Cekanje i guzva na granici prema moru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alica.k

#51 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by alica.k »

Lady Saray wrote:ma nesto ne bih rekla da su iste.. a i uglavnom bi bile konzerve i slatkisi i sokovi... uglavnom :D
mi smo nosili sokove, slatkise, i dvije konzerve :D i nit su nas rovili nit su ikoga rovili kolko sam ja vidjela...doduse mi smo isli na gabelu, na doljanima je uzasna guzva prema moru!
osa

#52 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by osa »

Ivo Lola wrote:
osa wrote:
Lady Saray wrote:sta se ustvari smije a sta ne preko granice i koja kolicina (2 osobe u autu)? tacnije zanima me hrana i alkohol
šta ćeš nositi, cijene u hrvatskoj i bih su tu negdje, jedino cigarete ponesi, ako trošiš....
koji dio hrvatske ti obilazis :)
zadnjih godina crikvenica, iako to za politiku cijena nema veze, cijene u trgovačkim centrima su sve tu negdje, osim otoka, tu je nešto skuplje, zašto kažem da su cijene tu negdje, prije uvođenja pdv-a u bih se iz siska išlo dosta masovno u kupovinu, sada vrlo rijetko, ljudi idu uglavnom po cigarete....
Edin H.

#53 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by Edin H. »

alica.k wrote:
Lady Saray wrote:ma nesto ne bih rekla da su iste.. a i uglavnom bi bile konzerve i slatkisi i sokovi... uglavnom :D
mi smo nosili sokove, slatkise, i dvije konzerve :D i nit su nas rovili nit su ikoga rovili kolko sam ja vidjela...doduse mi smo isli na gabelu, na doljanima je uzasna guzva prema moru!
:shock:

Uh, dobro si prosla.
alica.k

#54 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by alica.k »

Edin H. wrote: :shock:

Uh, dobro si prosla.
ma nisam znala sta da vise nosim, jedva smo se i tak spakovali :D. da su nas uzeli roviti po granici bilo bi veselo ponovo sve potrpat a da stane.
kriticarka_nikova

#55 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by kriticarka_nikova »

Ja se iskreno nadam da naslov podrazumijeva Jadransko more :D

Isla sam na jedan otok. Granicu sam prelazila prema Zagrebu. Na granici smo svi morali izac iz busa i iznijeti svoje kese u kojima smo kupili u Bosni nesto za grickanje. Pitao me policajac imam li cigara na sto sam rekla da imam 2 kutije, jednu otvorenu koju trenutno koristim i jednu zatvorenu. Pravio se da ne cuje, mozda mu je bilo bed da mi uzme tu jednu kutiju sa obzirom na kolicinu stvari koju sam nosila (torba mi je bila ona manja sportska sa 5 maica i 10 gacica i jednim kupacim kostimom, te nesesercicem za higijenu (sminka, kalodont, četkica za zube).
Za štambilj u pasos takodjer smo morali stati u red i jedan po jedan prilaziti onoj kucici gdje je bio policajac. Svakog redom je ispitivao, tako da mu je jedna zenska morala reci da ide da polaze ispit a on je pitao “iz cega?”. Kad sam ja dosla na red pitao me gdje cu , rekla sam na taj i taj otok…(mislim se u sebi picka ti materina idem da ti gradim suhozid ko volonter a ti me tu zajebavas), a onda me pitao imam li kartu za taj otok, sto sam rekla da nemam jer cu kupit u Zagrebu…ocito da idem prema Zagrebu, a onda me pitao koliko para imam sto sam mu rekla da ne znam tacno ali imam i kuna i eura , a onda kao slag na tortu trazio mi novčanik da vidi i ja izvadim novčanik i pokazem…bilo je 800 maraka ali sve u kunama i eurima, a on mi je rekao da je to okej i da moram imat po 50 eura na dan. Ha??? Halo, IDEM DA VOLONTIRAM!!!

Jedan lik je sa torbom vraćen sa granice. Koje poniženje covjece…

Slika na hrvatskoj granici bila mi je veoma ruzna i jadna i sve ono kako su nas maltretirali u 4 ujutro bilo je ponizavajuce. Prosla sam toliko svijeta, ali takvo sto nisam nikad i nigdje doživjela kao sada. Ja razumijem da treba biti pažljiv i odgovoran kad u zemlju pustaš strance, ali imaj granice, imaj postenje prema ljudima…i nemoj mi previse tu folirat neku vlast.

Poslije ovog nemam vise zelju da odem u Hrvatsku. Hvala Bogu pa imam izbora.
kriticarka_nikova

#56 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by kriticarka_nikova »

