Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

nosara

#51 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by nosara »

Pokeemon wrote:
osa wrote:
svi skupa, tko, kad bi ti vidim neke postrijeljao...
Svi skupa nego sta, u odbrani bosne u tzv.patriotskoj ligi je je bio veliki broj srba i hrvata, istinskih patriota i ljudi koji su se distancirali od poremecenih umova, samo jedan primjer Jovan Divjak,a ima ih na stotine,ja sam musliman ali nikad nebih zagovarao cistu muslimansku zemlju, jer postujem ljude drugih religija i mislim da je bogatstvo otici kod srbina na slavu i kod hrvata na bozic, ali ih i docekati baklavom na bajram...a to sto mislim da treba postreljati gamad iza toga stojim, i nema smisla izjednacavati one koji su se branili pistoljima i lovackim puskama i one koji su napadali avionima, i ovaj zakon sto nije prosao za nacionalizam i cetnistvo samo je pokazatelj da ideja jos zive i da se nisu spremni distancirati od toga, taj nam je zakon nuzno potreban da ne moram gledati balavce kako nosaju majice draze mihajlovica i ostalih govana koji ne znaju ni ko je bio, ali takodje ne treba ni da se nose nasera orica i ostalih...sve treba ukinuti i samo im dati da ovo obiljezje smiju nositi :bih:
i nema mi vece casti nego kad vidim da srbin i hrvat iz bosne navijuju za BiH iako bi to trebalo da je normalno ali nije, ali zato nek oni idu majcicu srbiju nose bh licne karte i tamo se trude da navijaju za nesto sto nije njihovo, smijesno je da ih tamo ljudi iz srbije ne dozivljavju kao svoje zemljake nego sasvim suprotno, gledaju ih kao seljake i krkane i nista vise,i zaista je tako pricao sam nekim srbima ovdje koji su mi pricali, tipican primjer je Dodik koji je otisao da drzi govor pred hiljadama srbijanaca kad se kosove odcjepilo, i izvizdan je kao niko nije uspio nista niti reci,umjesto da se okrenu sebi i da urede nesto za sebe,.. :bih:
Ne trudi se... Specijalac nema kapaciteta da te shvati...
bicebolje

#52 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by bicebolje »

Pokemon
Isto tako i Srbi vole Bošnjake i Hrvate koji vole RS. Svi vole tuđe izdajice jer je to psihološki dokaz da su u pravu. Ako si stariji sjetićeš se kako su Srbi krajem osamdesetih vodali po protestima pojedine Albance i Mađare koji su bili za smanjenje ovlasti autonomnih pokrajna. Poznata je rečenica jednog Mađara koji se obraća svojim sunarodnjacima u Vojvodini: „Ako hoću ja, zašto nećete vi ?“ Ne treba ni spominjati kakve je ovacije dobio od (srpske) mase.
Ne ide to tako, naučili smo nedavno. Treba na poštenim osnovama razgovarati sa predstavnicima većine naroda. Sve drugo je laganje samog sebe.
Srbi, Hrvati i Bošnjaci su takvi kakvi su i treba ih takvima prihvatiti a ne u pojedincima tražiti slične samom sebi.
vrhbosna

#53 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by vrhbosna »

bicebolje wrote:Pokemon
Isto tako i Srbi vole Bošnjake i Hrvate koji vole RS. Svi vole tuđe izdajice jer je to psihološki dokaz da su u pravu. Ako si stariji sjetićeš se kako su Srbi krajem osamdesetih vodali po protestima pojedine Albance i Mađare koji su bili za smanjenje ovlasti autonomnih pokrajna. Poznata je rečenica jednog Mađara koji se obraća svojim sunarodnjacima u Vojvodini: „Ako hoću ja, zašto nećete vi ?“ Ne treba ni spominjati kakve je ovacije dobio od (srpske) mase.
Ne ide to tako, naučili smo nedavno. Treba na poštenim osnovama razgovarati sa predstavnicima većine naroda. Sve drugo je laganje samog sebe.
Srbi, Hrvati i Bošnjaci su takvi kakvi su i treba ih takvima prihvatiti a ne u pojedincima tražiti slične samom sebi.
:thumbup: :bih:
draganbl

