Podržimo Macu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
antonija

#51 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

Izrečena presuda u predmetu Dragan Marinković
(24.11.2008. 14:07)

Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu u predmetu Dragan Marinković, kojom je optuženi Dragan Marinković oglašen krivim za krivično djelo iz člana 27. u vezi s članom 4. tačke d) Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH, te ga Sud osuđuje na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci i istovremeno određuje da se ista neće izvršiti ako optuženi za vrijeme od dvije (2) godine ne učini novo krivično djelo.

Sud je, također, optuženo pravno lice „Open Broadcast Network“ (OBN) d.d. Sarajevo oglasio odgovornim za krivično djelo iz člana 27. u vezi s članom 4. tačke d) Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH i izrekao novčanu kaznu u iznosu od 20.000,00 KM koju je optuženi dužan platiti u roku od jedan (1) mjesec od dana pravosnažnosti presude.

Optuženi Mirza Vilić oslobađa se optužbe da je dana, 1. januara 2006. godine obavljajući poslove direktora i izvršnog direktora OBN d.d. Sarajevo, suprotno Kodeksu za emitiranje televizijskog i radio-programa, propuštanjem dužnog nadzora omogućio optuženom Marinkoviću emitiranje audio i video zapisa nastalog snimanjem priloga „Hoćeš-nećeš“ za emisiju „One-man show-Niko kao ja“, čime bi počinio krivično djelo iz člana 27. u vezi s članom 4. tačke d) Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH.

tagovi: Dragan Marinković, Maca, maca seljacina, maca debilcina, maca klosarcina, Marinkovic Dragan, zavtovrenik, kaznenik, klosar, maca vrijedja BiH;...
Last edited by antonija on 22/06/2010 15:07, edited 1 time in total.
plejka2

#52 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

Svi smo mi maca :D
On sto radi i sto imate priliku da ga gledate na tv-u 90% nas radi iste ili slicne stvari.Vamo svi glume harmoniju,gospodu.... :D
bosanski

#53 Re: Podržimo Macu

Post by bosanski »

plejka2 wrote:Svi smo mi maca :D
On sto radi i sto imate priliku da ga gledate na tv-u 90% nas radi iste ili slicne stvari.Vamo svi glume harmoniju,gospodu.... :D
Slažemo se u jednom - svi ste vi maca :thumbup:
antonija

#54 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

moderator wrote:antonija, za presudu znamo, osudjen je uvjetno, kakve to veze ima sa njegovim boravkom na Farmi?
Ima itekako, jer svojim ponasanjem opet krsi isti zakon, steta sto ova farma nije u BiH, inace bi se stekli uslovi da mu se ponovo sudi, i stavi na odluzenje zasluzene zatvorske kazne.
plejka2

#55 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

bosanski wrote:
plejka2 wrote:Svi smo mi maca :D
Slažemo se u jednom - svi ste vi maca :thumbup:
A ti kao nisi?Tebi nikad nije palo na pamet kad vidis zgodnu koku da je uhvatis za guz :D
Nikad nikome nisi nista opsovao?
Daj ba mani me suplje.... :D
isukogakoruku

#56 Re: Podržimo Macu

Post by isukogakoruku »

Ne kontam da iko nomalan moze da gleda "Farmu" i slicene atake na mozak. Stvarno je katastrofa to sto se pusta na tv-u. Asto se tice Mace, mislim da mu nije mjesto u takvim emisijama. Kao glumac nije los (Kod amidže Idriza i sl.).

toliko
plejka2

#57 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

antonija wrote:
moderator wrote:antonija, za presudu znamo, osudjen je uvjetno, kakve to veze ima sa njegovim boravkom na Farmi?
Ima itekako, jer svojim ponasanjem opet krsi isti zakon, steta sto ova farma nije u BiH, inace bi se stekli uslovi da mu se ponovo sudi, i stavi na odluzenje zasluzene zatvorske kazne.
O kakvom zakonu pricamo?Tebe kada neko isprovocira sigurno mu ne odes kupiti poklon :D
Sta ocekujes od zivota na farmi kad mimo nje se 90% ljudi koje jesu ili nisu javne licnosti gore ponasaju?
antonija

#58 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

plejka2 wrote:
antonija wrote:
O kakvom zakonu pricamo?Tebe kada neko isprovocira sigurno mu ne odes kupiti poklon :D
Sta ocekujes od zivota na farmi kad mimo nje se 90% ljudi koje jesu ili nisu javne licnosti gore ponasaju?
Konkretno krsi slijedece zakone (lociramo se na R. Srbiju, jer se krivicno djelo desava na njihovom terenu.

