nema traga za 2,5 miljardi KM

Prpa.ba

#51 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Prpa.ba »

Ženski Dr.Med wrote: joj sada svi znaju gdje je ta lova.....
To govori prosto logicko zakljucivanje. :D
Kod Srba, Hrvata i komunista nisu pare. Srbi bili pod sankcijama i marke nisu vidjeli, Hrvati su krali dok je bilo HVO-a ali ovo je period poslije rata, komunisti nisu interesantni stranim donatorima niti su bili ikakav faktor. :D Ostaju Deduka & saradnici, Lepi & saradnici, armijska logistika i vrh IZ, tj. vecinom lica sa potjernice :D
Student Exchange

#52 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Student Exchange »

Ma hebo 2,5 milijarde vazno je da su se gmazovi uvijali da Sanela polozi 250 hiljada funti kaucije.
sodom

#53 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by sodom »

PipiDugaDevetka wrote:Image
Ovo su naša djeca u kampu Garabuli - Libija
gdje su boravili da bi izbjegli rat.

Gaddafi je na oproštaju sa djecom rekao da će oni dobiti
2 miliona USA dolara za nastavak školovanja.

Ček je uzeo Ganić Ejup i para više neJma!
:( :( :(
prikazivao se film i na sffu o tome svemu, pa na kraju filma su se dotakli i tog novca.
Pare kako kaže onaj iz IZ su usmjerene na gladne i siromašne... i da , rekao je da on ne zna gdje su pare i slegnuo ramenima, a na toj potvrdi gdje su pare se nalazi i potpis precjednika nam, vrlog.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#54 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by -LIBERO- »

Al' najjaci su mi ovi sto se kao pitaju "..pa gdje su te pare...."
Pa de se samo okrenite malo oko sebe,i vidite ko ima kakve nekretnine i to desetine nekretnina na raznim mjestima,gradovima,zemljama..ko vozi ,kao i cija djeca i zene(ljubavnice) voze kakve aute,terence i slicno,ko sve ima svoju jahtu na Jadranu..pa onda se opet zapitajte "...pa gdje su te pare..."

I usput receno,takav nacin zivota bahacenje i sve to sto imaju u jednoj zemlji koja je po svim statistickim ekonomskim pokazateljima na dnu dna Evrope.

Pustite se ba suplje,sve se zna,samo je pitanje svih pitanja: hoce li to tuzilastvo napokon poceti da radi!!!!?????
Student Exchange

#55 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Mescini da nece. E to je problem.
O'zone
Globalni moderator

#56 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by O'zone »

OK! Znamo gdje su pare, hajde da vidimo kako ih vratiti nazad i usmjeriti na ono za što su bile namjenjene kako oduzeti bagri svu tu pokradenu imovinu kad je pola nekretnina na familiji,računi na kućnim ljubimcima a dio novca tako dobro opran da se i ne zna čiji je. Meni niko do sada nije od političkih partija ili pojedinaca forsirao procesuiranje i oduzimanje nelegalno stečene imovine osim zlatka koji je nešto kratko o tome mrljavio i prestao i on jer i u njega džepovi puni oraha i još ga poklopila bratija iz sda i zagrabih a ni hdz ni snsd nisu pretjerano bili za to.

@Pipi imaš kakav savjet?
high_volume

#57 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by high_volume »

O'zone wrote:OK! Znamo gdje su pare, hajde da vidimo kako ih vratiti nazad i usmjeriti na ono za što su bile namjenjene kako oduzeti bagri svu tu pokradenu imovinu kad je pola nekretnina na familiji,računi na kućnim ljubimcima a dio novca tako dobro opran da se i ne zna čiji je. Meni niko do sada nije od političkih partija ili pojedinaca forsirao procesuiranje i oduzimanje nelegalno stečene imovine osim zlatka koji je nešto kratko o tome mrljavio i prestao i on jer i u njega džepovi puni oraha i još ga poklopila bratija iz sda i zagrabih a ni hdz ni snsd nisu pretjerano bili za to.