#54 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by draganbl »

Ja ne vidim nikakvu izdaju u tome što kažem da su i Srbija i Bosna moje zemlje. Veliki broj mojih prijatelja razmišlja tako. Poštujem našu zemlju BiH, u njoj živim i radim, ali takođe pratim i tenis i navijam za Srbiju na SP. Da se plasirala i Bosna, navijao bih podjednako za obje zemlje.
Svakoga ko mi osporava ovo moje pravo smatram ne svojim neprijateljem, već neprijateljem Bosne i Hercegovine.
Corto Maltese

#55 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by Corto Maltese »

Zloća je ovdje odavno i uočena i proživljena i objašnjena. Treba promicati dobre primjere, kao što je ovaj:
http://www.6yka.com/vladika-hrizostom-n ... ercegovine
bicebolje

#56 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by bicebolje »

Dragane, ne bih da svodimo priču na lični nivo jer diskusija „ja ovo, ja ono“ ne vodi nigdje. To što ti voliš „ovo ono“ ne znači da većina Srba voli „ovo ono“ a većina se pita. Moguće je da si iskren a moguće je i da nisi, to znaš samo ti. Ovakav vid komunikacije nije prikladan za takve diskusije. Ako u RS pobijedi politička opcija sa sloganom „BiH je moja država“ sve će biti drugačije. Evo pojavljuje se treći blok na čelu sa NS pa ćemo viditi kako će proći na izborima u RS.
vrhbosna

#57 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by vrhbosna »

bicebolje wrote:Dragane, ne bih da svodimo priču na lični nivo jer diskusija „ja ovo, ja ono“ ne vodi nigdje. To što ti voliš „ovo ono“ ne znači da većina Srba voli „ovo ono“ a većina se pita. Moguće je da si iskren a moguće je i da nisi, to znaš samo ti. Ovakav vid komunikacije nije prikladan za takve diskusije. Ako u RS pobijedi politička opcija sa sloganom „BiH je moja država“ sve će biti drugačije. Evo pojavljuje se treći blok na čelu sa NS pa ćemo viditi kako će proći na izborima u RS.
Znaš kako će proći ? Nikako.
felipe kajetano

#58 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by felipe kajetano »

Corto Maltese wrote:Zloća je ovdje odavno i uočena i proživljena i objašnjena. Treba promicati dobre primjere, kao što je ovaj:
Upravo tako :thumbup:

Ovakvi ljudi mi vracaju vjeru u SPC kao instituciju...
udrch

#59 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by udrch »

Corto Maltese wrote:Zloća je ovdje odavno i uočena i proživljena i objašnjena. Treba promicati dobre primjere, kao što je ovaj:
Mudro zbori ovaj..
Pokeemon

#60 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by Pokeemon »

Zaista izvrstan intervju, i zaista nesto sto nam daje nadu za bolje sutra, jer vjerski duznosnici dosta doprinese miru, toleranciji i suzivotu, ima jos jedan vladika ali ne znam mu ime mislim da je hercegovacki ali nisam siguran, kratko osisan i nema toliko bradu,pomozite ako neko zna, zaista covjek uvijek lijepo zbori svaki put za mir i zajednistvo...pozz
pozdrav Draganbl fino o tebe da barem ne mrzis bosnu i lijepo sto bi navijao i za BiH da je prosla na SP :bih: za razliku od mnogih tvojih sugradjana koji ne da ne navijaju vec preziru i raduju se porazu, tako je bilo protiv Portugala ja svjedok...pozz
draganbl

