Marka za Iliju Jurišića
- Asana
#52 Re: Marka za Iliju Jurišića
Na primjeru Salkicevog pustanja zele pokazati kako je srbijansko sudstvo odano slovu zakona, te da do sada izrecene kazne zaista imaju tezinu ... dakle to opet ide na teret Jurisica
Mogucnost da ga se prebaci da u BiH izdrzi kaznu je dvosjekli mac... em sto ga mogu prebaciti u neki zatvor u RS, pa mu nece biti nista bolje, em sto ce tako utemeljiti praksu na temelju koje ce i njihovi drzavljani osudjeni za ratne zlocine izdrzavati kaznu u njihovoj zemlji ...
Mogucnost da ga se prebaci da u BiH izdrzi kaznu je dvosjekli mac... em sto ga mogu prebaciti u neki zatvor u RS, pa mu nece biti nista bolje, em sto ce tako utemeljiti praksu na temelju koje ce i njihovi drzavljani osudjeni za ratne zlocine izdrzavati kaznu u njihovoj zemlji ...
- valterbranisarajevo
#53 Re: Marka za Iliju Jurišića
Ilija Jurišić će uskoro biti pušten iz zatvora
Dvojbi više nema - Ilija Jurišić iz Tuzle u roku od najviše mjesec dana biće pušten iz beogradskog zatvora. On je uhapšen u Srbiji pod optužicom da je u maju 1992. u Tuzli počinio ratne zločine nad pripadnicima bivše JNA i beogradski sud osudio ga je na 12 godina robije. Tokom sudskog postupka, uopšte nije bilo dokaza da je Jurišić počinio ratne zločine, ali mu je zatvorska kazna izrečena.
Kako saznajemo, u razgovorima koji su posljednjih mjeseci vodili Sulejman Tihić, predsjednik SDA i Boris Tadić, predsjednik Srbije, postignuta je saglasnost da se Jurišić pusti iz beogradskog zatvora i prebaci u Bosnu i Hercegovinu.
Izvori „Sana" kažu da je pri kraju i pravosudna procedura u ovom slučaju.
S.V.
San.
Dvojbi više nema - Ilija Jurišić iz Tuzle u roku od najviše mjesec dana biće pušten iz beogradskog zatvora. On je uhapšen u Srbiji pod optužicom da je u maju 1992. u Tuzli počinio ratne zločine nad pripadnicima bivše JNA i beogradski sud osudio ga je na 12 godina robije. Tokom sudskog postupka, uopšte nije bilo dokaza da je Jurišić počinio ratne zločine, ali mu je zatvorska kazna izrečena.
Kako saznajemo, u razgovorima koji su posljednjih mjeseci vodili Sulejman Tihić, predsjednik SDA i Boris Tadić, predsjednik Srbije, postignuta je saglasnost da se Jurišić pusti iz beogradskog zatvora i prebaci u Bosnu i Hercegovinu.
Izvori „Sana" kažu da je pri kraju i pravosudna procedura u ovom slučaju.
S.V.
San.
- Vares City
#54 Re: Marka za Iliju Jurišića
Nesto se iza brda valja,..
Cut' ce se za par dana
Cut' ce se za par dana
- Haris.ba
#55 Re: Marka za Iliju Jurišića
Skupljeno 6000 hiljada za odbranu. Poterbno valjda 80.000.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#57 Re: Marka za Iliju Jurišića
Naročito oni koji su na funkciji neka zovu. Po tisuću KM imaju za telefoniranje.HAVANA wrote:Hajmo, zovite...
Isprobao sam, može i sa ''Ultre'', mobitela.
@HAVANA, dok sjediš negdje u kafiću sa nekim ko je ''na funkciji'' ukradi telefon pa zovi 090 290 023 !
- Bosnolog
#58 Re: Marka za Iliju Jurišića
valterbranisarajevo wrote:Fondacija „Istina Pravda Pomirenje” u saradnji sa više od 30 radijskih i televizijskih stanica Federacija BiH tokom juna će realizovati akciju pod nazivom „1 km za Iliju Jurišića” čime će se pokušati prikupiti sredstva za njegova odbranu.
