Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Rasprave o vjerskim temama.
GOLFER

#51 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by GOLFER »

simpozijum delirijum wrote:sva ova frka oko Dzamije je u politicke svrhe , predizborna kampanja
ja samo apeliram da se upotrijebi logika u vezi dogadjaja 9/11
znam da je jako tesko prihvatiti cinjenicu da su odredjene extremne strutkure u politickome i vojnome vrhu Amerike bile spremne pobiti hiljade vlastitih gradjana '
ali ?
svi fizicki , naucni , gradjevinski , arhitektonski , te zakoni avijacije tvrde da je ipak vrlo mocna zavjera u pitanju !

ne moze putnicki avion letjeti oko 600 kilometara na sat na visini od 100 metara i da pogodi Pentagon ? i zao mi je , tako pise u upustvu Boing kompanije i ne moze vrsiti ostre manevre da izbjegne najbolju protuavionsku odbranu planete
pobogu ! pa to je Vasington USA !
imaju odbranu od balistickih raketa, i imaju lasere i cuda , da se odbrane i od najboljih Ruskih i Kineskih bombardera
ako pocnem nabrajati koje su sisteme odbrane imali i imaju ?
a da dopuste glomaznome putnickome avionu da dodje neprimjeceno , otet od strane terorista naoruzanih skalpelima :-) , koji su prosli obuku letenja od par nedelje na nekakvome sportskome aerodromu ??
ma ! ja izlazim iz ove rasprave , besmisleno je
istina ce se saznati brzo !
Istina je na vidjelu, ali nekima ovdje jednostavno treba opravdanje za zlocine koji USA vrsi u Iraku i Afganistanu i za sve muke koje tamosnje stanovnistvo prozivljava svaki dan kako su borci za SLOBODU dosli...

Nego:
Dzamija kao prvo i nije Dzamija vec vise kao kulturni centar koji bi trebao biti smjesten dva bloka dalje od "nulte tacke" (ground zero )
znaci nije unutar memorijalnoga kompleksa 9/11
znaci cisto radikaliziranje javnosti (i lazno podmetanje) u politicke svrhe, sta fali malo fasizma glavno je da se narod nakaci, a za to ce se pobrinuti mediji, jos kad ovo zacine nekom izjavom BIN LADENA na godisnjicu 11.09... ma ej ludilo...
luckylaka

#52 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by luckylaka »

ek0 wrote:
luckylaka wrote: Ma ne razumijes.
Glavno je ti meni napises dosta stvari koje ne potkrijepis niti jednim dokazom. I onda kao ne razumijem.
luckylaka wrote: Samo vjerujem da imas info vise pa da nam postiras osim sto tvrdis da je to djelo extremista.
Koliko je poznato Al-Qaeda je preuzela odgovornost za ovaj napad, tako da slobodno mogu tvditi da je to njihovo djelo, sto ce se vidjeti i iz prilozenog.
luckylaka wrote: Gdje su se pripremali,kako se organizovali,ko ih placa,gdje zive,kako su izveli ove napade na centar i jos mnogo pitanja.
Odgovor na sva ta pitanja se nalazi ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Atta
Procitaj tekst, pregledaj slike, preslusaj audio zapise.
luckylaka wrote:Gdje su toskovi aviopna,trupovi,djelovi,nastradali ljudi ....milion pitanja pa ako znas Bujrum..
Ovo je najveci problem i ovo mi je u najmanju ruku smjesno. Ti pored svoga mozga i svoje pameti dopustas nekome da ti namece svoje misljenje. Pored toga sto si vidio na snimku da su se avioni zabili u zgrade ( a tih snimaka danas na you tube-u ima mali milion, od amaterskih, do pracenja uzivo od strane cnn-a, abc-a i ostalih tv kuca. ) ti tvrdis da se ti avioni nisu zabili u zgrade :lol: . Stvarno smjesno. Malo istrazi ovu temu pa se vrati.
U pravu si tj.ubijedio si me.Znaci otprilike ovako.Teroristi su nekim cakijama oteli avione i dok su putnici mirno sve to gledali naredili su pilotima da idu direktno na zgrade centra.Naravno piloti su pristali i udarili u zgrade.Nakon toga teroristi su izisli iz aviona i pokupili sve dokaze o svojoj umjesanosti u nesrecu i nestali da bi se poslije pokajali i predali se.I poslije toga dozivotno su zivjeli sretno i zajedno u Guantanamu.Kraj
Pokeemon

