Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

The Nightwatchman

#51 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by The Nightwatchman »

Pera Trta wrote:Fašizam i Dijana Čuljak, kao i mnoga lica koja su HRT-om defilovala od njegovog nastanka, su nerazdvojivi pojmovi, nevezano za ovu izjavu.
onda jaro moj otvori temu za izjavu koju smatras fašističkom, pa ćemo je protabiriti. :roll:

znači, otvaraš temu, kažeš "FAŠIZAM", a sad odjednom kažeš "nevezano za ovu izjavu"
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#52 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Da, i ova izjava implicira fašizam...
A konkretan dio, isljeđivanje ratnih zarobljenika, koji su vjerovatno neposredno nakon toga pogubljeni, sam naveo i u uvodnom postu...Ali koga u Kroatskoj briga za to...
jasko_ba

#53 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by jasko_ba »

evo izvinjava se maloprije u dnevniku.. :mrgreen:
The Nightwatchman

#54 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by The Nightwatchman »

Pera Trta wrote:Da, i ova izjava implicira fašizam...
A konkretan dio, isljeđivanje ratnih zarobljenika, koji su vjerovatno neposredno nakon toga pogubljeni, sam naveo i u uvodnom postu...Ali koga u Kroatskoj briga za to...
ja volim kad su ljudi s kojima diskutujem odlučni. prvo kažeš jedno a onda drugo.

sad mi pade na pamet jedna situacija iz dubrovnika kad sam bio s djevojkom. ona tražila KAFU, a ja joj iz zajebancije rekao - sad ce ti lik pljunut u kafu. :D

uglavom, lik me čuo :D :D

i prilazi i kaže - "prika, nemam ja kad gostima pljuvat u piće, valja gazdi u svako pljunut" :D

uglavnom, mali ljudi imaju male probleme. kakav ba fašizam, dijanin obim mozga ne može obuhvatiti pojam fašizma.

ponavljam ti iz prethodnih mojih postova:
The Nightwatchman wrote:turisti su za njih najobičniji input. ono, kao input-output analiza. ja da imam firmu, ja bi na svaki mogući način iz svoje maloprodaje nastojao izbaciti kupce koji samo dodju zimi da se ugriju od mog grijanja koje imam u robnoj kuci, a ljeti da se ohlade mojom klimom.
The Nightwatchman wrote:ako imam novca za dva dana boravka, onda boravim dva dana i izgotivim se u ta dva dana do daske. nikad mi nije palo na pamet da razgodim finansijska sredstva na vise vremena uz ustezanje od uzitaka (sto je vještina koju većina BiH građana tradicionalno njeguje, pocevsi od meni bliske rodbine i prijatelja)
The Nightwatchman wrote:ja fašizam u hrvata trazim na nekim drugim mjestima. kako je samo naivno zagristi ko som na ovako jalov mamac.
high_volume

#55 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by high_volume »

jasko_ba wrote:evo izvinjava se maloprije u dnevniku.. :mrgreen:

Njeno izvinjenje nema sada snagu kao što je ima njena izjava na TV u udarnom terminu.

Njena izjava se pamti, izvinjenje ne!

Mislim da neko iz vrha političke vlasti BiH treba uputiti protest HTV zbog pokazanog šovinizma voditeljice na državnoj TV, šovinizma koji samo može proizvesti dodatnu ksenofobiju ili nacionalizam kod hrvatskih građana na Jadranu.

Onakvoj novinarki nije mjesto na državnoj TV :x
Biggy

#56 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Biggy »

high_volume wrote:
jasko_ba wrote:evo izvinjava se maloprije u dnevniku.. :mrgreen:

Njeno izvinjenje nema sada snagu kao što je ima njena izjava na TV u udarnom terminu.

Njena izjava se pamti, izvinjenje ne!

Mislim da neko iz vrha političke vlasti BiH treba uputiti protest HTV zbog pokazanog šovinizma voditeljice na državnoj TV, šovinizma koji samo može proizvesti dodatnu ksenofobiju ili nacionalizam kod hrvatskih građana na Jadranu.