Kako je saopštio Sinan Alić iz Fondacije „Istia, Pravda, Pomirenje” riječ je o akciji prikupljanja sredstava za finansiranje odbrane Ilije Jurišića, ali i drugih branitelja Bosne i Hercegovine. Akcija počinje 1. a završava 30.juna i važi samo za korisnike fiksne i mobilne telefonije BH Telekoma.
Svakim pozivom na broj 090 290 023 doniraće se marka za odbranu Jurišića, koji je u Beogradu nepravomoćno osuđen za slučaj „Tuzlanska kolona” na 12 godina zatvora. Sudski i troškovi odbrane, prema riječima Alića dosegli su visinu od oko 80.000 KM zaključno sa poslednjim pojavljivanjem pred Apelacionim sudom.
http://www.e-novine.com/index.php?news=37887
Znači akcija počinje sutra![]()
![]()
Trebalo bi napraviti kao neki odbor za lobiranje ove akcije putem javnih TV servisa i emitera,te pokusati preko privatnih firmi da uplate donacije,te otvoriti namjenski bankovni racun i poslati dopise na mnoge elektronske novine i wab stranice, da se ukljuci i BH dijaspora preko svojih udruzenja u skupljanju novca za naseg Jurisica koji je bez dokaza i politicki motivisanom presudom nevin presuden i truhne u kazamatima zlocinacko genocidne Srbije,.......
Jurisic zasluzuje savaku pomoc a posebno drzavnu koja zalosno i sramno gotovo nista uradila za njega i njegovu odbranu ,.....
Svakako podrska ovom simbolicnom gestu koji je simbolican spram onog sto Jurisic zasluzuje.
- valterbranisarajevo
#59 Re: Marka za Iliju Jurišića
Poštovani prijatelji!
Uz zahvalnost za dosadašnju podršku akciji 1KM za Iliju Jurišića želim Vas obavijestiti da smo zaključno sa 15. junom, preme izvještaju BH Telecoma, imali samo 6.500 poziva na humanitarni broj 090 290 023. Ovakvim odzivom ne možemo biti zadovoljni i zbog toga Vam se obraćam sa molbom da do kraja mjeseca pojačamo intenzitet marketinške promocije ove akcije. Možda se Bosancima i Hercegovcima žarulje pale pet do dvanaest.
U tom smislu bili bi dobro da se pored emitovanja telopa/spota priča o ovoj akciji ubaci i u informativne i zabavne programe. Nadam se da ćemo većim angažovanjem do kraja mjeseca ostvariti bolji rezultat. U tom smislu Fondacija Istina Pravda Pomirenje je uz podršku Omladinskog pokreta HK BiH, i NVO „Front“ krenula u distribuciju letaka u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Brčkom. Istovremeno Aero klub „Tuzla“ će lecima servisirati područje Tuzlanskog kantona.
S poštovanjem
Sinan Alić, predsjednik
Fondacije Istina Pravda Pomirenje
Uz zahvalnost za dosadašnju podršku akciji 1KM za Iliju Jurišića želim Vas obavijestiti da smo zaključno sa 15. junom, preme izvještaju BH Telecoma, imali samo 6.500 poziva na humanitarni broj 090 290 023. Ovakvim odzivom ne možemo biti zadovoljni i zbog toga Vam se obraćam sa molbom da do kraja mjeseca pojačamo intenzitet marketinške promocije ove akcije. Možda se Bosancima i Hercegovcima žarulje pale pet do dvanaest.
U tom smislu bili bi dobro da se pored emitovanja telopa/spota priča o ovoj akciji ubaci i u informativne i zabavne programe. Nadam se da ćemo većim angažovanjem do kraja mjeseca ostvariti bolji rezultat. U tom smislu Fondacija Istina Pravda Pomirenje je uz podršku Omladinskog pokreta HK BiH, i NVO „Front“ krenula u distribuciju letaka u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Brčkom. Istovremeno Aero klub „Tuzla“ će lecima servisirati područje Tuzlanskog kantona.
