LEXUS VS. BMW

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
slobodni armirach

#51 Re: LEXUS VS. BMW

Post by slobodni armirach »

ipak glas za originalni BMW :lol: :lol:
Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#52 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

da ima samo jedan zvuk gdje su svabe bolje 8-)

Vernes_AMG

#53 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

Ja kad vidim naslov teme oplacem :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#54 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

Lexus is The King for many reasons 8-)

Vernes_AMG

#55 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

Jest' The King ali kad Mecka , BMW i Audi odu na more :lol:
corolla02

#56 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

Vernes_AMG wrote:Jest' The King ali kad Mecka , BMW i Audi odu na more :lol:
jesi cuo sta kaze cijeli 1" brzi na stazi od AMGa, koji se poslje ipak vadi moram ici na Adriatic Sea :lol:
sheikh

#57 Re: LEXUS VS. BMW

Post by sheikh »

Da je nekako Bmw-a sa Lexusovim motorom :dance: :dance: :dance: :dance:
just joking :)
BMW je ipak vise po mom ukusu :)
Vernes_AMG

#58 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

corolla02 wrote:
jesi cuo sta kaze cijeli 1" brzi na stazi od AMGa, koji se poslje ipak vadi moram ici na Adriatic Sea :lol:

The M3 turned the best time, at 1:41.8. The C63's top time was 0.8 seconds slower at 1:42.6, with the IS-F running an even one second slower still
Evo sta kaze drugi izvor , prilicno detaljna recenzija.

Pa sve ti je jasno kad Richard Hammond u TG vozi Lexus LFA , sve je super ali je to i dalje Lexus :mrgreen:
corolla02

#59 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

Vernes_AMG wrote:
corolla02 wrote:

The M3 turned the best time, at 1:41.8. The C63's top time was 0.8 seconds slower at 1:42.6, with the IS-F running an even one second slower still
Evo sta kaze drugi izvor , prilicno detaljna recenzija.

Pa sve ti je jasno kad Richard Hammond u TG vozi Lexus LFA , sve je super ali je to i dalje Lexus :mrgreen:
od kad su ti ovi podatci i koje godine su modeli :?:

ovo 1" se odnosi na 2011 model koji je dobio potpuno novu suspenziju i unaprijedio svoj najbolji rezultat za 8" na stazi od 3+ minute
takodjer izmjeren isti rezultat sa M3 na istoj stazi

i sve to za $10-$20K manje :D
Vernes_AMG

#60 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

It's still a Lexus :mrgreen:

E ne znam , sad ne mogu naci link ni naopako , moguce da nije 2011. god , mada je ovo klasa auta gdje vrijeme na stazi nije primarno i gdje je M3 ubjedljivi gospodar ;-)
corolla02

#61 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

Vernes_AMG wrote:It's still a Lexus :mrgreen:

E ne znam , sad ne mogu naci link ni naopako , moguce da nije 2011. god , mada je ovo klasa auta gdje vrijeme na stazi nije primarno i gdje je M3 ubjedljivi gospodar ;-)
ma sitnice su to i stvari nijanse :D

inace ISF je obnovljen/facelift u 2011 bilo bi ih interesantno sad porediti, mada ne sumnjam da ce naredni biti cak i No.1 jer sudeci po LFA tehnologija je tu

medjuvremenu cijena mu je opet gotov $20K manja od famoznih svaba zavisno od opreme tj. da ti cijela familija moze zivjeti godinu dana :D
Vernes_AMG

#62 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

Pa moraju biti jeftiniji , tu vide svoju sansu u proboju na trziste gdje ih ceka ovo Svabsko trojstvo. Da je skup kao i oni ne bi imao nista cime bi privukao kupce a i Lexus je kompanija koja se jos moa dokazivati , vidjeces kad stvore ime i kad postanu respektabilni , nece vise biti jeftiniji :-D
corolla02

#63 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

jeftiniji, manje se kvare, duze traju i sve isto nude; to su cetiri muhe jednim udarcem, meni dosta :mrgreen:

al razumijem i kad neko se kiti tradicijom i cijenom :thumbup:
Vernes_AMG

#64 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

corolla02 wrote:jeftiniji, manje se kvare, duze traju i sve isto nude; to su cetiri muhe jednim udarcem, meni dosta :mrgreen:

Rubbish :-)

Pouzdanost ovih modela cemo vidjeti nekad 2015. :thumbup:

Samo jedna stvar se ne moze kupiti novcem ; iskustvo. A tu je Njemacka trojka u velikoj prednosti. A i statusni simbol je jako vazan. Vozim Lexusa :shock: Nekako mi nije to to :D
corolla02

#65 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

taj trend je do sad barem taki bio, al mozemo i 2015 sacekati, pa mozda i Lexus poskupi :D
jefferson

