sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ave, Nijaz!

#51 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Ave, Nijaz! »

@zvrk

Haj, post si ponovila jedno 20 puta da smo paraziti, na osnovu cega to tvrdis.
Vecina ovdje imaju posao, placaju poreze drzavi, sami se izdrzavaju i ne zavise od nikog pa je logicno postaviti
pitanje zasto iste smatras parazitima.

Sto se tice hedonizma, hvala, ne vidim nesto lose u tome, cak je to mozda i smisao zivota, al' to je drugi par opanaka.

@darprirode

Jah, bolje odrastat sa cukama, nego sa mamom i tatom.

Jungle book, adio! :lol:

@zvrk

Sto se tice sinteraja, treba sintor, sacmarica i metaka.
---------------------------------------

Ako su na vagi ove lutalice i ljudi, neka meni daju pusku, ja cu ih ganjati sa sintorima.
Last edited by Ave, Nijaz! on 13/04/2010 09:21, edited 3 times in total.
zvrk

#52 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

nellington wrote:Samo malo, interesantna mi je jedna teza koja se ovdje provleči: udruženja se bore za prava životinja, sad je na onim koji žele da budu sigurni od lutalica da se počnu boriti za svoja prava na analogan način: znači - treba osnovati udruženja za zaštitu ljudi "In-San"?

treba osnovati udruzenja (ovakvi kojima je ok sve, sam nek se oni ne moraju micati) za podizanje nivoa smosvijesti kod ljudi

lako ce drugo sve doci

ljudi ba konstantno krive udruzenja
slijepi kod ociju

a ne vide da su im interesi i ciljevi isti
ja1977

#53 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by ja1977 »

Cinjenica je da je previse lutalica na ulicama.
Cinjenica je da nikada ne znamo kako ce reagovati i da su nam djeca ugrozena.
Cinjenica je da nije humanu samo ih poubijati.
Cinjenica je da nemamo para za azil za tolike zivetinje.
Cinjenica je da ja vise volim svoju (i drugu) djecu nego te pse lutalice.
zato, podrzavam akciju, dok god se ne steknu uslovi za humanije postupanje prema tim psima.
nellington

#54 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by nellington »

zvrk wrote:

treba osnovati udruzenja (ovakvi kojima je ok sve, sam nek se oni ne moraju micati) za podizanje nivoa smosvijesti kod ljudi

lako ce drugo sve doci

ljudi ba konstantno krive udruzenja
slijepi kod ociju

a ne vide da su im interesi i ciljevi isti
Interesi, ciljevi... znaš i sam da je put u pakao popločan dobrim namjerama. Ono što se ljudima ne sviđa, to su metode i pristup, nedostatak rezultata, nesigurnost - interesi, ciljevi i ideje su za svaku pohvalu, međutim oni ne štite građane Zenice, Sarajeva, Bukurešta od pasa lutalica :(
zvrk

#55 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

Ave, Nijaz! wrote:@zvrk

Haj, post si ponovila jedno 20 puta da smo paraziti, na osnovu cega to tvrdis.
Vecina ovdje imaju posao, placaju poreze drzavi, sami se izdrzavaju i ne zavise od nikog pa je logicno postaviti
pitanje zasto iste smatras parazitima.
.

upravo zbog boldiranog
imate svoje poslove, svoje platice od kojih zivite
a sve sto se tice opceg dobra i šire okoline i ne ide vama u dzep - neka drugi rjesavaju
al eto imate vi koju pametnu da propalamudite iz toplih stolica....

Sto se tice hedonizma, hvala, ne vidim nesto lose u tome, cak je to mozda i smisao zivota, al' to je drugi par opanaka
blagi tebi :ears:
ev ti malo edukacije sa wikipedie

Hedonizam je težnja ka zadovoljstvu koje je samo po sebi svrha i pravi cilj svih delovanja. Hedonizam ima uporište u brojnim filozofskim mišljenjima: Epikuru i epikurejcima, utopistima kao što je Tomas Mor, utilitaristima, filozofima naturalistima, kao i psihologiji ponašanja. Kako postoje različite koncepcije zadovoljstva, postoje i različite varijante hedonizma. Psihološki hedonizam zastupa mišljenje da pojedinac treba i mora da dela u cilju ostvarenja želje za zadovoljstvom, egoistički erotični hedonizam da pojedinac mora da dela u skadu sa onim što mu najviše donosi zadovoljstvo na duži period i, najzad, univerzalni hedonizam da pojedinac mora da dela u skladu sa onim što će tokom dugog vremena da zadovoljava najveći broj ljudi.

