pleme im njihovo
Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
sinoć sam i ja neke motore čuo
pleme im njihovo
pleme im njihovo
-
sofist
#52 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
I ti odmah vas happy .Dile wrote:od njih je, evo danas ne pisCesofist wrote:Mozda nervoza nije od vuvuzela.Teža je kletva "na svadbi mu svirale".
![]()
ma svirale mu i dan i noc...
- van Basten
#53 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ja mislim da u Kasindolskoj osjeti one krave sa Dogloda koje imaju i svoju temu ovdje negdje, jedino što je neko stavio Butmir u naslovu, valjda da sa-x ne ljuti vlasti odavanjem tačne lokacije smradaPipiDugaDevetka wrote:U Kasindolskoj ima privatnih otpada. Možda je paša popalio kablove, došao do željenog metala i prestalo da dismr.shaqqa wrote:Sinoć oko 23h (prozori su naravno širom otvoreni) sam mislio da ću umrijeti od smrada koji se samo odjednom pojavio... Živim u Kasindolskoj i nikad dosad ovako nešto nije zasmrdilo, isto ukiseljeno smeće, štipa za oči jbt...
Poslije pola sata je nestalo smrada i moglo se nastaviti normalno živjeti
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#54 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Da nije možda ova pjesma u pitanju:sofist wrote:Nisam uopšte, limvo ja i narodnu ali ovaj kad prodje sa krikovima...![]()
Vuče na Kemala Malovčića, nisam baš siguran.
Sjetih se Dimnjačara i sajle preko ceste
-
sofist
#55 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Nije ta, uz ovu bih zaspao kao beba. 
Last edited by sofist on 22/07/2010 17:30, edited 1 time in total.
-
maxell_sarajevo
#56 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Jest dosadan ovaj alarm u KRKA-i, svaki dan svira iza 17:00, covjek se ne moze ni odmoriti kako treba. 
- karanana
#57 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
e sinoc je smrdilo, odnosno jutros oko 3:30 probudi me smrad. e aschare cu sici jednom i prohodati da vidim odakle dolazi.
- bosanski
#58 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ma ja bas hocu da pitam, meni se čini da neko pali PVC, odnosno kablove. Imal ikakve fajde da se zove policija u ta doba?karanana wrote:e sinoc je smrdilo, odnosno jutros oko 3:30 probudi me smrad. e aschare cu sici jednom i prohodati da vidim odakle dolazi.
Inače i ja sam pogledao na sat. Po mom je bilo oko 2:30
- karanana
#59 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
mene je probudilo oko 3:30 a vjerovatno je gorilo od ranije. onda se cudimo sto su smrtovnice pune ljudi od 30-40 godina.bosanski wrote:ma ja bas hocu da pitam, meni se čini da neko pali PVC, odnosno kablove. Imal ikakve fajde da se zove policija u ta doba?karanana wrote:e sinoc je smrdilo, odnosno jutros oko 3:30 probudi me smrad. e aschare cu sici jednom i prohodati da vidim odakle dolazi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#60 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
pošaljite nekom mediju ili otiđite u policiju
pa popričajte što se može učiniti
- bosanski
#61 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ma mene je to isparenje doslovno istripovalo.karanana wrote:mene je probudilo oko 3:30 a vjerovatno je gorilo od ranije. onda se cudimo sto su smrtovnice pune ljudi od 30-40 godina.bosanski wrote:ma ja bas hocu da pitam, meni se čini da neko pali PVC, odnosno kablove. Imal ikakve fajde da se zove policija u ta doba?karanana wrote:e sinoc je smrdilo, odnosno jutros oko 3:30 probudi me smrad. e aschare cu sici jednom i prohodati da vidim odakle dolazi.
zatvorim prozor, nastavim spavati i usnijem kako idem kroz Hrasno pored Miljacke i tražim "inspekciju" i u snu naiđem na neku ženu u nekoj kancelariji pored Miljacke koja mi objasni da je isparenje "polivinil clorid"
-
sofist
#62 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
A u p.m.!