1. Zakona o ravnopravnosti polova Republike Srbije (Za diskriminaciju zasnovanu na polu utvrđena je novčana kazna od 5.000 dinara do 100.000 dinara. )

2. Zakon o javnom informisanju Republike Srbije (definisana kleveta)

3. ZAKON. o radiodifuziji Republike Srbije (2004 Narodna skupština Republike Srbije)

[...]
Ridjobrki

#59 Re: Podržimo Macu

Post by Ridjobrki »

Carla, jes to ti? :shock: :?
plejka2

#60 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

antonija wrote:

Konkretno krsi slijedece zakone (lociramo se na R. Srbiju, jer se krivicno djelo desava na njihovom terenu.

1. Zakona o ravnopravnosti polova Republike Srbije (Za diskriminaciju zasnovanu na polu utvrđena je novčana kazna od 5.000 dinara do 100.000 dinara. )

3. ZAKON. o radiodifuziji Republike Srbije (2004 Narodna skupština Republike Srbije)

[...]
Ja te opet pitam koliko se tih stvari desava van farme?Ko se to danas drzi tih zakona u Srbiji i van nje?Pa da je tako zemljom niko hodo nebi :mrgreen:
metar_drva

#61 Re: Podržimo Macu

Post by metar_drva »

sve je to isti ološ, i ovi koji učestvuju na farmi i ovi koji to gledaju
antonija

#62 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

moderator wrote:Antonija, ako ima osnova da ga tuze u srbiji, nek tuze, on nazalost jeste slika i prilika nekog prosjeka humora..
Sud ne pokrece ove postupke ex officio, ali ako ga iko bude tuzio dobit ce spor 100%, pogotovo ako ga Milos tuzi.

On je slika i prilika jedino PRIMITIVIZMA, ljudske nekulture i izroda, vjerujem da ga se sopstveni roditelji stide.

I jos nesto, po cemu je on poznat ? Osim po primitivizmu i nekulturi ?

Najbolje mu pristaje uloga u "Lud zbunjen normalan" - klasicnog pedercine.
plejka2

#63 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

antonija wrote:
moderator wrote:Antonija, ako ima osnova da ga tuze u srbiji, nek tuze, on nazalost jeste slika i prilika nekog prosjeka humora..
Sud ne pokrece ove postupke ex officio, ali ako ga iko bude tuzio dobit ce spor 100%, pogotovo ako ga Milos tuzi.

On je slika i prilika jedino PRIMITIVIZMA, ljudske nekulture i izroda, vjerujem da ga se sopstveni roditelji stide.

Eto vidis i ovakva tvoja izjava je za suda :D
antonija

#64 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

plejka2 wrote:
antonija wrote:

Eto vidis i ovakva tvoja izjava je za suda :D
To je njegova uloga u seriji - lud zbunjen normalan.
antonija

#65 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

moderator wrote:
antonija wrote:

Milos bojanic? Sto je dobio prstic u guzu od Djusa?

I to je "in"

Ne znam - ne pratim farmu, samo sam cula da mu je psovao sve redom u milion navrata.
agnostic_front

#66 Re: Podržimo Macu

Post by agnostic_front »

plejka2 wrote:
antonija wrote:

[...]
Ja te opet pitam koliko se tih stvari desava van farme?Ko se to danas drzi tih zakona u Srbiji i van nje?Pa da je tako zemljom niko hodo nebi :mrgreen:

Pa halooo, to se desava na televiziji, koja treba da bude promotor nekog kulturnog uzdizanja, čega već.
Čuj koliko se tih stvari dešava van farme. On je javna ličnost i treb'o bi se ponašat tako. Da dođe Ivo Josipović na TV i počne psovat', to bi bilo u redu, jer Bože moj, koliko se takvih stvari dešava van Predsjedništva...
Kakva logika...Aristotel ti nije ravan...

EDIT: I kakve veze imaju ova druga dva zakona sa "prostorom van farme"?
Last edited by agnostic_front on 22/06/2010 15:38, edited 1 time in total.
plejka2

#67 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

Jarane i javne licnosti su od krvi i mesa.Uslovi na farmi ne samo njemu nego svima ne dozvoljavaju normalno ponasanje koliko god se trudili.Jedno je gledat na tv i komentarisat drugo je biti tamo.Pa sta mislis sto je tolika nagrada u farmi za pobjedu i sto su im velike dnevnice?Lako je tebi pricat iz tog ugla pito bi te ja da si tamo.
antonija

#68 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

moderator wrote:
antonija wrote:
Ne znam - ne pratim farmu, samo sam cula da mu je psovao sve redom u milion navrata.
Ako ne znate i ne pratite, kako onda kritikujete tako socno i strastveno????
Pa zato sto se govori o konkretnoj osobi - a tko je ta osoba i sta je, zna svaka razumna osoba u BiH, i van nje (ko je vidio njegova (ne)djela na TV-u.

Ono je ispod granica PRIMITIVIZMA, i moze biti smijesno samo onom ko je na tom novio ili malo iznad tog nivoa (onih ispod nema, jer on je na dnu dna).

