O džamiji i KC Kralj Fahd

Rasprave o vjerskim temama.
Chisum

#51 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Chisum »

Znam da je off, ali moram.... :lol:

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /100706011

Mi o vuku, vuk na vrata.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakav idiotizam....

Sto bi Jimmy Page i ekipa najebali... k'o zuti... sta je rec' :lol:
haqqlberry

#52 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by haqqlberry »

Chisum wrote:Znam da je off, ali moram.... :lol:

Kakav idiotizam....

Da,da, Iran je stara prestonica vehabija. Pa ako nemaš u glavi,imaš makar na google-u. Nemoj biti lijen toliko, lijenost je bolest. Glupost je već urodjena...

Kolika doza neznanja se ovdje projicira, za plakati.
suntu jeu

#53 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by suntu jeu »

Kakav idiotizam....

Ja se pozdravio, ali moram... Roki ovo je iz Irana, a oni su ti neprijatelji vehabija. Znaš ono, neprijateljstvo između Irana i Saudijske i te stvari.
Chisum

#54 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Chisum »

haqqlberry wrote:

Kakav idiotizam....

Da,da, Iran je stara prestonica vehabija. Pa ako nemaš u glavi,imaš makar na google-u. Nemoj biti lijen toliko, lijenost je bolest. Glupost je već urodjena...

:lol: :lol: :lol:

Imas li ti oci, nesretnice, ili vam ih vade? Sto se trzas odmah?

Rekoh - off topic... nema veze s vehabijama, naravno, ali ima veze sa textom koji sam gore napisao.

Obrati paznju na boldirane rijeci mog prijasnjeg posta... mozda i dokucis o cemu pricam i zasto sam ovdje postavio tekst o ovom BESMISLENOM, smijesnom zakonu.
Last edited by Chisum on 06/07/2010 14:05, edited 1 time in total.
Chisum

#55 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Chisum »

suntu jeu wrote:

Kakav idiotizam....

Ja se pozdravio, ali moram... Roki ovo je iz Irana, a oni su ti neprijatelji vehabija. Znaš ono, neprijateljstvo između Irana i Saudijske i te stvari.

I tebi ide ista poruka kao i ovom "bratu" gore.

Citajte, jebo ga ti, pa imate valjda oci. :-D
Sarajevski_Marlboro

#56 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Sarajevski_Marlboro »

Vise puta sam imala priliku vidjeti ta masovna okupljanja.
Bude ih 1000 najmanje,ono ides...i samo gledas val brada i kratkih pantalona kako ti prilazi.
:shock:
A o batmanima-njighovim suprugama da ne govorim.
adresar

#57 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by adresar »

veli haqqlberry @ ''Da,da, Iran je stara prestonica vehabija''

:D :-) :-) :-) :lol: :lol: :?: :?: :?: :?: :?:

pa čovječe, kome ti pričaš o googlanju. ovo ti je definitivno najveća provala u životu

vehabije i iran imaju veze koliko Buš i Ahmedinedžad

baš si se izvalio iz cipela...
haqqlberry

#58 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by haqqlberry »

Chisum wrote:
haqqlberry wrote:

Kakav idiotizam....

Rekoh - off topic... nema veze s vehabijama, naravno, ali ima veze sa textom koji sam gore napisao.

Obrati paznju na boldirane rijeci mog prijasnjeg posta... mozda i dokucis o cemu pricam i zasto sam ovdje postavio tekst o ovom BESMISLENOM, smijesnom zakonu.
Uporabio si latinsku poslovicu "lupus in fabula". U tvom slučaju napad definitivno nije najbolja odbrana.
GAU 8

#59 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by GAU 8 »

haqqlberry wrote:
GAU 8 wrote:
suntu jeu wrote:
@gau8 Pa šta si ti ponudio, osim paranoje ? Koji si argument iznio ? Kao nidgje nema džabe, a ja ti dokažem da ima. U Saudiji ovaj-ono, pa hajde donesi dokaz kojim potkrepljuješ svoju tvardnju !
Imam jako dobre prijatelje "u vehabijama" kako se vole nazivati" koji su tu iskljucivo radi koristoljublja i mogu potvrditi da se "pokrivanje" i misionarstvo placa i ima ljudi koji na osnovu toga sto su u toj grupi, na taj nacin zive i hrane svoje obitelji. Naravno ovo je sve inteligentno uradjeno tako da se moze prodati kao stosta, a da se ne posumnja u sponzoriranje samog cina promjene zivotnog stila.

Jbg, sto kazu muka natjerala. Znaci opet tipicni sablon, nadji bijedu koja ce ti se prodati za sitnis.

