Control panel wrote:ti gospodine ako ti se ne djasvi zaobidji shoping ucini i sebi i nama dobro.AmADin_gospo wrote:ja predlažem da se traži od MMFa milijarda dolara za izgradnju ležečih policajaca po cijeloj državi, npr. na tz. sarajevskom "auto putu" od iliđe do mostarskog da se sagrade 350 komada, da se od čaršije i iliđe na glavnoj đadi u svakom smijeru u svakoj travi napravi po 12.000 ležečih policajaca visokih po 20 cm, također, da se pješaci ne osječaju diskriminiranim, i njima na svaki pješački prelaz da se postave ležeči policajci.
također, na vilsonovom šetalištu da se ugrade atletičarske prepreke od metar i pol, kako nedaj bože neki đoger ili rekreativac koji trči nebi pregazio neko djete koje mu istrči pred noge.
naravno, nečemo izostaviti ni aleju na iliđi, jer bože dragi, kočije voze prebrzo pa ćemo i tamo da izgradimo ležeče na svako 200 metara nebi li spriječili konje da se zalete i potaru nečije djete...
de svega vam, radi 10 auta dnevno koje divlja vašim ulicama, vi jebete ostalih 5000 koji normalno voze...
a znali ste kukati prije 7-8 godina prije nego što su vam postavili novi asvalt kad je ulica bila puna rupa i šahtova, "kukuuuu, nevoli nas opština, ulicom se nemože voziti, otpadaju nam točkovi s autoa od rupa, kukuuuu očemo novi asvalt da možemo fino da vozimo"...
stid i sramota da vas bude.![]()
i da dodam nedo bog da neko moje dijete udari. njemu ne bi trebao ni sud ni sudija.
LEZECI POLICAJCI-KAKO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zelenashica
#51 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
-
zulla
#52 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Problem je ovdje sto ima policajaca pogotovo uvece ali je njima mrsko se ganjati sa nekim Sumaherom, pa mu je lakse napisati kazne za pogresno parkiranje nego se sa njima ganjati a moze ga i posla kostati. Tako dok nam je korupcija na ovako zavidnom nivou u odnosu na neke Africke zemlje, bolji su lezeci policajci jer su oni najmanje korumpirani makar za sada 
- Control panel
#53 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
e to je srz problema. sto ti sumaheri i kada ih uhvate ili imaju para da plate tu kaznu i jos stotine njih ili mu je babao neka civija pa onaj jado drot osta bez posla. a necije dijete moze da pogine zbog bahatog i nadobudnog babinog sina.zulla wrote:Problem je ovdje sto ima policajaca pogotovo uvece ali je njima mrsko se ganjati sa nekim Sumaherom, pa mu je lakse napisati kazne za pogresno parkiranje nego se sa njima ganjati a moze ga i posla kostati. Tako dok nam je korupcija na ovako zavidnom nivou u odnosu na neke Africke zemlje, bolji su lezeci policajci jer su oni najmanje korumpirani makar za sada
-
Klodovik
#54 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Jedino ako tvoje dijete ne izleti čovjeku pred auto na način da vozač (koji ne krši propise) ne stigne reagirati. To sam ja uradio kao klinac. Glava mi je završila metar od prednjeg točka, igrali se ganje i ja bum, izletim i padnem na cestu. Čovjek je izašao iz auta blijed kao krpa. Ne znam ko se više bio prepao od nas dvojice.Control panel wrote:ti gospodine ako ti se ne djasvi zaobidji shoping ucini i sebi i nama dobro.AmADin_gospo wrote:ja predlažem da se traži od MMFa milijarda dolara za izgradnju ležečih policajaca po cijeloj državi, npr. na tz. sarajevskom "auto putu" od iliđe do mostarskog da se sagrade 350 komada, da se od čaršije i iliđe na glavnoj đadi u svakom smijeru u svakoj travi napravi po 12.000 ležečih policajaca visokih po 20 cm, također, da se pješaci ne osječaju diskriminiranim, i njima na svaki pješački prelaz da se postave ležeči policajci.
