Francuska je pobijedila Kostariku u zadnjih 8-9 prije nas. Rumuni ne pamte koga su zadnji put dobili. Vjerovatno uzeli Francuzim bod na Euru 2004. Za Bjeloruse ne znam ni s kim su igrali uopšte. Kao ni za Albance.nidje_veze wrote:elSaik wrote:Pape je obećao otići ukoliko ne osvoji makar 4 boda iz prve dvije utakmice. Nadam se da će održati obećanje. Ovu utakmicu je izgubio isključivo selektor, jer svi vrlodobro znamo koliko dobro i na koji način igraju naši igrači, a to šta može i koliko (bez obzira što je mnogima to bilo jasno još od utakmice sa Švedskom, ali eto) selektor smo uvidjeli u ovoj tekmi.
@nidje_veze - volio bih da mi navedeš te "posljednje rezultate" po kojima smo mi "realno" tek "3. 4. u grupi"? Hvala.
da ne obrazlazem mnogo...u posljednjih desetak nasih utakmica smo pobijedili dvije,luksemburga i ganu u prijateljskoj,kolko se ja sjecam...mislim da je to dovoljno...
Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#51 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
- nidje_veze
#52 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
elSaik wrote:Francuska je pobijedila Kostariku u zadnjih 8-9 prije nas. Rumuni ne pamte koga su zadnji put dobili. Vjerovatno uzeli Francuzim bod na Euru 2004. Za Bjeloruse ne znam ni s kim su igrali uopšte. Kao ni za Albance.nidje_veze wrote:elSaik wrote:Pape je obećao otići ukoliko ne osvoji makar 4 boda iz prve dvije utakmice. Nadam se da će održati obećanje. Ovu utakmicu je izgubio isključivo selektor, jer svi vrlodobro znamo koliko dobro i na koji način igraju naši igrači, a to šta može i koliko (bez obzira što je mnogima to bilo jasno još od utakmice sa Švedskom, ali eto) selektor smo uvidjeli u ovoj tekmi.
@nidje_veze - volio bih da mi navedeš te "posljednje rezultate" po kojima smo mi "realno" tek "3. 4. u grupi"? Hvala.
da ne obrazlazem mnogo...u posljednjih desetak nasih utakmica smo pobijedili dvije,luksemburga i ganu u prijateljskoj,kolko se ja sjecam...mislim da je to dovoljno...
francuska je igrala proslo svjetsko prvenstvo,prosla baraz,znamo kako al je prosla
rumunija bila prva u grupi,ispred prejake holandije,u kvalifikacijama za evropsko(znaci nisu tako davno dobri bili)
bjelorusi igrali sa hrvatskom i engleskom u kvalifikacijama za svjetsko,hrvati ih jedva dobili a znamo da su jaci bar za dvije klase od nas...
albaniju prtugal u proslim kvalifikacijama nije dobio u dvije utakmice cak im nije ni gola dao,znas kako smo prosli sa prtugalom...
- kurty
#53 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Prosle kvalifikacije, mi poderali Belgija dva puta, Turci nas derali, i onda Belgija Turke poderala...nidje_veze wrote:
francuska je igrala proslo svjetsko prvenstvo,prosla baraz,znamo kako al je prosla
rumunija bila prva u grupi,ispred prejake holandije,u kvalifikacijama za evropsko(znaci nisu tako davno dobri bili)
bjelorusi igrali sa hrvatskom i engleskom u kvalifikacijama za svjetsko,hrvati ih jedva dobili a znamo da su jaci bar za dvije klase od nas...
albaniju prtugal u proslim kvalifikacijama nije dobio u dvije utakmice cak im nije ni gola dao,znas kako smo prosli sa prtugalom...
Nije to pokazatelj
-
RtrnOfSalisbury
#54 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Pocinje guzanje!!!
u svakoj sljedecoj tekmi ce nam biti potrebna pobjeda koju necemo moci ostvariti ali cemo nekako ostajati u igri
Ocekivo sam na poluvremenu reakciju trenera i vecu koncentraciju u odbrani, od napada svakako nista, zbilja koliko vremena bi nam trebalo za dati go??? jedno tri utakmice. Ipak, nado sam se nekoj kontri, njihovoj greski, cak i penalu
neko uleti sam u 16 ali nesce ...
gledo sam malo rumuniju, sloveniju ... jebote oni rumuni malehni i pokretni, kruze oko zone, dodaju: slovenci u nekim fazama pritisli srbe ko da su farski otoci.
hocem reci danas san marino moze pet minuta napasti brazil, jebote, makar pet minuta na domacem terenu, mi smo protiv francuske imali pritiske od jedno pet sekundi, najduzi napad je bio 10 sekundi i poslije takvog jednog napada dobismo go. ocekivo sam slabu sredinu terena ali ne toliko slabu i ocekivo sam konpenzaciju sa druge strane ...