@Pipi imaš kakav savjet?
Prođu li svi osumnjičeni kroz kvalitetne ruke poštenih tužilaca, pronaći će se novci i zakopani prije 20 godina :oops:

Svu nelegalno stečenu imovinu treba vratiti stanovništvu BiH, treba je "socijalizirati", dati državi na upravljanje, a ne privatnicima
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by PipiDugaDevetka »

O'zone wrote:OK! Znamo gdje su pare, hajde da vidimo kako ih vratiti nazad i usmjeriti na ono za što su bile namjenjene kako oduzeti bagri svu tu pokradenu imovinu kad je pola nekretnina na familiji,računi na kućnim ljubimcima a dio novca tako dobro opran da se i ne zna čiji je. Meni niko do sada nije od političkih partija ili pojedinaca forsirao procesuiranje i oduzimanje nelegalno stečene imovine osim zlatka koji je nešto kratko o tome mrljavio i prestao i on jer i u njega džepovi puni oraha i još ga poklopila bratija iz sda i zagrabih a ni hdz ni snsd nisu pretjerano bili za to.

@Pipi imaš kakav savjet?
U svom komentaru si sam odgovorio. Na glasanju 3. oktobra podržati partiju koja hoće nešto učiniti. Ne mora to biti moj SDP. BPS je isto tako pro-bosanska stranka/partija. Podržati na svaki mogući način rad ove Parlamentarne komisije što istražuje.
(Samo da u slučaju ''Izbjeglički kamp Garabuli-Libija'', ne prorade najinteligentnije rakete ''zemljak - zemljaku'')

Posmatrati odvojeno Ganića, predsjednika RBiH na dan-dva u maju '92 i njegovo poslijeratno naplaćivanje patriotizma.

Ne miješati Sanelu - Dijanu Jenkins, halilovu vilu, sa ovom bezočnom poslijeratnom kradjom!
Desert Wind

#59 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Desert Wind »

2,5 milijarde ipak nije lako potrosit ma sta pricali, sa tim parama mozes izgradit nekoliko desetaka avazovih tornjeva, ni nekoliko desetaka terenaca, takva suma love ako je ko i pronevjeri se obicno stavlja u banke koje su jace i od drzava tipa svicarskih te nema teorije ni snage da se to dotakne ikad - pa zidovsko aka naci zlato jos uvijek u desetinama tona lezi ispod Švis banke u Cirihu.

summa summarum - nama ne moze pomoci ni Djovani Falkone - a kamo li Sefer Halilovic.

nama najiskrenije moze pomoci brutalni obracun sa kriminalom, mafijom i pripadnicima bivsih tajnih sluzbi koji svesrdno u ratu operisase za neprijatelja i samo tako moze doci do reseta i prociscenja krvi, jer kod nas posebno a i u svijetu je takav trend da su pojedinci jaci i od samih drzava zahvaljujuci bezocnim i neogranicenim profitima - a onome ko je jaci od drzave - ne mozes bas staviti soli na rep tek tako...

sve ostalo je baljezganje.
Student Exchange

#60 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Glasanjem protiv bagre ogrezle u kriminalu?
Ko da si njih pito kakvu vlast hoce. Bas takvu koja racuna da ce se zvijezde poklopit da ih neko jednom upita: ODAKLE? Taj Lagumdzija je ko foto-robot pozeljnog protivnika. Mediokritet sa slabostima tipa narcisoidnosti itd. Sefer opet jedini tu nesta radi, ali koliko je realno da on ovako sam moze nesta promjeniti.

Treba jasan i definitivan obracun sa najvecim profiterima. Volja, plan i akcija. Sve ostalo je baljezganje. Onog momenta kad vidim da je neko ozbiljno prozvo Saju, Jatu.....Silajdzica, Hecu, Ganica..... i da pocinje privodjenje, zaplijena racuna u Svici i oduzimanje imovine.... tad cu povjerovat da se nesto desava.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#61 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Student Exchange wrote:Glasanjem protiv bagre ogrezle u kriminalu?
Ko da si njih pito kakvu vlast hoce. Bas takvu koja racuna da ce se zvijezde poklopit da ih neko jednom upita: ODAKLE? Taj Lagumdzija je ko foto-robot pozeljnog protivnika. Mediokritet sa slabostima tipa narcisoidnosti itd. Sefer opet jedini tu nesta radi, ali koliko je realno da on ovako sam moze nesta promjeniti.

Treba jasan i definitivan obracun sa najvecim profiterima. Volja, plan i akcija. Sve ostalo je baljezganje. Onog momenta kad vidim da je neko ozbiljno prozvo Saju, Jatu.....Silajdzica, Hecu, Ganica..... i da pocinje privodjenje, zaplijena racuna u Svici i oduzimanje imovine.... tad cu povjerovat da se nesto desava.
Glasaj PROTIV i omogući Narcisu da progura Zakon o ratnim i poratnim profiterima iz 6. puta. Garantujem ti da će prvog Ganića priupitati za 2 miliona Gaddafijevih USA $ prvobitno namijenjenih djeci iz kampa u Libiji.

