Alfa Romeo 156
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
azdralovic
#51 Re: Alfa Romeo 156
da budemo jasni , nisam vozio alfu(niti imam namjeru)
ne samo kod nas nego svjetski prihvaceno misljenje je da su alfe talijansko lijepo usminkano i napravljeno sa dusom auto...ali bolni manjak im je elektronika,kod apsolutno svih modela...ne znam zasto ali im je valjda ta mehanicka ili inzinjerska strana losa...
naravno to se odrazava na cijenu tako da mozes ekstra napucan auto uzeti znatno jeftinije nego konkurentski...
ali sam skontaj, kad si cuo negdje da je prica o alfi !
ne samo kod nas nego svjetski prihvaceno misljenje je da su alfe talijansko lijepo usminkano i napravljeno sa dusom auto...ali bolni manjak im je elektronika,kod apsolutno svih modela...ne znam zasto ali im je valjda ta mehanicka ili inzinjerska strana losa...
naravno to se odrazava na cijenu tako da mozes ekstra napucan auto uzeti znatno jeftinije nego konkurentski...
ali sam skontaj, kad si cuo negdje da je prica o alfi !
-
Gost1515
#52 Re: Alfa Romeo 156
Kako ja razumijem članak definitivno će se koristiti Chryslerove platforme, samo ovaj dio o tome koja je konkretno u pitanju je (najvjerovatnija) pretpostavka. Al nije to poenta:johntra wrote:ne izbjegavam, je li to definitivno Marchionne rekao ili je rekao da postoji kao opcija????
znači, postoji kao opcija, kad bude tako bilo, onda o tome možemo palamuditi do sutra...
1. Postaviš GLASINU (tako piše u tvom članku) o VW-u i Alfi i kao smiješ se, a onda ja postavim nešto mnogo konkretnije i onda je to "znači, postoji kao opcija, kad bude tako bilo, onda o tome možemo palamuditi do sutra..."
2. Evo interesuje me, a ti kao alfista mi možeš reći, ako zaista buduće Alfe budu rađene na ovoj platformi jel i dalje Alfa auto sa dušom ovo ono ... ili?
- johntra
#53 Re: Alfa Romeo 156
predsjedničke limuzine..niko ne vozi Alfu, zato se ima Lancia i Maserati...Gile Šampion wrote:Zašto se Italijanski državnici ne voze u Alfama kao nacionalnom proizvodu nego je zastupljen Audi,BMW,Mercedes i VW ...
Jel opet ono ide se nekom logikom da Audija voze oni koji pojma nemaju o autima,BMW-a vozaju ''kockaste glave'',Mercedesa cigani i sandžaklije a VW-a voze seljaci? Alfu,Fiata i Lanciu voze prave dase...po nekom rezonu ''vas'' ,ljubitelja Alfe a protivnika svega drugog?![]()
Jel i Berlusconi sve od pobrojanog?
Ima li ko da mi to objasni?

- svakako_lud
#54 Re: Alfa Romeo 156
Ma Talijani bijednici nemaju para za Audija pa zato to vozaju... 
- Gile Šampion
#55 Re: Alfa Romeo 156
Riječ je o Alfi...nije riječ o Lancia i Massarati... 
- Gile Šampion
#56 Re: Alfa Romeo 156
To si donekle u pravusvakako_lud wrote:Ma Talijani bijednici nemaju para za Audija pa zato to vozaju...
- svakako_lud
#57 Re: Alfa Romeo 156
Ma i to što kažeš, ko nema trebu dobra mu je i ovca....Gile Šampion wrote:To si donekle u pravusvakako_lud wrote:Ma Talijani bijednici nemaju para za Audija pa zato to vozaju...Ko nema za Audija,osudjen je na Alfu
- johntra
#58 Re: Alfa Romeo 156
1. postavio sam glasinu da se smijem istoj? je li to zabranjeno?Gost1515 wrote:Kako ja razumijem članak definitivno će se koristiti Chryslerove platforme, samo ovaj dio o tome koja je konkretno u pitanju je (najvjerovatnija) pretpostavka. Al nije to poenta:johntra wrote:ne izbjegavam, je li to definitivno Marchionne rekao ili je rekao da postoji kao opcija????
znači, postoji kao opcija, kad bude tako bilo, onda o tome možemo palamuditi do sutra...