na kraju pravo cudo da je samo 2:0 na kraju. svako zna i vidi da imamo previse taraba ali makar hin rasporedi, na sp se vidjelo da i tarabe kad se organizuju cine jak plot pa hin nemeres tek tako preskocit.
sta rec: pregrupisat snage i probat dobit albaniju ili makar neizgubit
u svakoj sljedecoj tekmi ce nam biti potrebna pobjeda koju necemo moci ostvariti ali cemo nekako ostajati u igri
Ocekivo sam na poluvremenu reakciju trenera i vecu koncentraciju u odbrani, od napada svakako nista, zbilja koliko vremena bi nam trebalo za dati go??? jedno tri utakmice. Ipak, nado sam se nekoj kontri, njihovoj greski, cak i penalu
neko uleti sam u 16 ali nesce ...
gledo sam malo rumuniju, sloveniju ... jebote oni rumuni malehni i pokretni, kruze oko zone, dodaju: slovenci u nekim fazama pritisli srbe ko da su farski otoci.
hocem reci danas san marino moze pet minuta napasti brazil, jebote, makar pet minuta na domacem terenu, mi smo protiv francuske imali pritiske od jedno pet sekundi, najduzi napad je bio 10 sekundi i poslije takvog jednog napada dobismo go. ocekivo sam slabu sredinu terena ali ne toliko slabu i ocekivo sam konpenzaciju sa druge strane ...
na kraju pravo cudo da je samo 2:0 na kraju. svako zna i vidi da imamo previse taraba ali makar hin rasporedi, na sp se vidjelo da i tarabe kad se organizuju cine jak plot pa hin nemeres tek tako preskocit.
sta rec: pregrupisat snage i probat dobit albaniju ili makar neizgubit
- kurty
#55 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Sjooo, da su neki prosli selektori... SLjedeca tekma dva stopera, Spahic i Dzeko

-
sasa_t
#56 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Sreca Dzekina da ode iz Zelje. Danas bi garantovano bio pouzdani stoper sarajevskih plavih!kurty wrote:Sjooo, da su neki prosli selektori... SLjedeca tekma dva stopera, Spahic i Dzeko![]()
![]()
![]()
- kurty
#57 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
najbolji golgeter bi bio, sigurno, a sad s koje pozicije, nije bitno...sasa_t wrote:Sreca Dzekina da ode iz Zelje. Danas bi garantovano bio pouzdani stoper sarajevskih plavih!kurty wrote:Sjooo, da su neki prosli selektori... SLjedeca tekma dva stopera, Spahic i Dzeko![]()
![]()
![]()
uglavnom, o ovom na drugim temma
-
elSaik
#58 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Nas Španija jedva dobila kod kuće i to nakon naše greške iz ofsajda, a znamo kako šta su ljudi radili i na Euru i na WC.nidje_veze wrote:elSaik wrote: Francuska je pobijedila Kostariku u zadnjih 8-9 prije nas. Rumuni ne pamte koga su zadnji put dobili. Vjerovatno uzeli Francuzim bod na Euru 2004. Za Bjeloruse ne znam ni s kim su igrali uopšte. Kao ni za Albance.
-
Tarik19
#59 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Igra = sramota
Navijanje = sramota
Sve sramota prve klase.
Navijanje = sramota
Sve sramota prve klase.
-
Tarik19
#60 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
I ja takoder.RIZVA wrote:Znao sam da ce se na nama "kola slomiti" na Kosevu.
-
raskoljknikov
#61 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Glavni razlog zasto smo izgubili je zato smo smo prosjecna reprezentacija. Imamo dva-tri igraca, i to je to.
Nakon vise godina razocarenja i upoznavanja naseg mentaliteta, utakmicu sam docekao potpuno miran. Pripremljen da vidim reprizu onoga sto smo X puta vdijeli. Na kladionici je odigrana lagana dvica; cudjenje euforiji tipicnoj za bosance...i taj rad.
Elem, ipak se mora ponesto reci o samoj utakmici, tj konstatovat takticka promasenost selektora Susica. Negdje, otprilike oko trece minute, je bilo jasno u kom toku ce ici utakmica. Ljudi su na razbili u veznom redu! Diarra i Diaby su prosto POBACALI & ZGAZILI sve oko sebe. Onakva dominacija se rijetko vidja... Medjutim, sve se to dalo naslutiti i prije utakmice...Igrati sa TRI klasicna playa (bez obzira na njihovu poziciju) je ravno samoubistvu. Znalo se da nemamo sansi protiv onakvih gladijatora, i da je to luxuz koji ne mozemo sebi priustiti u sudaru sa ovakvim razbijacima. (pre svega vec navedni dvojac D & D)
Dakle, ono sto je svako sa iole pameti primjetio vec u prvih 15-ak minuta, se morala ispravljati NAJDALJE na poluvremenu. OK, ono, necu vadit Pjanica u 30-oj minuti, da sakrijem svu promasenost svoje taktike i formacije, ali..majka mu stara, na poluvremenu se to moralo uraditi. Mislim da nema tog selektora koji ne bi nesto promjenio.
