kako se rijesiti pacova u kuci
- Topla voda
#51 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
ja konto ona mala iz zenice opet ima problem 
- janulix
#52 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Gospoda Ministarka wrote:Pa jesam ti rekla da napravis jednolicnu smjesu od sira i stakla?janulix wrote:ccc...a ja papka pojeo sir staklo ostavio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa jesam ali ovaj isto tako ima zavrsen fakultet...sir pocmakao ...staklo usitnjeno ostavio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
mutanti velim ti ja 
- janulix
#55 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
*mima* wrote:Jel to jos nisi uhvatila pacovcica?
sta pacovcica pacovcinu bolje receno
- janulix
#56 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Topla voda wrote:ja konto ona mala iz zenice opet ima problem
koja mala iz zenice
- kriticarka_nikova
#57 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Topla voda rece da je mislio da sam opet ja sa ovim problemom. Ne nisam ovaj put. Mada sam nekad imala problema i sa njima (svega 2 puta).
Pacovi kad nanjuše tajni prolaz i kad (za ovu pricu znam jos od rata kad su nam ulazili u podrum) osjete da mogu negdje napravit stetu i hranit se oni ce uvijek dolazit kroz taj prolaz sve dok se ne zatvori. Ako ga otruje on ce pojest otrov zavuce se negdje a onda ce vonjat danima sve dok pokretac teme ne otkrije njegov les.No, nesto se mora ucinit.
Kao sto rekoh sa pacovima imala sam problema 2 puta. Prvi put to bijase za vrijeme rata, kad sam u podrumu pod granatama imala bliski susret sa jednim (3x). Sjedila sam pored upaljene lampe i citala Zagora, a druga lampa je bila na kraju podruma (koji je poprilično dug), takodjer upaljena. Odjednom sam osjetila da me neko promatra. Kad sam pogledala prema uglu gdje je gorila druga lampa vidjela sam ogromnu sjenku, ogromnu glavu sa njuskom doticnog voajera da sam vrisnula iz sve snage da je voajer pobjegao glavom bez obzira putem….njemu znanim. Nakon par dana , sjedila sam u podrumu, no, ovaj put bio je dan. Na starom kredencu nalazile su se sitnice iz humanitarne pomoci, a na samom vrhu kredenca bilo je paklo špageta. Odjednom špagete su pocele same da se micu. Pomaknu se 10 cm pa stanu…pa opet 10 cm pa stanu…i sve tako dok nisam vrisnula. Kad sam vrisnula cuo se neki tresak i sve je prestalo. Voajer je pobjegao opet njemu znanim putem. Treci put sam lezala na kaucu i osjetila kako nesto hoda po meni. E to je bila brzina brale moj….zbacila sam ga dekom sa sebe i on je zakvicao i opet pobjegao…ovog puta sam vidjela gdje…U CIJEV! Cijev koja se nije koristila a bila je suplja! Tada su moji začepili cijev i nikad se vise ovaj nije ni pojavio.
Drugi put to je bilo prije jedno 4 godine. Moja kuca se nalazi pored jednih rusevina gdje cini mi se zive krokodili, hocu rec, ima svega i svačeg u tim rusevinama…i…ja sam danima hranila pacove a da to nisam ni znala. Sa prozora sam bacala hljeb pticama…kontajuci da ga one jedu….kad….jednog lijepog i sunčanog dana ja otvaram prozor i gledam preneraženo u pacova kako uzima krisku hljeba i bjezi ko Karl Luis u grmlje. Ljudi moji, da ste vidjeli to cudo, rekli bi da nikad u zivotu niste vidjeli pacova. Prestravljeno sam pocela trcat po kuci ko da su mi u kucu usli…sve sam kontala da sam ja stvorila tog mutanta i ko zna kolko ih je. Ono navadila sam ih da mi dolaze pod prozor i kad prestanem da bacam hljeb ko zna kad ce oni prestat da mi dolaze. Ne znam dal su prestali dolazit pod prozor al znam da ja vise nisam bacala hljeb.
Eh sad kako se rijesiti pacova?