Psihoterapijska praksa je pokazala da postoje osobe čije je životno „vjeruju“ stalno dostizanje zadovoljstva i uživanja u tom stanju. Seksualno funkcionisanje i ponašanje je kod takvih osoba često toliko vrednovano da se poklapa sa samom suštinom njihovog postojanja, pa zapadaju u različita intenzivna stanja straha i poremećaje raspoloženja kada u tom pogledu stvari krenu putem koji se ne želi.

Epikurov hedonizam je zapravo produhovljeni hedonizam. On smatra da su duševni bolovi teži od telesnih, jer telo pati samo zbog sadašnjih bolova, a duša podnosi i prošle i sadašnje, a možda i buduće bolove pod zadovoljstvom podrazumevaju odsustvo telesnih bolova i duševnog nespokojstva. Prijatan život pruža samo razum koji kritički procenjuje razloge za biranje ili odbacivanje mišljenja. Pogrešna mišljenja predstavljaju glavni uzrok za pojavu duševnih zbrka i nespokojstva.
neshto

#56 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by neshto »

zvrk wrote:heheheheh
@neshto

pa vidis li ti ove lijenosti
kolko mene ovaj parazitski nacin zivota nervira
dodje mi i gusle da uzmem, a ne rime da sastavljam

nisu udruzenja kriva kako ne mozete shvatiti

zakon je svakako morao biti donesen
zbog svijetle evropske buducnosti
i ostalih s.anja

a udruzenja su se aktivirala da umanje posljedice neprovodjenja istog

bas bi bilo interesantno da udruzenja ne rade nista :lol: :run:
ok, ali mi opet nisi odgovorila šta je humano u tome da auti gaze pse ili da ih po mahalama truju ili na njima isprobavaju pištolje?
rad organizacija je očito kap u moru i očito ništa na dobro ne mjenja, broj lutalica je utrostručen kao i broj agresivnih ispada građana.
prije par godina nije bilo trovanja, ubijanja ili udesa izazvanih psima u ovolikoj mjeri, zapitaj se kolika je tvoja odgovornost za to.

i ja bi bio najsretniji da oni čitav život skakuću po livadama i da su zdravi sretni ali to je nemoguće u "urbanoj" sredini poput sarajeva.
mislim da mi je bilo draže dok su šintori uticali na njihov broj nego sada kada to čine auti ili mahalske domaćice sa homemade koktelima otrova
-Romeo-

#57 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

ja1977 wrote:Cinjenica je da je previse lutalica na ulicama.
zato, podrzavam akciju, dok god se ne steknu uslovi za humanije postupanje prema tim psima.
zvrk tvrdi da je to čak i jeftinije rješenje od šinteraja. s nestrpljenjem očekujem tačne finansijske pokazatelje.

inače za post :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zvrk

#58 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

nellington wrote:
Interesi, ciljevi... znaš i sam da je put u pakao popločan dobrim namjerama. Ono što se ljudima ne sviđa, to su metode i pristup, nedostatak rezultata, nesigurnost - interesi, ciljevi i ideje su za svaku pohvalu, međutim oni ne štite građane Zenice, Sarajeva, Bukurešta od pasa lutalica :(

ideja ima svako
one su posljedica viska vremena
koje nastaje od neprovodjenja onih prvih ideja
i sve u krug

odnekud se mora krenuti
krenuli su pojedinci

a ovi drugi gadjaju idejama i opet njima najgore

teska sudba nellingtone

stvoriti sebi indvidualne uslove i ocekivati od svijeta da sredi ostalo
nellington

#59 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by nellington »

Pustinjak možda može stvoriti sebi uslove i čekati, ali čovjek u društvenoj zajednici ne može i ne smije - dokaz tome je i ova diskusija u kojoj obje strane, svaka na svoj način, pokušavaju da utiču na zajednicu i na generalne načine rješavanja problema - koji je konkretan, stvaran, živ i blizak svakom od nas. Malo licemjerno odbijam da se svrstam na bilo čiju stranu u ovoj priči, ali se nadam najboljem mogućem rješenju i po dvonožne i po četveronožne duše.
zvrk