#61 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by draganbl »

bicebolje wrote:Dragane, ne bih da svodimo priču na lični nivo jer diskusija „ja ovo, ja ono“ ne vodi nigdje. To što ti voliš „ovo ono“ ne znači da većina Srba voli „ovo ono“ a većina se pita. Moguće je da si iskren a moguće je i da nisi, to znaš samo ti. Ovakav vid komunikacije nije prikladan za takve diskusije. Ako u RS pobijedi politička opcija sa sloganom „BiH je moja država“ sve će biti drugačije. Evo pojavljuje se treći blok na čelu sa NS pa ćemo viditi kako će proći na izborima u RS.
Ja iznosim svoj stav, koji je u najmanju ruku podjednako relevantan kao i tvoj. Moj post je samo bio reakcija na sam tok teme, kojim se dominantno propagira stav, ako navijate za Srbiju, onda idite iz Bosne. Ja sam u Bosni, navijam za Srbiju (i za Bosnu) i ne pada mi napamet nigdje da idem (zapravo, ja sam se vratio u Bosnu).
A što se tiče boldiranog, ja Isto tako kažem: Ako u Federaciji pobijedi politička opcija sa sloganom "BiH je moja država" sve će biti drugačije. Evo pojavljuje se treći blok na čelu sa NS pa ćemo bidjeti kako će proći na izborima u Federaciji.
draganbl

#62 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by draganbl »

Pokeemon wrote:
Zaista izvrstan intervju, i zaista nesto sto nam daje nadu za bolje sutra, jer vjerski duznosnici dosta doprinese miru, toleranciji i suzivotu, ima jos jedan vladika ali ne znam mu ime mislim da je hercegovacki ali nisam siguran, kratko osisan i nema toliko bradu,pomozite ako neko zna, zaista covjek uvijek lijepo zbori svaki put za mir i zajednistvo...pozz
pozdrav Draganbl fino o tebe da barem ne mrzis bosnu i lijepo sto bi navijao i za BiH da je prosla na SP :bih: za razliku od mnogih tvojih sugradjana koji ne da ne navijaju vec preziru i raduju se porazu, tako je bilo protiv Portugala ja svjedok...pozz
Baš ti hvala što procjenjuješ da je fino od mene što ne barem mrzim Bosnu? A da li ti mrziš Srbiju, da li se ti raduješ svakom porazu Srbije? Ako na tuđu mržnju odgovaraš svojom mržnjom, onda si isti kao i oni.
bicebolje

#63 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by bicebolje »

Dragane, nisi me shvatio. Tvoj stav je nebitan isto kao i moj. 2 čovjeka naprema 3 milona je uzorak koji nije vrijedan spominjanja. Ti možeš znati i hiljadu Srba koji vole BiH i navijaju za repku ali to je opet jako mali broj u odnosu na milion Srba u BiH. I pitanje je da li stavrno, svim srcem navijaju ili navijaju tek onako... Patriotizam se potrvđuje kad se uzme olovka u ruke i glasa. Zato je konverzacija bazirana na ličnom nivou obično gubljenje vremena. Kad bi ti iza sebe imao desetine hiljada glasača onda bi tvoj stav bio relevantan. Nadam se da se razumijemo.
U FBiH već godinama pobjeđuju opcije sa gore spomenutim sloganom.
Vladika bihaćko-petrovački Hrizostom je vladika eparhije koje je izgubila u proteklom ratu. Zato mu se priča razlikuje od drugih vladika. Ne može se ista priča pričati u Bijeljini i Bosanskom Petrovcu.
draganbl

#64 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by draganbl »

bicebolje wrote:Dragane, nisi me shvatio. Tvoj stav je nebitan isto kao i moj. 2 čovjeka naprema 3 milona je uzorak koji nije vrijedan spominjanja. Ti možeš znati i hiljadu Srba koji vole BiH i navijaju za repku ali to je opet jako mali broj u odnosu na milion Srba u BiH. I pitanje je da li stavrno, svim srcem navijaju ili navijaju tek onako... Patriotizam se potrvđuje kad se uzme olovka u ruke i glasa. Zato je konverzacija bazirana na ličnom nivou obično gubljenje vremena. Kad bi ti iza sebe imao desetine hiljada glasača onda bi tvoj stav bio relevantan. Nadam se da se razumijemo.
U FBiH već godinama pobjeđuju opcije sa gore spomenutim sloganom.
Vladika bihaćko-petrovački Hrizostom je vladika eparhije koje je izgubila u proteklom ratu. Zato mu se priča razlikuje od drugih vladika. Ne može se ista priča pričati u Bijeljini i Bosanskom Petrovcu.
Meni je moj stav najbitniji, ponavljam još jednom, ako neko ima nešto protiv toga što ja navijam za Srbiju i želi da zbog toga odem iz Bosne, onda ja takvog smatram podjednakim neprijateljem Bosne i Hercegovine, kao i one koji kažu mrzim Bosnu jer volim Srbiju.
Što se tiče slogana, on nije toliko bitan, ti si naveo primjer Naše stranke, ne ja, eto i narod u Federaciji ima priliku da svojim glasom za Našu stranku pokaže da je zaista spreman za BiH kao državu svih naroda.
Palavra

