Stanovništvo u Sarajevu!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

fatality

#51 Re: Stanovništvo u Sarajevu!

Post by fatality »

Michun wrote:
Aura Perez wrote:
Dakle, Sarajevo je sad naseljeno sa oko 500 000 pridoslica (uglavnom papaka razlicitih tipova) i manje od 100 000 prijeratnih stanovnika (koji i dalje odlaze iz grada jer ne mogu da zive sa seljacima) :-)
Eto nadam se da je jasno a papci, kojima ovaj post smeta, nek se pale do sutra. To nece promjeniti mjesto rodjenja koje im pise u licnoj :D
Kako ja ne znam nijednog Sarajliju koji je otisao da zivi negdje u pm jer nije mogao pridoslica? Drugo su Sarajlije koji trbuhom za kruhom grabe preko granice. Zato ne lupaj gluposti.
Eto nadam se da je jasno a papci, kojima ovaj post smeta, nek se pale do sutra. To nece promjeniti mjesto rodjenja koje im pise u licnoj :D
Znaci, hipoteticki, ti kazes da, ako se moja mama vracala od prijateljice recimo u Tuzli, dobila trudove i rodila mene prije termina, recimo, u Kladnju (citaj mjesto rodjenja Kladanj), ja nisam Sarajka? Sto ne mogu ovih Sarajlijica sto bi krv u plavo obojili da je ikako moguce.

Potpis: Papanka, rodjena Sarajka kojoj post smeta.

P.S. slazem se da ima jako puno papaka, ali nije uredu etiketirati tako sve pridoslice, treba imati u vidu i da medju tim Sarajlijama nisu sve cvjecke. Ja sam stajalista da je svako ko ima ikakav kucni odgoj, ko je iole obrazovan i zna se ponasati dobrodosao u ovaj grad bez obzira na porijeklo i mjesto rodjenja.
Jes' ja mislim da je njujorcanima najveci problem kad neko dodje sa strane i zauzme njihovo mjesto, otme im hljeb iz rule, ne daju im da zavrse fakultet, uzmu im radno mjesto, otmu im im dobre koke a i dobre frajere pokupe ovi iz Dalasa, Montane, Salt Lake City-ja i drugih slicnih zabiti po US.
Oooooo, nikad u nas civilizacije, kulture, suzivota, urbanizacije... :D
kakav crni new york, sve gol seljak, sta bi oni dali da su rodjeni u sarajevu, al stas zadesi ih sudbina da se rode tamo :(

evo i moj brat, za vrijeme rate se dijete rodilo u Minhenu u njemackoj, i sad se pojede sto mu licnoj ne pise "sarajevo", sve ga zezam te se dijete pojede :D (hau jes, no )
Locked