Kutak za tate

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

GAU 8

#51 Re: Kutak za tate

Post by GAU 8 »

djana77 wrote:
a vjerujem da ce se sve to fino posloziti i da cu reci pa trebali smo i ranije planirati.
:thumbup:
Zelim sve najbolje.
djana h

#52 Re: Kutak za tate

Post by djana h »

jedno pitanje,je li pametno na početku trudnoće se sunčati,ići na more
Ne bi trebalo biti problema.Ja sam bez problema isla na more i na pocetku trudnoce i cak u sedmom mjesecu trudnoce.Drzati se hlada,presvuci odmah mokar kupaci kostim.Plivanje je pozeljno i dobra vjezba za trudnicu,naravno,bez premaranja i sl.
callmethebreeeze

#53 Re: Kutak za tate

Post by callmethebreeeze »

u kojem mjesecu trudnoće se osjeti prvo ritanje bebe,udaranje,kuckanje,šta već
izmedju 18 i 20 sedmice.
callmethebreeeze

#54 Re: Kutak za tate

:thumbup:
a tek kad budes cuo srce, pa osjetis prve udarce:) neka je sa srecom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Kutak za tate

Post by Truba »

i onda kažu neće djecu i tako to :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
callmethebreeeze

#56 Re: Kutak za tate

komi wrote:i onda kažu neće djecu i tako to :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
dobro ba, ima ljudi koji ne zele djecu, ja to postujem. bolje aktivno donijeti odluku da neces djecu, nego ga bezvoljno odgajati.
callmethebreeeze

#57 Re: Kutak za tate

callmethebreeeze wrote:
komi wrote:i onda kažu neće djecu i tako to :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
dobro ba, ima ljudi koji ne zele djecu, ja to postujem. bolje aktivno donijeti odluku da neces djecu, nego ga bezvoljno odgajati.

tačno tako,skoro sam oplako maloprije kad sam pričao sa jednom prijateljicom o današnjem iskustvu
fakat je cudno kako se sve promjeni kad vidis taj snimak. skontas da je insan. ja sam se prije prvog ultrazvuka zajebavao, na pitanje kako ce se dijete zvati govorio "kopile" jer smo nevjencani, a sad mi se to tako glupo doima.
:D
callmethebreeeze

#58 Re: Kutak za tate

samo polako, to su normalne reakcije. za nadati se je da ce sve biti u redu.
djana h

#59 Re: Kutak za tate

Post by djana h »

callmethebreeeze wrote:samo polako, to su normalne reakcije. za nadati se je da ce sve biti u redu.

Neka je sa srecom,a ta osjecanja kod tebe su spoznaja da ces postati roditelj i ubrzo ,akobogda,drzati to maleno bice u narucju,vidjeces tek tada osjecaja i suza radosnica :)
rumtamtum

#60 Re: Kutak za tate

Post by rumtamtum »

djana77 wrote:
callmethebreeeze wrote:samo polako, to su normalne reakcije. za nadati se je da ce sve biti u redu.

tačno.
Neka je sa srecom,a ta osjecanja kod tebe su spoznaja da ces postati roditelj i ubrzo ,akobogda,drzati to maleno bice u narucju,vidjeces tek tada osjecaja i suza radosnica :)
Ja jedva cekam taj momenat, da zakmeci kmee kmee :D
djana h

#61 Re: Kutak za tate

Post by djana h »

kod mene su od sinoć ta osjećanja pomiješana, ne znam
Mozda si zbunjen i osjecanja su ti u haosu.Vjeruj,ja sam svaku trudnocu otplakala,a sada mi je to smijesno,a mogu zamisliti kako je vama muskarcima.
Uglavnom,sta god osjecao kad prvi put uzmes bebu u narucje sve zablude i nesigurnosti ce nestati.
Potrudi se da budes tu uz svoju trudnicu,njoj si sad potrebniji nego sam sebi :)
gurabija78

#62 Re: Kutak za tate

Post by gurabija78 »

rumtamtum wrote:
djana77 wrote:["]

tačno.
Ja jedva cekam taj momenat, da zakmeci kmee kmee :D[/quote]

haha, cekaj, cekaj, kako ce ti hebat znanje od tada pa nadalje!!! :D
salim se, nema nista ljepse i vrijednije na svijetu! sve ostalo postane totalno irelevantno i marginalno!
gurabija78