S poštovanjem
Sinan Alić, predsjednik
- mirnisan
#60 Re: Marka za Iliju Jurišića
nešto mi sinane nije jasno. prosvjetli me jer sam očito nešta falila. da li je ova akcija: briga- države prema pojedincu,pojedinca prema pojedincu,ili lov u mutnom? ako je gospodin jurišić nevin,zašto se država ne stara za njegovu odbranu kao što se stara za odbranu gospodina ganića? država je imala novce,advokate,diplomatiju kad je rijeć o ganiću a sve to je zatajilo kad je riječ o gospodinu jurišiću. nešto tu neštima,najblaže rečeno.valterbranisarajevo wrote:Poštovani prijatelji!
poštovanjem
Sinan Alić, predsjednik
- essex
#62 Re: Marka za Iliju Jurišića
znate onu od zlatka pejakovica, cerge? to je melodija a evo rijeci...
BOSNO...
Tužni Bošnjo bolno pati sam
Napušten od njih
Ćelija je njegov tamni bol
Suze prate glas
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
A laž me svezala do crnog mraka
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
Političar nečuje taj glas
Njegovi su dobro
Dok je Bošnjo jadan osudjen
Srpske teške robije
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
mislim, ovoliko mogu, izvini ilija sto nemogu promijeniti majmune da se zauzmu za tebe...
UHLJUBI JEDNI, PUSTILI STE DA COVJEK TRUNE U BEOGRADKOJ TAMNICI, A DA NIJE NJEGA I DRUGIH KAO ON NIKADA NE BI NI ZIVJELI NA DRZAVNIM JASLAMA OVE NASE DOMOVINE, NASA JE, TACNO, A NE VASA...JER DA JE I VASA ILIJA BI DAVNO BIO U NJOJ! BAGRO JEDNA!
BOSNO...
Tužni Bošnjo bolno pati sam
Napušten od njih
Ćelija je njegov tamni bol
Suze prate glas
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
Političar nečuje taj glas
Njegovi su dobro
Dok je Bošnjo jadan osudjen
Srpske teške robije
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
Bosno
Za tebe sam bio,
I život za tebe bih dao
mislim, ovoliko mogu, izvini ilija sto nemogu promijeniti majmune da se zauzmu za tebe...
UHLJUBI JEDNI, PUSTILI STE DA COVJEK TRUNE U BEOGRADKOJ TAMNICI, A DA NIJE NJEGA I DRUGIH KAO ON NIKADA NE BI NI ZIVJELI NA DRZAVNIM JASLAMA OVE NASE DOMOVINE, NASA JE, TACNO, A NE VASA...JER DA JE I VASA ILIJA BI DAVNO BIO U NJOJ! BAGRO JEDNA!
-
venividivici
#63 Re: Marka za Iliju Jurišića
i ovog trena se može nazvati, nije nikakav problem , automat radi

-
civis
#64 Re: Marka za Iliju Jurišića
Slaba je promocija bila, ja sam tek sinoć broj vidio... i to je na FTV teletekstu čini mi se pogrešan broj bio ponuđen.
- valterbranisarajevo
#65 Re: Marka za Iliju Jurišića
Narode! Danas je posljednji dan akcije....
- seln
#66 Re: Marka za Iliju Jurišića
Jedmostavno: Ilija je hem kaurin, hem komunjara.mirnisan wrote:nešto mi sinane nije jasno. prosvjetli me jer sam očito nešta falila. da li je ova akcija: briga- države prema pojedincu,pojedinca prema pojedincu,ili lov u mutnom? ako je gospodin jurišić nevin,zašto se država ne stara za njegovu odbranu kao što se stara za odbranu gospodina ganića? država je imala novce,advokate,diplomatiju kad je rijeć o ganiću a sve to je zatajilo kad je riječ o gospodinu jurišiću. nešto tu neštima,najblaže rečeno.valterbranisarajevo wrote:Poštovani prijatelji!
poštovanjem
Sinan Alić, predsjednik
- Fair Life
#67 Re: Marka za Iliju Jurišića
Bas tako.