1. Postaviš GLASINU (tako piše u tvom članku) o VW-u i Alfi i kao smiješ se, a onda ja postavim nešto mnogo konkretnije i onda je to "znači, postoji kao opcija, kad bude tako bilo, onda o tome možemo palamuditi do sutra..."![]()
2. Evo interesuje me, a ti kao alfista mi možeš reći, ako zaista buduće Alfe budu rađene na ovoj platformi jel i dalje Alfa auto sa dušom ovo ono ... ili?
2. Alfa godinama polako gubi svoj identitet, neki i znaju zašto, vjerovatno i ti...Ako bude korištena platforma Merca, nekome će to možda biti prednost, a nekome mana...Kako god, duša nikada neće izaći iz ovog auta, to je ono što vi zagriženi ljubitelji monotonog sivila nikada nećete shvatiti...a meni ne pada na pamet da vas dozovem tobe...
@gile...opet lupaš gluposti...da znaš podjelu koncerna i koje je auto namijenjeno za nešto onda bi znao zašto Lancia i Maserati...šteta, nemam kod sebe blok 5 da ti crtam...sačekaj malo kasnije da donesem, hoćeš li?
A Berlusconi je jedna obična seljačina koja i ne poznaje šta je profinjen ukus, kao da ga ja Balkanac pravio....
to dokazuje i sljedeća fotka, kad je dobio po nosu...

- Gile Šampion
#59 Re: Alfa Romeo 156
1.
http://www.youtube.com/watch?v=mWgHDPxPf_A
2.
http://www.youtube.com/watch?v=HD3lilnGiL8
Da ne trazim treći klip u čemu se vozi...
http://www.youtube.com/watch?v=mWgHDPxPf_A
2.
http://www.youtube.com/watch?v=HD3lilnGiL8
Da ne trazim treći klip u čemu se vozi...
- johntra
#60 Re: Alfa Romeo 156
hahahahaha...ovaj drugi klip,ako je istina, sve govori o Berlusconiju...papak bio, papak ostao.....

- Gile Šampion
#61 Re: Alfa Romeo 156
svakako_lud wrote:Ma i to što kažeš, ko nema trebu dobra mu je i ovca....Gile Šampion wrote:To si donekle u pravusvakako_lud wrote:Ma Talijani bijednici nemaju para za Audija pa zato to vozaju...Ko nema za Audija,osudjen je na Alfu
![]()
Lave...fakat si naporan lik...ja te malo nafuram ti se primaš ko saučešće...Jesi li peder ili nisi normalan? De malo prošetaj...
Vidiš da je ovde rasprava o autima ,a ti vidio avatar kod mene i zamisljas vec kako te neko guti kao ovaj Sven ovu ovcu na avataru...
De se bolan idi liječi,šta ti je???
- Gile Šampion
#62 Re: Alfa Romeo 156
@johntra
Da ne citiram onaj gore tvoj upis...pišeš o nekim koncernima i za šta je šta namjenjeno...
De ti meni sad konkretno reci za šta je Alfa namjenjena?
Da ne citiram onaj gore tvoj upis...pišeš o nekim koncernima i za šta je šta namjenjeno...
De ti meni sad konkretno reci za šta je Alfa namjenjena?
-
Gost1515
#63 Re: Alfa Romeo 156
1. Naravno da nije, samo znaš ... dvostruki aršini i sl. ...johntra wrote: 1. postavio sam glasinu da se smijem istoj? je li to zabranjeno?
2. Alfa godinama polako gubi svoj identitet, neki i znaju zašto, vjerovatno i ti...Ako bude korištena platforma Merca, nekome će to možda biti prednost, a nekome mana...Kako god, duša nikada neće izaći iz ovog auta, to je ono što vi zagriženi ljubitelji monotonog sivila nikada nećete shvatiti...a meni ne pada na pamet da vas dozovem tobe...
