Sjećate se Miroljuba Petrovića
-
Autobus
#51 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Hoce li mi neko reci u cemu grijesi kada govori o zakonima biologije, ili o tome kako genetika stoji protiv ideje evolucije, ili kada ismijava nacin kalkulisanja starosti Zemlje i slicno ili cete i dalje postavljati linkove u kojima on prica o masonskim glupostima?
Razumijem da kao licnost lik ima problema i neki su mu stavovi mnogo smijesni i ne odgovaraju ukupnom dojmu kojeg ostavlja nakon predavanja o evoluciji ili kreacionizmu. Ali je isto tako smijesno postavljati linkove u kojima prica o zlocinu u Srebrenici kao odgovor na to sto prica o kreacionizmu i tako ga pokusati diskreditovati.
Kao i sa svim ljudima, uzmete ono sto je korisno, sto moze biti poucno i sto vodi naprijed, a odbacite ono sto je glupo i sto siri mrznju. To sto prica o Srebrenici diskredituje ga kao covjeka, a ne kao znanstvenika. Covjek ima svoje metode i vjerovanja, bas kao sto su imali mnogi naucnici koji su rusili paradigme, a nosili se sa istim komentarima sa kojima se nosi i Miroljub sada na ovom forumu. Ne kazem da ce covjek srusiti postojece paradigme, ali mislim da treba biti malo otvoreniji i razlikovati mrznju prema njemu ili njegovim odredjenim stavovima sa onim sto prica o teoriji evolucije i slicno.
Kada bi gledali velike naucnike ili umjetnike koji su bukvalno usmjerili svijet sa svojim idejama, vecina njih ne bi dozivjela tridesetu, a da ih neko ne zaposli u fabrici papuca sa vasim pristupom.
Razumijem da kao licnost lik ima problema i neki su mu stavovi mnogo smijesni i ne odgovaraju ukupnom dojmu kojeg ostavlja nakon predavanja o evoluciji ili kreacionizmu. Ali je isto tako smijesno postavljati linkove u kojima prica o zlocinu u Srebrenici kao odgovor na to sto prica o kreacionizmu i tako ga pokusati diskreditovati.
Kao i sa svim ljudima, uzmete ono sto je korisno, sto moze biti poucno i sto vodi naprijed, a odbacite ono sto je glupo i sto siri mrznju. To sto prica o Srebrenici diskredituje ga kao covjeka, a ne kao znanstvenika. Covjek ima svoje metode i vjerovanja, bas kao sto su imali mnogi naucnici koji su rusili paradigme, a nosili se sa istim komentarima sa kojima se nosi i Miroljub sada na ovom forumu. Ne kazem da ce covjek srusiti postojece paradigme, ali mislim da treba biti malo otvoreniji i razlikovati mrznju prema njemu ili njegovim odredjenim stavovima sa onim sto prica o teoriji evolucije i slicno.
Kada bi gledali velike naucnike ili umjetnike koji su bukvalno usmjerili svijet sa svojim idejama, vecina njih ne bi dozivjela tridesetu, a da ih neko ne zaposli u fabrici papuca sa vasim pristupom.
- int21
#52 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ma lik je budaletina na 17-tu. Ja ga prvi put gledao na TVSA, pricao kako su indonezani zasluzili cunami i kako potresi ne nastaju sudarima tektonskih ploca nego voljom kreatora. Toliko sam bio bijesan sto su ga pustili na TV. Kasnije sam se smijao. Ali mislim da takve budaletine nebi smjeli pustati na TV, jer gora stvar od neznanja je polovicno znanje. I gori je od onih sto gataju jer ispira ljudima mozak, ne samo novcanik.
Uglavnom, budaletina.
Uglavnom, budaletina.
-
samo malo
#53 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ne grijesi ni u cemu, a i ovo o masonima nije glupost, bar po meni. Dosta je on tu cinjenica iznio.Autobus wrote:Hoce li mi neko reci u cemu grijesi kada govori o zakonima biologije, ili o tome kako genetika stoji protiv ideje evolucije, ili kada ismijava nacin kalkulisanja starosti Zemlje i slicno ili cete i dalje postavljati linkove u kojima on prica o masonskim glupostima?.