#65 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by Palavra »

Hvala Allahu dz.s. sto nam je podario da budemo Muslimani.
A ovaj patrijarh je samo slika jedne neljudske religije, neljudske politike, neljudskog odgoja, neljudskog ponasanja...
JBL

#66 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by JBL »

.
Last edited by JBL on 28/05/2010 10:17, edited 1 time in total.
JBL

#67 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by JBL »

udrch wrote:
Mudro zbori ovaj..
Ili da ga citiramo:
Najbolji dokaz da Bosna i Hercegovina kao društvo ne postoji je u politici gdje stalno čujete da neko traži zaštitu nacionalnih interesa.

nije potrebno crtati ko to koristi i zasto?

Ja sam bio zapanjen kad sam prije nekoliko godina u jednoj emisiji čuo o otvaranju spomenika prvom turskom vojniku u Kamengradu kod Sanskog Mosta, koji je otvorio reis Bosne i Hercegovine, gospodin Cerić.

Rece neko iz "RS", iz SPC o Sanskom Mostu.

Republika Srpska lijepo zvuči

Rece vjernik...
felipe kajetano

#68 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by felipe kajetano »

JBL wrote: Ili da ga citiramo:
Najbolji dokaz da Bosna i Hercegovina kao društvo ne postoji je u politici gdje stalno čujete da neko traži zaštitu nacionalnih interesa.

nije potrebno crtati ko to koristi i zasto?
Sta je neistinito u ovoj tvrdnji?Pa jedino ako zivis na Aljasci mozes povjerovati da je ovdje sve sjajno i bajno, covjek je rekao istinu koliko god ona tebi gorka bila, i koliko sam primjetio nije svrsio zbog te cinjenice, naprotiv ....
sumirprimus

#69 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by sumirprimus »

Bjez ba,nacionalno i vjersko nikad nisu imali vise privilegija nego sad,i sta smo dobili s tim?Nista...
Motike i krampe u ruke,ajmo radit,50% i rs-a i federacije je obraslo u korov i travuljinu,nidje oranice ni s glave...
Daj holandiji ove nase zemljice,izvozili bi lale i na mars...
A sve dipl.dr.mr.fr.filozofi,pravnici,ratnici...Joj skupo,nema,se,bogo dragi,amin...Pih,fuj,bljak...
I jest nam vako kad narod vjeruje najvecim djabahljebarosima u drzavi,vjerskim velikodostojnicima i njihovim jurisnicima u vidu nazovi politicara,a P od politike ne znaju,....
JBL

#70 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by JBL »

felipe kajetano wrote:Sta je neistinito u ovoj tvrdnji?Pa jedino ako zivis na Aljasci mozes povjerovati da je ovdje sve sjajno i bajno, covjek je rekao istinu koliko god ona tebi gorka bila, i koliko sam primjetio nije svrsio zbog te cinjenice, naprotiv ....
Neiskrena je...
Suti i trpi

#71 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by Suti i trpi »

bicebolje wrote:Pokemon
Prsti ti se pozlatili za ovaj komentar. Inace, svaki tvoj komentar koji sam do sada procito, potpisujem od rijeci do rijeci. Najveci problem u BiH je taj sto narod i politika gleda jednostrano... 'Stavi se u poziciju drugog da bi ga mogo shvatit'..