#53 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Pokeemon »

mislim da se necu uputiti u raspravu sa "ogranicenim" osoboma kao ovaj protestant i slicni njima, takvi kao ti su najbolji ljudi za njihove projekte tipa New World Order, dakle vjeruju ono sto im se napise u novinama, servira na TV ili objavi na nekim stranicama koje su pod njihovom kontrolom, ne zapitkuju se previse jer sto bi zaboga kad je vec receno na dnevniku o tome...takvi ljudi vjeruju i u one price o branjenju jadnicka Izraela od protestantske vojske Palestine, gdje sve noviske agencije i tv kuce od cnn, bbc i sve ostale tv kuce po cijelom svijetu salju slike napadnutuh izralaca i njihovih kuca, a kad malo pogledas drugu verziju price, gdje u krvi lezi stotine djece i civila, gdje je meta bila skola, a ne vojna baza terorista onda se malo zapitas, ali nazalost ima i tipova kao ti sto nema snage da razmislja za sebe nego to drugi rade za njega... :x sorry za OFF topic
tranquil

#54 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by tranquil »

BSn wrote:poznata mi ova demagogija "sami na sebe pucali".
Ne, ne, ne, više nije samo to. Ne samo da su pucali sami na sebe, nego sada poslije rata, dok glume toleranciju i otvorenost, ne dozvoljavaju da se podigne krst na mjestu odakle NISU bili granatirani pri čemu demonstriraju vlastitu mržnju i netoleranciju i lažnu demokratiju - jer zašto bi im smetao jedan veliki krst, koji je, kao što znamo, obični vjerski simbol i ni u kom slučaju nije provokacija, pa prema tome nije provokacija ni kada je postavljen upravo na to mjesto.

Nekada sam se hvatao za glavu "kako ljudi mogu vjerovati u ovakve konstrukcije" - sada se više ničemu ne čudim, takvih ljudi je i previše oko mene. Povjerovaće u sve, samo da izbjegne suočenje s činjenicom da je neko od "naših" učinio, gluho bilo, nešto loše.

Nema ništa čudno u tome. Elementarni psihološki odbrambeni mehanizam ljudi kojima je važnost kolektivne pripadnosti narasla do nivoa totalne identifikacije sa svakim članom kolektiva.
seldzuk

#55 Re: Džamija u Njujorku

Post by seldzuk »

test01 wrote:
seldzuk wrote:Broj muslimana u gradu Njujorku se procjenjuje na 600 000. Grad ima ukupno 8 400 000 stanovnika.

jes ti iz usa, zivis tamo?
Ne, ovo su podaci sa interneta.
Jedan od izvora:
http://www.tc.edu/muslim-nyc/about/mission.html
PRO testant

#56 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by PRO testant »