Njegova predavanja su vrhunska, a to sto je privatno procetnicki orjentisan (ocito), to je njegova licna stvar (problem, kako god). Ja se drzim pravila da ne uvazavam samo misljenje ljudi koji su mi dragi i simpaticni, a kako drugi, libo me.
Miroljubov problem je po meni taj sto je sve ono o cemu govori (teorija, Biblija, stari zavjet, novi zavjet, paleontologija, geologija, odnos vjere i nauke, kreacionizam i evolucionizam) u praksi shvatio potpuno pogresno. Mislim, tip se nalozio na Dusanov zakonik, na belosvetsku masonsku zavjeru protiv Srba, i slicno tome, samo jos fali nebeski narod pa da se svrsta u red ludjaka kakav je bio Milic od Macve recimo. Milic je bio budaletina koja nije nijedne pametne recenice izgovorila, Miroljub puno toga pravilno shvata (bar na toj relaciji evolucija kreacija, zbog toga je uostalom bio drag sagovornik svim kreacionistima na Balkanu) ali je jebeno zabrazdio u pogresnom pravcu.
Ja sam inace mislio da je on subotar, koliko se cesto poziva na stari zavjet. Kad ono...
-
letacina
#54 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Autobus wrote:Hoce li mi neko reci u cemu grijesi kada govori o zakonima biologije, ili o tome kako genetika stoji protiv ideje evolucije, ili kada ismijava nacin kalkulisanja starosti Zemlje i slicno ili cete i dalje postavljati linkove u kojima on prica o masonskim glupostima?
E ne mogu da vjerujem...
Kad konkretno govoriš o evolucionizmu ta teorija je uglavnom prihvaćena u današnjem društvu. Također, postoje mnogi naučnici (naučnici, ne vjerski fanatici) koji dovode u sumnju djelomično ili u cjelosti ovu teoriju služeći se ozbiljnim argumentima i naučnim činjenicama u koje sasvim sigurno ne spadaju: "sotonisti uče ljude da su nastali od majmanuna", "živo može samo od živog nastati, ne mogu ja ostaviti temelj pa kad se vratim da mi kuća bude izgrađena", "zbog čega sad ljudi ne nastanu od majmuna". E takvi argumenti imaju odjeka jedino kod polupismenih naivnih budala, koji kod nas čine većinsku strukturu.
Kad si se već uhvatio Darwin, on sam je bio vjernik i dugo je oklijevao s objavljivanjem zaključaka svojih istraživanja, te je na početku svojih radova napisao napomenu da je to samo teorija. Mnoge pretpostavke ove teorije danas se osporavaju, pa je neodarvinizam dalje razradio izvorni darvinizam i u činitelje selekcije uvrstio i promjene nasljedne mase putem mutacije i rekombinacije gena, ali to je već za tebe špansko selo, ti imaš Miroljuba da te prosvjetljuje.
Argumenti u kojima se poziva biblijske tekstove i kao NAUČNE dokaze koristi njihova predanja o starosti zemlje, Noine arke, predstavljanje Jevreja kao Božijeg naroda i slične pizdarije, i time pokušava objasniti cjelokupni univerzum, su stvari kojih se ljudski rod mukotrpno oslobodio nakon 1000-godišnje vladavine srednjeg vijeka.
A tebi toplo preporučujem da se uhvatiš malo više knjige, a malo manje buljiš u razne TVSA, OSM-ove, Behare i ostala madijska marginalna smeća koja prikazuju predavanja ovog izopaćenika. Ili kad već moraš buljiti u tu kutijetinu barem gledaj NG, a ne Miroljuba.
-
letacina
#55 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
samo malo wrote:Ne grijesi ni u cemu, a i ovo o masonima nije glupost, bar po meni. Dosta je on tu cinjenica iznio.Autobus wrote:Hoce li mi neko reci u cemu grijesi kada govori o zakonima biologije, ili o tome kako genetika stoji protiv ideje evolucije, ili kada ismijava nacin kalkulisanja starosti Zemlje i slicno ili cete i dalje postavljati linkove u kojima on prica o masonskim glupostima?.
