Kriminalistaika Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Snekoki

#51 Re: Kriminalistaika Sarajevo

Post by Snekoki »

kokuz_sa wrote:za 44 radna mjesta u SIPI se prijavilo 1570 kandidata..
sto je najgore umjesto da kao u svakoj normalnoj drzavi da se imaju pravo prijaviti samo oni koji su zavrsili faks za kriminalistiku..ovdje su s eprijavljivali i oni sa veterinom,saobracajnim faksom i bilo kojim drugim NESRODNIM fakultetom..i sta da kriminalista ocekuje..
gledam na spisku je lik koji je najbolji student u historiji kriminalistike po starom sistemu sve 10-ke lik imao..
i nije prosao :shock:
Od toga, je na konkursnu proceduru ok0 1224 kandidata, svih zvanja VSS ostali nisu zadovoljili konkursnoj proceduri..
u svakom Uredu primaju po 5 dipl kriminalista, po 1 dipl prvnika i dipl ekonomistu
i 1 sa ostalim VSS i sa završenim prvim ciklusom po Bolonji.
Znaci primaju ukupno oko 19 dipl. kriminalista, oko 5 dipl pravnika, oko 5 dipl ekonomista i oko 4 sa ostalim VSS i sa prvim ciklusom bolonjskog sistema.
Pola testiranja je zavrseno, tako da se broj bitno smanjio. Daljnjem testiranju pristupa 742 kandidata svih usmjerenja.
Snekoki

#52 Re: Kriminalistaika Sarajevo

Post by Snekoki »

micki125 wrote:ni crnom dušmanu ne preporučujem kriminalistiku. to je obična šprdnja i ništa više. istina je da pravnika ima najviše na birou, no treba pogledati koliko se pojedinci zadržavaju na istom. za pravo je to najviše par godina, dok je za kriminalistiku samo nebo granica. uprava fakulteta ne čini ništa kako bi zaštitila struku, te stoga smatram da taj "fakultet"treba ukinuti.

još da ponovim, bježati glavom bez obzira.
Cekao sam na birou 5 godina sa Pravom a kako i nebi kad nas ima 740. Prijatelj od mog druga 7 godina sa saobracajnim fakultetom na birou i jos ne radi, sa ekonomskim fakultetom po 4-5 godina.
Znaci ako imas stelu ( vezu), radis, ako nemas, da si najbolji i najpametniji ... cekas, sta reci.
insomnia78

#53 Re: Kriminalistaika Sarajevo

Post by insomnia78 »

user_friendly wrote:Svakom, iskreno i jaranski; dalje od ove smetljarske parainstitucije za hiperprodukciju nestručnog kadra koji ima perspektive ako ima štelu koja buši gdje burgija neće.

Završio saće godina treća, tečno govorim dva jezika, trenirao sam košarku, streljaštvo (tokom srednje) i aikido (odličnim prolazio u gimnaziji ako to išta znači u ovom sistemu vrijednosti). Upisao taj fakultet iz čiste ljubavi prema pozivu (Aghata Christie i Arthur C Doyle < mnogo čito' u ratnim godinama :D ). Išo', pokušo' na ono konkursa što je bilo, smiješni su razlozi zbog koje neke momke (nas) odbiju, a neke nehljebe koji nemaju dvije čiste prime.

Aj' nek ja nevaljam, moji prijatelji i kolege koji su sa mnom studirali gotovo svi smrde po svojim čaršijama, ganjaju politiku, rade ko konobari, piljari, po raznoraznim security agencijama itd.

Radim poso' koji nema veze sa strukom za nekih 300-400 km (kako kad).

Neko je pomeno Jahića, 'sovo bih al neću, ramazan je ... šta sam vremena i para izgubio zbog ovog %$%=?(%&" &%$))=!!!

I jedna od mene:

Ne ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba
grijat' će vas bolje neg što ovo grije;
Grki su ovdje zalogaji hljeba
Gdje svoga ima a brat nije.

Od svoje majke naći ćete bolju!
A maćeha vaša zemlja vam je ova;
Bacite pogled po kršu i polju,
Svuda su groblja vaših pradjedova.

Za ovu zemlju oni bjehu divi,
Uzori svijetli, što je branit znaše,
U ovoj zemlji ne ostajte vi,
I za nju ne dajte više ni kap krvi vaše.
E moj student od tolko apostrofa samo si jedan ubo :D
Jaskacha

#54 Re: Kriminalistaika Sarajevo

Post by Jaskacha »

a da ne govorim da nije znao razdvojiti riječcu "ne" odvojiti od glagola xD da mi je znati koju je gimnaziju završio (mada se ove stvari uče i u osnovnoj) hahahaahha

uglavnom, mene zanima da li se može upisat masters na kriminalistici nakon završenog četverogodišnjeg/petogodišnjeg studija, ali nekog drugog, ne kriminalistike. naprimjer, poslije biologije, hemije, farmacije i zdravstvenih studija i sl.?
pahuljicaaa25

#55 Re: Kriminalistaika Sarajevo

Post by pahuljicaaa25 »

Ako želite steći volontersko iskustvo, preporučujem vam da se prijavite na projekat "Edukativni rad s djecom u riziku" u sklopu NARKO-NE organizacije za prevenciju ovisnosti. :)
Zahvaljujući ovom projektu razbila sam mnoge predrasude i promijenila percepciju na život. Osim toga, neki volonteri su dobili priliku da otputuju u Njemačku preko EVS-a. Ako i vi želite isto, i još puno toga, prijavite se na link ispod:

http://www.jotformeu.com/form/52443351625350

Više informacija o samom projektu:

http://narkone.org/index.php?type=1&c=news&id=433
Post Reply