Vile nas nosaju, sjeva sa svih strana; Miske i Pjana se odbijaju, djeluju kao privjesci; Rahimic kaska polako, ali ne moze ih ni pogledom uhvatit...i njega prosto SATIRU francuski predatori...i sve se to se odvija pred nosom naseg bajnog selektora...
Znaci, poluvijeme je zadnji momenat kada se moralo praviti pregrupisavanje, zbijanje redova, i uz pomoc neke vece sile - pomoliti se za remi. (Jahic umjesto Pjanica, Stevo Nikolic umjesto Ibisevica)..Ono, zarulja na crvenom je prekipila od usijanja.....Izlaze s poluvremna, i ja prosto ne mogu da vjetujem svojim ocima: ISTIH 11!
U 72 - oj minuti Papetu svanjava i nesto mijenja????
AFERIM majstore! Ali kasno marko...
Posebno da se osvrnem jos jednom na Ibisevica. Znaci, stvari su ovakve, bez uvijanja: lik nije odigro NIJEDNU utakmicu kako treba. (Gana? Ok, mnogo vazna) Pamtim samo njegove promasaje i gubljenje lopti, od Madjarske u gostima do danasnje Francuske. ...Ali, sta ocekivati od momka koji protiv amatera iz Luxemburga izgubi 10 lopti??? Ne zna primit loptu, ne zna se zagradit, ne zna trcat s loptom; trom; slab u duelu...jednom rijecju - nula.
I jos jedna stvar, Nadarevic na remont. Covjek je prosjek vazda bio, kasni dva koraka na svaki sut. Nemocan, nesiguran, a ni fizicki ne ulijeva povjerenje. Znaci, ja bi tu vec u oktobru gurnuo Bunozu; pripremao momka za sljedeci ciklusa...Jedan razlog zasto je Nadarevic bolji? To je Wisla slabija od Esk nesto?
Da zavrsim, crni dani se nastavaljaju. Taktika "uplaticu kod 7 brace, mozda nam se smiluje onaj odozgo - nije upalila". Nazalost, ni Hasagic nije taj kalibar da bude pokretac svih akcija, mada je svojski nabijao lopte... Bas kao i Sajo i Spaha.
Ali eto, ako nista, Platini nas vjerovatno nece banovat....To su dobre vijesti.
Sta rec za kraji?
Bosna je sampion OOOOOoooOOOOOO [/b ]
...............................................
tugo moja
Putuj Evropo, i ne cekaj na nas!
Nakon vise godina razocarenja i upoznavanja naseg mentaliteta, utakmicu sam docekao potpuno miran. Pripremljen da vidim reprizu onoga sto smo X puta vdijeli. Na kladionici je odigrana lagana dvica; cudjenje euforiji tipicnoj za bosance...i taj rad.
Elem, ipak se mora ponesto reci o samoj utakmici, tj konstatovat takticka promasenost selektora Susica. Negdje, otprilike oko trece minute, je bilo jasno u kom toku ce ici utakmica. Ljudi su na razbili u veznom redu! Diarra i Diaby su prosto POBACALI & ZGAZILI sve oko sebe. Onakva dominacija se rijetko vidja... Medjutim, sve se to dalo naslutiti i prije utakmice...Igrati sa TRI klasicna playa (bez obzira na njihovu poziciju) je ravno samoubistvu. Znalo se da nemamo sansi protiv onakvih gladijatora, i da je to luxuz koji ne mozemo sebi priustiti u sudaru sa ovakvim razbijacima. (pre svega vec navedni dvojac D & D)
Dakle, ono sto je svako sa iole pameti primjetio vec u prvih 15-ak minuta, se morala ispravljati NAJDALJE na poluvremenu. OK, ono, necu vadit Pjanica u 30-oj minuti, da sakrijem svu promasenost svoje taktike i formacije, ali..majka mu stara, na poluvremenu se to moralo uraditi. Mislim da nema tog selektora koji ne bi nesto promjenio.
Vile nas nosaju, sjeva sa svih strana; Miske i Pjana se odbijaju, djeluju kao privjesci; Rahimic kaska polako, ali ne moze ih ni pogledom uhvatit...i njega prosto SATIRU francuski predatori...i sve se to se odvija pred nosom naseg bajnog selektora...