Sinoc sam opet zaspao oko pola tri tako da nisam osjetio. Zovite policiju ili nekoga ko je vec nadlezan za to. Sta treba da pocrkamo k'o misevi?
-
pshhh
#63 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Prije 40 godina gdje su sada naselja u Sarajevu su bile industrijske zone pa su tako ostale firme poput Sipada Standard ili Bitumenka koje se trebaju izmjestiti u industrijske zone ali se to ne radi.pape wrote:Spaljivanjem PVC materijala, tj. spaljivanjem izolacije na kablovima, ... u dimu, izmedju ostalog nusprodukt je i fozgen, a fozgen je bojni otrov.PipiDugaDevetka wrote: Spaljivanjem pvc materijala oslobadjaju se dioksini, nešto najotrovnije što je čovjek izmislio.
Juščenko je bio otrovan dioksinom:
Koji privatni otpad ili firma spaljuju kablove da bi dobili bakar i slične metale,ne znam. Noću ili tokom vikenda (petak poslijepodne), evo @Adriatic je naveo ime jedne firme koja spaljuje nešto...
Fozgen (COCl2), Karbonil diklorid, Anorganski spoj ugljika
Bezbojni plin, ... ugodnog mirsa po sviježe pokošenoj travi
Nadražljivac je donjih dišnih puteva, ociju i kozhe
Djeluje u 3 faze
Prva faza, ... iritacija grla, kašalj, bol u prsima, mučnina
Druga faza, ... unesrećeni se osjeća dobro
Treća faza, ... teško disanje, jaki kašalj, nakupljanje vode u plućima, smrt gušenjem
Ako se unesrećeni oporavi mogu nastati trajne posljedice na mozgu.
Ovakve firme bi ako nista trebale ugraditi filtere ali to je skupo za njih pa onda tokom noci na hinjaka kada svi spavaju oko 2 sata po noci vrse spaljivanje otpadnih materijala.
- karanana
#64 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ja cu iduci put kad zasmrdi izaci i vidjeti odakle dolazi. prvi sumnjivac je ono govno ili ko zna sta je iza dallasa i konzuma. koga zvati? da li policiju ili neku inspekciju?
- bosanski
#65 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Ja evo kontam da nazovem Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS da im skrenem pažnju. Ako bi bilo još par poziva možda se i počešu po g...
Kontakt
Adresa: Sarajevo, Reisa Džemaludina Čauševića 1
E-mail:
Email Us
MINISTAR
Abid Jusić
Telefon:
+387(0)33 562-086
+387(0)33 562-177
E-mail:
Email Us
SEKRETAR MINISTARSTVA
Jovo Andrić, dipl pravnik
Telefon:
+387(0)33 562-085
E-mail:
Email Us
Kontakt
Adresa: Sarajevo, Reisa Džemaludina Čauševića 1
E-mail:
Email Us
MINISTAR
Abid Jusić
Telefon:
+387(0)33 562-086
+387(0)33 562-177
E-mail:
Email Us
SEKRETAR MINISTARSTVA
Jovo Andrić, dipl pravnik
Telefon:
+387(0)33 562-085
E-mail:
Email Us
-
pshhh
#66 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Ma ko da oni to ne znaju, godina ih ljudi prijavljuju i nikom nista. Kontas?karanana wrote: ja cu iduci put kad zasmrdi izaci i vidjeti odakle dolazi. prvi sumnjivac je ono govno ili ko zna sta je iza dallasa i konzuma. koga zvati? da li policiju ili neku inspekciju?
To su firme koje se trebaju izmjestiti iz naselja a to se nece desiti u narednih 20 godina.
Sa druge strane trebali bi ugraditi ekoloske filtere a za to izgleda nemaju ili im se ne daju pare, pa im je jednostavnije spaljivati otpad i izbacivati otrov oko 2 sata u pola noci kada svi spavaju. Jeftinije im je platiti neku smijesnu kaznu od inspekcije nego ugraditi filter.
Jedino neki pritisak javnosti, TV, radio, novine ... ostalo nista.