Onakvoj novinarki nije mjesto na državnoj TV :x
Ja bih to sve potpisao pod balkanski mentalitet. Ne postoji odgovornost niti ikakva posljedica (ne)djela.
I sve bi to bilo divno da smo i mi sami primjer neceg pozitivnog. Mislis da kod nas profitiraju i vuku konce bolji, pametniji, karakterniji, moralniji ljudi?

Ne bi rek'o....
Gde si sad cica maco

#57 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Gde si sad cica maco »

kako bismo se ona i ja vrijeđali na svim osnovama u jednom specifičnom duelu hohohoho
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Truba »

fakat joj je jadan onaj prilog iz 1993
Hemel

#59 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Hemel »

Zanimljivo da se na ovoj temi najvise javljaju i protestvuju Bosanci...sta je sa Hercegovcima?
Nije valjda da iz Kalesije, Gracanice...Prijedora, Bihaca neko ide na jednodnevno kupanje u Omis? :wink:
Edin H.

#60 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Edin H. »

Ja ponesem piletinu i frtalj hljeba, ali se uvijek strovalim za frizak paradajz, i to na pijaci :oops:

Jednom sam isto kupio kukuruz :dance:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#61 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Toto »

Kakvi domacini takvi im i gosti. Kokuzluk i trecerazrednost na sve strane.

Iako su Hrvatima oci vece od usta ipak im svake godine izleti u javnost, sovinizam koji im je genetska mahana i koji ih dobro kosta.. Nesto slicno im se desilo prije par godina, kada su na meti HTV i hrvatske vlade bili madjarski i ceski turisti. Vlada je uvela zabranu unosa bilo cega u Hrvatsku. Turisti su bukvalno smjeli uci u Hrvatsku samo u kupacim gacama, a ostalo su ko trebali kupovat po hrvatskoj. kad su im za samo sedam dana otkazani hiljede aranzamana vlada je po kratkom postupku suspendovala sve donijete mjere. ali svi otkazani araznamni nisu vraceni.
Ovo trehanje ne samo da je posavadjalo croate sa cesima i madajrima nego su se i hrvati medjusobno pocepusali ..
Slavonija i ZAgorje proizvodi hranu a dalamtinci samo izdaju sobe i u tome je sustina konflikta. Slavonci i prehrambeni lobi su progurali u vladi zabranu unosa hrane u Cro, za turisticjke sezone.
Kad su poceli pljustati otkazi aranzmana dalamtinli lobi je u panicnom stampedu pregazio vladu koja je morala supendovati sve zabrane.
Da stvar bude jos gora po slavonce i zagorce: dalmatinski ugostitelji veliku vecinu hrane uzvoz iz EU a ne iz ZAgorja, jer je jeftinija i ugostitelji imaju veci profit, pa ga tako dvaput suknu zagorkama i slavnakama. Tako da sukob hrvatskih sobara i seljaka -oko hrvatskog turistickog kolaca- traje, od kada traja hrvatski turizam.

Jedini kvalitetan turizam Hrvatska ima u Istri, dok je skoro sva Dalamcija elemetarni kokuzluk. U Dalamciju dolaze kokuzi iz ceske, slovacke, poljske, madjarske, srbije i bih od kojih koristi imaju samo ovi sto izdaju sobe i kampovi jer turisticki kokuzi iz ovih zemljalja vuku prikolice i gepeke hrane, pa placaju samo sobe i najam kampova.
Ne hrane se po restoranima i vecinu vanpansionske potrosnje ide na diskace i nocne zabave..
Ugostitelji kafici restoraniu i pizerije najvise hajra imaju od jednodnevnih bosanaca, srba i hrvata.

Zbog ovakve strukture gostiju i njihovih navika i standarda hrvatska jednakao zaradi od jednog ceha koji dodje na sedam dana i i od sedam bosanaca koji dodju na jedan dan. paradoksalno zvuci ali je bosnjo profitabilniji za hrvatsku u cjelini od ceha. Od najma sobe, koju plati ceh, najvise ostane onim bababama u slamarici i Dalmaciji... od te sobe ima hajra samo hrvatska elektroprivreda. Od pive, parkinga, sendvica, neke pize, sladoleda, kurtona, kutije ronhila, koje "jednodnevni" bosnjo potrosi u Dalamcij ima hajra cijela Hrvatska. KAd se sve sabere sto jednodnevni turusta potrosi to dodje isto u parama kao i jedno nocenje.

