Ljetne baste i njihovo sirenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Control panel

#51 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Control panel »

Niko ne spominje onu bastu u Radicevoj do galerije Smoje. zauzeli trotoar. pa se stanari iz zgrada moraju penajti na tu njegovu verandu i izmedju stolava da bi prosli. svasta. zante kako to ide ma da ja samo jedan sto i dvije stolce, sutra su to vec tri stola...
sve radi punjenja budzeta.

ali znate koje tu kriv. nisu ovi sto im izdaju papire za svakakve glupopsti. krivi smo mi koji sjedimo u takvim elitnim bastama. :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#52 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Admir_1984 »

Control panel wrote:Niko ne spominje onu bastu u Radicevoj do galerije Smoje. zauzeli trotoar. pa se stanari iz zgrada moraju penajti na tu njegovu verandu i izmedju stolava da bi prosli. svasta. zante kako to ide ma da ja samo jedan sto i dvije stolce, sutra su to vec tri stola...
sve radi punjenja budzeta.

ali znate koje tu kriv. nisu ovi sto im izdaju papire za svakakve glupopsti. krivi smo mi koji sjedimo u takvim elitnim bastama. :-)
Apsolutno tacno :thumbup:
sodom

#53 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by sodom »

minjonja wrote:hajmo raja ovako: ko god prodje pored ove baste, nek sjedne na klupu. ako dodje konobar, kazete lijepo da nece nista da pijete, nego ste htjeli u park sjesti.
jedva cekam da vidim ovo cudo svojim ocima.
Možemo vala zajedno sjest i pričat mahsuzije cijeli dan, treba se najest i graha da se otjeraju oni pored :lol: 8-)
nevjerovatni seljakluk...
zlatiborka

#54 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by zlatiborka »

moderator wrote:Izgleda je kritika upalila, stolovi su odmaknuti od klupa..

:thumbup: Ipak se nesto krece..... :thumbup:

:evil: :evil:
:x :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#55 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by PipiDugaDevetka »

moderator wrote:Izgleda je kritika upalila, stolovi su odmaknuti od klupa..
ljeljenca wrote:ja cu sutra podnijeti zahtjev opstini centar za inspekciju pa cemo vidjeti. obavijestit cu vas!
:?: :!: :idea:
Cyrax

#56 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Cyrax »

Kod nas otvoriti ljetnu bastu ko napit' se vode.Ogradis prostor,taman da je nasred ulice,postavis par stolica i stolova a musterija ce uvijek biti.Sreca narod pun para i rahat od svih problema.
sodom

#57 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by sodom »

Hoćemol sjedit na tim klupama ili ne? :(
Neelix

#58 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Neelix »

meni ona vatra ide na :x otkako je otvorena. kontam da je gazda morao guze nadavat opstinarima pocesto, da bi mu dozvolu za ono govno dali. sto je najgore uvijek puno :x zalosno :roll:

eh da, i michelle/crni labud :x :x a tek hadzija kod ekonomije sto svake godine po red stolova doda :x majku im
burek_in_space

#59 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by burek_in_space »

Neelix wrote:meni ona vatra ide na :x otkako je otvorena. kontam da je gazda morao guze nadavat opstinarima pocesto, da bi mu dozvolu za ono govno dali. sto je najgore uvijek puno :x zalosno :roll:
Pravo rijetko sjedim tamo, ali ima najbolji pogled, shto jest' jest' :D
Neelix

#60 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Neelix »

seljak :P :D
burek_in_space

#61 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by burek_in_space »

:lol:

E ne sjedim ni u Crnom labudu niti kod ekonomije, bezze mi pogled. :razz: :D
Irm@

#62 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Irm@ »

svaki kafic trazi dozvolu od opcine za koristenje orededjenog prostora za namjenu ljetne baste.. a naravno opcini je to prihod tako da 99% kafica koji zatraze dozvolu istu i dobiju.. tuzno i zalosno..
Cholina_Lokica

#63 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Cholina_Lokica »

hajmo sad zatvorit sve baste :skoljka: :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Ljetnje bašte sa zelenom pvc travom/tepihom/vještačkom materijom su odraz gazdinog nastojanja za ''lovom na brzaka''. Oni tepisi se sabah in d morning kvase da bi dobili na svježini, pa se preko dana vlažni zeleni tepih ugrije. Raj i dženet za bakterije, gljivice i ostale hajvančiće. Nedobog sa djecom sjesti u ''green, green grass kafića njegovog'', pa dijetetu igračka ispadne na ''obogaćeni'' tepih,...Poznato je da djeca često kušaju svoje igračke,...itd.