@gile...opet lupaš gluposti...da znaš podjelu koncerna i koje je auto namijenjeno za nešto onda bi znao zašto Lancia i Maserati...šteta, nemam kod sebe blok 5 da ti crtam...sačekaj malo kasnije da donesem, hoćeš li?
A Berlusconi je jedna obična seljačina koja i ne poznaje šta je profinjen ukus, kao da ga ja Balkanac pravio....![]()
to dokazuje i sljedeća fotka, kad je dobio po nosu...![]()
2. ...
i da ... slažem se za Berlusconija da je ljakse ...
... al dobar mu je ovaj Audi
- johntra
#64 Re: Alfa Romeo 156
pa AR je oduvijek bio kao neki sportski dio FIAT koncerna, tako da njima nije primat da proizvode limuzine poput Lancie Thesis....
- svakako_lud
#65 Re: Alfa Romeo 156
Joj zahvali se bogu pa si tako duhovit i pametan inače ko zna dokle bi dogurao...Gile Šampion wrote:svakako_lud wrote: Ma i to što kažeš, ko nema trebu dobra mu je i ovca....![]()
Lave...fakat si naporan lik...ja te malo nafuram ti se primaš ko saučešće...Jesi li peder ili nisi normalan? De malo prošetaj...
Vidiš da je ovde rasprava o autima ,a ti vidio avatar kod mene i zamisljas vec kako te neko guti kao ovaj Sven ovu ovcu na avataru...
De se bolan idi liječi,šta ti je???
O temi o autima ti baš nemaš pojma tako da ovde se možeš samo ko maskota za zoofiliju pojavljivati
-
TM_AGENT
#66 Re: Alfa Romeo 156
Da se uključim obzirom da imam iskustvo (trenutno Alfa 166 i Lancia Lybra) kupljene iz slijedećih razloga:
1. Jedina "realna" cijena za koju sam smatrao da vrijedi platiti (sistem uloženo-dobiveno).
2. Mogućnost krađe - ne boli me glava i dobro spavam.
3. Da se proba nešto "novo, nešto divlje..."
Servisi: Cijena originalnih rezervnih dijelova skupa kao i kod svih drugih vozila (vozio do sada Mercedes, VW, Škodu i Forda pa znam kako je plaćati originalne dijelove). Kao primjer navodim, a neko je već spomenu debimetar koji originalan košta 300-500 KM. Kako god, uvijek postoji alternativa (ja sam se raspitivao za svoje i našao ih po 150 KM-nove). Ja sam sa Lanciom do sada prešao 10.000 km i zamijenio samo gumice na balans štangi (original 2kom 56KM+35KM ugradnja).
Alfa - prešao oko 2000km (kupljena prošli mjesec), ugradio plin i promijenio sve selen blokove sa ugradnjom 400 KM, te ulje i filtere koji su redovan servis. Međutim, zbog sigurnosti i pouzdanosti otišao je na servis i rekao sam da sve srede (debitmetar, varijator, svjećice itd.).
Neko je spominjao sitnice, elektroniku itd. - Da postoje mane i mušice, da postoje! Da sam ja to znao još prilikom kupovine - Da, znao sam, pregledao i kupio!
Da li ću ostati i dalje vjeran Alfi i Lancia-i? - ne znam. Uzimajući u obzir da volim probati i testirati vjerovatno će biti i nešto drugo (npr. Japanci, Francuzi). O čemu trenutno razmišljam - o Lancia Thesis-u!
Nikad me nisu tangirala subjektivna mišljenja drugih - ja ulažem te novce, ja snosim rizik, ja plaćam servise (jer to mogu, u suprotnom bih vozio Yugu).