Znaci, poluvijeme je zadnji momenat kada se moralo praviti pregrupisavanje, zbijanje redova, i uz pomoc neke vece sile - pomoliti se za remi. (Jahic umjesto Pjanica, Stevo Nikolic umjesto Ibisevica)..Ono, zarulja na crvenom je prekipila od usijanja.....Izlaze s poluvremna, i ja prosto ne mogu da vjetujem svojim ocima: ISTIH 11!
U 72 - oj minuti Papetu svanjava i nesto mijenja????
Posebno da se osvrnem jos jednom na Ibisevica. Znaci, stvari su ovakve, bez uvijanja: lik nije odigro NIJEDNU utakmicu kako treba. (Gana? Ok, mnogo vazna) Pamtim samo njegove promasaje i gubljenje lopti, od Madjarske u gostima do danasnje Francuske. ...Ali, sta ocekivati od momka koji protiv amatera iz Luxemburga izgubi 10 lopti??? Ne zna primit loptu, ne zna se zagradit, ne zna trcat s loptom; trom; slab u duelu...jednom rijecju - nula.
I jos jedna stvar, Nadarevic na remont. Covjek je prosjek vazda bio, kasni dva koraka na svaki sut. Nemocan, nesiguran, a ni fizicki ne ulijeva povjerenje. Znaci, ja bi tu vec u oktobru gurnuo Bunozu; pripremao momka za sljedeci ciklusa...Jedan razlog zasto je Nadarevic bolji? To je Wisla slabija od Esk nesto?
Da zavrsim, crni dani se nastavaljaju. Taktika "uplaticu kod 7 brace, mozda nam se smiluje onaj odozgo - nije upalila". Nazalost, ni Hasagic nije taj kalibar da bude pokretac svih akcija, mada je svojski nabijao lopte... Bas kao i Sajo i Spaha.
Sta rec za kraji?
Bosna je sampion OOOOOoooOOOOOO [/b ]
- legionar2010
#62 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
kako god nada umire zadnja pa tako cu i ja zbog samog sebe i dalje vjerovati...
Realno vec 5 tekmi ova repka stagnira. Tesko mi je to reci ali to je tako. Ima tu puno razloga, neki od njih su toliko uvjerljivi da poneki sa laksim zeludcem ne bi mogli ovo preboljeti... Ima tu svega od namjestanja utakmica do prodavanja utakmica sve je to jedan veliki biznis. Mi smo jedan mali procenat ljudi koji je naivan i koji bi potrosio i zadnju paru za tekmu u vjeri da je Bosna velesila te ovo te ono...
Ja odkad pratim ovu repku a to je vec neki 5 godina meni se je pocelo stuzivati po ovakvim blamaza. I da neko rece nije to sto smo izgubili nego kako smo izgubili. Sve je nesto sto se desava samo kod nas. Vecina repki imaj svoj imidz, status itd. a mi smo sedam dana vruceg ljeta pa onda odmah sedam dana zime. To te tako razboli i pocinje ti utjecati na zdravlje na zivce na sve ono sto jedan um covjeka ne moze shvatiti da smo mi kao repka samo zato jer to moramo biti po statutu EUFE i FIFE. Ja danas i poslije svake tekme vruce hladno dobijam dojam da je sve to igra SAVEZA. Kladionice su profitabilne, karte visoke cak cijena narasla u vremenu krize gdje bi morala cijena biti niza. Steta ovih ljudi i naroda ali ja nemam snage vise da se borim sa mlinovima na vjetar.
SVAKOME MORA BITI JASNO DA JE NAJVECI PROBLEM LJUDI U SAVEZU I NACIN KAKO VLADAJU I ODLUCUJU. KAD SE TO PROMJENI MOZDA SE NADJE MALO NADE ZA NESTO STO SE ZOVE EUROPSKO PRVENSTVO ILI SVJETSKO PRVESNTVO.
Stvarno nema smisla oni ce uvjek prodati pare, jer svaka druga opcija kvari njihov sistem rada, njihov hierarhiju, njihovo individualno okoristavanje na racun repke. Ko fol postavili platu 5000 eur na godinu jer znaju da za te pare nece nikad doci trener koji bi mogao odvezti nas na takmicenje. sve je to isplanirano sto dalje sve vise i dublje slutnje postaju realnost i kraj ovoga ne moze se vidjeti jer je tako najbolje.