također, na vilsonovom šetalištu da se ugrade atletičarske prepreke od metar i pol, kako nedaj bože neki đoger ili rekreativac koji trči nebi pregazio neko djete koje mu istrči pred noge.
naravno, nečemo izostaviti ni aleju na iliđi, jer bože dragi, kočije voze prebrzo pa ćemo i tamo da izgradimo ležeče na svako 200 metara nebi li spriječili konje da se zalete i potaru nečije djete...
de svega vam, radi 10 auta dnevno koje divlja vašim ulicama, vi jebete ostalih 5000 koji normalno voze...
a znali ste kukati prije 7-8 godina prije nego što su vam postavili novi asvalt kad je ulica bila puna rupa i šahtova, "kukuuuu, nevoli nas opština, ulicom se nemože voziti, otpadaju nam točkovi s autoa od rupa, kukuuuu očemo novi asvalt da možemo fino da vozimo"...
stid i sramota da vas bude.![]()
i da dodam nedo bog da neko moje dijete udari. njemu ne bi trebao ni sud ni sudija.
Kasnije, kao odrastao čovjek, sam dobio udarac u auto odostraga jer sam kočio da ne bih udario djecu koja su se gurkala na kolovoz uz tramvajsku prugu na Dolac Malti. Ne znam otkud ta djeca tu, ali znam da ih nije bilo kad me čovjek udario. Mjesec dana bez auta i sedam dana ležanja u krevetu.
- AmADin_gospo
#55 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
slušaj malo, nemoj meni prebacivati krivicu za divljanje drugih vozača i mene trpati u koš s njime, ja se apsolutno zalažem za zaštitu pješaka, ALI, NE ovom metodom, ovo je maltretiranje 99% normalne populacije i nabijanje dodatnih troškova iz mog ionako praznog novčanika. moje auto neče jebavat niko osim mene, pogotovo ne neko drugi i to od državnih para, dosta mi je ionako loših ulica.Control panel wrote:ti gospodine ako ti se ne djasvi zaobidji shoping ucini i sebi i nama dobro.
prvi sam za rigorozne kazne za vozača koje nedaj bože udari dijete, ja bi mu noge polomio, ALI, tekođer... pored tolikog igrališta između zgrada... šta će nečije dijete bez nadzora na ulici ? jeste li se to ikada zapital?
zakon izričito kaže, "kolovozna traka je rezervisana za promet motornim vozilima" a na njoj su isprekidanim bijelim trakama (zebrama) vidno obilježena mjesta da PRELAZ pješaka, a ne zadržavanje i igranje po istima.
- Control panel
#56 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ja da dalje sa tobom ne raspravljam procitaj jos jednom ono oko suda i sudija.AmADin_gospo wrote:slušaj malo, nemoj meni prebacivati krivicu za divljanje drugih vozača i mene trpati u koš s njime, ja se apsolutno zalažem za zaštitu pješaka, ALI, NE ovom metodom, ovo je maltretiranje 99% normalne populacije i nabijanje dodatnih troškova iz mog ionako praznog novčanika. moje auto neče jebavat niko osim mene, pogotovo ne neko drugi i to od državnih para, dosta mi je ionako loših ulica.Control panel wrote:ti gospodine ako ti se ne djasvi zaobidji shoping ucini i sebi i nama dobro.
prvi sam za rigorozne kazne za vozača koje nedaj bože udari dijete, ja bi mu noge polomio, ALI, tekođer... pored tolikog igrališta između zgrada... šta će nečije dijete bez nadzora na ulici ? jeste li se to ikada zapital?
zakon izričito kaže, "kolovozna traka je rezervisana za promet motornim vozilima" a na njoj su isprekidanim bijelim trakama (zebrama) vidno obilježena mjesta da PRELAZ pješaka, a ne zadržavanje i igranje po istima.
i ovo govorim kao roditelj. i hebe se meni za pjesacki prelaz i za necije kugle i krajnice i trsokove na autu. nije mi zao mog a jos manje tvog auta kada je zivot u pitanju.
