Uređenja strogog centra grada!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

BSn

#51 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by BSn »

studentica_ wrote:
BSn wrote:Neki dan sam na Trgu Oslobodjenja mor'o glumit Hugu s onim preskakanjem razvaljenih ploca, ispod kojih je blato, pa ako stanes gdje ne treba... :D
Udri brigu na veselje. Stanovnici evropskih metropola bi pozeljeli da imaju ovakav grad gdje je i setnja glavnom setnicom izazov za sebe.
:lol: Sve u jednom gradu, od ruševina i krhotina do Twist towera :D

Meni je ovaj grad uvijek bio lijep, ako gledas svaku stvar zasebno, ako ne, onda je to totalni djumbus. Zato treba znati gledati. :D

A to sto u jednom gradu imamo to sto ti nabroja je samo pokazatelj kolika smo mi "Afrika" (al' smo imali prvi vodovod i tramvaj kruzni :lol: - superego).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#52 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by PipiDugaDevetka »

BSn wrote: Meni je ovaj grad uvijek bio lijep, ako gledas svaku stvar zasebno, ako ne, onda je to totalni djumbus. Zato treba znati gledati. :D

A to sto u jednom gradu imamo to sto ti nabroja je samo pokazatelj kolika smo mi "Afrika" (al' smo imali prvi vodovod i tramvaj kruzni :lol: - superego).
Svaka čast @Bsn=Pantitju!
Kada ja stanem ispred Twist tornja, osjećam se bijedno,...sa strahom prilazim zgradi, djelu čovjeka misteriozne veličine, bojim se...
Šta kažu kjnige iz kojih si ''učio gledanje'', pa sada znaš gledati?
Koji stil u umjetnosti izaziva ovakav osjećaj straha i poniznosti?
BSn

#53 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by BSn »

PipiDugaDevetka wrote:
BSn wrote: Meni je ovaj grad uvijek bio lijep, ako gledas svaku stvar zasebno, ako ne, onda je to totalni djumbus. Zato treba znati gledati. :D

Svaka čast @Bsn=Pantitju!
Kada ja stanem ispred Twist tornja, osjećam se bijedno,...sa strahom prilazim zgradi, djelu čovjeka misteriozne veličine, bojim se...
Šta kažu kjnige iz kojih si ''učio gledanje'', pa sada znaš gledati?
Koji stil u umjetnosti izaziva ovakav osjećaj straha i poniznosti?

Evo, sad sam otvorio skriptu "Gledanje u tornjeve za pocentike" i kaze da je bitno da je fasada plavo staklo i samo staklo i pise da je Rambo ful'o s onom "Beton nama treba" - s'a ce nam to kad ima stakla?! Jos kaze da to treba gladati iz blizine i to iz dva razloga: 1. Izleda vece i 2. Ne vidis kako se to "uklapa" u okolinu. Autor je jos i nap'o one iz Urbanizma, jer su dozvolili da oni naprave one nakaradne kucice u neposrednoj blizini velelepnog ATT-a, na velelepnom brdu.

Sta se odma' palis?! :D Ja sam samo rek'o da mi se kompletna slika ne svidja, ali da gledajuci sve posebno je lijepo. Ne znam kako nekome moze biti lijepo ono sto Arapi prave, a nalazi se preko puta Marijinog dvora - preko dva puta, doduse, al' u istom vidokrugu. :D Kad bi ono bilo u blizini Mome i Uzeira, a i Fahrin "Borer" - to bi sve ljepse izgledalo. Ovako je sve nekako zgurano i takav je haman citav grad.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#54 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by PipiDugaDevetka »

Evo šta kaže svjetski priznati ekspert za ''gledanje'':
Safet Zec wrote:Doslovno svako pravi kuću kakvom hoće, od materijala kojeg hoće, bez minimum sporazuma sa mjestom gdje se gradi, materijalim i tipovima i standardima kuća koje je srušio!? Ili nedajbože, gdje postoji neki stil, neka tradicija…
Safete Zeče,
Postoji sporazum sa klauzulom IMT (Imal' mene tu), sporazum, ali ne sa mjestom gdje se gradi, nego sa izabranim na vlasti.
VjecitiStudent

#55 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by VjecitiStudent »

Ko to kaze, ko to laze, da nam je centar grada neuredjen?
:D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#56 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: upravo citam :lol:
no_crnjak

#57 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by no_crnjak »

...to je moj grad... xD
respo

#58 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by respo »

ne bi me cudio natpis u novinama jednom otkrivena plantaza marihuane u velikom parku u sarajevu
uvjek dobar gost

#59 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by uvjek dobar gost »

http://www.sa-c.info/readNews/4042-at-m ... riste.html

moglo bi da se skloni nelegalno podignuti vjerski objekat....
zlatiborka

#60 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by zlatiborka »

uvjek dobar gost wrote:http://www.sa-c.info/readNews/4042-at-m ... riste.html

moglo bi da se skloni nelegalno podignuti vjerski objekat....
Ona mala dzamija je zaduzbina Ismeta Bajramovica - Cele. Hoce li se neko usuditi da je ukloni ili premjesti.... :?:

Malo sutra..... :run:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#61 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by -LIBERO- »

Citao sam,ne mogu se sada tacno sjetiti gdje,intervju sa Hadzibajricem gdje je ,izmedju ostalog,rekao da je vec izdata dozvola i da su skupljena sredstva ,da se na tom mjestu izgradi dzamija.

Dodao je jos,da posto nece biti napravljena kao neka rekonstrukcija nekadasnje,da ce radovi biti brzi jer ce nova dzamija biti jednostavna i modernija.(vjerovatno do izbora)

Nova dzamija na vidiku,i to bas na adekvatnom mjestu.
Post Reply