Realno vec 5 tekmi ova repka stagnira. Tesko mi je to reci ali to je tako. Ima tu puno razloga, neki od njih su toliko uvjerljivi da poneki sa laksim zeludcem ne bi mogli ovo preboljeti... Ima tu svega od namjestanja utakmica do prodavanja utakmica sve je to jedan veliki biznis. Mi smo jedan mali procenat ljudi koji je naivan i koji bi potrosio i zadnju paru za tekmu u vjeri da je Bosna velesila te ovo te ono...
Ja odkad pratim ovu repku a to je vec neki 5 godina meni se je pocelo stuzivati po ovakvim blamaza. I da neko rece nije to sto smo izgubili nego kako smo izgubili. Sve je nesto sto se desava samo kod nas. Vecina repki imaj svoj imidz, status itd. a mi smo sedam dana vruceg ljeta pa onda odmah sedam dana zime. To te tako razboli i pocinje ti utjecati na zdravlje na zivce na sve ono sto jedan um covjeka ne moze shvatiti da smo mi kao repka samo zato jer to moramo biti po statutu EUFE i FIFE. Ja danas i poslije svake tekme vruce hladno dobijam dojam da je sve to igra SAVEZA. Kladionice su profitabilne, karte visoke cak cijena narasla u vremenu krize gdje bi morala cijena biti niza. Steta ovih ljudi i naroda ali ja nemam snage vise da se borim sa mlinovima na vjetar.
SVAKOME MORA BITI JASNO DA JE NAJVECI PROBLEM LJUDI U SAVEZU I NACIN KAKO VLADAJU I ODLUCUJU. KAD SE TO PROMJENI MOZDA SE NADJE MALO NADE ZA NESTO STO SE ZOVE EUROPSKO PRVENSTVO ILI SVJETSKO PRVESNTVO.
Stvarno nema smisla oni ce uvjek prodati pare, jer svaka druga opcija kvari njihov sistem rada, njihov hierarhiju, njihovo individualno okoristavanje na racun repke. Ko fol postavili platu 5000 eur na godinu jer znaju da za te pare nece nikad doci trener koji bi mogao odvezti nas na takmicenje. sve je to isplanirano sto dalje sve vise i dublje slutnje postaju realnost i kraj ovoga ne moze se vidjeti jer je tako najbolje.
- al_neri
#63 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
@ hz semir - Slazem se u vecini ali kroz tvoje postove vidim da ne mirises bas Misimovica , ali sto se tice vecerasnje utakmice po cemu je to Misimovic zasluzio da ide na tribine a ne nas dijamant ili Pjanic ili npr. Nadarevic , po mom misljenju nista losiji nije bio od ostatka
-
domi
#64 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Vrati se Ciro, vraaaaaaaaaaaaaaaaaati.....
Mislim, stvarno al' zaista nemam rijeci....
Od onih vatrenih navijaca
na Kosevu mi jedino ovi sarajevski fanatici idu vise na ...zivce.
Ako iko moze nesto uraditi po tom pitanju - to ste vi i umjesto da vjecno kukate na seljake iz raznih krajeva provincije Bosne, zasto ne pokazete kako se to radi time sto cete dati tih je.enih 40 maruna i samim time onemoguciti te seljake
da budu prisutni na tekmi. Samo nemojte molim vas reci kako nemate tih para, te da ste ih i imali ne bi opet platili jer vi kao eto bojkotujete savez i one u njemu. Ta prica ne pije vode, jer da vi uistinu bojkotujete nekoga ne bi sad u nedjelju isli na prvenstvenu tekmu vaseg vam voljenog kluba, koji se usput budi receno, takmici u ligi organizovanoj od strane istih tih tipova u istom tom savezu.
Sto se pak tekme tice, moram samo da kazem da je ovo dno dna. Ovo k'o kad ti neko dodje i samara te sad s jedne, pa te doceka sa druge strane, a ti ko pi.ka stojis i pisnuti ne smijes. E tako sam se ja osjecao gledajuci ovu bruku.
Da Bog da imamo jednog 23 godisnjeg Rahimica, jer nam stvarno treba.
Ovog Francuza od selektora pod hitno poslati u njegovu maticnu zemlju Francusku i ni na godisnji mu ne dati u Bosnu.
Mislim, stvarno al' zaista nemam rijeci....
Od onih vatrenih navijaca
Ako iko moze nesto uraditi po tom pitanju - to ste vi i umjesto da vjecno kukate na seljake iz raznih krajeva provincije Bosne, zasto ne pokazete kako se to radi time sto cete dati tih je.enih 40 maruna i samim time onemoguciti te seljake
Sto se pak tekme tice, moram samo da kazem da je ovo dno dna. Ovo k'o kad ti neko dodje i samara te sad s jedne, pa te doceka sa druge strane, a ti ko pi.ka stojis i pisnuti ne smijes. E tako sam se ja osjecao gledajuci ovu bruku.
