Ja mislim da je Murray taj meč odigrao korektno, Berdych je jednostavno u odličnoj formi. Također, mislim da Youzhny nema fizičku spremu za jači meč u 3 dobivena na zemlji...tako da uzima Berdych u 4 seta.
Federer protiv Soderlinga, stare mušterije...ne znam, mislim da je Soderling prevazišao tu mentalnu blokadu protiv Federera, ostaje mu samo da riješi problem match-upa koji mu nikako ne odgovara

Federerova defanziva će biti presudna, ako na ključnim poenima uspije Soderlinga natjerati na par udaraca više, on će uzeti...mislim da će biti bar 2 tie-breaka, Fed u 4... Mislim da bi i Nadal više volio Federera u finalu, nego Soderlinga
Što se tiče žena, jedino je Serena osvajala GS titule od ovih osam što su ostale, s obzirom da nije nepobjediva na zemlji, ovo je velika prilika ovim ostalim da probiju led.
Schiavone mislim da nema igru kakva je potrebna da se dobije Wozniacki, koja izuzetno dobro pokriva teren, Caroline u 2 seta.
Petrova je dosad bila sjajna, dobila odličnu Rezai i njenu publiku, pa onda lako protiv Venus. Ako ne budu radili živci, njen glavni problem, može ići na titulu. Dementieva nije oduševila, ima i problema s povredom. Petrova u 2 seta, ako ode u 3, Elena bi mogla uzeti, što bih lično volio.