Sve sponzorirano od Saudijskog komiteta himself. I ne pricaj mi molim te kako nemam pojma.

Kakva li si ti osoba kada su ti "jako dobri prijatelji" takvi.

Vidim ti se ne zamaraš argumentima, predrasude i mržnja te ispunjavaju maksimalno...
bolje da ne znas
BSn

#60 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by BSn »

misionarstvo se svugdje placa. bio je prije nekoliko mjeseci dokumentarac na hrt-u o jehovinim svjedocima - misionarima iz amerike - ljudi fino kazu da dobijaju lovu za to. neki za studij, neki za nesto drugo. uglavnom, oni su kao zaista pripadnici te religije, ali postuju odredjene kodekse kada rade kao misionari (ne sjecam se koliki su period, tj. koliko mjeseci rade kao misionari) koje bas i ne postuju (barem ne svi) kada su kuci u americi i nisu misionari (sto je i logicno). porodice stoje iza njih, jer pos'o je pos'o. nisu nista vise ili manje religiozni ako rade taj posao...

ne kazem da su "vehabije" misionari, niti me zanima njihov rad i ubjedjenja poslije svega ni najmanje, ali neki ovdje su poceli da u negativnom kontekstu spominju misionarstvo i novac - pa sve je biznis. da znate kolika se samo lova vrti kod stranih volonterskih organizacija i koliko ti volonteri uzimaju (sto je opet sasvim normalno). nase jos uvijek zakidaju volontere, ali stranci nisu tako jeftine duse...
haqqlberry

#61 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by haqqlberry »

adresar wrote:veli haqqlberry @ ''Da,da, Iran je stara prestonica vehabija''

:D :-) :-) :-) :lol: :lol: :?: :?: :?: :?: :?:

pa čovječe, kome ti pričaš o googlanju. ovo ti je definitivno najveća provala u životu

vehabije i iran imaju veze koliko Buš i Ahmedinedžad

baš si se izvalio iz cipela...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija
GAU 8

#62 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by GAU 8 »

suntu jeu wrote:Aha, ima deset godina od kako je otvoren centar, a mi svaki dan očekujemo državni udar koji će nam doći od strane centra Fahd. :-) Jebote pa ovo je bilo zanimljivo prve dvije godine, čak sam i ja kao mladi student pada na ovo.

A onda sam sabrao dva i dva, pa se zapitao ko plaća sve one vehabije po svijetu i Evropi, da nosaju brade, da pokrivaju žene i ostale gluposti ? :lol:

A ta priča za prijatelja, de nam reci gdje je biro za zapošljavanje! Pa ima toliko gladnih u BiH.

Uostalom, zaboli me kurac, nije moj problem vama objašnjavati da ste puni predrasuda.

Sretno u otkrivanju državnih neprijatelja! :D
Ja nisam rekao da imam predrasude.
Sve sto hocu reci jeste, da Fahd-ov centar primarno ima misionarsko djelovanje i to je sve.
Chisum

#63 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Chisum »

haqqlberry wrote:
Chisum wrote:

Uporabio si latinsku poslovicu "lupus in fabula". U tvom slučaju napad definitivno nije najbolja odbrana.
Uporabio je, dakako, podvlaceci ono sto sam u postu, prije toga, BOLDIRAO.

A ti haveru, ako ti se ne da da citas, a onda mojne uzimati u usta nesto sto vadis iz konteksta.

I mojne mi o Iranu i Vehabijama.... To i ptice znaju.
maslina

#64 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by maslina »

Čitam neke postove ovdje, tipa "ja dole klanjam i nemam problema", "meni nikada nisu pravili problem", "vehabije mi nikada nisu zamjerali kako klanjam", pa me nešto zanima, kao vjerskog laika: Zašto su stvari postavljene tako, da ste zahvalni što vam neko u vašoj državi i vašoj džamiji ne pravi probleme? Meni ovo izgleda kao nešto tipa, radim 10 sati, platu skoro da i ne primam, ali dobro je, ne tuku me.
suntu jeu

#65 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by suntu jeu »

Sarajevski_Marlboro wrote:Vise puta sam imala priliku vidjeti ta masovna okupljanja.
Bude ih 1000 najmanje,ono ides...i samo gledas val brada i kratkih pantalona kako ti prilazi.
Vrlo jasan i decidan post. Imaš li još ovakvih nekih ?

A vidi šta se meni desilo ; '' šetam ja po ulici, a ono sisa do sise'. A ne prilaze mi :lol:
sjenka

#66 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by sjenka »

hm
kad vec pricamo o vrbovanjima u religijske svrhe da vam ispricam kako sam ja jucer bila vrbovana od "vehabija".Kršćanskih vehabija. U Mercator centru.