Najbolje je napraviti neku kombinaciju. Osim sto autor teme mora zatvoriti sve rupe kroz koje pacov prolazi (potruditi se da se nadju te rupe) mora i postaviti zamke na vise mjesta u kuci, u zamke staviti hranu koja pacove jako privlaci….postaviti otrov sa isjeckanim staklom (najbolje je tvrdje staklo od flase, kakva sijalica…ono staklo od flase ce ga ukokat u rekordnom roku), pustiti macku u kucu i da tu boravi sve dok se pacovi ne istrijebe…
Kakva deratizacija, kakvi bakraci. Kome placat 150 kemova kad i sama moze da istrijebi pacove.
Nista malena…samo hrabro…poubijaj ta mala cudovista…i nemoj da ih se plasis! U Indiji pacove hrane mlijekom, tamo su oni svete životinje.
Sretno, drzim ti fige!
Pacovi kad nanjuše tajni prolaz i kad (za ovu pricu znam jos od rata kad su nam ulazili u podrum) osjete da mogu negdje napravit stetu i hranit se oni ce uvijek dolazit kroz taj prolaz sve dok se ne zatvori. Ako ga otruje on ce pojest otrov zavuce se negdje a onda ce vonjat danima sve dok pokretac teme ne otkrije njegov les.No, nesto se mora ucinit.
Kao sto rekoh sa pacovima imala sam problema 2 puta. Prvi put to bijase za vrijeme rata, kad sam u podrumu pod granatama imala bliski susret sa jednim (3x). Sjedila sam pored upaljene lampe i citala Zagora, a druga lampa je bila na kraju podruma (koji je poprilično dug), takodjer upaljena. Odjednom sam osjetila da me neko promatra. Kad sam pogledala prema uglu gdje je gorila druga lampa vidjela sam ogromnu sjenku, ogromnu glavu sa njuskom doticnog voajera da sam vrisnula iz sve snage da je voajer pobjegao glavom bez obzira putem….njemu znanim. Nakon par dana , sjedila sam u podrumu, no, ovaj put bio je dan. Na starom kredencu nalazile su se sitnice iz humanitarne pomoci, a na samom vrhu kredenca bilo je paklo špageta. Odjednom špagete su pocele same da se micu. Pomaknu se 10 cm pa stanu…pa opet 10 cm pa stanu…i sve tako dok nisam vrisnula. Kad sam vrisnula cuo se neki tresak i sve je prestalo. Voajer je pobjegao opet njemu znanim putem. Treci put sam lezala na kaucu i osjetila kako nesto hoda po meni. E to je bila brzina brale moj….zbacila sam ga dekom sa sebe i on je zakvicao i opet pobjegao…ovog puta sam vidjela gdje…U CIJEV! Cijev koja se nije koristila a bila je suplja! Tada su moji začepili cijev i nikad se vise ovaj nije ni pojavio.
Drugi put to je bilo prije jedno 4 godine. Moja kuca se nalazi pored jednih rusevina gdje cini mi se zive krokodili, hocu rec, ima svega i svačeg u tim rusevinama…i…ja sam danima hranila pacove a da to nisam ni znala. Sa prozora sam bacala hljeb pticama…kontajuci da ga one jedu….kad….jednog lijepog i sunčanog dana ja otvaram prozor i gledam preneraženo u pacova kako uzima krisku hljeba i bjezi ko Karl Luis u grmlje. Ljudi moji, da ste vidjeli to cudo, rekli bi da nikad u zivotu niste vidjeli pacova. Prestravljeno sam pocela trcat po kuci ko da su mi u kucu usli…sve sam kontala da sam ja stvorila tog mutanta i ko zna kolko ih je. Ono navadila sam ih da mi dolaze pod prozor i kad prestanem da bacam hljeb ko zna kad ce oni prestat da mi dolaze. Ne znam dal su prestali dolazit pod prozor al znam da ja vise nisam bacala hljeb.
Eh sad kako se rijesiti pacova?