Pokeemon wrote:mislim da se necu uputiti u raspravu sa "ogranicenim" osoboma kao ovaj protestant i slicni njima, takvi kao ti su najbolji ljudi za njihove projekte tipa New World Order, dakle vjeruju ono sto im se napise u novinama, servira na TV ili objavi na nekim stranicama koje su pod njihovom kontrolom, ne zapitkuju se previse jer sto bi zaboga kad je vec receno na dnevniku o tome...takvi ljudi vjeruju i u one price o branjenju jadnicka Izraela od protestantske vojske Palestine, gdje sve noviske agencije i tv kuce od cnn, bbc i sve ostale tv kuce po cijelom svijetu salju slike napadnutuh izralaca i njihovih kuca, a kad malo pogledas drugu verziju price, gdje u krvi lezi stotine djece i civila, gdje je meta bila skola, a ne vojna baza terorista onda se malo zapitas, ali nazalost ima i tipova kao ti sto nema snage da razmislja za sebe nego to drugi rade za njega... :x sorry za OFF topic
Ma ti si se ubio za MATRIXA :thumbup:
Navedeš mene pa onda opišeš sebe, ma bravo :thumbup:

A o Izraelu -
Progulaj malo i potraži po youtubu - IDF snimke o raketiranju
Evo samo jedan od snimaka, u kojem je pogođeno utovaranje raketa (ili su to možda bile podugačke kifle, prosudite sami) - http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129143

Pozdrav
GOLFER

#57 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by GOLFER »

PRO testant wrote:
Pokeemon wrote:mislim da se necu uputiti u raspravu sa "ogranicenim" osoboma kao ovaj protestant i slicni njima, takvi kao ti su najbolji ljudi za njihove projekte tipa New World Order, dakle vjeruju ono sto im se napise u novinama, servira na TV ili objavi na nekim stranicama koje su pod njihovom kontrolom, ne zapitkuju se previse jer sto bi zaboga kad je vec receno na dnevniku o tome...takvi ljudi vjeruju i u one price o branjenju jadnicka Izraela od protestantske vojske Palestine, gdje sve noviske agencije i tv kuce od cnn, bbc i sve ostale tv kuce po cijelom svijetu salju slike napadnutuh izralaca i njihovih kuca, a kad malo pogledas drugu verziju price, gdje u krvi lezi stotine djece i civila, gdje je meta bila skola, a ne vojna baza terorista onda se malo zapitas, ali nazalost ima i tipova kao ti sto nema snage da razmislja za sebe nego to drugi rade za njega... :x sorry za OFF topic

A o Izraelu -
Evo samo jedan od snimaka, u kojem je pogođeno utovaranje raketa (ili su to možda bile podugačke kifle, prosudite sami) - http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129143

Pozdrav

jos jedan navijac zlocinackog cionistickog rezima u izraelu :D ma sjajno... kako ide poubijase li miroljubivi cionisti jos koliko strasne palestinske djece, navija li se navija uzivaj... :(
PRO testant

#58 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by PRO testant »

GOLFER wrote:
PRO testant wrote:

A o Izraelu -

Pozdrav

jos jedan navijac zlocinackog cionistickog rezima u izraelu :D ma sjajno... kako ide poubijase li miroljubivi cionisti jos koliko strasne palestinske djece, navija li se navija uzivaj... :(
Je si li pogledao klip?
Na ovo snimku nisu bila djeca.
I ne, ne podržavam ubijanje djece, isto onoliko koliko ne podržavam korištenje istih kao živi štit što je radio Hamas.
Pogledaj klip pa odna komentariši.

Pozdrav
GOLFER

#59 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by GOLFER »

PRO testant wrote: Je si li pogledao klip?
Na ovo snimku nisu bila djeca.
I ne, ne podržavam ubijanje djece, isto onoliko koliko ne podržavam korištenje istih kao živi štit što je radio Hamas.
Pogledaj klip pa odna komentariši.

