Istina je na vidjelu, ali nekima ovdje jednostavno treba opravdanje za zlocine koji USA vrsi u Iraku i Afganistanu i za sve muke koje tamosnje stanovnistvo prozivljava svaki dan kako su borci za SLOBODU dosli...simpozijum delirijum wrote:sva ova frka oko Dzamije je u politicke svrhe , predizborna kampanja
ja samo apeliram da se upotrijebi logika u vezi dogadjaja 9/11
znam da je jako tesko prihvatiti cinjenicu da su odredjene extremne strutkure u politickome i vojnome vrhu Amerike bile spremne pobiti hiljade vlastitih gradjana '
ali ?
svi fizicki , naucni , gradjevinski , arhitektonski , te zakoni avijacije tvrde da je ipak vrlo mocna zavjera u pitanju !
ne moze putnicki avion letjeti oko 600 kilometara na sat na visini od 100 metara i da pogodi Pentagon ? i zao mi je , tako pise u upustvu Boing kompanije i ne moze vrsiti ostre manevre da izbjegne najbolju protuavionsku odbranu planete
pobogu ! pa to je Vasington USA !
imaju odbranu od balistickih raketa, i imaju lasere i cuda , da se odbrane i od najboljih Ruskih i Kineskih bombardera
ako pocnem nabrajati koje su sisteme odbrane imali i imaju ?
a da dopuste glomaznome putnickome avionu da dodje neprimjeceno , otet od strane terorista naoruzanih skalpelima, koji su prosli obuku letenja od par nedelje na nekakvome sportskome aerodromu ??
ma ! ja izlazim iz ove rasprave , besmisleno je
istina ce se saznati brzo !
Nego:
znaci cisto radikaliziranje javnosti (i lazno podmetanje) u politicke svrhe, sta fali malo fasizma glavno je da se narod nakaci, a za to ce se pobrinuti mediji, jos kad ovo zacine nekom izjavom BIN LADENA na godisnjicu 11.09... ma ej ludilo...Dzamija kao prvo i nije Dzamija vec vise kao kulturni centar koji bi trebao biti smjesten dva bloka dalje od "nulte tacke" (ground zero )
znaci nije unutar memorijalnoga kompleksa 9/11