SFF 2010

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jaskolo

#51 Re: SFF 2010

Post by jaskolo »

poznanik wrote:
jaskolo wrote:Inception bi bilo super vidjeti na OpenAiru...jel iko cuo neki dobar dokumentarac? Ja njih volim najvise da gledam?

I zna li neko za neki dobar after party?

Ne zna niko. Da ti možda ne znaš za kakav :lol: :lol:
23/07/10 22:00 Svirka uživo: Kazoo Hacienda - Cantina Mexicana
27/07/10 20:30 Koncert: Damir Imamović Svrzina kuća

Više info: http://www.sonar.ba/events.php?lang=ba& ... ge=8&type=
Better Man

#52 Re: SFF 2010

Post by Better Man »

Najbolji parti za vrijeme SFF ce se desiiti u Domu Mladih 27.07.2010. godine kada sviraju Van Gogh!
jaskolo

#53 Re: SFF 2010

Post by jaskolo »

Ansambl Cabaret
Subota, 24.07.2010.// 23.30
Coloseum Club

Ja volim cabare,....i iskreno se nadam da ce ovaj event biti cool.

http://www.coloseum-club.com
sofist

#54 Re: SFF 2010

Post by sofist »

harač wrote:Sažetak filma "Sevdah za Karima" Jasmina Durakovića:

"Karim je propali student filozofije u poslijeratnom Sarajevu. Radi kao deminer kako bi prehranio sebe i svoju sestru Džemilu. Ima prijatelja Juku, lokalnog mangupa; veže ih prijateljstvo iz rata. Tu je i Ivana, Jukina djevojka. Na početku naše priče njih troje pljačkaju lokalnu džamiju za vrijeme Kurban-bajrama, kako bi imali novac za provod. Karim učestvuje u toj akciji, mada ima problem s grižnjom savjesti, jer je vjernik. Iste noći, Juka pravi ulični incident i policija ga strpa u zatvor. Karim i Ivana odu zajedno na party, zabavljaju se i završavaju u Jukinom stanu. Sutradan odlaze na planinu i skupa provode cijeli dan. Karim se zaljubljuje u Ivanu. Vraćaju se u stan, ali tamo ih čeka Juka. Sukob dva prijatelja pretvara se u tuču u kojoj Karim izvlači deblji kraj. Juka ga i fizički maltretira, a potom seksualno ponižava Ivanu, koja na sve to pristaje. Karim, razočaran, odlazi u u noć, u svoj stan. I svira harmoniku. Sevdah. Zorom, Karim odlazi u džamiju. Odlazi i u tekiju, gdje se pridružuje dervišima."

Znajući Durakovića samo preko "Nafake", bojim se da će ovo biti dno kakvo naša kinematografija nije zapamtila. Ali, opet, možda ipak bude neka teška avangarda :D
:lol: :lol: :lol: :lol: Čitajući sažetak jasno je da će biti ovo prvo! Jadničak, razočarao se, a samo je htio da najboljem drugu :dance: djevojčicu čim je ovaj otišao u zatvor. :lol: :lol: :lol: :lol: Siroti Karim! :-) :D :D Ne znam samo kako ovog Durakovica nije sramota poslije Nafake da bilo šta snima?

Što se SFF-a tiče, jedini period kada Sarajevo ima šmek glavnog grada, onog lijepog prijeratnog grada. Nije mi jasno zašto raja ne izlaze onako ispred Opere i drugih kafana i običnim vikendima? Barem ljeti da živne grad...
The 51st State

#55 Re: SFF 2010

Post by The 51st State »

Better Man wrote:Najbolji parti za vrijeme SFF ce se desiiti u Domu Mladih 27.07.2010. godine kada sviraju Van Gogh!
vala su dokurcili, inflacija ni u cemu ne valja.
Tranquilizer

#56 Re: SFF 2010

Post by Tranquilizer »

Imam upit vezano za moguće zaposlenje tokom trajanja festivala,
ukoliko postoji takva mogućnost,
i kome se može obratiti i aplicirati na neki način :?: :?: :?:
Said

#57 Re: SFF 2010

Post by Said »

PLASTIC FEST

PLASTIC FEST link
Image
Oldboy

#58 Re: SFF 2010

Post by Oldboy »

uvjek dobar gost wrote: Nisam znao za to, no i ako postoji treba ga učiniti još jačim i nekako vidljivijim, od doba opsade i uz ovo post konfliktno vrijeme u kojem životarimo svako od nas ima barem jednu priču za ispričati... neko tužnu, neko lijepu...