Najbolje je napraviti neku kombinaciju. Osim sto autor teme mora zatvoriti sve rupe kroz koje pacov prolazi (potruditi se da se nadju te rupe) mora i postaviti zamke na vise mjesta u kuci, u zamke staviti hranu koja pacove jako privlaci….postaviti otrov sa isjeckanim staklom (najbolje je tvrdje staklo od flase, kakva sijalica…ono staklo od flase ce ga ukokat u rekordnom roku), pustiti macku u kucu i da tu boravi sve dok se pacovi ne istrijebe…
Kakva deratizacija, kakvi bakraci. Kome placat 150 kemova kad i sama moze da istrijebi pacove.
Nista malena…samo hrabro…poubijaj ta mala cudovista…i nemoj da ih se plasis! U Indiji pacove hrane mlijekom, tamo su oni svete životinje.
Sretno, drzim ti fige!
- Topla voda
#58 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
ti si magnet za sve nemani
treba ti neko da te cuva od svih azbaha koje te uznemiruju
treba ti neko da te cuva od svih azbaha koje te uznemiruju
- kriticarka_nikova
#59 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Pa da ima i 4 razreda Osnovne ostavio bi ti usitnjeno staklo ako to sve nisi pomiješala. Moras pomiješat dobro.janulix wrote:Gospoda Ministarka wrote:Pa jesam ti rekla da napravis jednolicnu smjesu od sira i stakla?janulix wrote:ccc...a ja papka pojeo sir staklo ostavio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa jesam ali ovaj isto tako ima zavrsen fakultet...sir pocmakao ...staklo usitnjeno ostavio![]()
![]()
![]()
Ja sam zamišljam da si na jednu kamaru stavila sir a na drugu usitnjeno staklo….
-
Gospoda Ministarka
#60 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Kriticarko, gora si i od mene a ja sam ti na ovom forumu otjelovljenje anam njegakriticarka_nikova wrote:
Sretno, drzim ti fige!
- janulix
#61 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
velika ti hvala malo me dirnula tvoja prica jer se ja njih jako plasim i samo sto nisam pocela da vristim citajuci je...naime....ja sam danas kupila i one kocke crvene za mise....napravila sam novu smjesu s sirom i staklom jer su mi onu prijasnju pojeli...ja mislim da je jedan ali ipak ko zna...ulovila sam macku...veceras ce da noci u kuhinji i za svaki slucaj sam unijela u sobu ribice da mi maca ne bi popapala njih umjesto pacova....ostaje mi samo da vidim sta ce se desiti...i da imaju dvije nove rupe..prethodnu sam zatvorila sa tuckom od kokuruza pa se patio da izrovi to i otvorio dva nova prolaza....ali na ovaj drugi ne izlazi jer ga pred njim ceka ljepilo i cak sam u rupu natocila ljepilo....ove rupe cu da zatvorim sutra jer je sada mrak i ne veli mi se ici po mraku u podrum...ko zna kakva me dole zvijerka ceka...hvala na savjetu
.....ostalo je sve na meni sad
...jos sam da prevazidjem strah
- janulix
#62 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Pa da ima i 4 razreda Osnovne ostavio bi ti usitnjeno staklo ako to sve nisi pomiješala. Moras pomiješat dobro.
Ja sam zamišljam da si na jednu kamaru stavila sir a na drugu usitnjeno staklo….[/quote]
ne usitnila sam staklo izrendala sir i izmjesala sve to....cak se malo i isjekla ali sve za smrt pacova...ali on odstranio staklo a sir pojeo

Ja sam zamišljam da si na jednu kamaru stavila sir a na drugu usitnjeno staklo….[/quote]
ne usitnila sam staklo izrendala sir i izmjesala sve to....cak se malo i isjekla ali sve za smrt pacova...ali on odstranio staklo a sir pojeo
- kriticarka_nikova
#63 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Ma kakav tucak od kukuruza.Probaj sa nekom kamenicom!
