od koje ste polozili vozacki??
-
ek0
#51 Re: od koje ste polozili vozacki??
-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:28, edited 1 time in total.
- Jed1217
#52 Re: od koje ste polozili vozacki??
Ja sam rijetko koga vidjela da je baš siguran kad tek položi, pogotovo ako je žensko. A da me obori 10 puta samo bi bivala sve više frustrirana i osjećala se nesposobnom. Nisam ni ja izašla na polaganje ko blećak zadnji već sam naučila potrebne stvari. To sad što ja nisam za volanom ko moj otac sa 30 godina iskustva i što se on hvatao za glavu ne znači da sam idiot totalniek0 wrote:Pa ako cemo realno, svaka osoba u automobilu je potencijalni ubica ako gledamo u sirem aspektu. Glupo mi je kada vidim da zensko ( bez uvrede, mora se priznati da muskarci imaju vise talenta za voznjunaravno ima izuzetaka i na jednoj i na drugoj strani ) polozi preko stele , a pritom si priznala da bas i nisi najsigurnija za volanom, to je po meni veoma lose najprije za tebe jer izmedju ostalog ti se sama vozis u tom autu. Bolje da te obori 10 puta ,ali kad polozis da znas da si nesto naucila. Nadam se da me razumijes. Naravno ovo se ne odnosi samo na zene, vec na sve koji nemaju iskustva sa voznjom, to sto stele sebi oni misle da su uradili nesto dobro,ali kada se bolje sagleda ne izgleda tako. Stela je za one koji imaju iskustva, ali im se moze potkrasti neka sitna greskica, e sada ako ljudi vec imaju rutinu nema smisla da ih se obara.
Priznajem da sam pomalo još nesigurna al ništa što neće nestati s vremenom.
-
Vjeruj!
#53 Re: od koje ste polozili vozacki??
Подржавам жене возаче. 
Last edited by Vjeruj! on 06/06/2010 17:56, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#54 Re: od koje ste polozili vozacki??
al' ga i ti na*ra...ek0 wrote:bez uvrede, mora se priznati da muskarci imaju vise talenta za voznju
-
samo malo
#55 Re: od koje ste polozili vozacki??
To je istina.ek0 wrote:Pa ako cemo realno, svaka osoba u automobilu je potencijalni ubica ako gledamo u sirem aspektu. Glupo mi je kada vidim da zensko ( bez uvrede, mora se priznati da muskarci imaju vise talenta za voznjunaravno ima izuzetaka i na jednoj i na drugoj strani ) polozi preko stele , a pritom si priznala da bas i nisi najsigurnija za volanom, to je po meni veoma lose najprije za tebe jer izmedju ostalog ti se sama vozis u tom autu. Bolje da te obori 10 puta ,ali kad polozis da znas da si nesto naucila. Nadam se da me razumijes. Naravno ovo se ne odnosi samo na zene, vec na sve koji nemaju iskustva sa voznjom, to sto stele sebi oni misle da su uradili nesto dobro,ali kada se bolje sagleda ne izgleda tako. Stela je za one koji imaju iskustva, ali im se moze potkrasti neka sitna greskica, e sada ako ljudi vec imaju rutinu nema smisla da ih se obara.
Ja se sjecam (instruktorova prica), imao on kandidata u isto vrijeme kad i mene, neki lik sa Kromolja (izbjeglica od nekud, istocna Bosna) i on hoce da polozi, nudio inspektoru pare da mu da potvrdu da je odradio casove, a kaze lik ne zna brzine mijenjati, instruktor ga upozoravao u smislu stani bolan, pobices svoju familiju, ali ovaj zapeo.. a to bilo bas one zime kad je pao onaj snijeg od dva metra, `99 u decembru, ja sam casove odradjivao iza grtalice bukvalno, i krenuli instruktor i Lauda sa Kromolja na vangradsku voznju, prema Vogosci, kaze jedva zivi ostali, Lauda tamo na vogoscanskoj petlji krenuo u Bosnu, digo ruke i aaaa izginusmo, instruktor spasavao situaciju, kaze zakocio na nekoj livadi iznad rijeke, snijeg ih usporio.
I polozio, kaze, iz prve. Stela normalno. Nakon odradjenih casova, naucio je voziti ali ono ko taljige, ali zapeo da ima vozacku. Taj ce nekog ubiti, ili sebe ili druge.
-
samo malo
#56 Re: od koje ste polozili vozacki??
Primjerenije je reci da muskarci imaju vise afiniteta do voznje, pa su bolji vozaci... obicno naucis voziti jos ko djecak tatino auto, curice bas i nemaju tih afiniteta, njima je prvo sjedanje u auto obicno ono sa instruktorom. Moja sestra kad je polagala, kaze kad kamion dolazi iz suprotnog pravca, ona se oprosti sa svijetom.Dile wrote:al' ga i ti na*ra...ek0 wrote:bez uvrede, mora se priznati da muskarci imaju vise talenta za voznju
- wewa
#57 Re: od koje ste polozili vozacki??
iz prve, bez stele, prije 10 god... 