Ne, zeznuo sam se malo, prvo će dozvoliti da po tom Zakonu, njega, Narcisa ''proturkeljaju''.
Student Exchange

#62 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

PipiDugaDevetka wrote:
Student Exchange wrote:Glasanjem protiv bagre ogrezle u kriminalu?

Glasaj PROTIV i omogući Narcisu da progura Zakon o ratnim i poratnim profiterima iz 6. puta. Garantujem ti da će prvog Ganića priupitati za 2 miliona Gaddafijevih USA $ prvobitno namijenjenih djeci iz kampa u Libiji.

Ne, zeznuo sam se malo, prvo će dozvoliti da po tom Zakonu, njega, Narcisa ''proturkeljaju''.
Narcisiranje je uhvatilo maha ovdje. Hajd to i nije toliki problem samo po sebi, ali nesposobnost jeste. To je vec veliki problem. Neupucenom posmatracu dovoljno bi bilo vidjeti samo par TV emisija u kojima Lagumdzija ucestvuje pa da se zauvjijek ubijedi da je covjek mediokritet. Radoncic nije! Ni Silajdzic (donekle) nije. O Ganicu, covjeku koji je uvijek vladao Bosnom iz sjenke, da ne govorim. Znas za onu i u svijetu poznatu relaciju da onaj gornji uvijek bira onog donjeg (pretendenta da bude gornji) tako da bude nesposoban - skroz. E to ti je Lagumdzija. On takav kakav je serviser dvojca Silajdzic-Ganic koji od '91 vlada BiH na dijelu teritorije gdje zive Bosnjaci - znaci skoro 20 godina!
I pored privida da u BiH imamo razudjenu politicku scenu sve se svodi na osnovnu vlast koju Dvojac oduvijek drzi i par pretendenata, od kojih je sada glavni krug oko Radoncica. "Guranje" Zakona iz 6. puta sam potvrdjuje onu tezu da njemu sadasnja pozicija je zapravo i cilj. Sta ce njemu glavna vlast kad je ovako bolje? Izadjes ponekad na tv i kazes po koju, imas Komsica da i on pokoju ispali, raja se zari i pali, para kaplje, business as usual. Ako djela govore o covjeku onda je jasno sta hoce Lagumdzija. Nista, ovako mu pravo dobro samo moze pokvarit.
drenmajster

#63 Re:

Post by drenmajster »

Fair Life wrote:Reis je jos ziv...

Da ga se upita... mozda covjek zna.
More bit bidne a jopet i ne mora-zavisi od kucnog odgoja to jest je li naucen prvo slagati pa ukrasti ili prvo ukrasti pa slagati :skoljka:
drenmajster

#64 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by drenmajster »

Desert Wind wrote:2,5 milijarde ipak nije lako potrosit ma sta pricali, sa tim parama mozes izgradit nekoliko desetaka avazovih tornjeva, ni nekoliko desetaka terenaca, takva suma love ako je ko i pronevjeri se obicno stavlja u banke koje su jace i od drzava tipa svicarskih te nema teorije ni snage da se to dotakne ikad - pa zidovsko aka naci zlato jos uvijek u desetinama tona lezi ispod Švis banke u Cirihu.

summa summarum - nama ne moze pomoci ni Djovani Falkone - a kamo li Sefer Halilovic.

nama najiskrenije moze pomoci brutalni obracun sa kriminalom, mafijom i pripadnicima bivsih tajnih sluzbi koji svesrdno u ratu operisase za neprijatelja i samo tako moze doci do reseta i prociscenja krvi, jer kod nas posebno a i u svijetu je takav trend da su pojedinci jaci i od samih drzava zahvaljujuci bezocnim i neogranicenim profitima - a onome ko je jaci od drzave - ne mozes bas staviti soli na rep tek tako...

Interesantno razmisljanje-apsolutno se slazem sa vama :thumbup:
piupiu

#65 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by piupiu »

Nadjosmo li milijarde? Je l' ko krenuo u potragu? :D
PipiDugaDevetka

#66 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

piupiu wrote:Nadjosmo li milijarde? Je l' ko krenuo u potragu? :D
Koja je ono poznata ličnost rekla, otprilike, ovako:
''Samo kreni tragom novca i sve će biti razotkriveno?''