#63 Re: Kutak za tate

Post by gurabija78 »

gurabija78 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:da li imati odnose na početku trudnoće
ma od pocetka do kraja :thumbup:

moja buduća supruga od kad je saznala da je trudna je zagrijana za sex samo tako, :bih:
nema prepreka, nekima je i bolje nego prije, hormoni pucaju, obline rastu :D jedan moj poznanik je pitao ljekara koji je vodio trudnocu njegove supruge, a koji mu je i prijatelj btw: a hoce li njoj sise ostati ovolike i kad rodi? :lol: :lol:
uglavnom, ako trudnica zeli sex, i godi joj, samo ljuljaj... mislim da to utice pozitivno na samopouzdanje zene, jbg ipak se ona udeblja koliko-toliko u trudnoci, a znamo sta ti kg zenama znace! treba im pokazati da su pozeljne i tada, mozda i pozeljnije, zbog saznanja da se u njima radja novi zivot :thumbup:
gurabija78

#64 Re: Kutak za tate

Post by gurabija78 »

imajte u vidu da se zeni u trudnoci toliko hormoni pojebu da moze postati i neuracunljiva! meni je moja iskopala nekakav clanak o trudnici koja je ugusila muza na spavanju i nije odlezala, zbog neuracunljivosti, pa ti vidi! :D
ne kaze se dzaba drugo stanje, to fakat jest drugo stanje, zena se promijeni totalno, naravno ne svojom voljom... tako da ako i kaze nesto sto se tebi ne svidja, pusti da prenoci, jer sutra vec moze biti totalno druga situacija...
uglavnom, nisu dzaba ljudi izmislili taj brak prije pravljenja djeteta, nisam nekakav zadrti i konzervativni lik, ali ima to svoje.... jer u braku si vec nekako obavezan, ne sad do krvi, ali ipak malo vise, sagledati sve strane medalje, pustiti stvari dan-dva-tri-mjesec da se slegnu.... pa onda donositi neke radikalne odluke....
gurabija78

#65 Re: Kutak za tate

Post by gurabija78 »

btw, mi smo se u toku zenine trudnoce, tako znali skrpiti oko nevjerovatne gluposti, jer smo oboje tersovi - enciklopedijski primjerci, da je sve frcalo oko nas.... i tako mi je i danas uzasno zao zbog toga, jer sam mozda trebao imati vise razumijevanja, ali jbg.... al proslo je i to...
vazi

#66 Re: Kutak za tate

Post by vazi »

misa mu, propade mi poduzi post :)

pokusat cu ponovo
encian

#67 Re: Kutak za tate

Post by encian »

konstatacija da je najgore gledati voljenu i ne moci joj pomoci dok se poradja je skroz pogresno koncipirana. zenu boli, zabili vi glavu u pijesak ili ne. pitanje koje trebate sebi postaviti je da li vasa trudnica lakse podnosi bol dok je drzite za ruku ili ne. uostalom, ima masa stvari koje partner moze pomoci pri porodjaju - od obicnog dodavanja vode do masaza koje stvarno mogu ublaziti bol. muskarac koji ne razmotri ovaj aspekt, a odluci ne prisustvovati porodjaju jer je njemu tesko, pa ne znam, meni je ... ne znam, ali ne mogu reci da ga cijenim :) .

"The Pregnancy Bible" sadrzi dio o tatama i trudnoci. mislim da bi vam se svidjela knjiga. vrlo je pozitivna, osim sto je informativna i ukazuje na masu stvari koje se u trudnoci mogu uzivati.

inace, trudnice (ukljucujuci i ovu) su u pravilu nenormalne :D . ja sam htjela kupiti krevet od 6000 EUR (i samoj mi je tesko vjerovati) i duboko sam zahvalna muzu sto se nije ljutio na moje pokusaje da ga nagovorim.

@kakavdanakneiskustvu, jedini savjet koji imam jeste da das svojoj vremena da sama skonta. to "moje dijete" mislim da je samouvjeravanje da se za dijete moze brinuti bez icije pomoci - ako bi se, ne daj Boze, nesto desilo i bude moralo tako. a cini mi se da joj ti dajes dovoljno povoda da o tome razmislja.
callmethebreeeze

#68 Re: Kutak za tate

encian wrote:konstatacija da je najgore gledati voljenu i ne moci joj pomoci dok se poradja je skroz pogresno koncipirana. zenu boli, zabili vi glavu u pijesak ili ne. pitanje koje trebate sebi postaviti je da li vasa trudnica lakse podnosi bol dok je drzite za ruku ili ne. uostalom, ima masa stvari koje partner moze pomoci pri porodjaju - od obicnog dodavanja vode do masaza koje stvarno mogu ublaziti bol. muskarac koji ne razmotri ovaj aspekt, a odluci ne prisustvovati porodjaju jer je njemu tesko, pa ne znam, meni je ... ne znam, ali ne mogu reci da ga cijenim :) .

