beco wrote:Vjerujem da je Kindle dobar uredaj i da radi ono sto je najmjenjen vrlo dobro. Moj problem sa istim je sto ne mogu da se natjeram da dam 200 KM sto je otprilike 139$ za nesto sto mogu raditi i na kompjuteru, laptopu ili iphonu. Recimo ja sam dugogodisnji korisnik Stanze na iphonu i dosta sam zadovoljan. Ok iskustvo se ne moze proediti sa uredajima koji imaju veci ekran ali nije lose. Drugo svi formati knjiga se mogu koristiti uz upotrebu softweara Calibre preko kojeg se i konvertuje i prenosi preko wifi na sam iphon knjige. Mislim ta cijena je pravo pristupacna znajuci da mi ne mozemo u BIH dobiti Ipad recimo po cijeni od 499$ i puno puta u mislima pomslim kako bi bilo cool da nabavim kindle po toj cijeni ali uvijek me ohladi misao pa halo to isto mogu i na PC i laptopu sto davati pare.
P.S. Nisam neki zakleti korisnik Apple uredaja

, recimo ne vidim ni potrebu za ipad. Mislim dati preko 499$ za nesto sto mnogo bolje moze bilo koji prosjecni laptop uraditi nigdje veze ali hajde ima nas svakakvih.
Sve je to tačno, ali... Nije ni laptop u svakoj prilici jednostavan. Neko putuje, dosta dugo. Nije u prilici puniti Laptop svako sat,dva. Neko ne vidi dobro, pa mu je srklet čitati na iPhonu ili neko nema iPhone

... Čitati knjigu na PC, ma to kod mene nema šanse. Ja imam i iBook i Stanzu na iPod-u i nemogu reći da je čitanje knjige loše, daleko od toga. Ali jednostavno moje iskustvo čitanja knjiga i novina na Kindle-u i iPhone/iPod-u se nemože porediti. Nekad sjednem u trolu i tramvaj i mogu da čitam Kindle, mogu i u hodu, na klupi brzinski koju stranicu

Ne ide sa laptoptpm. Opet, Kindle je dobar za ljude koji vole da čitaju često. Nije problem dati 200KM(ko ima) za nešto što mu predstavlja satisfakciju. To ti je isto ono imam mob od 150 KM mogu sms/poziv/surfat šta će mi iPhone? Trebam auto da me može odvesti od tačke A do tačke B, ali nek je on star 2-3 god. Imam LCD, al me i stari TV služio...

Ako ti to želiš, kupit ćeš ga
Što se tiče iPad-a to je druga priča. Uvijek ima za i protiv, ali ja sam neki dan koristio iPad i vjeruj da je to ludilo. Tako jednostavno surfanje, muzika, ugođaj filmova... Lagan za prenostiti, fantastičan OS. Opet se vraćam na ovo gore, može i laptop da obavlja sve, ali... Ja bi uz onaj iPad komotno mogao prodati MacBook i koristiti samo njega