Ne moram gledati neku posebnu emisiju gdje je on, kad se radi o toj osobi, koja je jedna, cemerna i u zivotu svome nista nije postigla, nego pokusava novce da zaradi preko Velikog brata, FARME itd... (neradom).

I kriminalom:

(nedavno otvaranje kafica na svoje ime i prezime - a za narko Bossa - iz Srbije).
ReyHan

#69 Re: Podržimo Macu

Post by ReyHan »

pokusacu hronoloski opisati macin uspon, bar od kada ga sam ga prvi put vidio na TV-U.
maca je bio zanimljiv i izuzetno popularan dok su konzumenti njeovog humora bili mahom stanovnici kantona sarajevo.
prvo se sjecam onog debilnog kviza na OBN-u, koji je isao prije 10-tak godina. i onda one emisije na PINK-u, cini mi se da se zvala: PILE i MACA SHOW. nakon tog showa, koji je btw ostavario veliki uspjeh , na bilboard panoima sirom sehera osvanuli su MAC MAC plakati, kojima je OBN valjda mamio macu da prede kod njih. to se se naposljetku i desilo.
i tada pokrece tu emisiju, (koja je bila zivi odron, i koja je bila jedna od najgledanijh, ako ne i najgledanija u pomenutom kantonu). nakon dvije tri emisije, desava se i gore pomenuti skec, nakon kojeg se dize nevidena medijska hajka protiv mace, i OBN-a.
glavni pokretac je bio senad hadžifejzovic (Inace poznati borac za prava obicnog bosanskog covjeka, i jedan od najvecih novinara u nas), koji se po prilozima u njegovom HAYAT dnevniku spustio na macin nivo, ako ne i nize. sjecam se kada je ugostio jadnu zenu, koja sva u suzama pokusava objasniti senadu kako se sve odigralo, kako se ona osjecala dok je to gledala na TV-u. i naravno kao vrhunac svega senad nam otkriva kako je ona supruga i RVI-a, i majka dvoje mldb. djece.
i senad je mjesec dana pravio priloge o pomenutom dogadaju, dok show konacno nije ni ukunut.
i maca, po ugledu na prijerantnu poznatu "sarajevsku raju" (nelata, bregu, kustu, colu...), dize sidro i prelazi na drugu starnu drine, gdje nastavlja raditi ono sto najbolje zna, praviti budalu od sebe...
Last edited by ReyHan on 22/06/2010 15:40, edited 1 time in total.
bax

#70 Re: Podržimo Macu

Post by bax »

Gospodo,

Kakav god da je, on je nas!!!
Last edited by bax on 22/06/2010 15:41, edited 1 time in total.
agnostic_front

#71 Re: Podržimo Macu

Post by agnostic_front »

plejka2 wrote:Jarane i javne licnosti su od krvi i mesa.Uslovi na farmi ne samo njemu nego svima ne dozvoljavaju normalno ponasanje koliko god se trudili.Jedno je gledat na tv i komentarisat drugo je biti tamo.Pa sta mislis sto je tolika nagrada u farmi za pobjedu i sto su im velike dnevnice?Lako je tebi pricat iz tog ugla pito bi te ja da si tamo.

Zato ja ako se ne mogu kontrolisat' i bit' insan, neću ni bit' tu ;)
antonija

#72 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

plejka2 wrote:Jarane i javne licnosti su od krvi i mesa.Uslovi na farmi ne samo njemu nego svima ne dozvoljavaju normalno ponasanje koliko god se trudili.Jedno je gledat na tv i komentarisat drugo je biti tamo.Pa sta mislis sto je tolika nagrada u farmi za pobjedu i sto su im velike dnevnice?Lako je tebi pricat iz tog ugla pito bi te ja da si tamo.
Niko u farmu nije usao na silu.

Svi su usli DOBROVOLJNO i ZA NOVCE.

Ako se ne znaju ponasati ili ako se ne znaju kontrolisati, ili ako se ne umiu ponasati, neka napuste taj prostor odmah.
metar_drva

#73 Re: Podržimo Macu

Post by metar_drva »

bax wrote:Gospodo,

:lol: :lol: 'bo te on
antonija

#74 Re: Podržimo Macu

Post by antonija »

bax wrote:Gospodo,

Ci nas ?

Moj nije - predstavlja se kao SRBIN - "djecko sa ulice BEOGRADA" ?

Mislis nas = ex. Jugosloven ?

I KARADZIC je "nas" - rodjen u Sarajevu - jel i njega podrzavas ?
Last edited by antonija on 22/06/2010 15:44, edited 1 time in total.
plejka2

#75 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

agnostic_front wrote:

Zato ja ako se ne mogu kontrolisat' i bit' insan, neću ni bit' tu ;)
A da ti neko ponudi 100.000 razloga da budes bili otisao?
Pored toga da ti dnevnica bude kao cetvrtina tvoje mjesecne plate? :roll:
Locked