-
zulla
#57 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
To bi bilo ok, da nisu tri osnovne skole u blizini, a da nije naseljeno mjesto mogao bi se napraviti i auto putAmADin_gospo wrote:slušaj malo, nemoj meni prebacivati krivicu za divljanje drugih vozača i mene trpati u koš s njime, ja se apsolutno zalažem za zaštitu pješaka, ALI, NE ovom metodom, ovo je maltretiranje 99% normalne populacije i nabijanje dodatnih troškova iz mog ionako praznog novčanika. moje auto neče jebavat niko osim mene, pogotovo ne neko drugi i to od državnih para, dosta mi je ionako loših ulica.Control panel wrote:ti gospodine ako ti se ne djasvi zaobidji shoping ucini i sebi i nama dobro.
- AmADin_gospo
#58 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
vidiš, ja tebi ovo govorim ko uskoro buduči roditelj. problem nefunkcionisanja države i rada policije neznači da se treba jebavat nevin narod....Control panel wrote: ja da dalje sa tobom ne raspravljam procitaj jos jednom ono oko suda i sudija.
i ovo govorim kao roditelj. i hebe se meni za pjesacki prelaz i za necije kugle i krajnice i trsokove na autu. nije mi zao mog a jos manje tvog auta kada je zivot u pitanju.
a znaš koliko si postigao/la ovim ležečim ???... NIŠTA.. ko je jurcao, jurcače i sad jer njega boli K**** za troškovima popravka...
da si vozač, da imaš svoje auto i da ga iz svog đepa popravljaš, drugačije bi razmišljao/la.
Last edited by AmADin_gospo on 30/10/2010 22:01, edited 2 times in total.
- Control panel
#59 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
imam dva auta. i oba moja. i hiljade zlatnih ili dijamntnih auta ne vrijedi ni prsta mog djeteta.AmADin_gospo wrote:vidiš, ja tebi ovo govorim ko uskoro buduči roditelj. problem nefunkcionisanja države i rada policije neznači da se treba jebavat nevin narod....Control panel wrote: ja da dalje sa tobom ne raspravljam procitaj jos jednom ono oko suda i sudija.
a znaš koliko si postigao/la ovim ležečim ???... NIŠTA.. ko je jurcao, jurcače i sad jer njega boli K**** za troškovima popravka...
da si vozač, da imaš svoje auto i da ga iz svog đepa popravljaš, drugačije bi razmišljao/la.
- Cholina_Lokica
#60 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ovo ispade da vozaci svaki dan najmanje 3-4 djece ubiju
zar je toliki problem nauciti dijete kako se prelazi cesta?
veceras setam sa cukom i cesta od dobrinje prema glavnoj dzadi, i trojica djecaka u dobi od 10-13 godina stoje pored ceste i kako auta nailaze skacu na cestu pred auta, ljudi koce k'o ludi...
sve stoji, i paziti i to sve, ali mi je pun klinac lezaceih, treba gdje god maknemo sa autom prelaziti preko njih i Hebavati auto. moze se sve bolje rjesiti, a ne po dzepu ljudi i da se postave lezeci, i da popravljamo auta zbog istih
veceras setam sa cukom i cesta od dobrinje prema glavnoj dzadi, i trojica djecaka u dobi od 10-13 godina stoje pored ceste i kako auta nailaze skacu na cestu pred auta, ljudi koce k'o ludi...
sve stoji, i paziti i to sve, ali mi je pun klinac lezaceih, treba gdje god maknemo sa autom prelaziti preko njih i Hebavati auto. moze se sve bolje rjesiti, a ne po dzepu ljudi i da se postave lezeci, i da popravljamo auta zbog istih
- AmADin_gospo
#61 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
odlično, onda ti sljedeči put svoje djete za rukicu izvedi u parkić, a ne ko lanca ga pustiti da skače gdje hoče i šta hoče a ti kuči gledati Farmu, super talente il ko zna šta več gledaš.Control panel wrote:imam dva auta. i oba moja. i hiljade zlatnih ili dijamntnih auta ne vrijedi ni prsta mog djeteta.