Njegova predavanja su vrhunska, a to sto je privatno procetnicki orjentisan (ocito), to je njegova licna stvar (problem, kako god). Ja se drzim pravila da ne uvazavam samo misljenje ljudi koji su mi dragi i simpaticni, a kako drugi, libo me.
Miroljubov problem je po meni taj sto je sve ono o cemu govori (teorija, Biblija, stari zavjet, novi zavjet, paleontologija, geologija, odnos vjere i nauke, kreacionizam i evolucionizam) u praksi shvatio potpuno pogresno. Mislim, tip se nalozio na Dusanov zakonik, na belosvetsku masonsku zavjeru protiv Srba, i slicno tome, samo jos fali nebeski narod pa da se svrsta u red ludjaka kakav je bio Milic od Macve recimo. Milic je bio budaletina koja nije nijedne pametne recenice izgovorila, Miroljub puno toga pravilno shvata (bar na toj relaciji evolucija kreacija, zbog toga je uostalom bio drag sagovornik svim kreacionistima na Balkanu) ali je jebeno zabrazdio u pogresnom pravcu.
Ja sam inace mislio da je on subotar, koliko se cesto poziva na stari zavjet. Kad ono...
Haj da čujemo neke?
-
Autobus
#56 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Vidi se da nisi dovoljno slusao i citao sta i o cemu govori Miroljub, pa pises ove gluposti pun predrasuda misleci da poznajes tipove kao sto su on. Ja te savjetujem da prvo ti poslusas o cemu govori Miroljub, pa onda donosis zakljucke. A zivo od zivog nastaje nije ideja Miroljuba, vec Pastera.letacina wrote:E ne mogu da vjerujem...![]()
Kad konkretno govoriš o evolucionizmu ta teorija je uglavnom prihvaćena u današnjem društvu. Također, postoje mnogi naučnici (naučnici, ne vjerski fanatici) koji dovode u sumnju djelomično ili u cjelosti ovu teoriju služeći se ozbiljnim argumentima i naučnim činjenicama u koje sasvim sigurno ne spadaju: "sotonisti uče ljude da su nastali od majmanuna", "živo može samo od živog nastati, ne mogu ja ostaviti temelj pa kad se vratim da mi kuća bude izgrađena", "zbog čega sad ljudi ne nastanu od majmuna". E takvi argumenti imaju odjeka jedino kod polupismenih naivnih budala, koji kod nas čine većinsku strukturu.
Kad si se već uhvatio Darwin, on sam je bio vjernik i dugo je oklijevao s objavljivanjem zaključaka svojih istraživanja, te je na početku svojih radova napisao napomenu da je to samo teorija. Mnoge pretpostavke ove teorije danas se osporavaju, pa je neodarvinizam dalje razradio izvorni darvinizam i u činitelje selekcije uvrstio i promjene nasljedne mase putem mutacije i rekombinacije gena, ali to je već za tebe špansko selo, ti imaš Miroljuba da te prosvjetljuje.
Argumenti u kojima se poziva biblijske tekstove i kao NAUČNE dokaze koristi njihova predanja o starosti zemlje, Noine arke, predstavljanje Jevreja kao Božijeg naroda i slične pizdarije, i time pokušava objasniti cjelokupni univerzum, su stvari kojih se ljudski rod mukotrpno oslobodio nakon 1000-godišnje vladavine srednjeg vijeka.
A tebi toplo preporučujem da se uhvatiš malo više knjige, a malo manje buljiš u razne TVSA, OSM-ove, Behare i ostala madijska marginalna smeća koja prikazuju predavanja ovog izopaćenika. Ili kad već moraš buljiti u tu kutijetinu barem gledaj NG, a ne Miroljuba.
I znam da postoje kritike naucnika i pravih znanstvenika kako ih ti zoves u vezi teorije evolucije, medjutim kritike Miroljuba su takodjer na mjestu ( a te kritike su detaljnije od toga da je sotona kriv za sve, zbog toga covjek govori da ima naucni pristup - sto naravno ti ne znas jer ga nisi ni poslusao ).
