Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#51 Re: Champions League 2010/2011
za sad sve realni rezultati osim ovih Iraca (Bohemians) nisam očekivao da če ovako stradati (izgubili su 4-0 od sjevernih Iraca) a prošle godine su dobro namučili RedBull Salzburg.
- perfect_guy
#52 Re: Champions League 2010/2011
opaska, od velšana su stradaliEl_comadante wrote:za sad sve realni rezultati osim ovih Iraca (Bohemians) nisam očekivao da če ovako stradati (izgubili su 4-0 od sjevernih Iraca) a prošle godine su dobro namučili RedBull Salzburg.
- cyprus
#53 Re: Champions League 2010/2011
Ipak ja predvidjeh toEl_comadante wrote:za sad sve realni rezultati osim ovih Iraca (Bohemians) nisam očekivao da če ovako stradati (izgubili su 4-0 od sjevernih Iraca) a prošle godine su dobro namučili RedBull Salzburg.
Ali 4:0 je stvarno malo previše. Svaka čast za velšanecyprus wrote:Irski i velšanski predstavnik igraju neku vrstu lokalnog derbija. Iako su Irci favoriti na papiru, ja vjerujem da bi TNS mogao iznenaditi i proć dalje.
- cyprus
#54 Re: Champions League 2010/2011
Drugo kolo definitivno proteklo bez većih iznenađenja, ali se nekoliko favorita poprilično namučilo. Ipak, samo dva nosioca na kraju nisu uspjeli opravdat ulogu favorita. Jedan od njih irski Bohemians koji je u revanšu protiv TNS-a ubjedljivo pobjeđen i to se može smatrati najvećim izenanđenjem ovog pretkola. Drugi nosioc koji nije uspio ostvariti treće pretkolo je litvanski Ekranas, koji je u drami koju sam predvidio prije 7 dana poražen u predzadnjoj minuti produžetaka od finskog prvaka HJK Helsinkija, ali to i nije neko iznenađenje, pošto su ovo timovi u kvalitetskom egalu.
Na praga iznenađenja je bio azerbejdžanski Inter, koji je i pored domaćeg poraza, uspio izboriti penale, ali na toj lutriji nisu imali sreće protiv Štilićevog Lecha. Teže nego što se očekivalo prošli su Debrecen, AIK, Rosenborg, Žilina te Dinamo Zagreb koji umalo da ispusti prednost iz prvog meča od 4 gola prednosti. Najubjedljivije svoj posao je odradio izraelski Hapoel, a vrlo sigurni su bili i Omonia, BATE Borisov, Sparta Prag i Litex.
Ja sam pogodio 14 od 17 prolaza
, uz oba pogođena prolaska nenosioca...
AC Sparta Praha - FK Liepajas Metalurg (3:0) 2:0
Matejovsky 12', Zeman 43'
FC Olimpi Rustavi - FK Aktobe (0:2) 1:1
Rekhviashvili 30' / Tleshev 90'
Debreceni VSC - MTÜ SK FC Levadia Tallinn (1:1) 3:2
Coulibaly 24', Ondoa 32', Szakaly 55' / Nahk 3', Leitan 53'
Pyunik FC - FK Partizan (1:3) 0:1
Cleo 45'
KKS Lech Poznan - FC Inter Baku (1:0) 0:1 P 9:8
Karlsons 84'
FC Koper - NK Dinamo Zagreb (1:5) 3:0
Handanagić 11', Guberac 54', Brulc 79'
FK Rudar - PFC Litex Lovech (0:1) 0:4
Niflore 28', Jelenković 39', Bratu 74', Bratu 90'
MŠK Žilina - Birkirkara FC (0:1) 3:0
Piacek 21', Lietava 77', Oravec 90'
KS Dinamo Tirana - FC Sheriff Tiraspol (1:3) 1:0
Vila 19'
FK Željezničar - Hapoel Tel Aviv FC (0:5) 0:1
Silva 76'
FK Renova Džepčište - Omonia AC (0:3) 0:2
Aloneftis 15', Leandro 24'
HB Torshavn - FC Red Bull Salzburg (0:5) 1:0
Samuelsen 73'
The New Saints FC - Bohemians FC (0:1) 4:0
Jones 7', Williams 14', Sharp 21', Williams 74'
FH Hafnafjörd - FC BATE Borisov (1:5) 0:1
Rodionov 15'
AS Jeunesse Esch - AIK (0:1) 0:0
Rosenborg BK - Linfield FC (0:0) 2:0
Prica 32', Henriksen 87'
HJK Helsinki - FK Ekranas (0:1) 1:0 2:0
Ojala 77', Sidlauskas 119'ag
Na praga iznenađenja je bio azerbejdžanski Inter, koji je i pored domaćeg poraza, uspio izboriti penale, ali na toj lutriji nisu imali sreće protiv Štilićevog Lecha. Teže nego što se očekivalo prošli su Debrecen, AIK, Rosenborg, Žilina te Dinamo Zagreb koji umalo da ispusti prednost iz prvog meča od 4 gola prednosti. Najubjedljivije svoj posao je odradio izraelski Hapoel, a vrlo sigurni su bili i Omonia, BATE Borisov, Sparta Prag i Litex.
