P.S.Zna li neko šta je prognozirao onaj morski specijalitet?
Njemačka - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#51 Re: Njemačka - Španija
Ovo je definitivno,do sada za mene,najnezahvalnija tekma za prognozu.S jedne strane Njemačka,na kojoj se vidi da je ekipa koja ima i glavu i rep,timska igra,disciplina i uz svoj čuveni pristup,potpuno zrela za osvajanje SP,a s druge strane Španiju koja je jedna od rijetkih reprezentacija na ovom SP,koja podsjeća na neka malo bolja vremena,kad se fudbal nije svodio većinom na bunkerašku taktiku,već igrao i za publiku,i reprezentacija su koja se uvijek želi nadigravati,barem su na mene ostavili takav utisak.Opet su mi tu Švabe u nekoj maloj prednosti,jer su Švabe,i koriste gotovo svaku grešku protivnika.U svakom slučaju navijam za dobru tekmu,pa šta bude.
- Romanista 101%
#52 Re: Njemačka - Španija
njemackoj jedina sansa je da zabije na pocetku kao u zadnje dvije utakmice, inace ako ne postignu gol u prvih 15 minuta tesko im se pise.
-
todd_smith
#53 Re: Njemačka - Španija
kazu zagrlio Njemacku kutijuŠibicar wrote:Ovo je definitivno,do sada za mene,najnezahvalnija tekma za prognozu.S jedne strane Njemačka,na kojoj se vidi da je ekipa koja ima i glavu i rep,timska igra,disciplina i uz svoj čuveni pristup,potpuno zrela za osvajanje SP,a s druge strane Španiju koja je jedna od rijetkih reprezentacija na ovom SP,koja podsjeća na neka malo bolja vremena,kad se fudbal nije svodio većinom na bunkerašku taktiku,već igrao i za publiku,i reprezentacija su koja se uvijek želi nadigravati,barem su na mene ostavili takav utisak.Opet su mi tu Švabe u nekoj maloj prednosti,jer su Švabe,i koriste gotovo svaku grešku protivnika.U svakom slučaju navijam za dobru tekmu,pa šta bude.![]()
- Eweleen
#54 Re: Njemačka - Španija
Španija će da spusti na zemlju i njih i vas 
-
glog
#55 Re: Njemačka - Španija
Spanija bez dileme - dace jedini go u prvom poluvremenu i onda ce se valjati po terenu, simulirati i igrati bunker - za publiku ...
-
todd_smith
#56 Re: Njemačka - Španija
glog wrote:Spanija bez dileme - dace jedini go u prvom poluvremenu i onda ce se valjati po terenu, simulirati i igrati bunker - za publiku ...
ps-ovo kaze lik koji nije jednu prognozu pogodio do sada...mora da ce biti Njemacka pobjeda onda
- simonese
#57 Re: Njemačka - Španija
volim tvoje prognozecyprus wrote:Ma kakv Paul, Španci ovo deruglatko 3:0
- simonese
#60 Re: Njemačka - Španija
licemjerno do bolaRomanista 101% wrote:Spanci su dosadni u pm. mogu se dodavati 2 sata bez da naprave ijednu polusansu...al opet bolje i oni nego ona azilantska reprezentacija.
pa i nasa repka je pola Gastarbeitera
-
LSD
#61 Re: Njemačka - Španija
Klose je otkrio slabosti Španije i zaprijetio 
Miroslav Klose uoči utakmice polufinala SP-a protiv Španije misli kako reprezentacija aktuelnih evropskih prvaka nije nepobjediva, te da je Njemačka mnogo napredovala od njihovog finala prije dvije godine.
„Španija je definitivno bolja momčad od Engleske i Argentine. Imaju fantastičan tim, ali nisu nepobjedivi. Gledao sam reprizu utakmice protiv Paragvaja i shvatio da imaju slabosti. Možemo uočiti njihove slabosti i iskoristiti ih“, kaže napadač Bayerna koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao četiri pogotka.