Konobar donosi pivu klipaču, a ne otvara je za mojim stolom da se osvjedočim u njenu svježinu i ispravnost slušajući poznati zvuk ''plop-kššššššššššsssssss''. Otkud ja znam da on nije ispod šanka u staklenku pive klipače presipanjem nasuo iz dvolitrenjaka pvc flaše? I još odnosi staklenku da ne bih mogao provjeriti ispravnost datuma.

Da ne pričam o kafenisanju kafe razgovoruše sa karminom.

Čuvajte se gazdinog nastojanja za brzom i laHkom zaradom. Prepoznćete gazdu jer je pružio po cijeloj bašti pvc travu/tepih/neku drugu vještačku materiju - ''green, green grass kafića njegovog''.
azdralovic

#65 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by azdralovic »

na nasu zalost , svi oni imaju dozvole za te baste, jer se svaki stol placa,moguce i stotinama maraka mjesecno u uzoj gradskoj zoni... briga ovih prdonja sto se kroz grad ne moze proci, daj samo ti njemu suske za bastu :D
munevera44

#66 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by munevera44 »

Super tema

Neka ljetnih bašti, zašto da ne

vjerujem da vlasnik bašte ima odobrenje za korištenje javne površine. Naravno zatraži nekoliko kvadratnih metara javne površine i opština mu to i odobri. Samo fol je u tome što niko živ nezna kolika je ta površina za koju je dobio dozvolu.

Koji je to problem da služba koja izdaje dozvole za korištenje javnih površina kod izlaska na teren na primjeren način naprimjer bojom označi površinu za koju je izdala odobrenje ( to sam vidjela u zemljama EU).

A te ljetne bašte u večini slučajeva su zbrda zdola. Kada sjednete u neku od bašta prvo neznate kom obližnjem objektu ta bašta pripada jer je bašta na jednoj strani ulice, a konobari odlaze po koje kakvim haustorima i donose vam naručeno. Naravno dobiti račun je još uvijek misaona rečenica.

O ostalim problemima kao što su održavanje higijene ljetnih bašti, WCi i gdje oprati ruke..... e do tog još nismo niti došli

:run:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#67 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Privatna poruka »

Idemo dalje za iste Pare!

Image

Image

Slika napravljena u cetvrtak, jucer je tu vec aparat za kafu, frizideri i tako dalje. Ne znam cije je, ali ako bude od Dijaloga..bojim se da mi ne zakupe balkon da naprave bastu :D

Prinova na Skenderiji. Montazna barakica "Snack Bar". Postavljena, nicim izazvana odmah pored trafike kod Tete.
JThomas

#68 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by JThomas »

tvoj strah je opravdan, svaki sto je dragocijen.

ovo stvarno ne zna čovjek bil' se smijao ili plakao, jebote SVE će progutati...
PipiDugaDevetka

#69 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Privatna poruka wrote:Idemo dalje za iste Pare!
Slika napravljena u cetvrtak, jucer je tu vec aparat za kafu, frizideri i tako dalje. Ne znam cije je, ali ako bude od Dijaloga..bojim se da mi ne zakupe balkon da naprave bastu :D

Prinova na Skenderiji. Montazna barakica "Snack Bar". Postavljena, nicim izazvana odmah pored trafike kod Tete.
Dojavi ako gazda prostre zelenu pvc prostirku da ima ugodjaj ''zelene trave kafića njegovog''!
JThomas

#70 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by JThomas »

moja stara bi rekla: sine, sve je to gladno livade.
minjonja

#71 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by minjonja »

Image

Image
ovo sam vidjela neki dan. tuga, brate. samo nek probaju da prezimi, napravicu cackalice od ovoga.
atko

#72 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by atko »

Ako je ovo od dijaloga ... pa konobari ce morati zaduziti skuter ... da nije zalosno bilo bi presmjesno ...

Ovo preraste u papanijadu na kvadrat :shock: :roll:
perfect_guy

#73 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by perfect_guy »

atko wrote:Ako je ovo od dijaloga ... pa konobari ce morati zaduziti skuter ... da nije zalosno bilo bi presmjesno ...

Ovo preraste u papanijadu na kvadrat :shock: :roll:
ne bih rekao, plavo-bijela nije njihova boja
Irm@

#74 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Irm@ »

Image

Image

neki dan kad sam ovo vidjela bash sam poludjela.. Boze sacuvaj jos malo pa cemo lebdjeti po zraku ili pomjerati stolice kako bismo prosli..pogotovo u julu i augustu kad i dijaspora i turisti dodju..pa se svi sjatimo...diiivota :D
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#75 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Privatna poruka »

Ja sam rekao da je mozda od Dijaloga cisto iz razloga sto su platforme jako slicne..
Naravno postoji mogucnost da je od one baste sto je ispred ekonomije odnosno odmah do ovoga.
U svakom slucaju, mozda je neko potpuno novi jer se i na ovoj platformi nalazi aparat za kafu, sudoper i sve sto treba da bude tu.
Post Reply