Nigdje respekata za zrtvu.

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

O'zone
Globalni moderator

#51 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by O'zone »

moderator wrote:Pokusavam naci rijeci za ovo, ali ne ide. Avaz je bio dno dna sa slikama na kojima se vide dijelovi tijela ubijenih, ali ovo je definitivno novi temelj "cilj ne bira sredstvo" odrona.
Ma ne postoje riječi za ovo postoje psovke ali baš nako sočne ***************************************************** :x
Robijasica

#52 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Robijasica »

Skupljanje političkih poena preko leđa mlade djevojke koja se bori za život je dno dna. :x Šta je bilo u glavi onoga iz Oslobođenja ko je odobrio da se objavi ova slika????? Jel' on/ona ima majku, sestru, tetku, rodicu i da li se zapitao/la kako bi se osjećao/la da je neki medij objavio sliku njegovog/njenog najbližeg u ovakvom stanju i još da se na slici vide intimni dijelovi tijela. Fuj.... :x
Da sam član porodice, kad se Edina ako Bog da oporavi, tužila bih Oslobođenje, urednika, a i Upravu bolnice Koševo do zadnjeg atoma snage. Ukoliko povuku sliku ili slučajno demantuju objavu iste, javljam se da svjedočim na sudu da sam vidjela sliku objavljenju na portalu Oslobođenja jučer, 29.juna 2010. u popodnevnim satima.
Ako se pojedini političari zaista brinu o Edini, onda je sasvim dovoljno popričati sa ljekarima i eventulano je vidjeti kroz staklo, a ne "upasti" na intezivnu njegu i još pri tome sa sobom vući cijelu svitu novinara, kamera i foto aparata. Često se pitam u nekim situacijama kako ovi naši kvazi političari mogu još dublje potonuti, jer se sve mislim da dalje ne mogu. A, ove iz Oslobođenja neka bude stid i sram što se nazivaju novinarima.

Edina, od srca ti želim što brži i lakši opravak.
teAMICA

#53 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by teAMICA »

hebem ti život, sebi ne mogu doći... :x :x :x
odoh mail oslobođenju poslati da ih pitam jesu li normalni???
*mima*

#54 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by *mima* »

Nisam ga ni otvorila jutros.
Joey Tribbiani

#55 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Joey Tribbiani »

u ovom gradu vise ne mozes ni novine kupit. Pose*em se na njih i uredjivačku politiku.
Margita81

#56 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Margita81 »

Jadno i tuzno! Sram da ih bude i one sto su se slikali kod nje u sobi i idiote koji su objavili ovu sliku. Gdje ce im dusa........
Better Man

#57 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Better Man »

Kao redovni čitalac Oslobođenja smatram da je objavljena slika na kojoj vidimo teško ranjenu ženu u bolničkom krevetu prikopčanu na aparate za održavanje života u nagoj pozi veliki propust i da odgovorna osoba treba biti kažnjena od strane svojih nadređenih. Isto tako slika treba biti izbrisana sa websitea.
Incub

#58 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Incub »

Samo tuzbe ce nase diletante najerati da rade pravilno svoje poslove.
Familija policajke treba da tuzi:# Klinicki Centar Sarajevo (neka oni utvrdjuju ko je pustio posjetu i nekoga da napravi fotografiju),
# Oslobodjenje zbog objavljivanja fotografije (isto tako neka oni interno rjesavaju ovu grozotu koju su objavili,urdnik je vec trebao da isprazni kancelariju),
# mozda i ministra jer je iskoristio lose zdravstveno stanje zrtve zbog svojih oportunistickih ciljeva,samo da bi se slikao.
Gradjani mogu da bojkotuju Oslobodjenje jer su sa ovim pokazali da su u rangu Avaza (mozda i gori).
Sve dok ne krene Americki- tuzbe za sve i svasta ljudi kod nas nece doci pameti.
Je li moguce da je slika jos uvijek na site-u.
Haris.ba

#59 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Haris.ba »