- Cholina_Lokica
#58 Re: od koje ste polozili vozacki??
imamo toliko puno primjera na cestama koliko su "bolji" vozacisamo malo wrote:Primjerenije je reci da muskarci imaju vise afiniteta do voznje, pa su bolji vozaci... obicno naucis voziti jos ko djecak tatino auto, curice bas i nemaju tih afiniteta, njima je prvo sjedanje u auto obicno ono sa instruktorom. Moja sestra kad je polagala, kaze kad kamion dolazi iz suprotnog pravca, ona se oprosti sa svijetom.
- wewa
#59 Re: od koje ste polozili vozacki??
Dile, pusti djecake, imaju potrebu vjerovati da su bar u necemu uspjesniji
ne volim generalizacije, ali muskarci su obicno neoprezniji, skloniji rizicima u voznji. zene, pak, znaju biti jako bezobrazne - racunaju da imaju pravo prvenstva samo zato sto su, eto, zene. da ne pricam o kocenju usred krivine... ali, ima nas svakakvih, bez obzira na sadrzaj gaca.
ne volim generalizacije, ali muskarci su obicno neoprezniji, skloniji rizicima u voznji. zene, pak, znaju biti jako bezobrazne - racunaju da imaju pravo prvenstva samo zato sto su, eto, zene. da ne pricam o kocenju usred krivine... ali, ima nas svakakvih, bez obzira na sadrzaj gaca.
- Dioda
#60 Re: od koje ste polozili vozacki??
ek0 wrote:Glupo mi je kada vidim da zensko polozi preko stele
ek0 wrote:bez uvrede, mora se priznati da muskarci imaju vise talenta za voznju
Zensko ne smije polagati sa stelom, ali musko smije. Zato sto je musko talentovanije
wewa wrote:ne volim generalizacije, ali muskarci su obicno neoprezniji, skloniji rizicima u voznji. zene, pak, znaju biti jako bezobrazne - racunaju da imaju pravo prvenstva samo zato sto su, eto, zene. da ne pricam o kocenju usred krivine... ali, ima nas svakakvih, bez obzira na sadrzaj gaca
-
bosn.om
#61 Re: od koje ste polozili vozacki??
Iz druge, a prvi pad je bio opravdan: pokusaj prelaza kamioncica koji je imao upaljen zmigavac za skretanje desno, te u zadnjem trenutku odlucio da nastavi pravo. Rezultat: jako kocenje s moje strane, te pad na ispitu, jbg.
A sto se tice spolne razlike u voznji, ne bih da pravim generalizacije, jer ima svega i svacega s obje strane, onako, u prosjeku, mi se cini (nicim dokazano, licni osjecaj) da muskarci mozda malo bolje upravljaju autom, ali su zene dosta opreznije. Cinjenica je isto da poslijeratne generacije zena dosta bolje voze od njihovih majki-baka, koje su do vozackih dolazile na puno tezi nacin i dosta kasnije od muskaraca, sto je sasvim normalno rezultiralo manjkom iskustva.
A sto se tice spolne razlike u voznji, ne bih da pravim generalizacije, jer ima svega i svacega s obje strane, onako, u prosjeku, mi se cini (nicim dokazano, licni osjecaj) da muskarci mozda malo bolje upravljaju autom, ali su zene dosta opreznije. Cinjenica je isto da poslijeratne generacije zena dosta bolje voze od njihovih majki-baka, koje su do vozackih dolazile na puno tezi nacin i dosta kasnije od muskaraca, sto je sasvim normalno rezultiralo manjkom iskustva.
-
ek0
#62 Re: od koje ste polozili vozacki??
-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:27, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
-
ek0
#64 Re: od koje ste polozili vozacki??
-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:27, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#65 Re: od koje ste polozili vozacki??
bome,ako malo procitas ove postove i uzmes olovku u ruku-skontaces ko je padao na testovima i ko je iz kojeg puta polozio (+stela)...sad, ne budi lijen
ja znam da cure frkaju i kad znaju, a da se likovi kocopere i kad ne znaju...a kako kazu 65% smo voda- ostalo je "stav"
ja znam da cure frkaju i kad znaju, a da se likovi kocopere i kad ne znaju...a kako kazu 65% smo voda- ostalo je "stav"
-
duboka_misao
#66 Re: od koje ste polozili vozacki??
pik ja iz prve
u drugu mi se nije dalo saltati
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#67 Re: od koje ste polozili vozacki??
Iz cetvrtog
Prvi put krenulo mi auto nazad I povuce mi onaj rucnu
Drugi put kao nasli stelu, a kaze lik moramo te oboriti imas tremu
Treci put nasli drugu stelu, vozaju oni mene gore-dole i kao nisam pustio pjesaka na pjesackom
Cetvrti put mi se izvinjavali ovi od proslog puta jer su me trebali pustiti i kaze lola ajd samo do avaza i bjezi
Prvi put krenulo mi auto nazad I povuce mi onaj rucnu
Drugi put kao nasli stelu, a kaze lik moramo te oboriti imas tremu
Treci put nasli drugu stelu, vozaju oni mene gore-dole i kao nisam pustio pjesaka na pjesackom
Cetvrti put mi se izvinjavali ovi od proslog puta jer su me trebali pustiti i kaze lola ajd samo do avaza i bjezi
- -TheChosenOne-
#68 Re: od koje ste polozili vozacki??
iz drugog puta B,a C1 sam juce pao prvi put 
bez stele naravno
bez stele naravno
- Azamo
#69 Re: od koje ste polozili vozacki??