- Cholina_Lokica
#62 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
a ti si cvrsto ubjedjen da ce tebi neko zgaziti dijeteControl panel wrote:imam dva auta. i oba moja. i hiljade zlatnih ili dijamntnih auta ne vrijedi ni prsta mog djeteta.
-
Klodovik
#63 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
To mi se jednom desilo na Malti. Kočio sam ja, ali nije tip iza mene. Odležah u krevetu sedam dana, a dječice nigdje, pobjegli nakon tog sudara. A baš sam htio da malo "porazgovaram" sa njihovim roditeljima.Dile wrote:ovo ispade da vozaci svaki dan najmanje 3-4 djece ubiju![]()
-
zulla
#64 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ovdje izgleda najmanje smetaju lezeci onima koji zive tu i koji svaki dan moraju tuda prolaziti ,nego onima koji tuda prolaze da bi skratili put ili mi se cini.
-
zelenashica
#65 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Haman pola vas nema djecu pa i ne zna kako djeca kad su sama(a nekad moraju biti i sama na putu kuca-skola) su nepazljiva,zaboravljate najbitnije:TO JE SAMO DIJETE.
Nadam se da će protivnici lezecih imati bar troje vlastite djece pa da onda vidim da li ce im biti bitnije sto hebu auto na lezecem ili sto su kolko toliko sigurnija djeca zarad tih istih lezecih
Nadam se da će protivnici lezecih imati bar troje vlastite djece pa da onda vidim da li ce im biti bitnije sto hebu auto na lezecem ili sto su kolko toliko sigurnija djeca zarad tih istih lezecih
-
zonbirile
#66 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
toliko jadne djece je poginulo krivicom vozača,koliko se sječam pred rat je bio slučaj kada je porodica unajmila ubicu da ubije vozača.Ostale osvete nisu zabilježene.Zato smanjite ugođaj o malim prstičima svoje djece.Ne dao bog nikome da se desi ni porodici djeteta ni vozača.
- AmADin_gospo
#67 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
svaki dan tu prođem najmanje 3 puta, i itekako mi smetajuzulla wrote:Ovdje izgleda najmanje smetaju lezeci onima koji zive tu i koji svaki dan moraju tuda prolaziti ,nego onima koji tuda prolaze da bi skratili put ili mi se cini.
- Control panel
#68 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
da si se ti nagledala sitiuacija oko kruznog toka oko sopinga ni na trotoaru ne bi bila sigurna.Dile wrote:a ti si cvrsto ubjedjen da ce tebi neko zgaziti dijeteControl panel wrote:imam dva auta. i oba moja. i hiljade zlatnih ili dijamntnih auta ne vrijedi ni prsta mog djeteta.pa ako si toliko zabrintu valjda malo dijete ne pustas samo vani, a do perioda kad si siguran da moze samo naucio si ga da ne treba skakti na cestu, prelaziti na crveno, paziti na saobracaj i slicne stvari
Last edited by Control panel on 30/10/2010 22:09, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#69 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
jarane ostaje ti samo opcija da trazis drugu marsutuAmADin_gospo wrote:svaki dan tu prođem najmanje 3 puta, i itekako mi smetajuzulla wrote:Ovdje izgleda najmanje smetaju lezeci onima koji zive tu i koji svaki dan moraju tuda prolaziti ,nego onima koji tuda prolaze da bi skratili put ili mi se cini.