-
sofist
#67 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Policiju, vatrogasce, panicnim glasom treba reći kako nešto gori, širi se nesnosan smrad... Da dodje 5 auta, haos da naprave.karanana wrote:ja cu iduci put kad zasmrdi izaci i vidjeti odakle dolazi. prvi sumnjivac je ono govno ili ko zna sta je iza dallasa i konzuma. koga zvati? da li policiju ili neku inspekciju?
- karanana
#68 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ma znaju sigurno. neko spomenu onu prikolicu koja mjeri stetne cestice i zagadjenje na raskrsnici otoka. ta masina iz mjerenja u mjerenje pokazuje povecani nivo zagadjenja. naravno da znaju i da su vjerovatno dosli do glavnog krivca (osim automobila), ali ne poduzimaju nista.pshhh wrote:Ma ko da oni to ne znaju, godina ih ljudi prijavljuju i nikom nista. Kontas?karanana wrote: ja cu iduci put kad zasmrdi izaci i vidjeti odakle dolazi. prvi sumnjivac je ono govno ili ko zna sta je iza dallasa i konzuma. koga zvati? da li policiju ili neku inspekciju?
To su firme koje se trebaju izmjestiti iz naselja a to se nece desiti u narednih 20 godina.
Sa druge strane trebali bi ugraditi ekoloske filtere a za to izgleda nemaju ili im se ne daju pare, pa im je jednostavnije spaljivati otpad i izbacivati otrov oko 2 sata u pola noci kada svi spavaju.
Jedino neki pritisak javnosti, TV, radio, novine ... ostalo nista.
-
pshhh
#69 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Kazem ti tacno znaju ko to radi kao i koje su firme zagadjivaci.karanana wrote: ma znaju sigurno. neko spomenu onu prikolicu koja mjeri stetne cestice i zagadjenje na raskrsnici otoka. ta masina iz mjerenja u mjerenje pokazuje povecani nivo zagadjenja. naravno da znaju i da su vjerovatno dosli do glavnog krivca (osim automobila), ali ne poduzimaju nista.
Zavisno od pravca kuda puse vjetar smrad se siri i ide u svim pravcima.
Medjutim, firmi zagadjivacu koja se nalazi u centru naselja je lakse platiti kaznu od par stoja svakih par mjeseci nego ugraditi filter koji kosta pola miliona maraka.
Jedino pritisak javnosti, gradjanska inicijativa, TV, radio itd. to moze rijesiti.
To su firme koje su prije tridesetak godina napravljenje u tadasnjim industrijskim zonama Sarajeva.
Medjutim, sada su tu naselja i firme se trebaju izmjestiti van Sarajeva ali to nece uraditi narednih 20 godina.
Do tada cemo i dalje udisati svaki dan
Fozgen (COCl2), Karbonil diklorid, Anorganski spoj ugljika
Bezbojni plin, ... ugodnog mirsa po sviježe pokošenoj travi
Nadražljivac je donjih dišnih puteva, ociju i kozhe
- bosanski
#70 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Jako čudno!Parametri kvaliteta zraka - 24 satni prosjeci su izostavljeni za Otoku
http://www.air-monitoring.ba/
-
pshhh
#71 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Nemoj nista da te cudi ...bosanski wrote:Jako čudno!Parametri kvaliteta zraka - 24 satni prosjeci su izostavljeni za Otoku![]()
Samo gradjanska inicijativa, pritisak javnosti, peticije, TV, radio, novine itd ...
-
MAN-lion's coach
#72 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:50, edited 1 time in total.
-
IcedFlame
- karanana
#74 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
odakle je ovo skinuto?
jesu zute brojke preko nekih normi ili?
jesu zute brojke preko nekih normi ili?
-
sofist
#75 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Mogao nam je i rastumaciti ovu tabelu. Laicki pogled na istu pokazuje da nesto debelo nije u redu jer su svuda dvocifreni brojevi ali u jednom periodu vezanom za Otoku pojavljuju se i trocifreni koji se pklapaju sa periodom smrada.