Incub wrote:Sve dok ne krene Americki- tuzbe za sve i svasta ljudi kod nas nece doci pameti.
A za šta da se tuži? Koji je zakon prekršen? Osim bojkota kupovine novina dok nekome glava ne padne - nema efekta ništa drugo. Ali koji je smisao i toga? Svakako će se nastaviti kupovati Oslobođenje. Jer bljuvotina ima u drugim novinama, pa i većih, pa se nastavljaju prodavati bez problema.
ultima_palabra

#60 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by ultima_palabra »

Koliko vidim, slike nema u današnjim novinama...što ne opravdava idiotizam :x
Oslobođenje, po meni "najmanje loša" novina u BiH duguje izvinjenje Edini i svojim čitaocima.
Incub

#61 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Incub »

Slika je jos uvijek na njihovom site-u.
Kako sta i ko da se tuzi,pa kako bi se ti osjecao da te neko slika a ti polu go i jos u komi?
Onako oporavis se i vidis kako su te lijepili po novinama.
*mima*

#62 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by *mima* »

Ta slika je bila u jucerasnjem oslobodjenju.
ultima_palabra

#63 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by ultima_palabra »

*mima* wrote:Ta slika je bila u jucerasnjem oslobodjenju.
Ja je ne vidim...
*mima*

#64 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by *mima* »

ultima_palabra wrote:
Ja je ne vidim...

Ja sam vidjela......nemam ih...odnio direktor .....evo gledam od ponedjeljka i nema slike
ultima_palabra

#65 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by ultima_palabra »

*mima* wrote:
ultima_palabra wrote:
Ja je ne vidim...

Ja sam vidjela......nemam ih...odnio direktor .....evo gledam od ponedjeljka i nema slike
Dobivam ja u pdf-u svaki dan... u jučerašnjem je ona na naslovnoj, ali nije ta slika, nego je prekrivena plahtom i nema nikog oko nje
*mima*

#66 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by *mima* »

Ista slika u jucerasnjim novinama. Znam da sam ostala bez rijeci.
sigicalo

#67 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by sigicalo »

ja sam evo pregledala i jucerasnje i danasnje oslobodjenje i nema te slike na kojem su prikazani intimni dijelovi...ima u jucerasnjem izdanju slika policajke na intenzivnoj ali je pokrivena
Incub

#68 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Incub »

Ovdje se mislim prvenstveno spominje stranica oslobodjenja.
Slika je jos tu.
respo

#69 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by respo »

jesu ovo promijenili
maloprije gledam stranicu oslobodjenja i ta slika gdje joj se vide grudi
sada otvorio da procitam tekst kad slika sa strane ne vidi se pacijentica
Incub

#70 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Incub »

Asana

#71 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by Asana »

Ako su je i sklonili ... ako i nije bila u printanom izdanju ...

svi smo vidjeli dokaz, a i na osnovu slike koja se sada vidi - da se sobu za intenzivnu njegu ulazi po zelji ;

da se u klinickom centru ne vodi racuna o dignitetu pacijenta, o sterilnosti prostora...
vec da se podilazi zelji posjetilaca za medijskom paznjom

ako ne postoje zakoni koji su prekrseni, u sto ne mogu povjerovati - evo povoda da se uvedu ...

niko od nas ne zeli da neko pokazuje/prodaje njegovu muku i izmrcvavljeno tijelo svojevoljnim posjetiocima, a pogotovo ne medijima, dok bespomocno lezi negdje - ni na cesti, a kamoli u bolnici!
stecak

#72 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by stecak »

Da li je neko napravio screenshot, sacuvao stranicu, ima u history-u, sacuvao fotografiju sa watermarkom oslobođenja i sl.

Mozda se porodica odluci na tuzbu. Dokaz je ipak dokaz.

Cijenio sam Oslobođenje, ali nakon onoga jučer :x
sa2101

#73 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by sa2101 »

Strahota. Izgleda da je senzacionalizam iznad svih pravila novinarske etike :x :x
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 29/04/2015 06:32, edited 2 times in total.
*mima*

#75 Re: Nigdje respekata za zrtvu.

Post by *mima* »

sigicalo wrote:ja sam evo pregledala i jucerasnje i danasnje oslobodjenje i nema te slike na kojem su prikazani intimni dijelovi...ima u jucerasnjem izdanju slika policajke na intenzivnoj ali je pokrivena

Sta sam onda vidjela jucer u novinama?
Post Reply