Pozdrav

klip ne radi, a sta to znacajno imam novo vidjeti na jos jednom kanalu pod kontrolim Izraela... Izrael do sada nije bio kriv ni za jednu jedinu smrt, i uvjek su imali bolesna opravdanja za sve, i naravno kada palestinci nesto urade, odmah se zaboravlja duga historija Izralskih zlocina, oduzimanje zemlje, rusenje kuca sa porodicama u njima, pravljenje zidova, blokade grada itd... sve se zaboravi i novi pocetak je nesto sto su Palestinci uradili pa eto Izraelci su morali samo odgovoriti na to i BRANITI SE... ti si dovoljno rekao.... i video ne radi i bolje je sto ne radi, zar iko pametan moze trazit opravdanja za Cionisticke zlocince :shock:
PRO testant

#60 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by PRO testant »

http://www.youtube.com/watch?v=qG0CzM_Frvc

Evo sada link, pa pogledaj sam šta ima na njemu.
Sve je jako jasno.
Snimak iz bespilotne lezjelice utovara raketa i kako su pogođeni.

Rekao sam već ne podupirem sve što Izrael radi, ali ima jako puno što mi neznamo o drugoj strani priče.
U školi sam imao prijateljicu iz Jeruzalema, Jevrejku, njene priče i slike o Intifadi i raketiranju, strahu = Sarajevo '92e,93e itd.

Nisam bez srca, ali nisam ni bez mozga.

Pozdrav
simpozijum delirijum

#61 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by simpozijum delirijum »

PRO testant wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qG0CzM_Frvc

Sve je jako jasno.

Rekao sam već ne podupirem sve što Izrael radi, ali ima jako puno što mi neznamo o drugoj strani priče.
U školi sam imao prijateljicu iz Jeruzalema, Jevrejku, njene priče i slike o Intifadi i raketiranju, strahu = Sarajevo '92e,93e itd.

Pozdrav
u pravu si , ali mi znamo vecinom bas pricu sa strane Izraela , koji ima zadivljujuce mocnu medijsku mashineriju,
tacno je da Palestinski fanatici ubijaju i Izraelsku djecu !
tacno je i nema opravdanja !
budala je budala , ubica je ubica bez obzira na vjersku , nacionalnu ili rasnu pripadnost
ali Izrael ima jednu od najjacih armija na planeti i oko 200 nuklearnih bombi
uz nepotvrdjene izvjestaja o biolosko-hemijskom oruzju zadnje generacije
Izraelski agenti su najbolji profesionalne ubojice
i time se ponose ?
poslije holokausta i svih strahota koje je Jevrejski narod prezivio ?
poslije hiljada i Hriscana i Muslimana i Komunista koji su zivot riskirali da spase Jevreje od Hitlera
poput jurisa Partizana na konc-logor Jasenovac , preko minskih polja da spase sto vise ginuci pred mitraljezima ustasa ?
(Shindlerova lista i bezbroj primjera , stavicu link o Sarajlijama koji su spasavali Jevreje u II svjetskome ratu )
moraju naci mir !
Izrael grijesi debelo !
PRO testant

#62 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by PRO testant »

simpozijum delirijum wrote:

Sve je jako jasno.

Pozdrav
u pravu si , ali mi znamo vecinom bas pricu sa strane Izraela , koji ima zadivljujuce mocnu medijsku mashineriju,
budala je budala , ubica je ubica bez obzira na vjersku , nacionalnu ili rasnu pripadnost
i time se ponose ?
poslije hiljada i Hriscana i Muslimana i Komunista koji su zivot riskirali da spase Jevreje od Hitlera
poput jurisa Partizana na konc-logor Jasenovac , preko minskih polja da spase sto vise ginuci pred mitraljezima ustasa ?
(Shindlerova lista i bezbroj primjera , stavicu link o Sarajlijama koji su spasavali Jevreje u II svjetskome ratu )
moraju naci mir !
Izrael grijesi debelo !
Molim te, ali zaista te molim, de te navode provjeriš.
Ozbiljno mislim da griješiš.

Ali nije ovo tema za to.
Otišli smo daleko u OOOFFFFF TOPIICCK!

Hajd' da se vratimo nazad.

Pozdrav
Arc_Angel

#63 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Arc_Angel »

Tema nidje veze uz duzno postovanje prema pokretacu.