Ali da sad više ne razvodnjvam temu... hvala na infu !
Majko draga, kako si ti samo naivan. "Ne treba nama SFF, treba nam festival gdje će srednjoškolci praviti svoje filmove i prenijeti svoje poruke..." WTF?!?! :S Shvataš li da je ovo ozbiljan festival, najznačajniji u regiji. Preko njega se afirmiše veliki dio regionalnih autora.
Pazi, svjestan sam ja da postoji taj lažni glamur sa tim zvjezdicama itd.. Ali tako je svugdje; u Berlinu, Veneciji, Cannesu... Ali pored svega toga festival ozbiljno radi, a mnogi to zaboravljaju. To što se samo zvijezde na TV-u i Graciji spominju, ne znači da je to jedini aspekt festivala.
van Basten

#59 Re: SFF 2010

Post by van Basten »

http://www.sff.ba/ba/box_office?site=sff
između ostalog:
Ljetno kino !hej: otvaranje i zatvaranje - 15.00 KM,
Narodno pozorište: otvaranje - 15.00 KM

:shock:

mislim fakat, što je mnogo, mnogo je...
stachu

#60 Re: SFF 2010

Post by stachu »

van Basten wrote:http://www.sff.ba/ba/box_office?site=sff
između ostalog:
Ljetno kino !hej: otvaranje i zatvaranje - 15.00 KM,
Narodno pozorište: otvaranje - 15.00 KM

:shock:

mislim fakat, što je mnogo, mnogo je...
Ako mene pitas, i nije mnogo.... Meni je to nekakva realna cijena za takvu vrstu dogadjaja. Ali eto, kako kome...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: SFF 2010

Post by Truba »

ja ne bih išao da se prikazuje najbolji film na svijetu i to samo jednom i nikad više :mrgreen:
Better Man

#62 Re: SFF 2010

Post by Better Man »

Ma, lijepi Cinema City. Vecina toga ce nakon festivala igrati u Cinema Cityu. Zasto se ici guzvati na neudobnim plasticnim i drvenim stolicama u metalcu, kad mozes se udobno zavaliti u Cinema Cityu. E sad ima dosta onih, a to je vecina koji na projekcije SFF-a (posebno u Metalcu) idu samo da budu vidjeni i koji nikad taj film koji igra tu nebi pogledali u kinu gdje nema tv kamera da te zabiljeze.
johnnykola

#63 Re: SFF 2010

Post by johnnykola »

sta ima lijepi cinema city. koju hrpu kake tamo prikazuju, to nije humano.
uvjek dobar gost

#64 Re: SFF 2010

Post by uvjek dobar gost »

Oldboy wrote:
uvjek dobar gost wrote: Nisam znao za to, no i ako postoji treba ga učiniti još jačim i nekako vidljivijim, od doba opsade i uz ovo post konfliktno vrijeme u kojem životarimo svako od nas ima barem jednu priču za ispričati... neko tužnu, neko lijepu...

Ali da sad više ne razvodnjvam temu... hvala na infu !
Majko draga, kako si ti samo naivan. "Ne treba nama SFF, treba nam festival gdje će srednjoškolci praviti svoje filmove i prenijeti svoje poruke..." WTF?!?! :S Shvataš li da je ovo ozbiljan festival, najznačajniji u regiji. Preko njega se afirmiše veliki dio regionalnih autora.
Pazi, svjestan sam ja da postoji taj lažni glamur sa tim zvjezdicama itd.. Ali tako je svugdje; u Berlinu, Veneciji, Cannesu... Ali pored svega toga festival ozbiljno radi, a mnogi to zaboravljaju. To što se samo zvijezde na TV-u i Graciji spominju, ne znači da je to jedini aspekt festivala.
Neka ti nisi naivan, neću da kvarim temu ali sama spomen Berlina, Venecije, Canna... i Sarajeva u istoj rečenici... dokazuje tu naivnost..

No hajde neka dajte raji hljeba i igara....

P.S

Ja imam mišljenje koje se ne mora nužno poklapati sa tvojim , što naravno vrijedi i za tebe... no parola Sarajevo grad filma meni lično znači nešto sasvim drugo i to je bila moja vodilja u citiranom postu...

Živio
jaskolo

#65 Re: SFF 2010

Post by jaskolo »

Heineken Music Stage

23.07 - Zoster + Dvadesetorica + Frenkie
24.07 - Kirila Dzajkovskog & Live banda
25.07 - Zabranjeno pusenje
26.07 - Severina
27.07 - Van Gogh
28.07 - Elemental i SARS
29.07 - Fun-Da-Mantal & Dubioza Kolektiva
30.07 - Neno Belan i Fiumensi
31.07 - Lollobrigide i Laka
badalpur

#66 Re: SFF 2010

Post by badalpur »

uvjek dobar gost wrote: Neka ti nisi naivan, neću da kvarim temu ali sama spomen Berlina, Venecije, Canna... i Sarajeva u istoj rečenici... dokazuje tu naivnost..
A zasto se ne bi mogli spomenuti u istoj recenici, molim te?? Argumentiraj!! Znas li da su ovogodisnji pobjednici Berlinale, filmovi MED i Ako mi se zvizdi, zvizdat cu, projekti CineLinka, SFF koprodukcijskog market? To ti nista ne govori? Informiraj se, mali covjece pa tek onda pricaj!!
johnnykola