Smatram da "Bošnje" trebaju da nastave voziti "njihovo nacionalno auto" jer u tom slučaju moj "alternativni izbor" će biti puno pristupačniji (iako neću moći na svakom kiosku kupiti lafetu, krajnicu itd.-al' s tim sam se već pomirio).
Pokretaču teme - javi mi se na pp da ti preporučim stranicu sa konkretnim savjetima za Alfu i odgovor na tvoje konkretno pitanja DA/NE (ukoliko si zainteresiran).
1. Jedina "realna" cijena za koju sam smatrao da vrijedi platiti (sistem uloženo-dobiveno).
Servisi: Cijena originalnih rezervnih dijelova skupa kao i kod svih drugih vozila (vozio do sada Mercedes, VW, Škodu i Forda pa znam kako je plaćati originalne dijelove). Kao primjer navodim, a neko je već spomenu debimetar koji originalan košta 300-500 KM. Kako god, uvijek postoji alternativa (ja sam se raspitivao za svoje i našao ih po 150 KM-nove). Ja sam sa Lanciom do sada prešao 10.000 km i zamijenio samo gumice na balans štangi (original 2kom 56KM+35KM ugradnja).
Alfa - prešao oko 2000km (kupljena prošli mjesec), ugradio plin i promijenio sve selen blokove sa ugradnjom 400 KM, te ulje i filtere koji su redovan servis. Međutim, zbog sigurnosti i pouzdanosti otišao je na servis i rekao sam da sve srede (debitmetar, varijator, svjećice itd.).
Neko je spominjao sitnice, elektroniku itd. - Da postoje mane i mušice, da postoje! Da sam ja to znao još prilikom kupovine - Da, znao sam, pregledao i kupio!
Da li ću ostati i dalje vjeran Alfi i Lancia-i? - ne znam. Uzimajući u obzir da volim probati i testirati vjerovatno će biti i nešto drugo (npr. Japanci, Francuzi). O čemu trenutno razmišljam - o Lancia Thesis-u!
Nikad me nisu tangirala subjektivna mišljenja drugih - ja ulažem te novce, ja snosim rizik, ja plaćam servise (jer to mogu, u suprotnom bih vozio Yugu).
Smatram da "Bošnje" trebaju da nastave voziti "njihovo nacionalno auto" jer u tom slučaju moj "alternativni izbor" će biti puno pristupačniji (iako neću moći na svakom kiosku kupiti lafetu, krajnicu itd.-al' s tim sam se već pomirio).
Pokretaču teme - javi mi se na pp da ti preporučim stranicu sa konkretnim savjetima za Alfu i odgovor na tvoje konkretno pitanja DA/NE (ukoliko si zainteresiran).
- Gile Šampion
#67 Re: Alfa Romeo 156
johntra wrote:pa AR je oduvijek bio kao neki sportski dio FIAT koncerna, tako da njima nije primat da proizvode limuzine poput Lancie Thesis....
Aha..OK...AR 156 jel limuzina ili sportska izvedba vozila?
- svakako_lud
#68 Re: Alfa Romeo 156
Izvini ali nemaš pravo glasa, ovde je red da oni koji nisu nikad ni sjeli u to auto pričaju o njemu ,tako da ti sa tim iskustvom koje imaš možeš lagano odlepršati sa teme da ti ne bi ćir narastao od pametnjakovića.TM_AGENT wrote:Da se uključim obzirom da imam iskustvo (trenutno Alfa 166 i Lancia Lybra) kupljene iz slijedećih razloga:
- johntra
#69 Re: Alfa Romeo 156
eto, čovjek vam je sve napisao, a vozio je i druga auta, prema tome boljeg sagovornika za ovu temu pokretač iste nije mogao dobiti...
gile, nemoj se praviti lud, da ne kažem glup, džaba me navlačiš sa tvojim pitanjima...dvaput sam ti već nagovijestio,a jednom i objasnio šta je Alfa u koncernu....to svi drugi znaju, osim tebe...eto, da ti plastično objasnim Alfa je FIAT-u, ko SEAT VW-u...
gile, nemoj se praviti lud, da ne kažem glup, džaba me navlačiš sa tvojim pitanjima...dvaput sam ti već nagovijestio,a jednom i objasnio šta je Alfa u koncernu....to svi drugi znaju, osim tebe...eto, da ti plastično objasnim Alfa je FIAT-u, ko SEAT VW-u...