Ako neko prati cijelu pricu od pocetka znat ce da nije nigdje receno da se dzamija-kulturnbi centra nemoze tu graditi, americki ustav je najsqavresniji ustav ikada napisan, kada je napisana deklaracija o nezavisnosti u USA tj prvih 13 drzava postojalo je ni manje ni vise nego 9 sluzbenih religija,

problem dzamije blizu nulte tacke tacnije 2 bloka od mjesta gdje su stajali tornjevi se ispolitizirao od strane republikanaca onog momenta kada je prije nekih 10 dana obama prokomentirao da muslimani mogu da prave jer je privatno zemljste u pitanju, i onda ga dan nakon toga novinari upitali da prokomentarise svoju prijasnju izjavu koja je uspust bila za vrijeme iftara sa muslimanima one je samo rekao "no comment on the wisdom of that" ko je pametan shvatit ce.

e sada
originalno pitanje koje se postavlja je da li bi trebalo graditi dzamiju tako blizu mjestu te nesrece, a ne jos koji blok dalje, da povuicem paralelu svidjelo se to nekome ili ne islamski teroristi jesu srusili te tornjeve i poginulo je 3000 ljudi.

srbi su u srebrencicci ubili 9000 bosnjaka, kako bi ste se vi osjecali da sada srbi kazu e mi hocemo da gradimo crkvu 500 metara od potocara crkvu-kulturni centar.

pouka svega ovoga je

da se manete tema o drugim zemljama, posebno o zapadu, i prica kako se tamo islam marginalizira, cinjenicno u smislu formiranje drzava i gradjanskih demokratija, evropa kaska za amerikom 200 godina, a BiH nazalost za evropom jos dodatnih 200.

treba gledati svoju zemlju
i ne traziti u drugome razloge za probleme koje mi imamo. to sto u nasoj zemlji zivi pretezno nekih 90% glupih ljudi nismo mi krivi, na historiju treba gledati kao na ucitelja koje greske ne ponavljati, mi nazalost gledamo na historiju kao na to ko je kome koga kada ubio i trazimo krvne osvete.

gledajte ba ljudi u svoje dvoriste, i manite se tudjeg
Arc_Angel

#64 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Arc_Angel »

Druga stvar

svi mi moze pricati kako je citav 9/11 jedna velika i mocna zavjera jako opasna i jako duboka, sa druge strane pogide 3000 ljudi. sta je logicnije da je u pitanju jedna jako kompleksna zavjera u kojoj je trebalo da ucestvuje mnogo mnogo ljudi i da niko nista neoda :))))))) ili da su stvrano vjerski fanatici u pitanju, samo treba postaviti pitanje sta ima manje pretpostavki u svom korijenu i odgovor ce se sam javiti.

ponovo cu da kazem iz prvog posta zamislite da srbi hoce da sagrade crkvu-kulturni centar u potocarima ili jako blizu potocara

kako bi se bosnjaci :bosnjaci" osjecali?

Niko od nas nije savrsen, svi ljudi su gresni pa tako i institucije koje smo napravili u svom pocetku, korijenu kada su koncipirane podlozne su greskama posebno ako pogresni ljudi dodju na vlast i na pozicije u tim institucijama.

POgresne su jer ih je napravio covjek, samo je Bog savrsen, ja neznam ali sam poprilicno siguran da na primjer niti u jednoj svetoj knjizi Bog rekao ljudima da napravi Religiske institucije, da odmah razjasnim Bogomolje su druga stvar skroz od Relegiskih institucija.

ito tako ide i sa svi drugim u ljudskoj Historiji, koju god instituciju pogledate fundamentalno je gresna od svog pocetka, dobro mozda na pocetku nije ali se jako brzo pokvarila cim je doslo do iskusenja
simpozijum delirijum

#65 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by simpozijum delirijum »

PRO testant wrote:
simpozijum delirijum wrote:

Sve je jako jasno.