Miroslav Klose nije zvijezda tipa Messija, Ronalda, Torresa, Rooneya ili Riberyja, ali ih je sviju svojim igrama zasijenio na ovom prvenstvu. Nijemcu poljskog porijekla nedostaje još samo jedan pogodak kako bi na vječnoj listi strijelaca dostigao Brazilca Ronalda.
Klose misli kako je nemoguće upoređivati današnje reprezentacije Njemačke i Španije sa onima od prije dvije godine koje su igrale u finalu Eura u Beču Kada je Španija golom Fernanda Torresa stigla do naslova prvaka.
„Ne mogu se porediti ta i ova utakmica. Timovi su se dosta promijenili, ima dosta novih igrača koji tada nisu bili. Ja milsim da smo mi dosta napredovali u posljednje dvije godine“, zaključio je Miroslav Klose, dvostruki strijelac protiv Argentine u četvrtfinalu.
-------------------------------------------------------------------------------
Njemci znaju gdje Španija najviše "pušta" i škripi...Jasno je i laicima na šta Klose misli i koja je to slaba tacka španskog tima = Puyol koji ima 32 godine i koji je dosta izgubio na brzini (a to je neophodno da se zaustave Klose ili Miler)...svi smo sinoc vidjeli kako ga je Valdez opasno morio brzinom....naravno, svjestan je i Del Bosque te slabe karike u timu, ali šta mu to vrijedi kada zna da ima u opciji Albiola koji ne igra u nekoj velikoj formi i Marchenu koji se, isto kao i Puyol, ne odlikuje nekom brzinom (a i on je prešao tranciku).
Miroslav Klose uoči utakmice polufinala SP-a protiv Španije misli kako reprezentacija aktuelnih evropskih prvaka nije nepobjediva, te da je Njemačka mnogo napredovala od njihovog finala prije dvije godine.
„Španija je definitivno bolja momčad od Engleske i Argentine. Imaju fantastičan tim, ali nisu nepobjedivi. Gledao sam reprizu utakmice protiv Paragvaja i shvatio da imaju slabosti. Možemo uočiti njihove slabosti i iskoristiti ih“, kaže napadač Bayerna koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao četiri pogotka.
Miroslav Klose nije zvijezda tipa Messija, Ronalda, Torresa, Rooneya ili Riberyja, ali ih je sviju svojim igrama zasijenio na ovom prvenstvu. Nijemcu poljskog porijekla nedostaje još samo jedan pogodak kako bi na vječnoj listi strijelaca dostigao Brazilca Ronalda.
Klose misli kako je nemoguće upoređivati današnje reprezentacije Njemačke i Španije sa onima od prije dvije godine koje su igrale u finalu Eura u Beču Kada je Španija golom Fernanda Torresa stigla do naslova prvaka.
„Ne mogu se porediti ta i ova utakmica. Timovi su se dosta promijenili, ima dosta novih igrača koji tada nisu bili. Ja milsim da smo mi dosta napredovali u posljednje dvije godine“, zaključio je Miroslav Klose, dvostruki strijelac protiv Argentine u četvrtfinalu.
-------------------------------------------------------------------------------
Njemci znaju gdje Španija najviše "pušta" i škripi...Jasno je i laicima na šta Klose misli i koja je to slaba tacka španskog tima = Puyol koji ima 32 godine i koji je dosta izgubio na brzini (a to je neophodno da se zaustave Klose ili Miler)...svi smo sinoc vidjeli kako ga je Valdez opasno morio brzinom....naravno, svjestan je i Del Bosque te slabe karike u timu, ali šta mu to vrijedi kada zna da ima u opciji Albiola koji ne igra u nekoj velikoj formi i Marchenu koji se, isto kao i Puyol, ne odlikuje nekom brzinom (a i on je prešao tranciku).
- pirmin
#62 Re: Njemačka - Španija
Na pool-u sam prognozirao indijance
kao prvake(ko ga j.) ali sam svim srcem uz Svabe.
Fudbalski bog ce, ako je pravedan, dovesti Piefken do glat-pobjede.
Hajmo nasi!