Ja sam pogodio 14 od 17 prolaza
AC Sparta Praha - FK Liepajas Metalurg (3:0) 2:0
Matejovsky 12', Zeman 43'
FC Olimpi Rustavi - FK Aktobe (0:2) 1:1
Rekhviashvili 30' / Tleshev 90'
Debreceni VSC - MTÜ SK FC Levadia Tallinn (1:1) 3:2
Coulibaly 24', Ondoa 32', Szakaly 55' / Nahk 3', Leitan 53'
Pyunik FC - FK Partizan (1:3) 0:1
Cleo 45'
KKS Lech Poznan - FC Inter Baku (1:0) 0:1 P 9:8
Karlsons 84'
FC Koper - NK Dinamo Zagreb (1:5) 3:0
Handanagić 11', Guberac 54', Brulc 79'
FK Rudar - PFC Litex Lovech (0:1) 0:4
Niflore 28', Jelenković 39', Bratu 74', Bratu 90'
MŠK Žilina - Birkirkara FC (0:1) 3:0
Piacek 21', Lietava 77', Oravec 90'
KS Dinamo Tirana - FC Sheriff Tiraspol (1:3) 1:0
Vila 19'
FK Željezničar - Hapoel Tel Aviv FC (0:5) 0:1
Silva 76'
FK Renova Džepčište - Omonia AC (0:3) 0:2
Aloneftis 15', Leandro 24'
HB Torshavn - FC Red Bull Salzburg (0:5) 1:0
Samuelsen 73'
The New Saints FC - Bohemians FC (0:1) 4:0
Jones 7', Williams 14', Sharp 21', Williams 74'
FH Hafnafjörd - FC BATE Borisov (1:5) 0:1
Rodionov 15'
AS Jeunesse Esch - AIK (0:1) 0:0
Rosenborg BK - Linfield FC (0:0) 2:0
Prica 32', Henriksen 87'
HJK Helsinki - FK Ekranas (0:1) 1:0 2:0
Ojala 77', Sidlauskas 119'ag
-
emirchata
#55 Re: Champions League 2010/2011
kako mi je zao intera,ali mi opet drago sto je lech prosao zbog stilica..11 serija penala bilo
na kraju golmani pucali i odlucili..stila pogodio svoj penal
uzasna napetost bila..ja gledao tekmu na nekom poljskom kanalu preko interneta..pa komentatorski dvojac je zamalo dozivio srcani napad u vise navrata 
P.S. takodjer mi je zao i ekranasa..stvarno se malim ekipama neda..znaci imali su igraca vise i prednost iz prve tekme i onda otislo sve u tri lijepe
P.S. takodjer mi je zao i ekranasa..stvarno se malim ekipama neda..znaci imali su igraca vise i prednost iz prve tekme i onda otislo sve u tri lijepe
-
elSaik
#56 Re: Champions League 2010/2011
A to je kao HJK Helsinki velika ekipa...