Pozdrav
i time se ponose ?
moraju naci mir !
Izrael grijesi debelo !
Molim te, ali zaista te molim, de te navode provjeriš.
Ozbiljno mislim da griješiš.

Ali nije ovo tema za to.
Otišli smo daleko u OOOFFFFF TOPIICCK!

Hajd' da se vratimo nazad.

Pozdrav
cekaj malo ! inteligetna si osoba , postovanje
zasto Izrael moze imati 200 komada nuklearnoga oruzja a Iran niti jedno ?
kada je Iran imao vojnu intervenciju protiv Libana i pobio 2000 civila ili ? ili protiv bilo koga ?
kada je Iran napao Izrael i pobio oko 300 djece >/ili Liban ( operacija "rastoceno olovo " supermoderna oruzja na najveci konc-logor na planeti , Gaza ,prosle godine ?) moli se bogu kojem god zelis
zelim ti PEACE
BSn

#66 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by BSn »

kad jevreji to sve uproste i crticem docaraju sta je ustvari izrael::

GOLFER

#67 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by GOLFER »

Arc_Angel wrote:Tema nidje veze uz duzno postovanje prema pokretacu.

Ako neko prati cijelu pricu od pocetka znat ce da nije nigdje receno da se dzamija-kulturnbi centra nemoze tu graditi, americki ustav je najsqavresniji ustav ikada napisan, kada je napisana deklaracija o nezavisnosti u USA tj prvih 13 drzava postojalo je ni manje ni vise nego 9 sluzbenih religija,

problem dzamije blizu nulte tacke tacnije 2 bloka od mjesta gdje su stajali tornjevi se ispolitizirao od strane republikanaca onog momenta kada je prije nekih 10 dana obama prokomentirao da muslimani mogu da prave jer je privatno zemljste u pitanju, i onda ga dan nakon toga novinari upitali da prokomentarise svoju prijasnju izjavu koja je uspust bila za vrijeme iftara sa muslimanima one je samo rekao "no comment on the wisdom of that" ko je pametan shvatit ce.

e sada
originalno pitanje koje se postavlja je da li bi trebalo graditi dzamiju tako blizu mjestu te nesrece, a ne jos koji blok dalje, da povuicem paralelu svidjelo se to nekome ili ne islamski teroristi jesu srusili te tornjeve i poginulo je 3000 ljudi.

srbi su u srebrencicci ubili 9000 bosnjaka, kako bi ste se vi osjecali da sada srbi kazu e mi hocemo da gradimo crkvu 500 metara od potocara crkvu-kulturni centar.

pouka svega ovoga je

da se manete tema o drugim zemljama, posebno o zapadu, i prica kako se tamo islam marginalizira, cinjenicno u smislu formiranje drzava i gradjanskih demokratija, evropa kaska za amerikom 200 godina, a BiH nazalost za evropom jos dodatnih 200.

treba gledati svoju zemlju
i ne traziti u drugome razloge za probleme koje mi imamo. to sto u nasoj zemlji zivi pretezno nekih 90% glupih ljudi nismo mi krivi, na historiju treba gledati kao na ucitelja koje greske ne ponavljati, mi nazalost gledamo na historiju kao na to ko je kome koga kada ubio i trazimo krvne osvete.

gledajte ba ljudi u svoje dvoriste, i manite se tudjeg

da ja pravim taj islamski centar ja ga ne bi pravio ni 3 bloka dalje... ovdje mnogi stecu dojam da se dzamija pravi haman tacno na mjestu tornjeva ili preko puta jer se tako stvari postavljaju!