- svakako_lud
#70 Re: Alfa Romeo 156
Samo jedna mala greška, Alfa je fiatu ono što je VW HTIO da mu bude SEAT ali nikad do kraja nisu uspjeli sa tim...johntra wrote:eto, čovjek vam je sve napisao, a vozio je i druga auta, prema tome boljeg sagovornika za ovu temu pokretač iste nije mogao dobiti...
-
Gost1515
#71 Re: Alfa Romeo 156
Da se razumijemo najkonstruktivniji post je dao Corto Malteze na prethodnoj strani. Agentu svaka čast, info iz prve ruke ali prešao sa Alfom 2000 KM ... ja to pređem za mjesec, mjesec i po' kako kad ... treba tu još preći pa dati sud.johntra wrote:eto, čovjek vam je sve napisao, a vozio je i druga auta, prema tome boljeg sagovornika za ovu temu pokretač iste nije mogao dobiti...
- svakako_lud
#72 Re: Alfa Romeo 156
U čemu je onda problem, ja sam sa svojom alfom prešao za 9 i po mjeseci 42000 ali pojedini opet bolje znaju o njoj i njenoj kvarljivosti i potrošnji od mene koji sve servise plaćam i gorivo sipam u nju...Gost1515 wrote:Da se razumijemo najkonstruktivniji post je dao Corto Malteze na prethodnoj strani. Agentu svaka čast, info iz prve ruke ali prešao sa Alfom 2000 KM ... ja to pređem za mjesec, mjesec i po' kako kad ... treba tu još preći pa dati sud.johntra wrote:eto, čovjek vam je sve napisao, a vozio je i druga auta, prema tome boljeg sagovornika za ovu temu pokretač iste nije mogao dobiti...
- HAVANA
#73 Re: Alfa Romeo 156
io_sono_interista wrote:interesuje me vasa iskustva sa ovim modelom, kontam ga kupiti, ali mi svi kazu nemoj,to je talijansko , nevalja i ostale supljake, meni je auto extra, predobro urađeno, ima stila..
imam najmeru uzet 2003 godiste, naravno dizel,
pa me interesuje vase misljenej o autu
Ne slušaj nikog, kupi šta voliš...
156 2003 1.9 jtd
-
Desert Wind
#74 Re: Alfa Romeo 156
Jašta samo naprijedHAVANA wrote:io_sono_interista wrote:interesuje me vasa iskustva sa ovim modelom, kontam ga kupiti, ali mi svi kazu nemoj,to je talijansko , nevalja i ostale supljake, meni je auto extra, predobro urađeno, ima stila..
imam najmeru uzet 2003 godiste, naravno dizel,
pa me interesuje vase misljenej o autu
Ne slušaj nikog, kupi šta voliš...
156 2003 1.9 jtd![]()
I javi nam impresije
-
emko1234
#75 Re: Alfa Romeo 156
znaci gledajuci ovo sve sto pisete svi na forumu ste me natjerali da uradim sljedece,odem kod covjeka kojeg nisam sreo 3 mjeseca da se rapsitam malo
..kum vjencani mojih staraca je imao pomenutu 159..model je star 2 godine i par mjeseci.. motor 2.2jts sa 185 ks..oprema distinctive..placena je je malo jace od 65 milja ovdje kod nas nova..plava boja..unutrasnjost u nekoj bez varijanti s umetcima od aluminija..
