Eborg wrote:Ne znam, ja sam mislio da je shopping centar. U svakom slučaju ona lokacija i nije nešto, bit će eto "Bosanka" i ovo čudo na Trgu rudara.sarajevsko_pivo wrote:HASS gradi stambenu zgradu i supermarket.
Nemozes supermarket porediti sa velikim shoppingcentrom.
Dzananovic treba da smanji kiriji, i to je to
od izgradnje shoping centra na trgu rudara se odustalo, bivsa robna kuca beograd se renovira.
sto se tice kirije kod dzanaovica, njih ne diktira mrki dzananovic nego rate kredita i tekuce odrzavanje.
navodno je mjesecna rata kredita preko 700.000 maraka, a u tekuce odrzavanje spada grijanje i hladjenje ogromnih povrsina, na hiljade rasvjetnih tijela, pokretne stepenice, krecenje, ciscenje, zastitarska sluzba, voda, struja, komunalna naknada...a niko kese ne nosi. samo hodaju i ispijaju kafe.
postoji racunica iz raje koja kaze da bi uz trgovacku marzu od 20% cijela zenica morala trositi citavu platu kod dzananovica da bi on vracao kredit i poslovao na nuli.
na ovaj "sumrak piljara" treba dodati i 100.000 km koliko kosta tekuce poslovanje hotela zenica. hotela ugasenih svjetala.
cijel ta investicija, hotel + shoping, je virtualno zaduzio gradjane zenice vise nego sto su bili zaduzeni gradjani bivse jugoslavije po glavi stanovnika.
zakupci napustaju prostore i postoji granica ispod koje nece biti moguce grijati i osvjetljavati centar. a tada...