PipiDugaDevetka wrote:BSn wrote: Meni je ovaj grad uvijek bio lijep, ako gledas svaku stvar zasebno, ako ne, onda je to totalni djumbus. Zato treba znati gledati.
A to sto u jednom gradu imamo to sto ti nabroja je samo pokazatelj kolika smo mi "Afrika" (al' smo imali prvi vodovod i tramvaj kruzni

- superego).
Svaka čast @Bsn=Pantitju!
Kada ja stanem ispred Twist tornja, osjećam se bijedno,...sa strahom prilazim zgradi, djelu čovjeka misteriozne veličine, bojim se...
Šta kažu kjnige iz kojih si ''učio gledanje'', pa sada znaš gledati?
Koji stil u umjetnosti izaziva ovakav osjećaj straha i poniznosti?
Evo, sad sam otvorio skriptu "Gledanje u tornjeve za pocentike" i kaze da je bitno da je fasada plavo staklo i samo staklo i pise da je Rambo ful'o s onom "Beton nama treba" - s'a ce nam to kad ima stakla?! Jos kaze da to treba gladati iz blizine i to iz dva razloga: 1. Izleda vece i 2. Ne vidis kako se to "uklapa" u okolinu. Autor je jos i nap'o one iz Urbanizma, jer su dozvolili da oni naprave one nakaradne kucice u neposrednoj blizini velelepnog ATT-a, na velelepnom brdu.
Sta se odma' palis?!

Ja sam samo rek'o da mi se kompletna slika ne svidja, ali da gledajuci sve posebno je lijepo. Ne znam kako nekome moze biti lijepo ono sto Arapi prave, a nalazi se preko puta Marijinog dvora - preko dva puta, doduse, al' u istom vidokrugu.

Kad bi ono bilo u blizini Mome i Uzeira, a i Fahrin "Borer" - to bi sve ljepse izgledalo. Ovako je sve nekako zgurano i takav je haman citav grad.