Ja se iskreno nadam da naslov podrazumijeva Jadransko more :D

Isla sam na jedan otok. Granicu sam prelazila prema Zagrebu. Na granici smo svi morali izac iz busa i iznijeti svoje kese u kojima smo kupili u Bosni nesto za grickanje. Pitao me policajac imam li cigara na sto sam rekla da imam 2 kutije, jednu otvorenu koju trenutno koristim i jednu zatvorenu. Pravio se da ne cuje, mozda mu je bilo bed da mi uzme tu jednu kutiju sa obzirom na kolicinu stvari koju sam nosila (torba mi je bila ona manja sportska sa 5 maica i 10 gacica i jednim kupacim kostimom, te nesesercicem za higijenu (sminka, kalodont, četkica za zube).
Za štambilj u pasos takodjer smo morali stati u red i jedan po jedan prilaziti onoj kucici gdje je bio policajac. Svakog redom je ispitivao, tako da mu je jedna zenska morala reci da ide da polaze ispit a on je pitao “iz cega?”. Kad sam ja dosla na red pitao me gdje cu , rekla sam na taj i taj otok…(mislim se u sebi picka ti materina idem da ti gradim suhozid ko volonter a ti me tu zajebavas), a onda me pitao imam li kartu za taj otok, sto sam rekla da nemam jer cu kupit u Zagrebu…ocito da idem prema Zagrebu, a onda me pitao koliko para imam sto sam mu rekla da ne znam tacno ali imam i kuna i eura , a onda kao slag na tortu trazio mi novčanik da vidi i ja izvadim novčanik i pokazem…bilo je 800 maraka ali sve u kunama i eurima, a on mi je rekao da je to okej i da moram imat po 50 eura na dan. Ha??? Halo, IDEM DA VOLONTIRAM!!!

Jedan lik je sa torbom vraćen sa granice. Koje poniženje covjece…

Slika na hrvatskoj granici bila mi je veoma ruzna i jadna i sve ono kako su nas maltretirali u 4 ujutro bilo je ponizavajuce. Prosla sam toliko svijeta, ali takvo sto nisam nikad i nigdje doživjela kao sada. Ja razumijem da treba biti pažljiv i odgovoran kad u zemlju pustaš strance, ali imaj granice, imaj postenje prema ljudima…i nemoj mi previse tu folirat neku vlast.

Poslije ovog nemam vise zelju da odem u Hrvatsku. Hvala Bogu pa imam izbora.
Ivo Lola

#57 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by Ivo Lola »

kakve su procjene za doljane sutra oko 12 h ?
Doda37

#58 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by Doda37 »

Ivo Lola wrote:kakve su procjene za doljane sutra oko 12 h ?
zasto morate ici na Doljane, ima prelaz Gabela Umka koji je inace malogranicni prelaz ali preko ljeta je otvoren za sve, nema nikoga na tom prelazu
Lady Saray

#59 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by Lady Saray »

moze li mi neko reci kakvo je stanje s alkoholom? cula sam za verziju flasa po osobi ali i da je samo flasa po autu dozvoljena i sad ne znam sta je tacno :(
kurty

#60 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by kurty »

Lady Saray wrote:moze li mi neko reci kakvo je stanje s alkoholom? cula sam za verziju flasa po osobi ali i da je samo flasa po autu dozvoljena i sad ne znam sta je tacno :(
pokusaj naci na netu... slusao sam prosle godine, a i citao na portalima da su poceli da previse mudruju...kao po osobi se smiej ponjeti toliko i toliko mililitara parfema....

Uglavnom, mozes proci samo da ti mahne rukom, a moze te po sat vremena peglati...

Ja sam neki dan isao preko Gabele... Samo odmahnu rukom...
Kasnije sam cuo da izmedju Gabele i Doljana ima jos jedan granicni prijelaz koji je na nekoj malo krivinici i stoje dvojica granicara samo...to je prelaz koji koriste tamosnji poljoprivrednici... Ide se kroz neku plantazu breskvi, mislim...

Uglavnom, ako ces na Makarsku rivijeru, idi na Gabelu, i ponesi sta te volja... Trebala bi biti bas baksuz pa da te pocnu peglati...
Mani licno, posto idem na Peljesac, najveci problem prestavlja Zoton Doli... Drama... Prije par dana, rece mi da otvorim jednu torbu, a u njoj je bilo bar 5kg pite... Ja otvorim, i krenem vaditi smotke u alu foliji... i ja prvi taj smotak izvadio i njemu pruzam i govorim mu "bujrum, ako si gladan"... I onda jos 5 minuta nesto supljirali...

Sljedece godine ako budem opet isao na Peljesac i ako se budem pitao, idem na trajekt i gotovo... moram tri puta granicu prelaziti i tri puta jedna te ista sranja da prolazim...

A tri su ti opcije:
1- suti i trpi... Sta god kaze poslusaj ga i nema druge
2- idi na zajebanciju... okreni na suplju (meni bar svaki put prodje)
3- sluzbeno s njim... Ako krene rukom da ti dira torbu, reci mu da to nema pravo, i reci mu da ti kaze sta treba otvoriti i pokazati i da ces ti to uraditi...ali za ovo trebas imati dobra ledja

p.s. prosle godine sam tri puta isao u 15 dana, prevozio ogradu za plac...metalne sipke U profila... Ispod tapacirunga ih poreda i tako sam sve prevukao, niko nije problem pravio, nit je pitao zasto je auto leglo, a u gepeku budu po dvije torbe recimo...
statix

#61 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by statix »

S djevojkom mi nikad ne pogledaju ni dokumente, a svaki put kad sam sa drustvom isao, imali smo problema, skidali su nas gole ponekad, ccc... :D
Lady Saray

#62 Re: Cekanje i guzva na granici prema moru

Post by Lady Saray »

ok hvala idemo na srecu pa sta bude >.<
Post Reply