Fudbalski bog ce, ako je pravedan, dovesti Piefken do glat-pobjede.
Hajmo nasi!

- van Basten
#63 Re: Njemačka - Španija
e ovo će biti meč... kažu neki stručnjaci da će ovo biti prvo pravo iskušenje za švabe u eliminacionoj fazi, obzirom da su do polufinala imali ubjedljivo najlakši posao
(raštimane engleze i drogirane gaučose). S druge strane, mislim da će Španiji biti lakše igrati protiv Njemačke koja igra fudbal nego protiv bunkeraša Portugala i Paragvaja.
Očekujem više od 2 gola a šanse preslikavam sa poola : 60/40 za švabe
-
Timotije
#64 Re: Njemačka - Španija
Spance sad, "lale" u finalu, i to je tovan Basten wrote:e ovo će biti meč... kažu neki stručnjaci da će ovo biti prvo pravo iskušenje za švabe u eliminacionoj fazi, obzirom da su do polufinala imali ubjedljivo najlakši posao(raštimane engleze i drogirane gaučose). S druge strane, mislim da će Španiji biti lakše igrati protiv Njemačke koja igra fudbal nego protiv bunkeraša Portugala i Paragvaja.
- zlaataan
#65 Re: Njemačka - Španija
Njemačka uzima, ali ne očekujem laku utakmicu kao prethodne dvije
2-0
Čekamo Paula
2-0
Čekamo Paula
- alphonse kauders
#66 Re: Njemačka - Španija
Ja mislim da će ovo biti prva utakmica u kojoj Španija neće igrati protiv bunkera, već će imati dovoljno prostora da konretiziraju bezbrojna dodavanja na sredini terena.
Špancima je teško dati gol, jer protivnik obično nema dovoljno posjeda da napravi iole normalan broj konkretnih šansi, pa tako ne vjerujem da i Njemačka može uzeti više od 40% maksimalno.
Siguran sam da Španija neće svim silama kao protiv Paragvaja ići sa devetoricom u napad (a u odbrani Puyol jadan ne može da ganja nikoga), već će pokazati koliko su dobra ekipa i strpljivo čekati priliku.
Navijam za Špance, ono što oni igraju je nekako po mom ukusu, dok bi barem jednom volio da naša reprezentacija igra onako konkretno i sa mud.ima kao što rade Nijemci. Ali, jok prije svake utakmice naše novine se raspišu kako je ovaj ili onaj strašan igrač i uvijek nam taj igrač dođe glave (npr. Makedonija, jednom nekakav Šaćiri, a drugi put Pandev), a Švabe pokazuju koliko je većina igrača prenapuhana bezveze i kako se zalaganjem mogu satrati i ekipe pune svjetskih zvijezda.
Prognoza: 2-0 za Španiju.
Špancima je teško dati gol, jer protivnik obično nema dovoljno posjeda da napravi iole normalan broj konkretnih šansi, pa tako ne vjerujem da i Njemačka može uzeti više od 40% maksimalno.
Siguran sam da Španija neće svim silama kao protiv Paragvaja ići sa devetoricom u napad (a u odbrani Puyol jadan ne može da ganja nikoga), već će pokazati koliko su dobra ekipa i strpljivo čekati priliku.
Navijam za Špance, ono što oni igraju je nekako po mom ukusu, dok bi barem jednom volio da naša reprezentacija igra onako konkretno i sa mud.ima kao što rade Nijemci. Ali, jok prije svake utakmice naše novine se raspišu kako je ovaj ili onaj strašan igrač i uvijek nam taj igrač dođe glave (npr. Makedonija, jednom nekakav Šaćiri, a drugi put Pandev), a Švabe pokazuju koliko je većina igrača prenapuhana bezveze i kako se zalaganjem mogu satrati i ekipe pune svjetskih zvijezda.
Prognoza: 2-0 za Španiju.
-
todd_smith
#67 Re: Njemačka - Španija
sto jes` jes` Spanija je jedina ekipa do sada koja je imala dominaciju nad protivnikom u smislu statistike i njihovog posjeda lopte, u svakoj utakmici
- Šibicar
#68 Re: Njemačka - Španija
On je pouzdaniji od Paulatodd_smith wrote:glog wrote:Spanija bez dileme - dace jedini go u prvom poluvremenu i onda ce se valjati po terenu, simulirati i igrati bunker - za publiku ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ps-ovo kaze lik koji nije jednu prognozu pogodio do sada...mora da ce biti Njemacka pobjeda onda
- Bosanski_kralj
#69 Re: Njemačka - Španija
Deseto polufinale(od 19) na SP Njemačka će odigrati protiv Španije.
Svaka im čast.
Trebamo njih pozvati da otvore nogometne kampove kod nas i da njihovi stručnjaci rade sa našom djecom. Uz naš talenat i njihovo sve ostalo, to bi bila dobitna kombinacija
Svaka im čast.
Trebamo njih pozvati da otvore nogometne kampove kod nas i da njihovi stručnjaci rade sa našom djecom. Uz naš talenat i njihovo sve ostalo, to bi bila dobitna kombinacija
-
Urlanje dozvoljeno
#70 Re: Njemačka - Španija
ne 10 od 19Bosanski_kralj wrote:Deseto polufinale(od 19) na SP Njemačka će odigrati protiv Španije.![]()
Svaka im čast.
nego 12 od 17
znaci 12. puta su nijemci medju najbolje 4 ekipe svijeta... cak ni brazil nema toliko polufinala
-
todd_smith
#71 Re: Njemačka - Španija
Urlanje dozvoljeno wrote:ne 10 od 19Bosanski_kralj wrote:Deseto polufinale(od 19) na SP Njemačka će odigrati protiv Španije.![]()
Svaka im čast.
nego 12 od 17
znaci 12. puta su nijemci medju najbolje 4 ekipe svijeta... cak ni brazil nema toliko polufinala