- janulix
#64 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
kriticarka_nikova wrote:Ma kakav tucak od kukuruza.Probaj sa nekom kamenicom!
tucak je vec davno isprobana metoda
-
Haettenschweiler
#65 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Ma dajte ljudi kakvo staklo, kakvi bakrači? Pa nije ni pacov lud da jede krupne i oštre komade stakla a taj totalno usitnjeni mu sigurno neće nauditi. Nego fino nađi preduzeće koje se bavi deratizacijom i traži da postave otrov od kojeg se pacovima zgušava krv. Još jedna dobra stvar kod te vrste otrova je što mu treba 5 dana da proradi a do tada su se nahapali svi pacovi u mahali kao i njihova mladunčad.
Interesantno je i to da su pacovi često korišteni kao sredstvo za mučenje, pogotovo u Španiji. Čovjeku bi svezali lonac, u kojem bi se nalazili pacovi, za stomak a onda bi sa vana taj lonac zagrijavali žeravom. U neka doba, pacove bi uhvatila tolika panika da bi se čovjeku jednostavno progrizli i pročambali kroz drob.
Interesantno je i to da su pacovi često korišteni kao sredstvo za mučenje, pogotovo u Španiji. Čovjeku bi svezali lonac, u kojem bi se nalazili pacovi, za stomak a onda bi sa vana taj lonac zagrijavali žeravom. U neka doba, pacove bi uhvatila tolika panika da bi se čovjeku jednostavno progrizli i pročambali kroz drob.
-
mmaanniijjaakk
#67 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
upucaj ga ba ..... neki snajper ..... sakri se i cekaj i kad izadje .... pljasssss ... i nece vise provjereno 
- janulix
#68 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
mmaanniijjaakk wrote:upucaj ga ba ..... neki snajper ..... sakri se i cekaj i kad izadje .... pljasssss ... i nece vise provjereno
jest al gdje si vidio da curica drzi igracke u rukama
- Topla voda
#69 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
vidio sam da drzi igracku,al da drzi igracke nisam,sto jest jest 
- janulix
#70 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Topla voda wrote:vidio sam da drzi igracku,al da drzi igracke nisam,sto jest jest
mozda obrnuto.....ili obatroje
- janulix
#72 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
mis je vani ceka da se proseta kad ja zaspim*mima* wrote:Dje miŠ?
-
saim_adka
#73 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
Hajde ovako!
1. Lociraj koliko rupa imas
2. Idi kupi Solnu kiselinu 5-6litara, gumene rukavice i i gumene cizme
3. idi kupi vrecicu cementa i malo pijeska
4. ujutro rano obuci gumene cizme i rukavice i zamjesaj cement i pijesak s vodom u lavoru
5. cim izlijes 2-3 litre solne kiseline uzmi cementnu smjesu i guraj za solnom kiselinom u rupu dok ne napravis cep 30-tak cm.
6. isto ponovi sa ostalim rupama
7. ako nista, sprzices mu njuh i kontaminiraces otvore i zagaditi okolinu pod kuhinjom
u najamnju ruku ces ga otjerati ako ga solna ne ubije!
sretno
1. Lociraj koliko rupa imas
2. Idi kupi Solnu kiselinu 5-6litara, gumene rukavice i i gumene cizme
3. idi kupi vrecicu cementa i malo pijeska
4. ujutro rano obuci gumene cizme i rukavice i zamjesaj cement i pijesak s vodom u lavoru
5. cim izlijes 2-3 litre solne kiseline uzmi cementnu smjesu i guraj za solnom kiselinom u rupu dok ne napravis cep 30-tak cm.
6. isto ponovi sa ostalim rupama
7. ako nista, sprzices mu njuh i kontaminiraces otvore i zagaditi okolinu pod kuhinjom
u najamnju ruku ces ga otjerati ako ga solna ne ubije!
sretno
- janulix
#74 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
ima da se bavim majstorlukom ovih dana....pocet ce me komsiluk zvat da im zidam

-
saim_adka
#75 Re: kako se rijesiti pacova u kuci
svakako moras rupe zacepiti i da ti mis nikad vise ne dodje. napravis malo tecniju smjesu i pustis da se uliva u rupe a kad stegne, rupa vise nema. ne mislis valjda rupe ostavljati kad se misa rijesis???
zatvoris, zalijes, poplocas i kraj:)
zatvoris, zalijes, poplocas i kraj:)