Neodarvinisti su sa druge strane hrpa kvazinaucnika ciji eksperimenti imaju uspjeh jednak nuli. Gotovo svaka njihova teza je pobijena eksperimentima i dalje ce biti tako jer jednostavno forsiraju glupost u zelji da dokazu neispravno.
Vidim da bas i ne znas kako se mjeri straost zemlje, ali posto nisi ni slusao Miroljuba kako treba, govoris da koristi biblijske izvore, iako covjek sasvim realno i naucno ismijava nacin racunanja starosti zemlje. Stoga, prvo poslusaj sta covjek prica!, pa onda se zadubi u literaturu, pa onda se zapitaj.
Hvala na savjetu.
- Haris.ba
#57 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-age-of-earth.htmlAutobus wrote:Vidim da bas i ne znas kako se mjeri straost zemlje
http://www.answersingenesis.org/article ... d-is-earth
Evo za sekundu postaneš naučnik.
- bingov buraz
#58 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Mene cudi da se uopste raspravlja o strucnosti i djelu covjeka koji tvrdi da su najokorjeliji ratni zlocinci neduzne zrtve
Od tog smrdljivka fasistickog mi se vise gade ovi palamudi.
Od tog smrdljivka fasistickog mi se vise gade ovi palamudi.
-
samo malo
#59 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Mi raspravljamo o nekim drugim stvarima a ne o tome ko je cetnik i ko je koga razocarao jer nije presao na islam, a ko se tebi gadi, to je savrseno tvoj problem.
- bingov buraz
#60 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Znaci trolate...samo malo wrote:Mi raspravljamo o nekim drugim stvarima a ne o tome ko je cetnik
-
samo malo
#61 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Pa vidis, kad bi znao da Miroljubu Petrovicu poziv i zvanje nije cetnik, mozda bi i znao o cemu raspravljamo
Mada ja necu dalje, rekao sam sta imam reci na tu temu.
-
Rookie
#62 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Hajde ti pobij te teze nečim jačim od "prolazi samo kod polupismenih budala"... Očekivao sam mnogo seriozniji osvrt nakon početnog iščuđavanja tim "glupostima".letacina wrote:Također, postoje mnogi naučnici (naučnici, ne vjerski fanatici) koji dovode u sumnju djelomično ili u cjelosti ovu teoriju služeći se ozbiljnim argumentima i naučnim činjenicama u koje sasvim sigurno ne spadaju: "sotonisti uče ljude da su nastali od majmanuna", "živo može samo od živog nastati, ne mogu ja ostaviti temelj pa kad se vratim da mi kuća bude izgrađena", "zbog čega sad ljudi ne nastanu od majmuna". E takvi argumenti imaju odjeka jedino kod polupismenih naivnih budala, koji kod nas čine većinsku strukturu.
- bingov buraz
#63 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Moze biti i dvostruki nobelovac ne mijenja fakt da je fasisticka gnjida a fasistickim gnjidama ne treba davati prostora da sire svoje pasjaluke.samo malo wrote:Pa vidis, kad bi znao da Miroljubu Petrovicu poziv i zvanje nije cetnik, mozda bi i znao o cemu raspravljamo![]()
I ja zavrsio na temu.
-
letacina
#64 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
samo malo wrote:Mi raspravljamo o nekim drugim stvarima a ne o tome ko je cetnik i ko je koga razocarao jer nije presao na islam, a ko se tebi gadi, to je savrseno tvoj problem.
a šta ćeš, taki smo ti mi vehabije i islamski fundamentalisti, u startu otpisujemo svakog onog ko neće da pređe na islam. Pa čak i takve humaniste poput Miroljuba Petrovića, kome je ubijanje djece u Jasenovcu pozitivna stvar:
"Pitanje za tebe: Da li je bolje da se ta deca pobiju i da zapocne jedno novo poglavlje u srpskoj istoriji, ili da ta deca nastave da se skoluju i postanu doktori satanizma, i sire destrukciju na sve strane?"