Da Bog da imamo jednog 23 godisnjeg Rahimica, jer nam stvarno treba.
Ovog Francuza od selektora pod hitno poslati u njegovu maticnu zemlju Francusku i ni na godisnji mu ne dati u Bosnu.
- Lakat Jebić
- nidje_veze
#66 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
elSaik wrote:Nas Španija jedva dobila kod kuće i to nakon naše greške iz ofsajda, a znamo kako šta su ljudi radili i na Euru i na WC.nidje_veze wrote:elSaik wrote: Francuska je pobijedila Kostariku u zadnjih 8-9 prije nas. Rumuni ne pamte koga su zadnji put dobili. Vjerovatno uzeli Francuzim bod na Euru 2004. Za Bjeloruse ne znam ni s kim su igrali uopšte. Kao ni za Albance.
albaniju prtugal u proslim kvalifikacijama nije dobio u dvije utakmice cak im nije ni gola dao,znas kako smo prosli sa prtugalom...Mogao si i Luksemburg spomenuti. Dobili Švicarce u gostima, a znamo šta su Švicarci uradili Špancima.
ja sam samo tebi htjeo opisati reprezentacije koje kako kazes nisi pratio u zadnje vrijeme al hajd necemo vise raspravljat bar s moje strane:)
al moram ovo komentarisat...nas spanija jedva dobila????hahahah...reci mi da se zezas...pa jesil ti gledo tu tekmu??poderali nas ljudi na svim poljima,promasili penal a mi cijelo vrijeme igrali bunker...ja volim svoju reprezentaciju i svoju zemlju al brate realan sam za razliku od tebe:)
- xXBl0odXx
#67 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
upravo...kratko i jasno.
- zecko_kupuz
#68 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ne razumijem po čemu bezobrazluk.hz__semir wrote: Miske, da Pape ima bar gram muda, ne bi on ni klupi bio, nego na tribinama. Ona njegova igra je bezobrazluk. Čisti.
Nije Misketov pristup bezobrazan, već Džekin. Dobro što je sam, ali da ne zna primiti loptu ili zagraditi se...e to je za onolikog igrača sramotno.
I ne bi mi opet (po ko zna koji put) jasno kako se oni naši igrači onoliko lomataju. Kakva je ono igra da se bukvalno zalijeću u suparnika i prolete kao metak, ili u gorem slučaju polome sami sebi noge.
Ta famozna "zonska odbrana" se večeras pokazala u pravom svjetlu.
- jeza u ledja
#69 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Slazem se sa mnogima sto se tice Papetove taktike. Ima previse ofanzivih igraca koji ne igraju na svojim mjestima. Pjanic nije i ne moze biti defanzivni vezni. Greska je sto je on stavljen tu gdje jeste. Velika, OGROMNA greska je sto je Ibisevic onoliko dugo ostao na terenu. Ja bi volio da neko od vas pogleda tekmu ponovo i koliko je lopti izgubio Vedad, te koliko je bespotrebnih autova ili faulova napravio. S obzirom da je igrao povucenije nego Dzeko (sto je opet Papetova greska) nije bio non stop okruzen protivnickim igracima, dakle imao je prilike oslobadjati se lopte.
Sto se tice Dzeke, ja ne znam sta ocekujete od njega, ne moze on sam i odsjecen napraviti mnogo.
Po meni, sve sto je trebalo uraditi je umjesto Pjanica staviti Jahica, a malog Miralema staviti ispred Jahica i Rahimica. Umjesto Jahica izbaciti Ibisevica i kraj price.
Ja sam se danas rijesio sve dileme sto se tice Ibisevica i uvjerio se napokon u ono sto mnogi ljudi vec odavno govore - on nije ono 'za sta se predstavlja' (klasan napadac). Jednostavno nije. Danas doduse nije igrao u spicu (Susicu cemu to???), ali fakat je los. Odbijaju se od njega lopte, svaki maltene dodir s loptom mu je bio pogresan. Eto samo pogledajte snimak, pogotovo u drugom.
Priznajmo sebi, ocekivali smo neki uspjeh protiv Francuske prvenstveno jer su oni u krizi i imaju neuigranu ekipu. (zbog toga im je onoliko trebalo da nam ga zabiju), a ne toliko zato sto smo mi jaki. Jebiga, to se nije desilo, i sad se pitam hoce li ih iko moci zaustaviti. Ja i dalje kazem onaj poraz od Bjelorusa je nama plus, jer su oni tu izgubili 3 vrijedna boda. Nas bi svakako pobijedili.
Sad Papetu ostaje Albanija za popravni. Bice tamo vrlo teska utakmica, ali ako tamo ne napravimo nesto - Pape bi mogao razmisliti o drugom poslu.