Ali ima jedna stvar koja tebe zeza, nemozes NIKAKO ali bas NIKAKO izjednaciti a ni porediti srebrenicu sa ovim teroristickim napadom! Srebrenica je ORGANIZIRANO djelo jednog cijelog sistema, naroda (koji je izabrao svoje lidere krvnike) i drzave iz cega stoje institucije a teroristicki akt je djelo jedne teroristicke grupe. Muslimani su ravnopravni gradjani USA i MUSLIMANI nemaju nista sa TERORISTIMA, Islam i muslimani nisu teroristi ili mozda jesu???
Arc_Angel

#68 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Arc_Angel »

Golfere brate, greska je moja nisam se do kraja dobro izrazio i ti imas pravo.

ja sam htjeo/trebao da napisem da pravim tu paralelu o igranju na ljudske emocije, i jednim djelom se jesam izrazio dobro ali nisam do krajkaa.

ako cemo legalno, gledati u nasem ustavu pise pravo na slobodu religije, a ne pravo na slobodu vjerovanja/obozavanja sto je bitna razlika, i recimo srbi bi taman da ih ima 10 u potocarima, ako kupe komad zemlje/privatno vlasnistvo

mogli komotno da sagrade crkvu i da im niko i nista dok je ustavaa bosne i hercegovine nemoze zabraniti da tu prave crkvu.

isto ko sto niko tim muslimanima niko nemoze i nije vbranio da prave taj kulturni centar, nego su ljudi nezadovoljni jer je tako blizu.

iam jos tu puno price u pozadini kokretno oko tog centra blizu nulte tacke.

ko je recimo taj radikalni(a jeste radikalni) imam koji je predlozio da se pravi taj centar koji ce da kosta 100 miliona, a para jos nema nego ih tek treba skupiti, pa onda njegove veze sa hamasom, i sa onom cuvenom flotilom koju su jevrejski"nevjernici" onako napali sa upotrebom prekomjerne sile kako su samo smjeli, i ako je pomorska blokada postojala i lijepo receno flotili da ide da se istovari u egipat a oni niu htjeli. vjerovo ili ne kako stoje stvari postoje dokazi da postoji veza izmedju tog imama za tu dzamiju u new yorku i te flotile i to je samo vrh ledenog brijega. prica ide mnogo dublje,

ali poenta je opet kazem da se sve ispolitiziralo u zadnjih 10 ak dana
od strane republikanskih medija jer je obama rekao da zakonski, ustavno americki muslimani imaju pravo da grade ti dzamiju jer je u pitanju privatno zemljiste :)))))) i to jos bilo za vrijeme iftara kojem je on prisustvovao za vrijeme mjeseca ramazana.

i sutradan ga pitali da prokomentarise svoju izjavu
covjek fino rekoa
"i will not comment the wisdom on that" opet kazem ko je pametan shvatit ce. nema mudrosti covjek se umjesao na lokalni nivo vlasti, tu napravio politicki kiks, ali je rekao da ustav SAD-a daje pravo svima
na slobodu prakticiranja religije, i na privatno vlasnistvo
Arc_Angel

#69 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Arc_Angel »

jos jednu gresku sam naptravio u zadnjoj recenici. nedaje im ustav pravo na slobodu religije i na privatno vlasnistvo, nego to pravo daje BOG svakom covjeku a ustave pisemo da bismo zastitili ta prava od zloupotrebe jer na svijetu nazalost postoje i zli, ali stvarno zli ljudi
PRO testant

#70 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by PRO testant »

simpozijum delirijum wrote: cekaj malo ! inteligetna si osoba , postovanje
zasto Izrael moze imati 200 komada nuklearnoga oruzja a Iran niti jedno ?
kada je Iran imao vojnu intervenciju protiv Libana i pobio 2000 civila ili ? ili protiv bilo koga ?
kada je Iran napao Izrael i pobio oko 300 djece >/ili Liban ( operacija "rastoceno olovo " supermoderna oruzja na najveci konc-logor na planeti , Gaza ,prosle godine ?) moli se bogu kojem god zelis
zelim ti PEACE
Prouči malo ratove u 60im i 70im na bliskom istoku, i malo pročitaj ko je koga napao, kada i sa koliko vojske.
Te skontaj zašto je bila ona nestašica goriva, koja je povezana sa tim ratovima i "islamskom Ligom" itd.
Te stalnim prijetnjama i nastojanjim da se "izbriše" Izrael koje dolaze od samog Irana, koji je i osnovao Hamas, da bi taj cilj probao ispuniti.
O onim silnim raketama (i sa onog klipa) koje taj isti Iran plaća i doprema putem Hamasa da bi se raketirao Izrael.