^ovo vrijedi vise nego 12 polufinala

i ovo

i ovo

i ovo

i ovo
- Bosanski_kralj
#72 Re: Njemačka - Španija
Jučer na HTVu kaže komentator da su od 12 prilika za ulazak u polufinale, Njemci iskoristili 10.Urlanje dozvoljeno wrote:ne 10 od 19Bosanski_kralj wrote:Deseto polufinale(od 19) na SP Njemačka će odigrati protiv Španije.![]()
Svaka im čast.
nego 12 od 17
Last edited by Bosanski_kralj on 05/07/2010 00:22, edited 1 time in total.
- Obuca9
#73 Re: Njemačka - Španija
Pa i jesete 19 SP dosad održano, nego je vjerovatno aludirao na to da je Njemačka učestvovala na njih 17.
- Obuca9
#74 Re: Njemačka - Španija
todd_smith wrote:1. Brazil won the World Cup in 1994; before that they also won in 1970. Adding 1970 + 1994= 3964
2. Argentina won its last World Cup in 1986; before that they also won in 1978. Adding 1978 + 1986= 3964
3. Germany won its last World Cup in 1990; before that they also won in 1974. Adding 1974 + 1990= 3964
4. Brazil also won the World Cup in 2002; before that they also won in 1962. Adding 1962+ 2002= 3964
5. Therefore if you want to know what nation is going to win the World Cup in 2010, you only have to subtract 2010 from the magic number that we have determined: 3964.
3964 minus 2010 = 1954... In 1954 the World Cup was won by Germany!!!![]()
![]()
Zwanziger wrote:Ima jos toga:
kad je Njemacka 1954. osvojila to im je bilo trece prvenstvo uzastopno da su bili u polufinalu, zatim 1974. isto treci put uzastopno u polufinalu i 1990. ponovo treci put uzastopno polufinale. Znaci kad god igraju polufinale treci put uzastopno na kraju osvoje. I ove godine igraju trece Svjetsko zaredom polufinale pa cemo vidjeti.
A evo i još jedna sličnostburek_in_space wrote:1954. - 1974.
1990. - 2010.
1962 - Četvrtfinale
1966 - Viceprvaci
1970 - Treće mjesto
1974 - Prvaci (protiv Holandije u finalu)
1998 - Četvrtfinale
2002 - Viceprvaci
2006 - Treće mjesto
2010 - Prvaci ?? (protiv Holandije u finalu??)
-
todd_smith
#75 Re: Njemačka - Španija
jeste, ako su im protivnici 1974 bili Englezi,Argentinci i Spancihz__semir wrote:
A evo i još jedna sličnost
1962 - Četvrtfinale
1966 - Viceprvaci
1970 - Treće mjesto
1974 - Prvaci (protiv Holandije u finalu)
1998 - Četvrtfinale
2002 - Viceprvaci
2006 - Treće mjesto
2010 - Prvaci ?? (protiv Holandije u finalu??)
![]()