Go Sefer, go!

Editovno, malo sam proguglao:
http://www.danas.org/content/teofil_pancic_kolumna/1992847.html wrote:„Sledite trag novca“ – reklo je Duboko Grlo novinarskom dvojcu koji se proslavio lansiravši aferu Votergejt. Preporuka, naravno, ima univerzalni karakter: gde god vam nije baš najjasnije šta se dešava, samo sledite trag novca, pa će vam se razjasniti.
drenmajster

#67 Re:

Post by drenmajster »

Mercenary wrote:Ja sam sve pare koje sam dobijao spiskao na pice,zene i kocku :roll:
Jel idem u dzehenem?Ili ima nade za mene?
Direktno-a i interesantnije je drustvo tamo-sta ces pod drvetom u hladovini uz limunadu-ima ljepsih stvari-hurija na primjer :D
nosara

#68 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by nosara »

Student Exchange wrote: Narcisiranje je uhvatilo maha ovdje. Hajd to i nije toliki problem samo po sebi, ali nesposobnost jeste. To je vec veliki problem. Neupucenom posmatracu dovoljno bi bilo vidjeti samo par TV emisija u kojima Lagumdzija ucestvuje pa da se zauvjijek ubijedi da je covjek mediokritet. Radoncic nije! Ni Silajdzic (donekle) nije. O Ganicu, covjeku koji je uvijek vladao Bosnom iz sjenke, da ne govorim. Znas za onu i u svijetu poznatu relaciju da onaj gornji uvijek bira onog donjeg (pretendenta da bude gornji) tako da bude nesposoban - skroz. E to ti je Lagumdzija. On takav kakav je serviser dvojca Silajdzic-Ganic koji od '91 vlada BiH na dijelu teritorije gdje zive Bosnjaci - znaci skoro 20 godina!
I pored privida da u BiH imamo razudjenu politicku scenu sve se svodi na osnovnu vlast koju Dvojac oduvijek drzi i par pretendenata, od kojih je sada glavni krug oko Radoncica. "Guranje" Zakona iz 6. puta sam potvrdjuje onu tezu da njemu sadasnja pozicija je zapravo i cilj. Sta ce njemu glavna vlast kad je ovako bolje? Izadjes ponekad na tv i kazes po koju, imas Komsica da i on pokoju ispali, raja se zari i pali, para kaplje, business as usual. Ako djela govore o covjeku onda je jasno sta hoce Lagumdzija. Nista, ovako mu pravo dobro samo moze pokvarit.
:lol:

U svijetu iskompleksiranih izuzetni su uvijek mediokriteti, a laznjaci uzori...
Armadaa

#69 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Armadaa »

Desert Wind wrote:2,5 milijarde ipak nije lako potrosit ma sta pricali, sa tim parama mozes izgradit nekoliko desetaka avazovih tornjeva, ni nekoliko desetaka terenaca, takva suma love ako je ko i pronevjeri se obicno stavlja u banke koje su jace i od drzava tipa svicarskih te nema teorije ni snage da se to dotakne ikad - pa zidovsko aka naci zlato jos uvijek u desetinama tona lezi ispod Švis banke u Cirihu.

Seferu je ispod terase aktivirana bomba kad se krenuo obracunavat sa kriminalcima jer to nije islo u korist SDA. Izgubio je zenu i dalje nastavlja da se bori protiv korupcije. :bih: Svaka cast
Student Exchange

#70 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

nosara wrote:
Student Exchange wrote: Narcisiranje je uhvatilo maha ovdje. Hajd to i nije toliki problem samo po sebi, ali nesposobnost jeste. To je vec veliki problem. Neupucenom posmatracu dovoljno bi bilo vidjeti samo par TV emisija u kojima Lagumdzija ucestvuje pa da se zauvjijek ubijedi da je covjek mediokritet. Radoncic nije! Ni Silajdzic (donekle) nije. O Ganicu, covjeku koji je uvijek vladao Bosnom iz sjenke, da ne govorim. Znas za onu i u svijetu poznatu relaciju da onaj gornji uvijek bira onog donjeg (pretendenta da bude gornji) tako da bude nesposoban - skroz. E to ti je Lagumdzija. On takav kakav je serviser dvojca Silajdzic-Ganic koji od '91 vlada BiH na dijelu teritorije gdje zive Bosnjaci - znaci skoro 20 godina!