Dalamatinski turizam je na ivici rentabiliteta i prevagu donosi neka nijansa, koja je uocljiva samo turistickim radnicima na terenu. Mislim da je ta nijansa bas turista iz BiH. Ubjeden sam da ona mala Istra zaradi na turizmu kao sva Dalmacija, jer u njoj gostuje bogatija EU, a ona kokuznije kampuje po Dalamciji.

Hrvatska je davno izgubila onaj dio turista iz BiH koji su platezno mocni da ljetuju u Dalmaciji. Ne samo radi konkurencije crnogorskog, turskog, grckog, albanskog, i ostalih mediteranskih turistickih zemalja vec i zbog vrlo izrazene netrpeljivosti i mrznje koju dalamatinci vrlo transparentno ispoljavaju prema bosancima.....
Nek samo 1000 bosanaca ode na ljetovanje izvan Dalamcije to je bar 2 miliona KM manje dalamtincima u kasu.

Ovak gaf rospije Dijane Culjak je samo vrh ledenog bijega koji je izasao u medije. Situacija po Dalmaciji je mnogo gora nego sto se javno prikazuje i hoce priznati.

Ta cinjenica je upravo razlog zasto se Rospija izvinjava javno preko TV. Pritisak da se Rospija izvine bosancima nisu ucinili bosanci vec su je hrvati "hasimovali", jer ih svaka ovakava izjava i incident, kojeg sovinisticka i nacinalisticka hrvatska ucini - u turistickoj sezoni, debelo kosta. Dalamtinac je siromasan duhom, ciji kokuzluk najbolje opisuje njihova uzrecica "ZA 100 lira u 100 vira" i kad mu udaris po dzepu "hasimovali" bi i rasnu 'rvaticu kakva je skutorka Rospija Culjak.

Dijani Culjak ovo nije prvi put da pravi sovinsiticke ispade prema bosancima. To je isto radila prema svojim kolegama novinarima i hrvatskim drzavljnma iz reda bosnjacke manjine.. Dijana je rospija "ka covik", kurbetina i novinar vrlo sumnjivih profesionalnih kvaliteta koja ne moze sakriti svoje svjetonazore.

Dijana je zaboravila jos jednu dalmatinsku istinu zbog koje se i izvinjava. Dalmatinci su -takodje- turisti. Samo sto oni odmor ne provode na ljetovanju, vec na zimovanju i to najcesce po Bosanskim planinama. Svako gostoprinstvo i "gostoprimstvo" koje oni ucine bosnji na ljetovanju njima bosnjo vrati na zimovanju. Znajuci nas -jebo ti nas- uzvratna cijena je gotovo istovjetna onoj u Dalmaciji - jer su bosnje i croate u 5 grama.
mahalas505

#62 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by mahalas505 »

The Nightwatchman wrote:
Pera Trta wrote:Fašizam i Dijana Čuljak, kao i mnoga lica koja su HRT-om defilovala od njegovog nastanka, su nerazdvojivi pojmovi, nevezano za ovu izjavu.
onda jaro moj otvori temu za izjavu koju smatras fašističkom, pa ćemo je protabiriti. :roll:

znači, otvaraš temu, kažeš "FAŠIZAM", a sad odjednom kažeš "nevezano za ovu izjavu"
Slazem se da u izjavi(njenom pitanju upucenu gradonacelniku) nije bilo fasizma, ali da je imala namjeru ocrniti, odnosno da diskriminira bosansko-hercegovacke gradjanje to nema nikakve sumnje. To pitanje je bilo pripremljeno dosta prije intervju-a, tako da nema sta da ona kaze da je izvuceno iz nekog konteksta. Jednostavno zasto tu nije spomenula slovence, italijane kao da oni ne dolaze na jedan dan.
Uglavnom kao sto je vec receno nekoliko puta ranije u postova, BiH gradjani ce opet ici u Hrvatsku na ljetovanje ma kako kod nas domacini docekali(sto gore to bolje), tako da nema potrebe da se nesto dize prevelika buka oko ovoga.
Last edited by mahalas505 on 25/08/2010 12:30, edited 1 time in total.
vozač