Eh baš je u ovome fazon.Ja sam sa 12 uveliko vozio auto,sa 13 TAM-ića sa 2 jastuka ispod,dok moja sestra dok se nije odlučila da polaže nije ni pokušala da sjedne na mjesto vozača a kamo li da vozisamo malo wrote:Primjerenije je reci da muskarci imaju vise afiniteta do voznje, pa su bolji vozaci... obicno naucis voziti jos ko djecak tatino auto, curice bas i nemaju tih afiniteta, njima je prvo sjedanje u auto obicno ono sa instruktorom. Moja sestra kad je polagala, kaze kad kamion dolazi iz suprotnog pravca, ona se oprosti sa svijetom.Dile wrote:al' ga i ti na*ra...ek0 wrote:bez uvrede, mora se priznati da muskarci imaju vise talenta za voznju
- BSn
#70 Re: od koje ste polozili vozacki??
Azamo wrote:Eh baš je u ovome fazon.Ja sam sa 12 uveliko vozio auto,sa 13 TAM-ića sa 2 jastuka ispod,dok moja sestra dok se nije odlučila da polaže nije ni pokušala da sjedne na mjesto vozača a kamo li da vozisamo malo wrote:Primjerenije je reci da muskarci imaju vise afiniteta do voznje, pa su bolji vozaci... obicno naucis voziti jos ko djecak tatino auto, curice bas i nemaju tih afiniteta, njima je prvo sjedanje u auto obicno ono sa instruktorom. Moja sestra kad je polagala, kaze kad kamion dolazi iz suprotnog pravca, ona se oprosti sa svijetom.Dile wrote: al' ga i ti na*ra...
Kazu instruktori da su mnogo gori oni koji imaju "iskustvo" od prije obuke, jer ne postoji niti jedan koji je naucio kako treba, a onda mu je i nemoguce izbiti te mane koje je praksom pokupio, pa moze se samo nadati da ce naletit na lakopoustljivu komisiju.
- Azamo
#71 Re: od koje ste polozili vozacki??
Istina 100%,ja sam imo' velikih problema sa instruktorom zbog toga,ali na kraju sam ja popustio i krenuli smo iz početka 
- BSn
#72 Re: od koje ste polozili vozacki??
Azamo wrote:Istina 100%,ja sam imo' velikih problema sa instruktorom zbog toga,ali na kraju sam ja popustio i krenuli smo iz početka
Po meni je fazon je sto vise iskustva poslije polaganja - jer u obuci neces bas nesto plaho naucit osim pravila i parkiranja.
Moje prvo iskustvo s volananjem je u TAM-icu, al' bas volananje - bio premal da dohvatim i papucice, pa samo volano po plohi.
- atko
#73 Re: od koje ste polozili vozacki??
Iz prve ... mrtva stela ... al nisam marke dao fakat ... jaran mi iz mupa znao clana komicije i reko ... bice ti taj i taj i pustice te nemoj slucajni ni kafu da platis
Vozacka mi trebala hitno zbog posla ... u nedjelju polozio ... u ponedjeljak po snijegu od po metra za poslom ... ono fakat ni najmanji incident nisam nikad imao ... tako da nemoj da ko kaze da sam potencijalni ubica sto mi je jaran sredio

Vozacka mi trebala hitno zbog posla ... u nedjelju polozio ... u ponedjeljak po snijegu od po metra za poslom ... ono fakat ni najmanji incident nisam nikad imao ... tako da nemoj da ko kaze da sam potencijalni ubica sto mi je jaran sredio
- Altsa
#74 Re: od koje ste polozili vozacki??
meni su na kretanju pod rucnom pritiskali noznu kocnicu pa mi se gasio auto i ja pado.

- atko
#75 Re: od koje ste polozili vozacki??
Ma te perverzija obaranja niko nije razradio ko balkanci ... jarana mi jednom oborili proso 60 kuda je ogranicenje 60 ... al kao nisi prilagodio brzinu uslovima na putu vidis da je rupava cesta ... drugi put ... kaze nisi dovoljno gledao u retrovizore ... treci put kaze ne pratis dovoljno znakove ... 4 put covjek dao 2 glave i to je to
Sto se mene tice ja bih izbacio polaganje voznje ... a uveo bih vise casova obuke ... i prvih 6 mjeseci auto skola bila suduznik u odredjenim prekrsajima kandidata
Sto se mene tice ja bih izbacio polaganje voznje ... a uveo bih vise casova obuke ... i prvih 6 mjeseci auto skola bila suduznik u odredjenim prekrsajima kandidata