Jedna pozitivna stvar za Papeta, koja se izgleda zaboravlja, su bekovi Mujdza i Lulic, koje je upravo Pape doveo i ubacio. Prvi pravi 'moderni' bekovi u repci jos od vremena Beslije ili Salihamidzica.
Kako neko rece ranije, mi moramo, moramo! pobjediti jednu jaku ekipu ako hocemo na EP. Propustili smo ovu sansu protiv FRA, imacemo jos jednu. Ako ne dobijemo njih, tesko mozemo biti prvi, a ako budemo drugi, opet cemo naletiti na tesku ekipu u barazu.
Publika danas.....joj....joj....ne znam sta reci, ali mislim da bi se tu ipak moglo nesto uraditi, da je pameti i da je organizacije. Neko je fino rekao ranije - vecina tih ljudi nema nikakvog dodira sa fudbalom inace, i dodju ovako pogledati utakmicu jednom u par godina, a tamo , posto nema nikakve organizacije niti kontrole - rade sta hoce. Sute kad treba, a zvizde kad ne treba.
Ovo NIJE do Koseva, vec do ljudi, koji su isti i u Zenici i bilo gdje drugdje u BiH.
I jos nesto, svi koji ovdje koriste prostacki rijecnik (ne mislim na 'jebiga' ili slicno, vec na socno jebavanje matere nasim igracima, selektoru, pa i navijacima) su ista sorta ljudi koji su danas na stadionu sutali, zvizdali, psovali, bacali petarde. Jednom rjecju neotesane SELJACINE.
PS: Ciro vrati se!
Sto se tice Dzeke, ja ne znam sta ocekujete od njega, ne moze on sam i odsjecen napraviti mnogo.
Po meni, sve sto je trebalo uraditi je umjesto Pjanica staviti Jahica, a malog Miralema staviti ispred Jahica i Rahimica. Umjesto Jahica izbaciti Ibisevica i kraj price.
Ja sam se danas rijesio sve dileme sto se tice Ibisevica i uvjerio se napokon u ono sto mnogi ljudi vec odavno govore - on nije ono 'za sta se predstavlja' (klasan napadac). Jednostavno nije. Danas doduse nije igrao u spicu (Susicu cemu to???), ali fakat je los. Odbijaju se od njega lopte, svaki maltene dodir s loptom mu je bio pogresan. Eto samo pogledajte snimak, pogotovo u drugom.
Priznajmo sebi, ocekivali smo neki uspjeh protiv Francuske prvenstveno jer su oni u krizi i imaju neuigranu ekipu. (zbog toga im je onoliko trebalo da nam ga zabiju), a ne toliko zato sto smo mi jaki. Jebiga, to se nije desilo, i sad se pitam hoce li ih iko moci zaustaviti. Ja i dalje kazem onaj poraz od Bjelorusa je nama plus, jer su oni tu izgubili 3 vrijedna boda. Nas bi svakako pobijedili.
Sad Papetu ostaje Albanija za popravni. Bice tamo vrlo teska utakmica, ali ako tamo ne napravimo nesto - Pape bi mogao razmisliti o drugom poslu.
Jedna pozitivna stvar za Papeta, koja se izgleda zaboravlja, su bekovi Mujdza i Lulic, koje je upravo Pape doveo i ubacio. Prvi pravi 'moderni' bekovi u repci jos od vremena Beslije ili Salihamidzica.
Kako neko rece ranije, mi moramo, moramo! pobjediti jednu jaku ekipu ako hocemo na EP. Propustili smo ovu sansu protiv FRA, imacemo jos jednu. Ako ne dobijemo njih, tesko mozemo biti prvi, a ako budemo drugi, opet cemo naletiti na tesku ekipu u barazu.
Publika danas.....joj....joj....ne znam sta reci, ali mislim da bi se tu ipak moglo nesto uraditi, da je pameti i da je organizacije. Neko je fino rekao ranije - vecina tih ljudi nema nikakvog dodira sa fudbalom inace, i dodju ovako pogledati utakmicu jednom u par godina, a tamo , posto nema nikakve organizacije niti kontrole - rade sta hoce. Sute kad treba, a zvizde kad ne treba.
Ovo NIJE do Koseva, vec do ljudi, koji su isti i u Zenici i bilo gdje drugdje u BiH.
I jos nesto, svi koji ovdje koriste prostacki rijecnik (ne mislim na 'jebiga' ili slicno, vec na socno jebavanje matere nasim igracima, selektoru, pa i navijacima) su ista sorta ljudi koji su danas na stadionu sutali, zvizdali, psovali, bacali petarde. Jednom rjecju neotesane SELJACINE.