Kompleksasi se daju nazrijeti, ali kazi nam ko je laznjak ko izezetan.
Nadam se da nije Lagumdzija ovo zadnje...
Armadaa

#71 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Armadaa »

Lagumdzija je sam sebi najbolji :lol: mislim da nikad nece sjahat sa cela SDP-a :(
nosara

#72 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by nosara »

Student Exchange wrote:
nosara wrote:

Kompleksasi se daju nazrijeti, ali kazi nam ko je laznjak ko izezetan.
Nadam se da nije Lagumdzija ovo zadnje...
Pa valjda su uzori oni koji su u stanju zavrnut milijarde, a platit svoje sajber-telale da paznju masa skrenu na narcisoidnog predsjednika opozicione partije, koji mulja nekakvim zakonima u parlamentu... :-)
oldplague

#73 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by oldplague »

Pare su, naravno, kod uzornih, a ne kod mediokriteta. Jer narodu je mediokritet onaj ko ne zna ili neće ukrasti nekoliko milijardi pomoći. Usto je mediokritet i narcisoidan jer uporno gura zakon o tim pokradenim milijardama, a zna da zakon neće proći. Narod se čudom čudi, šta je to narcisoidnom mediokritetu, što zalud gura taj zakon. On valjda misli da narod ne zna da je pokraden, pa će se zapitati gdje su pare. A narod zna i ne smeta mu. Zato će narodom vladati uzorni i sposobni, a hranit će ga korom s drveća. Tako i treba. Ovu temu treba zatvoriti.
PipiDugaDevetka

#74 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

oldplague wrote:Pare su, naravno, kod uzornih, a ne kod mediokriteta. Jer narodu je mediokritet onaj ko ne zna ili neće ukrasti nekoliko milijardi pomoći. Usto je mediokritet i narcisoidan jer uporno gura zakon o tim pokradenim milijardama, a zna da zakon neće proći. Narod se čudom čudi, šta je to narcisoidnom mediokritetu, što zalud gura taj zakon. On valjda misli da narod ne zna da je pokraden, pa će se zapitati gdje su pare. A narod zna i ne smeta mu. Zato će narodom vladati uzorni i sposobni, a hranit će ga korom s drveća. Tako i treba. Ovu temu treba zatvoriti.
Da, ali poslije izbora ćemo temu zatvoriti kada saznamo da li su narodi u BiH sado-mazo orijentacije ili ne.
Do tada, ćakulajmo o Saudijskom zlatu, milijardama dolara pristiglih ''za pomoć muslimanima Bosne'' na lični račun primaoca pomoći.

Kako će taj domaćin reći vehabijama zvanim selefije, ''ne barkaj mi ženu moju u domu mome'' kada je od tog istog prvog svjetskog selefije primio zlato i dolare i još ih očekuje da pristignu.
oldplague

#75 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by oldplague »

PipiDugaDevetka wrote:
oldplague wrote:Pare su, naravno, kod uzornih, a ne kod mediokriteta. Jer narodu je mediokritet onaj ko ne zna ili neće ukrasti nekoliko milijardi pomoći. Usto je mediokritet i narcisoidan jer uporno gura zakon o tim pokradenim milijardama, a zna da zakon neće proći. Narod se čudom čudi, šta je to narcisoidnom mediokritetu, što zalud gura taj zakon. On valjda misli da narod ne zna da je pokraden, pa će se zapitati gdje su pare. A narod zna i ne smeta mu. Zato će narodom vladati uzorni i sposobni, a hranit će ga korom s drveća. Tako i treba. Ovu temu treba zatvoriti.
Da, ali poslije izbora ćemo temu zatvoriti kada saznamo da li su narodi u BiH sado-mazo orijentacije ili ne.
Do tada, ćakulajmo o Saudijskom zlatu, milijardama dolara pristiglih ''za pomoć muslimanima Bosne'' na lični račun primaoca pomoći.

Kako će taj domaćin reći vehabijama zvanim selefije, ''ne barkaj mi ženu moju u domu mome'' kada je od tog istog prvog svjetskog selefije primio zlato i dolare i još ih očekuje da pristignu.
Neće nikako niti mu govori. Ne moraš čekati oktobar, narodi u BiH su i sado i mazo orijentacije.
Post Reply