole inteligentnom svijetu.
Pa dobro, de nam objasni šta je poenta zakona o elektroprivredi u DB-u i kakvog efekta ima taj zakon? Eto ti najboljeg primjera da nas ubjediš u ispravnost svojih teza o "vršenju nužde" po patriJotama. Dakle, gdje se tačno sprovodi taj zakon i kakve konsekvence po državu BiH taj zakon ima? Eto usvojen je ima već 6 mjeseci.
Kao što rekoh, obično pišanje u vjetar koje ti pokušavaš iskoristi misleći da ćeš "patriJotama" po forumu vaditi mast. Jedino pazi da i ti ne spadneš u efektivno polje vjetrenog uticaja jer su onda posljedice ne predvidive (i.e nekad ode i po majci i uviše od tog)
luckypot

#74 Re: Državna imovina i patriJote

Post by luckypot »

Jos jedna dimna bomba bez efekata od strane Dodika i ostalih. Nego jesu li se povukli iz fudbalskog saveza, sta se s tim ceka? Stalno ljudi podupiru njihova povlacenja iz svega i svacega, ali oni nece pa nece. Strah, valjda, sta li. A nema ni referenduma.
kv99

#75 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kv99 »

Student Exchange wrote:
kv99 wrote:Pa to je i poenta posta. @student je jos jedan od dugog niza samoproglasenih "Bosnjaka" koji zagovaraju isto sto i @normalan pa mu zato ovaj i daje podrsku. I onda se neki pitaju zasto je tako lako procitan kao jos jedan salonski trol koji pokusava da preko "Bosnjackog "nicka/imena prodaje cetnicku ideologiju :-) @student se iz svih zila napinje da dokaze kako je "Bosnjak" i kako zeli samo Bosnjacima najbolje ali citavo to vrijeme potencira SANU ideologiju doslovno prepisanu sa RTRS i krkanovih govornika. Ni trolovi nisu sto su nekad bili, izgleda da je manjak para pogodio i propagandni odjel iz Laktasa :lol:
Tvoje rijeci govore o tebi a ne o meni. Kako se covjek mijenja kad osjeti da mu se izmice ono na sta je naviko, vidi se huja iz tvog posta, ali gore je sta te na to tjera ta zavist. Sve ce propast, ali bice kako ja kazem. Pa bujrum legendo jos potpaljuj Bosnjake u Brckom po tome si poznat.
Ako i imam zavisti onda je sigurno nemam za salonskog provokatora jer za razliku od tebe ja znam o cemu pricam. To sam ti govorio i kada si dolazio na ovaj forum pod nickom @hrast i sa kojim si i baniran...pogodi zbog cega ;-) Zbog iste ove salonske propagande i provociranja koje pokusavas i sa novim nickom. Mora da je ljigav osjecaj da moras da mijenjas nickove da bi mogao barem na kratko da provociras ali mozes ti mjenjati nickove koliko hoces ali neces moci da sakrijes salonsku propagandu, bio ti @hrast ili @student ili neki novi nick.

P.S Sljedeci put odaberi nick @bukva , bolje ce ti odgovarati :lol:
Post Reply