Nego, hajmo konkretno, da čujemo te Miroljubeve hipoteze kako bi ih mogli pobiti? Nemojte nadugo i naširoko on pobija evoluciju, starost zemlje?
Kojim konkretno argumentima on to sve negira da čujem?
Naravno kontra argumenti su mu da je Bog stvorio zemlju prije 5 000 godina, da je Bog stvorio čovjeka, a tu je nažalost ljudska mogućnost prilično uskraćena jer naučnim metodama vrlo teško do Boga možemo stići. Osim možda Miroljub...
Što se tiče starosti zemlje, ona se procjenjuje na osnovu radiometrijskog analiziranja minerala- malih kristala cirkona. Starost zemlje je procijenjenja na 4,55 milijardi godina kao kompromis između najstarijih cirkona lociranih u području zapadne Australije i i astronomskih i planetoloških procjena starosti Sunčevog sistema. Uspoređujući masu i luminozitet Sunca s brojnim drugim zvijezdama, može se zaključiti da je Sunčev sistem mnogo stariji od tih stijena. Ca-Al-bogate inkluzije - najstariji poznati tvrdi sastojci unutar meteorita koji su se formirali zajedno sa Sunčevim sistemom - su stari 4,567 milijarde godina, davši tako najstariju granicu za starost Sunčevog sistema, a zajedno s njim i granicu za starost Zemlje. Pretpostavlja se da je sažimanje Zemlje započelo ubrzo nakon stvaranja Ca-Al-bogatih inkluzija i meteorita.
E to nauka kaže, ali to nije sveto slovo na papiru kako Miroljub voli reći, nego je i to samo pretpostavka.
Na čemu Miroljub tvrdi svoje teze da je Zemlja stara 5 000 ili koliko već godina. Jer u Bibliji tako piše?
Prosvijetlite me....
I fascninantno je kako branioci lika i djela ovog kretena razmišljaju... Ono po sistemu, mi ne znamo ništa o tome, ne znamo tačno ni kakve su njegove teze, ali hajde vi pobite njegove tvrdnje ako ste u stanju... Ma strašni ste...
Last edited by letacina on 01/07/2010 04:19, edited 2 times in total.
- sodom
#65 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Možda možeš pobjediti mene al ne možeš miroljuba, pošto on priča komplikovano i stručno 
kreacionisti = -(evolucionisti) , dakle sve isto samo drugi predznak i naravno ni jedni nemaju dokaze za to što tvrde.
šta čovjek treba da uradi danas da bi neko rekao da je šupak i propao?
čudan vakat, vaistinu
Autobus evo ti jedan čvrst dokaz protiv miroljuba i zakona biologije:
Opalim ja tebe tvrdim golim
kreacionisti = -(evolucionisti) , dakle sve isto samo drugi predznak i naravno ni jedni nemaju dokaze za to što tvrde.
čudan vakat, vaistinu
Šta je sa karađićem?, mengele? Nema veze što je ubijao djecu i vršio eksperimente na ljudima, to ga ne diskredituje kao naučnika...To sto prica o Srebrenici diskredituje ga kao covjeka, a ne kao znanstvenika.
-
letacina
#66 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
sodom wrote:Možda možeš pobjediti mene al ne možeš miroljuba, pošto on priča komplikovano i stručno
čudan vakat, vaistinu![]()
Šta je sa karađićem?, mengele? Nema veze što je ubijao djecu i vršio eksperimente na ljudima, to ga ne diskredituje kao naučnika...To sto prica o Srebrenici diskredituje ga kao covjeka, a ne kao znanstvenika.
karadžić- vrstan psihijatar i još bolji alternativni medicinski guru u liku dragana dabića....
to nipošto ne treba miješati s njegovim cjelokupnim likom i djelom, i s njegovom političkom i ratnom ulogom koja je bila, kako nam naš par exellence naučnik Miroljub guslar kaže da zaštiti srpski narod od trećeg genocida u jednom stoljeću...