#67 Re: SFF 2010

Post by johnnykola »

jaskolo wrote:Heineken Music Stage

23.07 - Zoster + Dvadesetorica + Frenkie
24.07 - Kirila Dzajkovskog & Live banda
25.07 - Zabranjeno pusenje
26.07 - Severina
27.07 - Van Gogh
28.07 - Elemental i SARS
29.07 - Fun-Da-Mantal & Dubioza Kolektiva
30.07 - Neno Belan i Fiumensi
31.07 - Lollobrigide i Laka
ja odrona! jos jedan od dokaza sveopceg dauna. kzu i karne vadite me iz ambicije! :-D
van gogh
frenkie
dubioza
zoster
zabranjeno
elemental
svi svirali u sarajevu unatrag tri mjeseca ako me sjecanje ne vara.
sars su okej, ali ko ce one elementase odronase slusati s njima. :-)
Truba

#68 Re: SFF 2010

Post by Truba »

taman ove godine da malo ranije liježem :) i ranije ustajem na biciklo 8)
johnnykola

#69 Re: SFF 2010

Post by johnnykola »

realno.
uvjek dobar gost

#70 Re: SFF 2010

Post by uvjek dobar gost »

badalpur wrote:
uvjek dobar gost wrote: Neka ti nisi naivan, neću da kvarim temu ali sama spomen Berlina, Venecije, Canna... i Sarajeva u istoj rečenici... dokazuje tu naivnost..
A zasto se ne bi mogli spomenuti u istoj recenici, molim te?? Argumentiraj!! Znas li da su ovogodisnji pobjednici Berlinale, filmovi MED i Ako mi se zvizdi, zvizdat cu, projekti CineLinka, SFF koprodukcijskog market? To ti nista ne govori? Informiraj se, mali covjece pa tek onda pricaj!!
Otiđi na jedan od festivala koje pominješ pa onda pričaj.. ako si povezan(a) sa MIrom na ovaj il onaj način.. ili pak i nisi to ne znači da ostatak populacije koja živi u Sarajevu treba slijepo da poštuje njegovih ruku djelo bez da se barem na glas upita neke stvari. Ja imam problem sa crvenim tepihom u Sarajevu lažnom glavnom gradu države koje nema....imam problem sa korištenjem novaca iz budžeta... imam još nekih otvorenih pitanja ali neću sad da širim temu...

Meni lično SFF je postao pojam pranja para, a jeste drago mi je što neki drugi bez pitanja, pogovora i razmišljanja hrle na koncerte i zabave.. usklađene sa mjesecom Ramazana kako sponzori i dalje bili bi izdašni Miri...
Zar svi moramo voliti Eminu G i Miru P... ? Cijenim ja urađeno i posebno kad recimo imam na pameti Pulu il Beograd te ono što SFF je postigao.... u odnosu na recimo ta dva festivala sa dužom tradicijom i boljim lokacijama.... no gramzivost i stranačke veze su fuj.... gdje su rezultati festivala koji traje više od decenije u smislu sveukupne kulture..., al to je neka druga priča... da ne palamudim i ne skrnavim temu... možda odem i ja 28 i 29 na svirke.. :)
black

#71 Re: SFF 2010

Post by black »

imal' neko preporuku za subotu veche ? mozhda ovaj Danisov 'Cirkus Columbia' ?
harač

#72 Re: SFF 2010

Post by harač »

izbacili su i program. može se ubosti par stvari
Truba

#74 Re: SFF 2010

Post by Truba »

lebanon :shock: :shock: :shock: :shock:

svaka čast
maslina

#75 Re: SFF 2010

Post by maslina »

uvjek dobar gost wrote:
badalpur wrote:
Otiđi na jedan od festivala koje pominješ pa onda pričaj.. ako si povezan(a) sa MIrom na ovaj il onaj način.. ili pak i nisi to ne znači da ostatak populacije koja živi u Sarajevu treba slijepo da poštuje njegovih ruku djelo bez da se barem na glas upita neke stvari. Ja imam problem sa crvenim tepihom u Sarajevu lažnom glavnom gradu države koje nema....imam problem sa korištenjem novaca iz budžeta... imam još nekih otvorenih pitanja ali neću sad da širim temu...

Meni lično SFF je postao pojam pranja para, a jeste drago mi je što neki drugi bez pitanja, pogovora i razmišljanja hrle na koncerte i zabave.. usklađene sa mjesecom Ramazana kako sponzori i dalje bili bi izdašni Miri...
Zar svi moramo voliti Eminu G i Miru P... ? Cijenim ja urađeno i posebno kad recimo imam na pameti Pulu il Beograd te ono što SFF je postigao.... u odnosu na recimo ta dva festivala sa dužom tradicijom i boljim lokacijama.... no gramzivost i stranačke veze su fuj.... gdje su rezultati festivala koji traje više od decenije u smislu sveukupne kulture..., al to je neka druga priča... da ne palamudim i ne skrnavim temu... možda odem i ja 28 i 29 na svirke.. :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odavno sam prestao ići na ovo. Ne želim omalovažavati nečiji trud, niti biti klasični Bosanac, kojem smeta tuđi uspjeh. Ipak, ne mogu se oteti utisku da su ovom festivalu najmanje bitni "domaći" ljudi, te da je ovo davno prestao biti "sarajevski" festival. Miri svaka čast. Ima dara za biznis, ali onda se to tako i zove. O onom tepihu crvene boje, zguranom pored taxi štanda, ne bih.
Locked