- cyprus
#57 Re: Champions League 2010/2011
Pa Ekranas je bio nosiocemirchata wrote:P.S. takodjer mi je zao i ekranasa..stvarno se malim ekipama neda..znaci imali su igraca vise i prednost iz prve tekme i onda otislo sve u tri lijepe
-
El_comadante
#58 Re: Champions League 2010/2011
e sad več od 3 pretkola zanimljvih susreta bi trebalo biti npr. :
Sparta Prague - Lech Poznań
Litex Lovech - Žilina
AIK - Rosenborg
to ovako bi trebali biti zanimljivi ostali manje više bi trebalo da se zna ko je ako ništa onda blagi favorit ali ovi parovi su tu negdje.
Litex Lovech - Žilina
AIK - Rosenborg
to ovako bi trebali biti zanimljivi ostali manje više bi trebalo da se zna ko je ako ništa onda blagi favorit ali ovi parovi su tu negdje.
- Obuca9
#59 Re: Champions League 2010/2011
Lech - Inter (AZERBEJDŽAN) 0:1
Al' je jaka ova poljska liga, a tek što im je šampion jak...
Last edited by Obuca9 on 22/07/2010 11:20, edited 1 time in total.
- studeni76
#60 Re: Champions League 2010/2011
Lechhz__semir wrote:Litex - Inter (AZERBEJDŽAN) 0:1
-
elSaik
#61 Re: Champions League 2010/2011
Malo slabija od HNL...hz__semir wrote:Lech - Inter (AZERBEJDŽAN) 0:1
Koper - Dinamo 3:0
Claftonville - Cibalija 1:0
- simonese
#62 Re: Champions League 2010/2011
Ligu Prvaka uzima Bayern,hladno
- cyprus
#63 Re: Champions League 2010/2011
Sutra već počinje treće pretkolo Lige Prvaka. Žrijeb se ovdje dijeli na šampionski i nešampionski. Dosta neizvjesnije i jače utakmice se očekuju u onom nešampionskom. Evo pregleda:
ŠAMPIONSKI ŽRIJEB
AC Omonia - FC Red Bull Salzburg
Po mom mišljenju vrlo neizvjestan duel. Salzburg je blagi favorit i mislim da će tu ulogu tijesno i opravdat.
PFC Litex Lovech - MŠK Žilina
Slovački klubovi su dosta loše ove godine krenuli u Evropi. U to se uklopila i Žilina, koja je čak uspjela i izgubit u prvoj utakmici od autsajdera sa Malte, da bi na kraju ipak prošla. Ali, mislim da će im u utakmici sa Litexom biti kraj, iako Litex nije mnogo kvalitetniji.
AC Sparta Praha - KKS Lech Poznan
Srednjoevropski derbi. Vjerovatno najneizvjesnija utakmica šampionskog žrijeba. Prednost dajem Sparti, zbog veće sigurnosti koju je pokazala u prethodnom pretkolu.
The New Saints FC - RSC Anderlecht
Najsigurniji duel ovog pretkola. Sve osim sigurnog prolaza belgijanaca, moglo bi se tretirati velikim iznenađenjem.
FK Aktobe - Hapoel Tel Aviv FC
Kazahstanci su pokazali izraelcima da znaju bit tvrd orah prošle godine. Tad je malo falilo da Aktobe priredi senzaciju Hapeolovom gradskom rivalu. Ove godine Hapoel bi ipak nešto lakše trebao proć, ali oprez je tu.
FC BATE Borisov - FC Kobenhavn
BATE solidno igra u Evropi posljednjih godina, a isto se može reći i za danskog predstavnika, koji je ovdje favorit. Prognoza dakle - prolaz Kobenhavna.
FC Sheriff Tiraspol - NK Dinamo Zagreb
Dinamu slijedi vrlo težak ispit, nakon što su umalo izletili zbog Kopera. Favoriti jesu, ali daleko od sigurnog prolaza. Prognoziram ipak pribraniju igru u ovom pretkolu, i prolazak Dinama dalje.
Debreceni VSC - FC Basel
Debrecen teško da će uskoro opet moć ponovit ulazak u grupnu fazu CL. Siguran prolaz Basela.
AIK - Rosenborg BK
Skandinavski derbi. Iako su u posljednje dvije decenije norvški klubovi nešto uspješniji od švedskih u Evropi, ovdje očekujem pobjedu AIK-a, nakon grčevite rovovske borbe.