sve je bilo uredu prvih par sedmica dok covjek nije primjetio da je potrosnja po gradu stalno oko 15-17 litara..a lik ima 60 godina..dakle ne przi je..kaze mislio da ce to stat kad se auto razradi..rekli mu kako je to ipak 185 konja,zimski period bio bla bla bla..nakon 3 mjeseca kad je izracuno koliko je vec ubio goriva a na satu je vec bilo 6-7 milja vidio je da nesto nije ok..na otvorenom putu na tempomatu u 6-oj pri 130 prema zagrebu je bord pokazivao trenutnu potrosnju od 12-13 litara a fabrika deklarise nekih 7 litara..vrati se ovdje..reklamacija u serivisu..spoje auto,neko senzor koji regulise smjesu nije fabriicki dobro nastiman..auto manje snage ima vise trosi..zamjene oni to..aj spusti se potrosnja..dodje proljece..lik ode sluzbeno u italiju..na autoputu u sloveniji pocne mu bord gubit kontakt..ono ko kad je hladno..nejasni brojevi i slova i navigacija se sama iskljuci..kaze u tom trenutku je vozio preko 160..nadje kod janeza neki servis iza portoroza..lik nije imao dijagnostike..al eto nesto gledo i reko mu kako na njegovom mjestu ne bi nastavio put s tim autom..jer nesto nije ok s elektonikom..dodje slepa iz zagreba po auto jer nasi to ne rade..naravno ljudi to naplate a kvar ide u garanciji a frajer nastavi put u chevroletu aveo iz renta cara..pazi dakle dao je haman 70 milja i ima auto oko pola godine..vratio se u sarajevo..auto 7 dana u zagrebu..dijagnostika folovi golovi..zovnu ga ljudi gore..reko mu lik da nije vidio odavno toliko problema s elektonikom..senzori nisu bili dobro kalibrirani i i glavnom su kompjuteru slali pogresne informacije..kaze da su mu se mogli sami zracni jastuci otvorit u voznjI..zamjene sta se moralo mjenjat i posalju auto vamo nama..opet 3 mjeseca ok sve..krajem maja covjek sa zenom krene u grcku na odmor..iza soluna stanu u nekoj vukojebeni na semaforu..slusaju muziku..da krene nema gasa,auto se ugasilo..izvadi kljuc koji je na onaj fazon ko kod passata i krene ponovo da upali..dobije kontakt..auto ni da zavergla na grckoj magistrali 1200 km od sarajeva..jedva ga nekako gurnu u stranu..pomoc na cesti..dijagnostika opet neka..glavni interfejs borda crko..mogu ga osposobit donekle samo da auto radi..al nista vise nece radit..ovako samo prozori brisaci i svjetla..lik se okrene i vrati se u sarajevo..propade odmor propade sve..ovi nasi u auto commercu nemaju veze..auto opet u zagreb..bilo kod njih 20 dana..oept ga nazvao lik odozgo..rekao kako ce sve izmjenjat al da ne moze garantovat da li ce se to opet desit...
epilog:stvar je zavrsila na sudu je autocommerce nije htio da pokriva troskove trece popravke koja je bila preko 5000 milja eura...alfa je vracena njima i on se uspio nekako nagodit s autocommercom..ugl auto je zavrsilo u tuzli kod nekog lika ko polovno..i pazi sad,oni nisu ni rekli liku koji je bio problem nego mu hladno slozili ko polovnog..
kum mene zajebavo sto sam papak i uzimam audija..to je auto s trake,on ima bolju opremu jaci motor,ljepse auto..e pa ja sam samo felge u 3 god iskrivljene napravio i moj hladni njemac s trake je u punoj snazi..a placen je manje od cuore sportiva..kum danas vozi volvo xc70 star par godina..dizel d5..
toliko o alfi i kvaliteti..osjecaj u njoj i mom audiju je neuporediv..ona ima zvuk..lijepa je..covjek se osjeca mladje u njoj nekako..interijer je drugaciji..skoro momacki pogotovo kad ima 60..al kad se sjetim sta ja taj covjek prosao sve zbog tog..ne isplati se brate makar te svi pljuvali sto vozis svabu..
