Sa posebnim guštom sam iščitavao ove postove

Gledao sam ''Planet teror'', pridigao se da jednu zapalim i, usput, vidim ''šta ima na Internetu''

A ovdje...
Ko, pitam krajnje nesmotreno, od cijenjenih forumaša koji pišu o reisu Ceriću, Kariću, Hafizoviću, Silajdžiću, braći Latić, Mujkiju Spahiću, etc. uistinu zna kakvi ljudski, bratski, kolegijalni, profesionalni odnosi postoje među njima? Kažu da se u Bosni kahva ne pije sa svakim. Znate li koliko su kahvi ti ljudi popili, piju i popit će zajedno, dijeleći mnoštvo zajednički principa i ideja zbog koji su njihovi tzv. ''medijski sukobi'' minorni? I kada, recimo, Mujki Spahić ospe drvlje i kamenje po reisu Ceriću - za jedne to je ''zdrava opozicija u IZ-u'' kojoj se vesele iz raznolikih razloga, a za one upućenije to je sasvim druga stvar. Jer ukoliko su vam novinski članci koji se pišu o njima (prečesto pristrano, s bilo koje strane da je riječ) ili koje oni sami pišu o sebi ili jedni o drugima, osnovni izvor na kojem temeljite svoje shvatanje odnosa koji REALNO postoje između, recimo, Cerića i Hafizovića ili Cerića i Mujkija, itsl. (u to ubrajam i zadnje..hmm..ne znam kako bi to nazvao..pa ono što je Nedžad L. pisao o dr. Hafizoviću) - onda moram da konstatujem da mnogi NEMAJU POJMA o čemu se i kako se tu radi.
Ali to što se ne zna, to nikad nama i nije bio problem. Medijski prostor je ionako livada za ispašu onih željnih. Tako ću imati prilike pročitati toliko ISKRENOG cinizma i sarkazma, kao i mržnje (koja nije zanemariva), koju pojedini forumaši izljevaju i isijavaju na virtualnim forumskim stranicama, bodreći ''jednu stranu'' - recimo, Hafizovića i Silajdžića vs. Cerića i braće Latić. I dobro je što je Svemogući Allah tako uredio situaciju, e da bi pojedini forumaši tačno znali koju ''stranu'' da brane, a koju da napadaju. Zaista, Bog zna najbolje
Svakako: navijanje za ''akademsku, gospodsku, perenijalnu'' ili ''hodžinsku, ruralnu, tradicionalističku'' stranu IZ-a će i dalje biti primarna sportska disciplina svih ''jednosmjernika'' kojima to služi samo za steroidno napuhavanje vlastitih mišića i sladostrasno rovovsko ukopavanje kojim brane onu svoju misao sa kojom se noću osame pod dušekom. Ta misao, međutim, ne odgovara istini, ali, kako već rekoh, kao da je to važno