#63 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by vozač »

mahalas505 wrote:
The Nightwatchman wrote:

Slazem se da u izjavi(njenom pitanju upucenu gradonacelniku) nije bilo fasizma, ali da je htjela ocrniti bosansko-hercegovacke gradjanje to nema nikakve sumnje. To pitanje je bilo pripremljeno dosta prije intervju-a, tako da nema sta da ona kaze da je izvuceno iz nekog konteksta. Jednostavno zasto tu nije spomenula slovence, italijane kao da oni ne dolaze na jedan dan.
Uglavnom kao sto je vec receno nekoliko puta ranije u postova, BiH gradjani ce opet ici u Hrvatsku na ljetovanje ma kako kod nas domacini docekali(sto gore to bolje), tako da nema potrebe da se nesto dize prevelika buka oko ovoga.
slažem se, ne treba joj pridavati veliki značaj,
dijana čuljak je obična škutorka iz PM,

ona je dno dna i kao novinar i kao osoba, papanka koja je ostvarila svoj životni san, da se dohvati zagreba i ništa više od toga.

najtužnije u njenoj izjavi i pokušaju da ocrni bih je što je u suštini najviše uvrijedila ljude iz hercegovine, a tu prvenstveno mislim na zapadnohercegovačke hrvate, koji iskreno rečeno i u najvećem postotku pune dalmatinske plaže u ovim pomenutim jednodnevnim turističkim aranžmanima
indirektno je uvrijedila i sve hrvatske državljane koji se iz dalmatinskog zaleđa spuste na more, također u ovim jednodnevnim aranžmanima, a takvih je također puna dalmacija

ono što je pokazala svojom opaskom je samo njen papanluk, seljakluk, primitivizam koji iz nje ne može isprati ni beč, a kamoli zagreb i koji će čitavog života sa sobom nositi, jednostavno uvijek će biti papanka ... jbg možeš krmetu obući prsluk, staviti mu kravatu, ali će ono uvijek biti krme

bio je to u suštini samo jedan jadan pokušaj da sebe prikaže kao gospođu, ali na njenu žalost totalno neuspješan, još se na kraju morala izvinjavati, pa nam je na diskretan način saopštila da je i ona ustvari jedna od tih koje proziva, a što joj je vjerovatno najteže palo :lol:
texel

#64 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by texel »

u ovom svemu je timing najvažniji - kraj sezone!
Do juna 2011 sve ovo će biti odavno zaboravljeno i eto ti većine opet na CRO obalu.
Ja ljetujem u Neumu već nekoliko godina, ako ništa PDV koji plaćam ide u moju državnu kasu pa kakva je da je. :bih:
michio

#65 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by michio »

Ljudi dolaze jer im je blizu. Neće neko iz Češke doći u jednodnevnu posjetu.
Neka naplaćuju ulaz na plažu i eto problem im je riješen.
Zlata M.

#66 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Zlata M. »

-LIBERO- wrote:Pa sta ste ocekivali od TV kuce cija je jedna od urednica,Hloverka,sa smijeskom na licu odgovorila na prozivku da joj je sin imao crnu zastavu sa velikim U na prozoru ( :shock: ),kao "...sin se zezao,bio neki dernek nesto tako,pa je malo okacio tu zastavu proveselio se..." :cry: :D

To isto da je sin urednice njemacke drzavne televizije okacio ,onako da se proveseli,zastavu sa svastikom na svoj prozor..koliko bi ostla urednica na njemackoj TV stanici?? Dva sata,vjerovatno.
... ovako se to radi u Njemackoj :
Eva Herman, otkaz kod ARD - tv, zbog ove izjave ( iz njene knjige " Das Prinzip Arche Noach" )