I o brigadiru Ivanu Mijačeviću komandantu odbrane Gradacca se brinula tako da covjek ovakvu drzavu pozeli jebati... od glave prema repu, pa koliko ko izdrzi. Fuuuuuuuuuj !

http://www.orlovo-polje.com/bosna71.html
I o brigadiru Ivanu Mijačeviću komandantu odbrane Gradacca se brinula tako da covjek ovakvu drzavu pozeli jebati... od glave prema repu, pa koliko ko izdrzi. Fuuuuuuuuuj !

- Chisum
#68 Re: Marka za Iliju Jurišića
Sramota da je nema takve na svijetu!
Za ovakve ljude nema ni marke, ali se zato onom keru Nedzadu Brankovicu daje zlatni ljiljan za vrijeme provedeno u podrumu...
Sramota, da covjek zaplace, jebem li im grob u koji ce leci!
Pozelim cesto da neko baci kakvu atomsku na nas, da sve ovo ode u pet picki materina.
Nismo mi nista bolje zasluzili od ove tuge koja nam se desava.
Za ovakve ljude nema ni marke, ali se zato onom keru Nedzadu Brankovicu daje zlatni ljiljan za vrijeme provedeno u podrumu...
Sramota, da covjek zaplace, jebem li im grob u koji ce leci!
Pozelim cesto da neko baci kakvu atomsku na nas, da sve ovo ode u pet picki materina.
Nismo mi nista bolje zasluzili od ove tuge koja nam se desava.
- valterbranisarajevo
#69 Re: Marka za Iliju Jurišića
Skupljeno je 18.165 KM... 
-
barby02
#70 Re: Marka za Iliju Jurišića
Recite sta hocete ali da je neko htio da pomogne, pomogao bi a ne bi mi skupljali, marku za Iliju, jer se nece zavrsiti kao vic, marka za Azru- eh evo ti Azra. Njemu nista ne moze pomoci 18 . 000 KM niti duplo vise, tu je mulj na dnu , svi to znamo. . . Na drzavnoj razini se moraju dogovoriti i krenuti u pohod za izbavljenje covjeka , ovako, sve je to divno i krasno, ali to nije to !
- kiky
#71 Re: Marka za Iliju Jurišića
ako država nemože radi blokade srbijanskih poslanika, može kanton, a to mu je i dužnost ...
a onda tražit stručnu pomč od državnih službeika koja se nemože blokirat ...
( pravni savjeti, formulacije raznih dokumenata, diplomatsko-konzularna pomoć i slično ... ) ..
pravo pitanje je zašto je tuzla zakazala ...
100 000 km, pa i više, nije ništa za kanton ( taman da se odreknu reprezentacije ) ...
a onda tražit stručnu pomč od državnih službeika koja se nemože blokirat ...
( pravni savjeti, formulacije raznih dokumenata, diplomatsko-konzularna pomoć i slično ... ) ..
pravo pitanje je zašto je tuzla zakazala ...
100 000 km, pa i više, nije ništa za kanton ( taman da se odreknu reprezentacije ) ...
- Pasiflora
#72 Re: Marka za Iliju Jurišića
Cini mi se da je ovo iz 2006.godine. Zna li neko sta je danas sa ovim covjekom?Fair Life wrote:Bas tako.
- Fair Life
#73 Re: Marka za Iliju Jurišića
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=asitno wrote:Cini mi se da je ovo iz 2006.godine. Zna li neko sta je danas sa ovim covjekom?Fair Life wrote:Bas tako.
- astala_vistala
#74 Re: Marka za Iliju Jurišića
Svaka cast na akciji,ali nazalost mislim da je sve uzaludno,jer Ilija nije bio u situaciji ko postovani akademik Ganic,jednostavno mislim da je nemoguce da se taj nevini covijek izvuce al nada zadnja umire.
- kiky
#75 Re: Marka za Iliju Jurišića
najinteresantnije je što ni tadić više nesmije da primi silajđića ...
niti če dozvolit da im dokumentacija iz londona uđe u srbiju i postane javna ...
niti če dozvolit da im dokumentacija iz londona uđe u srbiju i postane javna ...