therrarrius wrote:Kultura01 wrote:
Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš. Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni.

Prvo i osnovno, ON nije nova generacija, nego je ostatak nacionalisticko-izdajnickog smeca koje je ova zemlja precesto kotila. Niko vas ne stavlja sve u isti kos, ali ako mozes podrzavati osobu cije ime nije vrijedno spominjanja onda te sigurno ne mogu staviti u kos sa patriotama, jer to ocigledno nisi.
Pises gluposti o krivici svjetskih sila? Kakvih svjetskih sila? Previse si gledao Zaitgeist covjece. Govoris da se tebamo pokrenuti jer drugi otimaju sto je nase i kite se nasim perijem a pozivas nas da glasamo za osbu koja je u saglasnosti sa ''babom'' radila ISTO TO, pa koliko obraza moze neko imati?
Jos nesto ''MI'' se ne prepucavamo ''MI'' ne postoji, postoje takvi kao ti kojima ne smeta da osoba sa historijom kakvu ima Ibro zasjedne na mjesto predsjednika i postoje ljudi koji govore da je takvim ljudima mjesto u zatvoru ili na nekom drugom mjestu zbog zlocina koji su pocinili nad svojim sugradjanima i svojom zemljom.
SRAMOTA.
Hoces reci Zeitgeist?

Mi ne možemo nikako okrenuti leđa onome što je izgradio ovaj kraj i koji je svim svojim radnicima dao krov nad glavom.
Mi smo Bošnjaci i pripadamo BiH, takvi kao ti nam to nikad ne mogu oduzeti! O Svjetskim silama ne moram više ništa ni reći, sve se zna ko iskorištava naše prirodne resurse i ko je kupio naša preduzeća.
Podržavamo gospodina Đedovića zbog nejgovih političkih načela, koja su već poznata:
1. Kontinuitet dijaloga i medjusobnog uvazavanja nema alternativu
2. Bosna i Hercegovina ravnopravni clan NATO-a i EU!
3. Privreda umjesto kriminogene diplomatije
4. Reforma oruzanih snaga BiH kao putokaz reformama u drugim oblastima
5. Medjunarodna zajednica BiH kao kohezioni i inicirajuci, ne posmatracki faktor
6. Hrvatska i Srbija kao susjedi koji predstavljaju nase prednosti, a ne prijetnje i opasnosti
7. Nevladin sektor, kao ne pristrasan analiticar i korektor vlasti
8. BiH dijaspora kao ekonomski i strucni potencijal a ne kao balast
Smatram da je dobar političar i da bi mogao doprinijeti nasoj BiH.
MI SMO DIO OVE ZEMLJE, MI SMO DIO OVOG KRAJA, ZATO NEMOJ DA NAS TJEERAŠ TAMO GDJE NE PRIPADAMO!