A na mengelea ne treba trošiti riječi... nemjerljiv je njegov naučni doprinos ljudskoj civilizaciji postignut kasapljenjem živih Jevreja... treba u svakom slučaju razdvojiti masakriranja živih ljudi od naučnih dostignuća koja su postignuta pritom, molim lijepo.... mengelea prije svega posmatrat kao naučnika, pa tek onda kao koljača...
hajde bogati, šta ima veze što čovjek četnik, njegova privatna stvar, ili što je u svojim stavovima kako jedan obožavatelj reče malo "zastranio"..... jes' ba vidio kako čojek pametno priča i pobija sve one umišljenje naučnike.... al sve stručno, one neke komplikovane izraze koristi, vidi se da zna...
- sodom
#67 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
jes vala, vjera mu se ne falila, sve mu bolja od bolje 
- sodom
#68 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Idemo mu spamat forumJa u Sarajevu imam prijatelje i neprijatelje. Dolazio sam i jos uvek dolazim kod prijatelja, a neprijatelji su obicno u misjoj rupi. Da ste citali ovaj forum od pocetka videli biste da o Muslimani govorim vrlo pozitivno, ali o pravim Muslimanima, a ne o evropskim poltronima i kriminalcima koji su bili saucesnici u medjunarodnoj okupaciji bivse Jugoslavije. Karadzic i Mladic su se borili protiv te okupacije, zajedno sa Fikretom Abdicem i drugom postenim Muslimanima (koji nisu savrseni). Vi ste ceo zivot proveli u Sarajevu, napre na jaslama svojih roditelja, a kasnije radeci za komunisticki ili drugi sistem koji je unistavao drzavu i koji je pripremao put za rat. Kasnije ste hteli evropsko zlo i okupaciju, pod plastom "demokracije", a sve one koji su bili protiv okupacije nazivali ste agresorima.Merima Saraj - poruka glasi:
Poštovani Miroljube, ne znam kako da sastavim 'pismo' da iskažem ogorčenje vašim stavovima prema Srebrenici i negiranju genocida. Ogorčena sam, jer sam zaista poštovaala duboko vaš rad i pisala mnogo mailova da ponovo dođete u emisiju 'Centralni zatvor' cjijeneći vas, meni ste važili za vrlo intelegentnog i pametnog čovjeka od kojeg sam 'kupila' sve sto kaže. Ne bi bila ogorčena na vaše stavove i podršku Karadžiću da niste dolazili i bili drag gost u našem Sarajevu, da vas nismo primili na najbolji mogući načn. Mislite da bi tako bilo da smo znali vaše stavove? Ja koja sam u Sarajevu provela čitav zivot i rat u kojem sam izgubila pola familije, u kojem smo spašavali živu glavu svaki Božiji dan , a opet nije bilo toliko strašno k'o u Srebrenici, a vjerujte mislila sam da ne može biti strašnije. Baš ste mi bili idol i čovjek kojeg sam poštovala, a sada vidim da ste pravi licemjer da dolazite u Sarajevo, a nazivate herojem čovjeka koji je isto to Sarajevo pokušao da sravni sa zemljom. Da kažete da cete doć' tenkom da počistite 'neke muslimane' mi je nevjerovatno da povežem s Miroljubom o kojem sam imala tako pozitivno mišljenje, čovjeku intelektualcu.. Nek vas stid bude gospodine, jadni ste, pateticni, licemjerni..Sram da vas bude sarajlija i svih ljudi koji su propatili toliko u krvavom ratu zahvaljujući VASIM HEROJIMA i vama sličnim' koji su pucali na nedužne zene i djecu po čitav Božiji dan.
Srebrenica je bila steciste koljaca Nasera Orica koji je pocinio najteze zlocine u istocnoj Hercegovini, i kada su njegovi medjunarodni mentori videli da mu se sprema crna pogibija od vojske RS, formirali su navodno zasticenu zonu da bi ga zastitili. Ali i onda, Naser i njegova ekipa su izlazili iz "zasticene zone" i cinili najteze zlocine. Onda je Ratko Mladic uputio poziv na evakuaciju Srebrenice, a oni koji nisu hteli da je napuste (vojno sposobni muskarci), bili su likvidirani kao sto i zasluzuju ubice i koljaci. Ubijenih je bilo izmedju 900 - 1200 sto je mnogo manji broj od pobijenih od njihove ruke.