( ... da je sa gusenjem nacional - socijalizma, ugusena i uloga majke, vrijednost porodice i povezanosti unutar nje ! )
Slijedi i izbacivanje iz jednog talk-show u kom je bila dobila priliku da se "opere"

7:26 - 7:32

Naravno da mi ta neka Culjak ne predstavlja Hrvatsku, tj. njen narod. I ja volim Hrvatsku, zbog mnogo, mnogo stvari i zbog mnogo divnih njenih ljudi.
I svjesna sam da ova madamme nije jedina koja ovako razmislja. Problem je, ipak, da joj je dozvoljeno da svoju mrznju bljuje sa jednog tako javnog mjesta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by pici »

Image
Image
Image
Mrs.Zurbrigen

#68 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Mrs.Zurbrigen »

pici wrote:Image
Image
Image
i zabranjeno je gledati samo 'nako. :run:
jedna tamo

#69 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by jedna tamo »

pici wrote:Image
Image
Image

:lol:
LadyBear

#70 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by LadyBear »

Bez imalo buke, kome se ne svidja u Hrvatskoj jednostavno je zaobidje. Ja sam ove godine provela godisnji odmor u BIH i bilo mi je prelijepo.
mahalas505

#71 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by mahalas505 »

LadyBear wrote:Bez imalo buke, kome se ne svidja u Hrvatskoj jednostavno je zaobidje. Ja sam ove godine provela godisnji odmor u BIH i bilo mi je prelijepo.
Ma naravno tako se treba postupiti :thumbup: . Uvijek ima neki drugi izbor.
I ja sam zaobisao Hrvatsku, jednostavno nije mi se svidjelo ponasanje nekih ljudi prosle godine, i to je to.
Mrs.Zurbrigen

#72 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Mrs.Zurbrigen »

@LadyBear & mahalas: :thumbup: bas tako, ako mi se ne svidja, idem negdje drugdje. i gotova prica.
Tarantaca

#73 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Tarantaca »

Fakat me ispizdila doslovno ova njena izjava i šta se sad imaš izvinjavati kojeg djavla?!!Pa ti si novinarka formuliši pitanje prije nego otvoriš usta valjda ste zato obucavani!!!Ne treba ni ici dole al fakat onim domoljubima odvratnim rijetki su koji misle drugacije.....imala sam toliko bliskih ljudi Hrvata koji se preobraze nakon odredjenog vremena da ne kazem sta postanu....uvijek su bili podmukli a Srbe volim jer ako će te klati klati ce te i kraj!!!
Ma ne znam ni sta bih rekla odvratna je fuj!!
Zlata M.

#74 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Zlata M. »

Tarantaca wrote:Fakat me ispizdila doslovno ova njena izjava i šta se sad imaš izvinjavati kojeg djavla?!!Pa ti si novinarka formuliši pitanje prije nego otvoriš usta valjda ste zato obucavani!!!Ne treba ni ici dole al fakat onim domoljubima odvratnim rijetki su koji misle drugacije.....imala sam toliko bliskih ljudi Hrvata koji se preobraze nakon odredjenog vremena da ne kazem sta postanu....uvijek su bili podmukli a Srbe volim jer ako će te klati klati ce te i kraj!!!Ma ne znam ni sta bih rekla odvratna je fuj!!
:shock: :o :?
bingov buraz

#75 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by bingov buraz »

Tarantaca wrote:Fakat me ispizdila doslovno ova njena izjava i šta se sad imaš izvinjavati kojeg djavla?!!Pa ti si novinarka formuliši pitanje prije nego otvoriš usta valjda ste zato obucavani!!!Ne treba ni ici dole al fakat onim domoljubima odvratnim rijetki su koji misle drugacije.....imala sam toliko bliskih ljudi Hrvata koji se preobraze nakon odredjenog vremena da ne kazem sta postanu....uvijek su bili podmukli a Srbe volim jer ako će te klati klati ce te i kraj!!!
Ma ne znam ni sta bih rekla odvratna je fuj!!
Ukaki ti i sefa i stanicu :roll:

Neko vec napisa i slazem se kakvi domacini takvi i gosti i obrnuto,isti mentalitet...
Post Reply