Pokemonova je teorija, 'ako ne valja SPC, treba je ukinuti ili ne odlazit u takvu crkvu', 'ako te ne voli Srbin iz Srbije, onda se trebas odrec srpstva'. To su najpogubnije teorije za ovu drzavu, pogubnije od radikalni struja tipa Hasan Cengic.. Ti te otvoreno zele ukinuti, a sa ovim nikad ne znas na cemu si. Deklarativno te vole, ali ti perfidno podmecu nogu. U crkvu se ne ide radi nekog pedofila, pedera i mafijasa koji PRIVREMENO nosi crkvenu uniformu, nego se ide radi Boga i molitve Bogu. Ne ide se sigurno molit Kacavendi. Jedino je zalosno sto srpski narod ne istjera tu gamad iz svojih svetinja. Koga u Banja Luci briga sto ga ne voli neki Srbin iz Kragujevca? Zasto bi taj Srbin iz Kragujevca bio bolji i veci od Srbina iz Banja Luke? Zasto bi neki Irac iz Irske bio veci od Irca iz Skotske? Zasto bi neki Rus bio veci Rus od Rusa iz Ukrajine? Zasto bi neki Bosnjak iz Bosne bio veci Bosnjak od Bosnjaka iz Sandzaka? Ja ne mogu nikako shvatit likove poput Pokemona i tu propagandu koju oni sire. Meni je sasvim normalno i logicno da Irac iz Skotske navija za Irsku, da Rus iz Ukrajine navija za Rusiju, Bosnjak iz Sandzaka za BiH itd itd. To je slucaj u cijelom svijetu, osim djelimicno u Americi. Druga je stvar sto neko mrzi drzavu u kojoj zivi, a za to je najvise kriva radikalna politika na svim stranama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by Truba »

Patrijarh Irinej o mogućem Papinu dolasku u Srbiju

Beograd, (IKA) - Na proslavu 1.700 godina Milanskog edikta, godine 2013. u Nišu, bit će pozvani predstavnici svih Crkava i nema nikakvog razloga da se mimoiđe i Rimska Crkva s kojom smo bili zajedno do 11. stoljeća, rekao je patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Irinej komentirajući za beogradske "Novosti" napise da će na proslavi u Nišu sudjelovati i papa Benedikt XVI. Patrijarh smatra da će proslava Milanskoga edikta biti prilika za uspostavljanje dijaloga među predstavnicima svih Crkava, te je izrazio nadu da će to biti povod novog odnosa između zapadne i istočnih Crkava.

nije loše za ekumenizam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#73 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by PipiDugaDevetka »

Posjetom i prisustvom Ekumenskoj molitvi Patrijarh IRINEJ je u Sarajevu otpočeo vaditi armaturu iz betona. Armatura je od sedam Karadžićevih tačaka o razdvajanju narodaa sa Zasjedanja Skupštine srpske republike Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci 10. maja 1992.g.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#74 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by PipiDugaDevetka »

Pogriješio sam, kajem se, evo, učiniću sve da ispravim što se može ispraviti i neću više to činiti, da li bi mi oprostio?
-DA, rado bih oprostio, ali me uvjeri da ćeš sve učniti da se ispravi što je moguće ispraviti, uvjeri me da nećeš više činiti ovako nešto.
Akadi

#75 Re: Patrijarh Irinej zabetonirao RS!

Post by Akadi »

PipiDugaDevetka wrote:Posjetom i prisustvom Ekumenskoj molitvi Patrijarh IRINEJ je u Sarajevu otpočeo vaditi armaturu iz betona. Armatura je od sedam Karadžićevih tačaka o razdvajanju narodaa sa Zasjedanja Skupštine srpske republike Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci 10. maja 1992.g.
Koliko je izvadio metara armature... ? :roll:

"Imam slobodu da sa ovog svetog mesta, pre svega predstavnicima crkvene jerarhije i svoj braći uputim apel da se potrudimo da Sarajevo ne ostane bez hrišćana. Ovo je drevni hrišćanski grad"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=641588
Locked