#66 Re: LEXUS VS. BMW

Post by jefferson »

corolla02 wrote:jeftiniji, manje se kvare, duze traju i sve isto nude; to su cetiri muhe jednim udarcem, meni dosta :mrgreen:

Da posebno lezanje, upravljivost i osjecaj u voznji!
Kada vozim Lexusa, a navozao sam ih se, imam osjecaj da sjedim u dnevnoj sobi, s tim da imam volan u ruci. Kreces se a nista se ne desava. nadam se da ce izumiti nesto da drzi vozaca budnim jer ja mislim da su zajebali i Cadillac kada je u pitanju prosjecna dob kupca Toyote, pardon Lexusa!
jefferson

#67 Re: LEXUS VS. BMW

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
Vernes_AMG wrote:It's still a Lexus :mrgreen:

ma sitnice su to i stvari nijanse :D

inace ISF je obnovljen/facelift u 2011 bilo bi ih interesantno sad porediti, mada ne sumnjam da ce naredni biti cak i No.1 jer sudeci po LFA tehnologija je tu

medjuvremenu cijena mu je opet gotov $20K manja od famoznih svaba zavisno od opreme tj. da ti cijela familija moze zivjeti godinu dana :D
E moj Corolla, eno Audi i Mercedes od 1979 fataju M modele, ali nikako da ih uhvate!
Ali sada ce Lexus, sa 8-stepenim automatskim mjenjacem i 200kg viska da napravi dar mar, jer koliko znam taj ISF ima vise tehnologije nego M3, ali dzaba, tu tehnologija igra ulogu, donekle, ostalo je znanje :lol: :lol: :lol:
Vernes_AMG

#68 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

Prvi model su izlozili 1989. , 22 godine iskustva , M ce da padne k'o dijete s tresnje :-D
emko1234

#69 Re: LEXUS VS. BMW

Post by emko1234 »

meni je obicni is strasan auto..al u ovom segmentu lexus mi je bezlican nekako..logicno je da je cijena manja,kako ce oni privuc kupca koji vec trecu generaciju vozi m3 i cAmg il rs4..nikako..jebo mjenjac s 8 brzina i zatvoreni diferencijal..zna se ko je tu kralj i nema price..
corolla02

#70 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

pa mi to vec i jesmo :-D

koji LAF 8-)
Image
olensoner

#71 Re: LEXUS VS. BMW

Post by olensoner »

Kad neko spomene BMW, prvo sto mi padne na pamet je:
Image
Cistokrvni sportista, kakvih je vrlo malo :thumbup: . Sto se tice Lexusa, dobra su auta, imaju dobrih modela, tako da te vase price Audi, BMW, Merc samo valjaju djetam' su nista nego autpijacarske fore, probajte malo Lexusa, Infinitia, Mazde, a ne samo dvice Golfove i Fabije, pa pricajte nesto.
Bo Randy

#72 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Bo Randy »

dottore wrote:koga briga kako auto izgleda...

Image

:mrgreen:
Cuj koga briga :-) :-)
Bo Randy

#73 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Bo Randy »

olensoner wrote:Kad neko spomene BMW, prvo sto mi padne na pamet je:
Image
Cistokrvni sportista, kakvih je vrlo malo :thumbup: . Sto se tice Lexusa, dobra su auta, imaju dobrih modela, tako da te vase price Audi, BMW, Merc samo valjaju djetam' su nista nego autpijacarske fore, probajte malo Lexusa, Infinitia, Mazde, a ne samo dvice Golfove i Fabije, pa pricajte nesto.
Meni kockoglavi prvo padnu na pamet ;-)
Vernes_AMG

#74 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Vernes_AMG »

Joj Balkane moj , pa ljudi ne vole BMW zato sto ih ovdje voze kockoglavi :lol: A to sto su aktuelnu M3 doveli do skoro savrsenstva , to se ne racuna :-)
Bo Randy

#75 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Bo Randy »

jefferson wrote:

Da posebno lezanje, upravljivost i osjecaj u voznji!
Kada vozim Lexusa, a navozao sam ih se, imam osjecaj da sjedim u dnevnoj sobi, s tim da imam volan u ruci. Kreces se a nista se ne desava. nadam se da ce izumiti nesto da drzi vozaca budnim jer ja mislim da su zajebali i Cadillac kada je u pitanju prosjecna dob kupca Toyote, pardon Lexusa!
Da dodam i najnovija hibridna tehnologija kod CT200 ili LS600 i ustede koje nose kroz smanjene poreze i potrosnju goriva, :thumbup: , da ne govorim o individualnosti i odskakanja od okoline BMW-a,golfova, skoda i focusa,
Post Reply