kakav crni new york, sve gol seljak, sta bi oni dali da su rodjeni u sarajevu, al stas zadesi ih sudbina da se rode tamoMichun wrote:Jes' ja mislim da je njujorcanima najveci problem kad neko dodje sa strane i zauzme njihovo mjesto, otme im hljeb iz rule, ne daju im da zavrse fakultet, uzmu im radno mjesto, otmu im im dobre koke a i dobre frajere pokupe ovi iz Dalasa, Montane, Salt Lake City-ja i drugih slicnih zabiti po US.Aura Perez wrote:Kako ja ne znam nijednog Sarajliju koji je otisao da zivi negdje u pm jer nije mogao pridoslica? Drugo su Sarajlije koji trbuhom za kruhom grabe preko granice. Zato ne lupaj gluposti.Dakle, Sarajevo je sad naseljeno sa oko 500 000 pridoslica (uglavnom papaka razlicitih tipova) i manje od 100 000 prijeratnih stanovnika (koji i dalje odlaze iz grada jer ne mogu da zive sa seljacima)![]()
Eto nadam se da je jasno a papci, kojima ovaj post smeta, nek se pale do sutra. To nece promjeniti mjesto rodjenja koje im pise u licnoj
Znaci, hipoteticki, ti kazes da, ako se moja mama vracala od prijateljice recimo u Tuzli, dobila trudove i rodila mene prije termina, recimo, u Kladnju (citaj mjesto rodjenja Kladanj), ja nisam Sarajka? Sto ne mogu ovih Sarajlijica sto bi krv u plavo obojili da je ikako moguce.Eto nadam se da je jasno a papci, kojima ovaj post smeta, nek se pale do sutra. To nece promjeniti mjesto rodjenja koje im pise u licnoj
Potpis: Papanka, rodjena Sarajka kojoj post smeta.
P.S. slazem se da ima jako puno papaka, ali nije uredu etiketirati tako sve pridoslice, treba imati u vidu i da medju tim Sarajlijama nisu sve cvjecke. Ja sam stajalista da je svako ko ima ikakav kucni odgoj, ko je iole obrazovan i zna se ponasati dobrodosao u ovaj grad bez obzira na porijeklo i mjesto rodjenja.
Oooooo, nikad u nas civilizacije, kulture, suzivota, urbanizacije...
evo i moj brat, za vrijeme rate se dijete rodilo u Minhenu u njemackoj, i sad se pojede sto mu licnoj ne pise "sarajevo", sve ga zezam te se dijete pojede