Medjunarodna zajednica, uz pomoc Alije, je svesno zrtvovala ove ljude, koji su mogli da se izvuku, da bi optuzili drugu stranu. U pitanju je klasican scenario koji se ponavljao tokom istorije i koji je serviran glupim i naivnim ljudima.
Dakle, sto pre uocite da ste duhovno slepi i da se sa vama manipulise, to bolje za vas. One koje sada smatrate svojim dobrotvorima (NATO i medjunarodnu zajednicu) su ustvari oni koji su vam najveci neprijatelji, a one koje mrzite (Srbe i Jevreje, i njihove saveznike) su vam ustvari najveci prijatelji.
- TheManiac987
#69 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
crni miroljube, sto pocini
- sodom
#70 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ja sam banovan 3h nakon postanja odgovora na njegove gluposti sto je napisao,
šta reći, fašizam na djelu, nešto kao i istočnosarajevo.com forum i tome slični...
šta reći, fašizam na djelu, nešto kao i istočnosarajevo.com forum i tome slični...
- citroen
#71 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
kad samo pomslim da sam prije pola godine za njega mislio da je iskren covjek,nacitan,pametan,realan
evo sad sam sam sebi samar opalio

-
letacina
#72 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
sodom wrote:Idemo mu spamat forumJa u Sarajevu imam prijatelje i neprijatelje. Dolazio sam i jos uvek dolazim kod prijatelja, a neprijatelji su obicno u misjoj rupi. Da ste citali ovaj forum od pocetka videli biste da o Muslimani govorim vrlo pozitivno, ali o pravim Muslimanima, a ne o evropskim poltronima i kriminalcima koji su bili saucesnici u medjunarodnoj okupaciji bivse Jugoslavije. Karadzic i Mladic su se borili protiv te okupacije, zajedno sa Fikretom Abdicem i drugom postenim Muslimanima (koji nisu savrseni). Vi ste ceo zivot proveli u Sarajevu, napre na jaslama svojih roditelja, a kasnije radeci za komunisticki ili drugi sistem koji je unistavao drzavu i koji je pripremao put za rat. Kasnije ste hteli evropsko zlo i okupaciju, pod plastom "demokracije", a sve one koji su bili protiv okupacije nazivali ste agresorima.Merima Saraj - poruka glasi:
Poštovani Miroljube, ne znam kako da sastavim 'pismo' da iskažem ogorčenje vašim stavovima prema Srebrenici i negiranju genocida. Ogorčena sam, jer sam zaista poštovaala duboko vaš rad i pisala mnogo mailova da ponovo dođete u emisiju 'Centralni zatvor' cjijeneći vas, meni ste važili za vrlo intelegentnog i pametnog čovjeka od kojeg sam 'kupila' sve sto kaže. Ne bi bila ogorčena na vaše stavove i podršku Karadžiću da niste dolazili i bili drag gost u našem Sarajevu, da vas nismo primili na najbolji mogući načn. Mislite da bi tako bilo da smo znali vaše stavove? Ja koja sam u Sarajevu provela čitav zivot i rat u kojem sam izgubila pola familije, u kojem smo spašavali živu glavu svaki Božiji dan , a opet nije bilo toliko strašno k'o u Srebrenici, a vjerujte mislila sam da ne može biti strašnije. Baš ste mi bili idol i čovjek kojeg sam poštovala, a sada vidim da ste pravi licemjer da dolazite u Sarajevo, a nazivate herojem čovjeka koji je isto to Sarajevo pokušao da sravni sa zemljom. Da kažete da cete doć' tenkom da počistite 'neke muslimane' mi je nevjerovatno da povežem s Miroljubom o kojem sam imala tako pozitivno mišljenje, čovjeku intelektualcu.. Nek vas stid bude gospodine, jadni ste, pateticni, licemjerni..Sram da vas bude sarajlija i svih ljudi koji su propatili toliko u krvavom ratu zahvaljujući VASIM HEROJIMA i vama sličnim' koji su pucali na nedužne zene i djecu po čitav Božiji dan.