FK Partizan - HJK Helsinki
Partizan je imo povoljan žrijeb. Na njima je da ne uprskaju, kako su to znali ranijih sezona. Ovaj put ipak mislim da neće imat velikih problema sa Fincima.
NEŠAMPIONSKI ŽRIJEB
FC Dynamo Kyiv - KAA Gent
Dynamo je mnogo iskusnija ekipa u Evropi, ali mislim da im Gent sprema iznenađenje. Dakle tipujem na prolaz belgijanaca, iako bi se to smatralo pomalo neočekivanim.
FC Unirea Voluntari Urziceni - FC Zenit
Zenit prolazi, rumunski rezultati polako opadaju.
BSC Young Boys - Fenerbahçe
U tursko-švicarskim duelima uvijek bude varnica, tako će vjerovatno bit i ovaj put. Fener bi trebao opravdati ulogu kvalitetnijeg protivnika.
AFC Ajax - PAOK
Ajax je favorit, a za PAOK se nije očekivalo da će pored Olympiakosa uopšte moć doć u pretkolo CL. Ipak, oni su tu i dati će sve od sebe da se što duže zadrže. Ali ja dajem prednost Ajaxu.
Braga SC - Celtic FC
Škoti ne oduševljavaju u Evropi posljednjih godina, ali Celtic ovdje treba proć. Daleko od tog da će bit lako.
ŠAMPIONSKI ŽRIJEB
AC Omonia - FC Red Bull Salzburg
Po mom mišljenju vrlo neizvjestan duel. Salzburg je blagi favorit i mislim da će tu ulogu tijesno i opravdat.
PFC Litex Lovech - MŠK Žilina
Slovački klubovi su dosta loše ove godine krenuli u Evropi. U to se uklopila i Žilina, koja je čak uspjela i izgubit u prvoj utakmici od autsajdera sa Malte, da bi na kraju ipak prošla. Ali, mislim da će im u utakmici sa Litexom biti kraj, iako Litex nije mnogo kvalitetniji.
AC Sparta Praha - KKS Lech Poznan
Srednjoevropski derbi. Vjerovatno najneizvjesnija utakmica šampionskog žrijeba. Prednost dajem Sparti, zbog veće sigurnosti koju je pokazala u prethodnom pretkolu.
The New Saints FC - RSC Anderlecht
Najsigurniji duel ovog pretkola. Sve osim sigurnog prolaza belgijanaca, moglo bi se tretirati velikim iznenađenjem.
FK Aktobe - Hapoel Tel Aviv FC
Kazahstanci su pokazali izraelcima da znaju bit tvrd orah prošle godine. Tad je malo falilo da Aktobe priredi senzaciju Hapeolovom gradskom rivalu. Ove godine Hapoel bi ipak nešto lakše trebao proć, ali oprez je tu.
FC BATE Borisov - FC Kobenhavn
BATE solidno igra u Evropi posljednjih godina, a isto se može reći i za danskog predstavnika, koji je ovdje favorit. Prognoza dakle - prolaz Kobenhavna.
FC Sheriff Tiraspol - NK Dinamo Zagreb
Dinamu slijedi vrlo težak ispit, nakon što su umalo izletili zbog Kopera. Favoriti jesu, ali daleko od sigurnog prolaza. Prognoziram ipak pribraniju igru u ovom pretkolu, i prolazak Dinama dalje.
Debreceni VSC - FC Basel
Debrecen teško da će uskoro opet moć ponovit ulazak u grupnu fazu CL. Siguran prolaz Basela.
AIK - Rosenborg BK
Skandinavski derbi. Iako su u posljednje dvije decenije norvški klubovi nešto uspješniji od švedskih u Evropi, ovdje očekujem pobjedu AIK-a, nakon grčevite rovovske borbe.
FK Partizan - HJK Helsinki
Partizan je imo povoljan žrijeb. Na njima je da ne uprskaju, kako su to znali ranijih sezona. Ovaj put ipak mislim da neće imat velikih problema sa Fincima.
NEŠAMPIONSKI ŽRIJEB
FC Dynamo Kyiv - KAA Gent
Dynamo je mnogo iskusnija ekipa u Evropi, ali mislim da im Gent sprema iznenađenje. Dakle tipujem na prolaz belgijanaca, iako bi se to smatralo pomalo neočekivanim.