Sjedim ja jucer u Santana cafeu sa prijateljicom, a djeca se igraju u igraoni. Za stolom pored nas sjede neki stranci ( amerikanci), jedan muskarac i tri zene. U neko doba muskarac prilazi našem stolu, pita moze li me nesto pitati, prevodilica prevodi. Pita me sta je sa rukom moga sina ( nosi gips-slomio ruku), boli li ga, kako se to desilo, bla bla. Pitam ga ja da li je on mozda neki doktor, lik odgovara da nije, ali zna jednog jako dobrog doktora, his name is Jesus :-) .Pita me da li sm cula za đisusa :lol: Kazem ja njemu kako da nisam, dapače čak i vjerujem u njega. Pitam ja njega jesi li ti čuo za Muhameda a.s., vjerujes li u njega kao božijeg roba i poslanika. Lik se nakratko zbuni, nasmija, zahvali, pa ode svojim " poslom" vrbovati nekog drugog.
ma ja se ovakvim likovima divim na hrabroj drskosti

by the way ne znam da li je bitno ( meni jeste) ali ja sam pokrivena.
ljeljenca

#67 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by ljeljenca »

sjenka bas si lud! mozda se moglo do vize doci?
Sarajevski_Marlboro

#68 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Sarajevski_Marlboro »

suntu jeu wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:Vise puta sam imala priliku vidjeti ta masovna okupljanja.
Vrlo jasan i decidan post. Imaš li još ovakvih nekih ?

A vidi šta se meni desilo ; '' šetam ja po ulici, a ono sisa do sise'. A ne prilaze mi :lol:
Jedino na tom mjestu mi se desi takva stvar.
Nigdje ih nema toliko.
Jos neko pitanje?
statix

#69 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by statix »

Moja tri srednjoskolska druga su nasla utociste u vehabijama. Interesantno, ali sva tri su bili katastrofalni ucenici i problematicnog ponasanja. :D Nakon zavrsene srednje dvije-tri godine su se smucali i klosarili, da bi na kraju svoje pitanja egzistencije rjesili bas u navedenoj dzamiji i vehabijama. Odmah su se ozenili i sad imaju po dvoje-troje djece, i za svako primaju novcanu naknadu kao i zena za pokrivanje. Par puta sam ih sreo i poceli su mi sa pricom o Islamu i Muhamedu, i kako trebam doci da me edukuju, sto sam kulturno odbio.
Od tada ne simpatisem takve likove, ne toliko zbog njihove ideologije, koliko zbog nacina kojim rjesavaju probleme koje im sistem i drustvo namece. Bas nako kukavicki. :D
haqqlberry

#70 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by haqqlberry »

statix wrote:Moja tri srednjoskolska druga su nasla utociste u vehabijama. Interesantno, ali sva tri su bili katastrofalni ucenici i problematicnog ponasanja. :D Nakon zavrsene srednje dvije-tri godine su se smucali i klosarili, da bi na kraju svoje pitanja egzistencije rjesili bas u navedenoj dzamiji i vehabijama. Odmah su se ozenili i sad imaju po dvoje-troje djece, i za svako primaju novcanu naknadu kao i zena za pokrivanje. Par puta sam ih sreo i poceli su mi sa pricom o Islamu i Muhamedu, i kako trebam doci da me edukuju, sto sam kulturno odbio.
Od tada ne simpatisem takve likove, ne toliko zbog njihove ideologije, koliko zbog nacina kojim rjesavaju probleme koje im sistem i drustvo namece. Bas nako kukavicki. :D

Imaš li neke dokaze za boldirano?
BSn

#71 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by BSn »

sjenka wrote:hm
kad vec pricamo o vrbovanjima u religijske svrhe da vam ispricam kako sam ja jucer bila vrbovana od "vehabija".Kršćanskih vehabija. U Mercator centru.

Sjedim ja jucer u Santana cafeu sa prijateljicom, a djeca se igraju u igraoni. Za stolom pored nas sjede neki stranci ( amerikanci), jedan muskarac i tri zene. U neko doba muskarac prilazi našem stolu, pita moze li me nesto pitati, prevodilica prevodi. Pita me sta je sa rukom moga sina ( nosi gips-slomio ruku), boli li ga, kako se to desilo, bla bla. Pitam ga ja da li je on mozda neki doktor, lik odgovara da nije, ali zna jednog jako dobrog doktora, his name is Jesus :-) .Pita me da li sm cula za đisusa :lol: Kazem ja njemu kako da nisam, dapače čak i vjerujem u njega. Pitam ja njega jesi li ti čuo za Muhameda a.s., vjerujes li u njega kao božijeg roba i poslanika. Lik se nakratko zbuni, nasmija, zahvali, pa ode svojim " poslom" vrbovati nekog drugog.
ma ja se ovakvim likovima divim na hrabroj drskosti

by the way ne znam da li je bitno ( meni jeste) ali ja sam pokrivena.