"The Pregnancy Bible" sadrzi dio o tatama i trudnoci. mislim da bi vam se svidjela knjiga. vrlo je pozitivna, osim sto je informativna i ukazuje na masu stvari koje se u trudnoci mogu uzivati.

inace, trudnice (ukljucujuci i ovu) su u pravilu nenormalne :D . ja sam htjela kupiti krevet od 6000 EUR (i samoj mi je tesko vjerovati) i duboko sam zahvalna muzu sto se nije ljutio na moje pokusaje da ga nagovorim.
mi smo cak i isli na jedan pripremni kurs pred porodaj koji je jedna babica drzala. jako zanimljivo i poucno. ja jedva cekam da i to dozivim. i drago mi je sto cu biti tu. kontam, ako ikada trebam biti uz zenu to je tad. na kraju krajeva, ja sam ga pravio.
encian

#69 Re: Kutak za tate

Post by encian »

@callmethebreeze: mi smo dosad isli jednom kod babice, ceka nas jos jednom kod nje i tri puta kod xxx. babice ovdje objasne o porodjaju generalno, sta ti je na raspolaganju i sl. ovaj drugi porodilju uci kako da se ponasa u kojem dijelu porodjaja, prirodne tehnike smanjenja bola i sta muz moze da radi (kako da masira i sl. :D ) da zeni bude lakse.

nego, sta vi mislite o onoj pricu o prisustvu porodjaju i gadjenju na seks kasnije???
O'zone
Globalni moderator

#70 Re: Kutak za tate

Post by O'zone »

Evo malo za tate kako se ispravno uspavljuje dijete.

O'zone
Globalni moderator

#71 Re: Kutak za tate

Post by O'zone »

encian wrote: @callmethebreeze: mi smo dosad isli jednom kod babice, ceka nas jos jednom kod nje i tri puta kod xxx. babice ovdje objasne o porodjaju generalno, sta ti je na raspolaganju i sl. ovaj drugi porodilju uci kako da se ponasa u kojem dijelu porodjaja, prirodne tehnike smanjenja bola i sta muz moze da radi (kako da masira i sl. :D ) da zeni bude lakse.

nego, sta vi mislite o onoj pricu o prisustvu porodjaju i gadjenju na seks kasnije???
Drug prisustvo porođaju je za mene normalna stvar i nikakvog gađenja nema poslije toga, jedino ako si osjetljiv na krv onda nemoj ni pomišljati. Sam prizor porođaja je nešto što se baš duboko ureže u pamćenje, mislim pozitivno :wink:
zambaklija

#72 Re: Kutak za tate

Post by zambaklija »

O'zone wrote:Evo malo za tate kako se ispravno uspavljuje dijete.

:lol: :lol: :lol: ... Oooo...wie süss... :lol: :lol: :lol:
gurabija78

#73 Re: Kutak za tate

Post by gurabija78 »

encian wrote:
@callmethebreeze: mi smo dosad isli jednom kod babice, ceka nas jos jednom kod nje i tri puta kod xxx. babice ovdje objasne o porodjaju generalno, sta ti je na raspolaganju i sl. ovaj drugi porodilju uci kako da se ponasa u kojem dijelu porodjaja, prirodne tehnike smanjenja bola i sta muz moze da radi (kako da masira i sl. :D ) da zeni bude lakse.

koja je to tacno prica, mislim kako ide? :?
gurabija78

#74 Re: Kutak za tate

Post by gurabija78 »

O'zone wrote:Evo malo za tate kako se ispravno uspavljuje dijete.

:lol: :lol: padalo je meni ovo na pamet, samo sam se zahebao sto nisam kupio titanijumski krevet...
callmethebreeeze

#75 Re: Kutak za tate

encian wrote:

meni je babica rekla da nece biti puno krvi. ja ne volim krv. ali kontam da moji strahovi nisu najpreci u ovom slucaju.
:D
Post Reply