Srebrenica je bila steciste koljaca Nasera Orica koji je pocinio najteze zlocine u istocnoj Hercegovini, i kada su njegovi medjunarodni mentori videli da mu se sprema crna pogibija od vojske RS, formirali su navodno zasticenu zonu da bi ga zastitili. Ali i onda, Naser i njegova ekipa su izlazili iz "zasticene zone" i cinili najteze zlocine. Onda je Ratko Mladic uputio poziv na evakuaciju Srebrenice, a oni koji nisu hteli da je napuste (vojno sposobni muskarci), bili su likvidirani kao sto i zasluzuju ubice i koljaci. Ubijenih je bilo izmedju 900 - 1200 sto je mnogo manji broj od pobijenih od njihove ruke.
Medjunarodna zajednica, uz pomoc Alije, je svesno zrtvovala ove ljude, koji su mogli da se izvuku, da bi optuzili drugu stranu. U pitanju je klasican scenario koji se ponavljao tokom istorije i koji je serviran glupim i naivnim ljudima.
Dakle, sto pre uocite da ste duhovno slepi i da se sa vama manipulise, to bolje za vas. One koje sada smatrate svojim dobrotvorima (NATO i medjunarodnu zajednicu) su ustvari oni koji su vam najveci neprijatelji, a one koje mrzite (Srbe i Jevreje, i njihove saveznike) su vam ustvari najveci prijatelji.
a stvarno onaj Naser nije normalan šta je po Hercegovini radio...
- ultima_palabra
#73 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Jebo majku, kad ovo čitam dođe mi da hodam po kućama i predstavljam se ko savjetnik premijera (ili šta je već neki prevarant govorio) i da ljudima uzimam pare...
Kod nas je dovoljno da obučeš odijelo i izgovoriš par "školovanih" riječi i možeš im prodati najgore gluposti 
-
donBeton
#74 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ma ovo zajebancija neka.
Čovjek dolazi u Sarajevo redovno. Jednom sam imao priliku da sjedim u društvu sa njim. Na stranu njegove teorije, svidjelo mi se što sjedim sa tako normalnim i pozitivnim čovjekom. Jedino što nije bio mnogo optimističan po pitanju opstanka svijeta (
). Trebalo bi ga pitat za ovo javno, lik nije inače u tom fazonu. Doduše, jedno vrijeme je bio stalni gost na nekom pravoslavnom radiju, a kasnije nije bio naročito prijateljski raspoložen prema istom. Što govori da vjerovatno nije dosljedan sebi, koliko je slijepo dosljedan svojim teorijama kada često odbacuje neke stvari koje su svjetski priznatije i koje bi bile oslonac njegovih tvrdnji, samo zato što su "drugačije upakovane evolucionističko-masonske zavjereničke teorije". 
- citroen
#75 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Jesi li ti na nekim drogama ili necem slicnomdonBeton wrote:Ma ovo zajebancija neka.Čovjek dolazi u Sarajevo redovno. Jednom sam imao priliku da sjedim u društvu sa njim. Na stranu njegove teorije, svidjelo mi se što sjedim sa tako normalnim i pozitivnim čovjekom. Jedino što nije bio mnogo optimističan po pitanju opstanka svijeta (
). Trebalo bi ga pitat za ovo javno, lik nije inače u tom fazonu. Doduše, jedno vrijeme je bio stalni gost na nekom pravoslavnom radiju, a kasnije nije bio naročito prijateljski raspoložen prema istom. Što govori da vjerovatno nije dosljedan sebi, koliko je slijepo dosljedan svojim teorijama kada često odbacuje neke stvari koje su svjetski priznatije i koje bi bile oslonac njegovih tvrdnji, samo zato što su "drugačije upakovane evolucionističko-masonske zavjereničke teorije".