sve je bilo uredu prvih par sedmica dok covjek nije primjetio da je potrosnja po gradu stalno oko 15-17 litara..a lik ima 60 godina..dakle ne przi je..kaze mislio da ce to stat kad se auto razradi..rekli mu kako je to ipak 185 konja,zimski period bio bla bla bla..nakon 3 mjeseca kad je izracuno koliko je vec ubio goriva a na satu je vec bilo 6-7 milja vidio je da nesto nije ok..na otvorenom putu na tempomatu u 6-oj pri 130 prema zagrebu je bord pokazivao trenutnu potrosnju od 12-13 litara a fabrika deklarise nekih 7 litara..vrati se ovdje..reklamacija u serivisu..spoje auto,neko senzor koji regulise smjesu nije fabriicki dobro nastiman..auto manje snage ima vise trosi..zamjene oni to..aj spusti se potrosnja..dodje proljece..lik ode sluzbeno u italiju..na autoputu u sloveniji pocne mu bord gubit kontakt..ono ko kad je hladno..nejasni brojevi i slova i navigacija se sama iskljuci..kaze u tom trenutku je vozio preko 160..nadje kod janeza neki servis iza portoroza..lik nije imao dijagnostike..al eto nesto gledo i reko mu kako na njegovom mjestu ne bi nastavio put s tim autom..jer nesto nije ok s elektonikom..dodje slepa iz zagreba po auto jer nasi to ne rade..naravno ljudi to naplate a kvar ide u garanciji a frajer nastavi put u chevroletu aveo iz renta cara..pazi dakle dao je haman 70 milja i ima auto oko pola godine..vratio se u sarajevo..auto 7 dana u zagrebu..dijagnostika folovi golovi..zovnu ga ljudi gore..reko mu lik da nije vidio odavno toliko problema s elektonikom..senzori nisu bili dobro kalibrirani i i glavnom su kompjuteru slali pogresne informacije..kaze da su mu se mogli sami zracni jastuci otvorit u voznjI..zamjene sta se moralo mjenjat i posalju auto vamo nama..opet 3 mjeseca ok sve..krajem maja covjek sa zenom krene u grcku na odmor..iza soluna stanu u nekoj vukojebeni na semaforu..slusaju muziku..da krene nema gasa,auto se ugasilo..izvadi kljuc koji je na onaj fazon ko kod passata i krene ponovo da upali..dobije kontakt..auto ni da zavergla na grckoj magistrali 1200 km od sarajeva..jedva ga nekako gurnu u stranu..pomoc na cesti..dijagnostika opet neka..glavni interfejs borda crko..mogu ga osposobit donekle samo da auto radi..al nista vise nece radit..ovako samo prozori brisaci i svjetla..lik se okrene i vrati se u sarajevo..propade odmor propade sve..ovi nasi u auto commercu nemaju veze..auto opet u zagreb..bilo kod njih 20 dana..oept ga nazvao lik odozgo..rekao kako ce sve izmjenjat al da ne moze garantovat da li ce se to opet desit...
epilog:stvar je zavrsila na sudu je autocommerce nije htio da pokriva troskove trece popravke koja je bila preko 5000 milja eura...alfa je vracena njima i on se uspio nekako nagodit s autocommercom..ugl auto je zavrsilo u tuzli kod nekog lika ko polovno..i pazi sad,oni nisu ni rekli liku koji je bio problem nego mu hladno slozili ko polovnog..
kum mene zajebavo sto sam papak i uzimam audija..to je auto s trake,on ima bolju opremu jaci motor,ljepse auto..e pa ja sam samo felge u 3 god iskrivljene napravio i moj hladni njemac s trake je u punoj snazi..a placen je manje od cuore sportiva..kum danas vozi volvo xc70 star par godina..dizel d5..
toliko o alfi i kvaliteti..osjecaj u njoj i mom audiju je neuporediv..ona ima zvuk..lijepa je..covjek se osjeca mladje u njoj nekako..interijer je drugaciji..skoro momacki pogotovo kad ima 60..al kad se sjetim sta ja taj covjek prosao sve zbog tog..ne isplati se brate makar te svi pljuvali sto vozis svabu..