Austrijanci hladni? Evo zivim 10 godina u Svedskoj, u jednoj te istoj kuci, jos neznam imena komsija. Zivio par godina u D kao izbjeglica, nebo i zemlja, ja kao izbjeglica bez posla, skole itd. i druzim se s komsijama njemcima. Jedan doktor, drugi neki sef u policiji, treci neki bogatas kod kojeg sam radio itd. znaci svakakvih ljudi. Ja krecem za Svedsku i bogatas place, covjek 60-70 godina kojeg znam par godina place

Psuje drzavu sto moram ici i nudi para jer znam da nemam nista.
U Skandinaviji toga nema, hladan narod. Zivio sam u Njamackoj, hodo po americi, razlika je ogromna. Svedi su hladni, ne samo medju strancima nego i medjusobno. Ovdje te smatraju budalom ako pocnes pricati i vozu. Jednostavno mi se nesvidja zivot ovdje, muskarci se oblace ko zene, zene ko muskarci, antisocijalni, neznaju alkohol piti, nikakvog respekta prema starijima, omladina je ovdje 13-18 godina, poslije toga se vecina ponasa kao da su ambasadori, ovdje skolovanog mrze, somalijci koji nerade imaju ista primanja kao doktori, ucenik ucitelja jebe a ne obrnuto, porez na platu 55-70%....
Ovdje je familija historija, vecina ih zivi s curom/momkom, imaju jedno djete sa bivsim, jedno sa sadasnjim i jedno iz pijanstva.
Svedska omladina: (13-18 godina)
Tipicni sved u mojim godinama: (18-30)
Najvise se druzim s nasom rajom, druzim se ponekad i sa svedima ali nije to to. Dodje mi da odmah spicim u Bejha kad cugam sa njima, medjutim i dole sam stranac. Svedu stavi flasu na sto i reci da je djabe on ce pit sve dok je ne izprazni ili dok se neunesvjesti. Petkom i subotom hitne ne staju, pumpanje stomaka je ovjde normala. Nema ovjde poslije posla popiti pivo sa kolegama, jedan u soku kad ga pitas, drugi mora ici kuci praviti hranu curi, trecim zao otvoriti novcanik a ostali nece jer znaju da bi ostali do zore.
I jos nesta, ovdje se ne casti. Ako bi slucajno dosli u Svedsku i neko vam ponudi cigaretu,
obavezno vratiti kad vi kupite kutiju.
Sad u petak sam dao cigaru kolegi, ocekujem da ce mi sutra probat da vrati.