FC Unirea Voluntari Urziceni - FC Zenit
Zenit prolazi, rumunski rezultati polako opadaju.
BSC Young Boys - Fenerbahçe
U tursko-švicarskim duelima uvijek bude varnica, tako će vjerovatno bit i ovaj put. Fener bi trebao opravdati ulogu kvalitetnijeg protivnika.
AFC Ajax - PAOK
Ajax je favorit, a za PAOK se nije očekivalo da će pored Olympiakosa uopšte moć doć u pretkolo CL. Ipak, oni su tu i dati će sve od sebe da se što duže zadrže. Ali ja dajem prednost Ajaxu.
Braga SC - Celtic FC
Škoti ne oduševljavaju u Evropi posljednjih godina, ali Celtic ovdje treba proć. Daleko od tog da će bit lako.
-
El_comadante
#64 Re: Champions League 2010/2011
Večerašnje utakmice:
očekujem pobjedu i prolaz Sparte
Litex Lovech - Žilina
ovo su slične ekipe neznam
The New Saints - Anderlecht
prolaz i pobjeda Anderlecht
Omonia - Red Bull Salzburg
interesantna utakmica mada misli da prolazi Red Bull
Dynamo Kyiv - Gent
pobjeda i prolaz Dynama
Unirea Urziceni - Zenit St. Petersburg
trebala bi biti interesantna utakmica a Zenit prolaz dalje
očekujem pobjedu i prolaz Sparte
Litex Lovech - Žilina
ovo su slične ekipe neznam
The New Saints - Anderlecht
prolaz i pobjeda Anderlecht
Omonia - Red Bull Salzburg
interesantna utakmica mada misli da prolazi Red Bull
Dynamo Kyiv - Gent
pobjeda i prolaz Dynama
Unirea Urziceni - Zenit St. Petersburg
trebala bi biti interesantna utakmica a Zenit prolaz dalje
- Baltazar_khan
#65 Re: Champions League 2010/2011
cyprus wrote: FC Dynamo Kyiv - KAA Gent
-
elSaik
#66 Re: Champions League 2010/2011
Ma cyprus inače tako tipuje na sve autsajdere, i onda kad jednog ubode priča "jesam li rekao"... 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#67 Re: Champions League 2010/2011
elSaik wrote:Ma cyprus inače tako tipuje na sve autsajdere, i onda kad jednog ubode priča "jesam li rekao"...
- Baltazar_khan
#68 Re: Champions League 2010/2011
Dobro, možda je mislio na iznenađenje koje Gent sprema u uzvratnoj utakmici

-
mistek
#69 Re: Champions League 2010/2011
Pa dobro, osim te utakmice i tekme Aik-Rosenborg, sumnjam da ćepromašiti više od 1-2 para
Možda jednu od tekmi Ajax-PAOK ili Fener-YB
- cyprus
#70 Re: Champions League 2010/2011
A jbtBaltazar_khan wrote:cyprus wrote: FC Dynamo Kyiv - KAA Gent
Dynamo je mnogo iskusnija ekipa u Evropi, ali mislim da im Gent sprema iznenađenje. Dakle tipujem na prolaz belgijanaca, iako bi se to smatralo pomalo neočekivanim.![]()
- cyprus
#71 Re: Champions League 2010/2011
Azijska Barcelona izgubila od azijskog Intera
Aktobe - Hapoel Tel Aviv 1:0

Aktobe - Hapoel Tel Aviv 1:0
- Baltazar_khan
#72 Re: Champions League 2010/2011
Eto od koga je neko petaka primio

-
nazarenko
#73 Re: Champions League 2010/2011
Ništa iznenađujuće, samo dokaz da je Kazakhstanska liga za nijansu jača od Izraelske, a shodno tome i od Serie A, Premierleague, Bundeslige i Primere!
- cyprus
#74 Re: Champions League 2010/2011
Ulažu puno, jes jesnazarenko wrote:Ništa iznenađujuće, samo dokaz da je Kazakhstanska liga za nijansu jača od Izraelske, a shodno tome i od Serie A, Premierleague, Bundeslige i Primere!
- manijak1