meni su najsmjesniji razno-razni jehovini i sl. koji natucaju nas jezik, pa pridju muslimanu i pocnu mu pricati o Isusu. pa, da je ista procit'o osim one knjizice sto u ruci drzi o osnovama osnova onoga sto treba pricati, znao bi da musliman po defaultu ima, sto bi oni rekli, "Isusa u svom srcu".
masnu lovu dizu, a sposobni su k'o bh. politicari. :-)
statix

#72 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by statix »

Tako mi je on licno tvrdio osim ako ne laze. Bilo je to prije nekih 7 godina.
Michun

#73 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Michun »

Meni je nekad '00 ili '01 na vrata (carsija, mahala) dosao lik amerikanac sa novim zavjetom i sijalicom (umjesto svijece, jel' te). Isprico sta ima, dao to na poklon i otisao.
Sto bi rekli nasi stari - bRezposleno je sve to :D Garant je odlucio da uzme year off od skole i da pametuje okolo narodu. Sta's, uzela ja knjigu i sega mi bila sijalica :lol:
Inace, da narod ima posla i da juri i zuri i bori se za zivot a ne da hladno prima lovu za komada djece i pokrivanje zena, ne bi zasretali ljude i pokusali ih preobratiti...
vol-taren

#74 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by vol-taren »

statix wrote:
Tako mi je on licno tvrdio osim ako ne laze. Bilo je to prije nekih 7 godina.
Platu za pokrivanje dobijaju koliko znam samo casne sestre. Za muslimanke koje se pokrivaju, ma dajte, ne budite djeca.
kokuz_sa

#75 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by kokuz_sa »

ja tu dzamiju gledam sa svoga prozora jer zivim u blizini..prije sam tu redovno isao na dzumu al sam prestao ima jedna godina i malo vise..
ima mnogo toga tu sto mi smeta,kao i mnogoj raji al izgleda samo se poneki jave na temu..

sto se tice HUTBE vidim zamjera raja sto je na arapskom..ok i ja cu se tome prikljuciti..20min slusam na arapskom al nista ne razumijem i onda malo nesto na nasem kaze i to je to..

inace ja koliko znam na dzumu ne idu zene(to sam naucio od malih nogu od svojih deda i nana)
zene ne idu na dzumu i na dzenazu(bar su mene ucili tako)
al ovdje u fahdovoj dzamiji ima puno zena koje dovedu djecu i onda ih samo ostave da trcu tamo po zenskom djelu placu vriste i tako..

onda znam da sam nekada davno od jednog hodze cuo da je obaveza svakog muslimana koji cuje ezan da ode u dzamiju i da klanja..sjecam se price daje neki slijepi covjek pitao poslanika mora li on u dzamiju da ide jer ne vidi doci da bi dobio odgovor da ako cuje ezan da moze doci do dzamije da se tako orijentise..

eh sada komentar iznad je napisan radi pijace kod dzamije..ti ljudi sto prodaju ne idu na dzumu nego ostanu prodavat..to mi nije nesto islamski ali valjda su oni bolji muslimni od mene..
onda dodjes da klanjas i dosta je onih kratkih hlaca koji pocesto znaju da te isprave kako ces klanjat..sto je ono bas :-?
dok svi klanjaju oni sjede jer mi ne klanjamo kako treba tj pravilno..

kaze kad se zapocinje namaz ruke se moraju podignut u visini grudi(mene su ucili da tako rade zene a muski da stavljaju ruke u visini glave)
onda dok si u safu oni se do tebe tako rasire tj naprave raskorak da nemas mjesta ni za disanje..i onda ti kaze jos da se mora napravit raskorak jer je to pravilno klanjanje..

eh kad je ramazan tada u dzamiji dolaze ljudi koji tu spavaju..
to sam prvi put vidio i cuo da se radi tj praktikuje u ovoj dzamiji..

jednom sam dosao tada u dzamiju na dzumu i tu su bile deke,vrece,jorgani
bilo je serpi,tanjira,termoski i svega..isto da su neki beskucnici dosli..
al najgore od svega sto se to culo,znaci smrdilo je..
(vala dok spavaju nemoze mi niko kazat da neko ne pusti tad tihomira)
jednostavno tu je higijena bila NULA..

eh od tada ja lijepo u C fazu na namaz ..
Locked