- Cholina_Lokica
#70 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ja sam jednom imala situaciju slicnu, rsreca nije nista bilo... kod tv-a skrecem sa glavne ceste prema alipasinu, i njih dvojica 9-10 godina na biciklima stoje pored tramvajske i kako ljudi skrecu, zalijecu se biciklima ispred auta... bilo mi je doslo da ga namjerno malo podkacim po biciklu...Klodovik wrote:To mi se jednom desilo na Malti. Kočio sam ja, ali nije tip iza mene. Odležah u krevetu sedam dana, a dječice nigdje, pobjegli nakon tog sudara. A baš sam htio da malo "porazgovaram" sa njihovim roditeljima.
-
Wind
#71 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ipak su malo pretjerali stavljanjem šest (6) ležećih policemana kod shopinga na grbavici....
[/quote]
[/quote]
Last edited by Wind on 30/10/2010 22:11, edited 2 times in total.
-
zelenashica
#72 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
I sad zarad par djece koja su konstatujem bezobrazna trebamo posklanjati sve ležeće i ugroziti i onu veliku većinu djece koja u susretu sa saobraćajnom nekulturom većine vozača prvo dožive stres na ulici....helem nema smisla zarad par situacija koje su zbilja bezobrazne dovoditi u pitanje sigurnost djece koja su samo obična djeca,koja trebaju preći ulicu ispred skole...Dile wrote:ja sam jednom imala situaciju slicnu, rsreca nije nista bilo... kod tv-a skrecem sa glavne ceste prema alipasinu, i njih dvojica 9-10 godina na biciklima stoje pored tramvajske i kako ljudi skrecu, zalijecu se biciklima ispred auta... bilo mi je doslo da ga namjerno malo podkacim po biciklu...Klodovik wrote:To mi se jednom desilo na Malti. Kočio sam ja, ali nije tip iza mene. Odležah u krevetu sedam dana, a dječice nigdje, pobjegli nakon tog sudara. A baš sam htio da malo "porazgovaram" sa njihovim roditeljima.
- AmADin_gospo
#73 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
jaaaoo, pa to je samo dijete...zelenashica wrote:Haman pola vas nema djecu pa i ne zna kako djeca kad su sama(a nekad moraju biti i sama na putu kuca-skola) su nepazljiva,zaboravljate najbitnije:TO JE SAMO DIJETE.
ajmo zatvoriti aerodrom, može djete zalutati pod avion, ajmo ležeće i pod tramvaje postaviti, jer djeca neznaju šta je tramvaj, ajmo zavrnuti plin u cijelom gradu, može djete da se uguši.. ajmo ovo ajmo ono..
a da malo roditelji više posvete vremena na odgajanje svoje djece ? toga se niste sjetili?
- Control panel
#74 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
[/quote]Wind wrote:Ipak su malo pretjerali stavljanjem sest (6) ležećih policemana kod shopinga na grbavici....
e pa to su nasi saobracajni strucnjaci radili. nismo im mi crtali gdje ce ih postaviti. ja bih ih na duga mjesta postavio i to po jedan.
-
zelenashica
#75 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Haman ti nemas pojma sta je odgajanje djeteta......ali budes nekad saznao....pretjeruješ i ides iz krajnosti u krajnost......ne daj Boze da pokupis necije dijete pitala bih ja tebe je l ti sad krivo sto ne bi hebeni ležeći,pa makar shebo i pola autaAmADin_gospo wrote:jaaaoo, pa to je samo dijete...zelenashica wrote:Haman pola vas nema djecu pa i ne zna kako djeca kad su sama(a nekad moraju biti i sama na putu kuca-skola) su nepazljiva,zaboravljate najbitnije:TO JE SAMO DIJETE.
ajmo zatvoriti aerodrom, može djete zalutati pod avion, ajmo ležeće i pod tramvaje postaviti, jer djeca neznaju šta je tramvaj, ajmo zavrnuti plin u cijelom gradu, može djete da se uguši.. ajmo ovo ajmo ono..
a da malo roditelji više posvete vremena na odgajanje svoje djece ? toga se niste sjetili?