Provjeri koliko raketa je dnevno padalo po Izraelu, imaju dokumenti brojem i slovom, kad je pala i odakle.

Ne mogu te ubjediti (niti mi je cilj), ali mogu barem nastojati pričati priču sa obje strane, ne samo jedne.
Nažalost, interpretacija tih događaja na našim prostorima je "pomućena" našim nedavnim ratom, i razno raznim novim "izvorima" informacija koji su ponekad veoma radikalno vjerski obojeni. Tako da razumijem tvoje reakcije.

Pozdrav
statix

#71 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by statix »

Arc_Angel wrote:jos jednu gresku sam naptravio u zadnjoj recenici. nedaje im ustav pravo na slobodu religije i na privatno vlasnistvo, nego to pravo daje BOG svakom covjeku a ustave pisemo da bismo zastitili ta prava od zloupotrebe jer na svijetu nazalost postoje i zli, ali stvarno zli ljudi
Evo citam ovaj post, i ostale od protestanta, golfera, kotromanicha i drugih, i ne mogu se oteti dojmu da svako ima razlicitu ideju i drugog Boga u glavi... :D
Arc_Angel

#72 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Arc_Angel »

statix wrote:
Arc_Angel wrote:jos jednu gresku sam naptravio u zadnjoj recenici. nedaje im ustav pravo na slobodu religije i na privatno vlasnistvo, nego to pravo daje BOG svakom covjeku a ustave pisemo da bismo zastitili ta prava od zloupotrebe jer na svijetu nazalost postoje i zli, ali stvarno zli ljudi
Evo citam ovaj post, i ostale od protestanta, golfera, kotromanicha i drugih, i ne mogu se oteti dojmu da svako ima razlicitu ideju i drugog Boga u glavi... :D

hehehe

ja licno ne ulazim u to kakvu ko sliku Boga ima u glavi to je nesto licno i privatno svakog od nas pojedinacno, ja mislim da mi svi u zivotu eventualno shvatimo istu stvar samo na razliciti nacin, barem se nadam da svi mi to shvatimo na kraju.

poneta slobode religije jeste da svako ima pravo da prakticira ono sta mu se svidja, gdje se pronalazi, ali da ne zloupotrebljava to pravo pa da svoju religiju gura na silu nekome niz grlo. a ima ljudi koji to rade, zapravo gotovo sve monotesiticke religije su se u nekoj fazi kroz historiju na ovaj nacin sirile macem predvodjenje sacicom pojedinaca. neznam samo za budizam

licno ja se nemogu pomiriti sa idejama religija, a napisao sam meni se cini u prvom postu na ovu temu zasto
jer su promjenjene kroz nasu historiju na citavoj planeti od momenta kad su institucionalizirane a institucije za sprovodjenje religija je napravio covjek.

ja mislim da svako od nas treba da ima drugu sliku Boga u svojoj glavi jer nismo svi isti, ali da umjesto sto medjusobno pokusavamo kako sam vec slikovoto rekao da jedni drugima naguramo to nase vidjenje onom drugom na silu niz grlo, trebali bi da pitamo i pricamo o tome i to je sve.
statix

#73 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by statix »

Slazem se, ali postoji kontradikicija u tvom postu...
Kakvo je to pravo koje ukoliko se koristi (praktikuje), po nekim religijama, bivas kaznjen vjecnim paklom. Sad me razumijes valjda. :)
arzuhal

#75 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by arzuhal »

Locked