- k3ngur
#70 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Aferim...jeza u ledja wrote:Slazem se sa mnogima sto se tice Papetove taktike. Ima previse ofanzivih igraca koji ne igraju na svojim mjestima. Pjanic nije i ne moze biti defanzivni vezni. Greska je sto je on stavljen tu gdje jeste. Velika, OGROMNA greska je sto je Ibisevic onoliko dugo ostao na terenu. Ja bi volio da neko od vas pogleda tekmu ponovo i koliko je lopti izgubio Vedad, te koliko je bespotrebnih autova ili faulova napravio. S obzirom da je igrao povucenije nego Dzeko (sto je opet Papetova greska) nije bio non stop okruzen protivnickim igracima, dakle imao je prilike oslobadjati se lopte.
Jedino sto ja mislim, al to je moje misljenje da treba Safetu dati do kraja kvalifikacija da vodi reprezentaciju, jer ko ce nas drugi voditi, da hoce Halilhodzic ili Bajevic prijavili bi se oni davno...
- jeza u ledja
#71 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
raskoljknikov wrote:Glavni razlog zasto smo izgubili je zato smo smo prosjecna reprezentacija. Imamo dva-tri igraca, i to je to.
Dakle, ono sto je svako sa iole pameti primjetio vec u prvih 15-ak minuta, se morala ispravljati NAJDALJE na poluvremenu. OK, ono, necu vadit Pjanica u 30-oj minuti, da sakrijem svu promasenost svoje taktike i formacije, ali..majka mu stara, na poluvremenu se to moralo uraditi. Mislim da nema tog selektora koji ne bi nesto promjenio.![]()
Znaci, poluvijeme je zadnji momenat kada se moralo praviti pregrupisavanje, zbijanje redova, i uz pomoc neke vece sile - pomoliti se za remi. (Jahic umjesto Pjanica, Stevo Nikolic umjesto Ibisevica)..Ono, zarulja na crvenom je prekipila od usijanja.....Izlaze s poluvremna, i ja prosto ne mogu da vjetujem svojim ocima: ISTIH 11!![]()
U 72 - oj minuti Papetu svanjava i nesto mijenja????AFERIM majstore! Ali kasno marko...
Sta rec za kraji?
Bosna je sampion OOOOOoooOOOOOO [/b ]...............................................
tugo moja
Fino receno, pogotovo ovaj dio za Stevu Nikolica.
-
rajvosa60
#72 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Definitivno Dzeko, Ibisevic,Pjanic na klupu.Misimovica trpjeti jos par utakmica i baj,baj.Nadarevica takodje.A i one pristalice kojekakvih korida,seoskih teferica sto ubacuju topovske udare i pale baklje i tako skrecu paznju na sebe,a sve toboze kao rat savezu pod hitno indentifikovati i dozivotno zabraniti dolaske na koride...ups....fudbalske utakmice.
-
MPC
#73 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ehh vala smo cucnuli u ovih zadnjih nekoliko utakmica... bas me neka nervoza ufati al eto..krkanluku nigdje kraja i sta je bolan vise s ovim nasim navijacima i primitivizmom ahh gluho bilo, basko da smo negdje na nekom seoskom turniru a kamoli da igramo sa jednom Francuskom koju smo totalno podcjenili pocevsi od selektora,igraca,reportera itd. Podrska sa tribina je bila 0 prekrizena i ono malo sto je navijalo nema kulture isto da im je pticiji mozak....
Cuj bolan pa gdje se jos zvizdi protivnickoj himni pa nije kameno doba.....uhhh daj Boze da ovo na dobro izidje ali nece bez nekih drasticnih promjena.
Cuj bolan pa gdje se jos zvizdi protivnickoj himni pa nije kameno doba.....uhhh daj Boze da ovo na dobro izidje ali nece bez nekih drasticnih promjena.
- zecko_kupuz
#74 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ona "uzavrela" atmosfera među navijačima i nabrijanost za pobjedu je prerasla u nešto sasvim drugo, krivo. Upravo zviždanje himni. Eto, Francuzima će zalediti krv u žilama ako im zvižde himni.
I izgleda da se rigorozne mjere sigurnosti ne mogu ni sprovoditi kada u osiguranju vjerovatno postoje nečiji "haveri".
I izgleda da se rigorozne mjere sigurnosti ne mogu ni sprovoditi kada u osiguranju vjerovatno postoje nečiji "haveri".
- Aphex_
#75 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Problem je u nama... mentalitetu.zecko_kupuz wrote:Ona "uzavrela" atmosfera među navijačima i nabrijanost za pobjedu je prerasla u nešto sasvim drugo, krivo. Upravo zviždanje himni. Eto, Francuzima će zalediti krv u žilama ako im zvižde himni.![]()
![]()