#60 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

ok, ali mi opet nisi odgovorila šta je humano u tome da auti gaze pse ili da ih po mahalama truju ili na njima isprobavaju pištolje?
rad organizacija je očito kap u moru i očito ništa na dobro ne mjenja, broj lutalica je utrostručen kao i broj agresivnih ispada građana.
prije par godina nije bilo trovanja, ubijanja ili udesa izazvanih psima u ovolikoj mjeri, zapitaj se kolika je tvoja odgovornost za to.

i ja bi bio najsretniji da oni čitav život skakuću po livadama i da su zdravi sretni ali to je nemoguće u "urbanoj" sredini poput sarajeva.
mislim da mi je bilo draže dok su šintori uticali na njihov broj nego sada kada to čine auti ili mahalske domaćice sa homemade koktelima otrova

bilo je trovanja
ubijanja
i umlacivanja

naravno
samo su ih sintori obavljali tokom noci
pa "savjesni" gradjani nisu primjecivali nikakve probleme
sve bude gotovo dok oni blazeno spavaju

meni su na poslu ostavili otrov i 9 stenaca sam mrtve nalazila jednog po jednog
divota
divni ljudi

divni metodi ne ?

idemo u krug
zvrk

#61 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

ja1977 wrote:Cinjenica je da je previse lutalica na ulicama.

uslovi se nece steci sami od sebe
mi (mi kao gradjani) ih moramo stvoriti
vi iz toplih kuca i iza tastatura - tesko da cete to uraditi

ako volis svoju djecu
trebala si doci na proteste jutros

da kazes vlastima (nadleznim) da ocekujes sigurnost
i na iduce koji budu - dodji slobodno
i reci onima koji uzimaju 5000 KM mjesecno da rjesavaju probleme
da ocekujes da opravdaju taj novac
gurabija78

#62 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by gurabija78 »

samo malo wrote:Imam ja u komsiluku tri-cetiri pubertetlije koji su opasni po okolinu, ne laju na prolaznike ali itekako ujedaju i fizicki nasrcu cak i na policiju.

Da i njih umlatimo toljagama?
DA!
-Romeo-

#63 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

zvrk wrote:

bilo je trovanja
ubijanja
i umlacivanja

naravno
samo su ih sintori obavljali tokom noci
pa "savjesni" gradjani nisu primjecivali nikakve probleme
sve bude gotovo dok oni blazeno spavaju

meni su na poslu ostavili otrov i 9 stenaca sam mrtve nalazila jednog po jednog
divota
divni ljudi

divni metodi ne ?

idemo u krug
jeste, ali kada sam imao porblema sa 5-6 pasa koji su sve svakodnevno u čoporu motali se po mom dvorištu, djeca se nisu smjela igrati, ujutro ko je išao prvi na posao doživljavao je traume, šintori su to efikasno riješili.

sada imam isti problem i kud sa njima.......................
Ave, Nijaz!

#64 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Ave, Nijaz! »

Zasto ne zelis da vidis da ljudi ne zele da se bruka njihovih para da za neki azil za pse?

Ima precih problema i oblasti u koje se moze ulagati, a vi, "zlostavljaci zivotinja", koji ste odgovorni za ovaj problem, treba da isti rijesite. Naravno, to necete uratiti i onda ce porezni obveznici opet placati sintore da rijese posao.
Mr. Meho

#65 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Mr. Meho »

Ja u ovoj situaciji ne zelim da se moj novac u drzavnoj kasi trosi na izdrzavanje pasa lutalica! A sigurnost gradjana je na prvom mjestu. Kad ona dodje u pitanje onda me ne interesuju prava zivotinja. sapienti sat
zvrk

#66 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

zovite sintore,
trujte
ne dajte dinara
samo trpajte u sebe, havljajte
odgajajte svoje potomstvo kao da su jedini na planetu
ko ce vas promijeniti
a kamoli vam sta dokazati

@romeo te ste nove pse mogli bez problema pripitomirti da ste imalo volje pokazali
i komsiju kad docekas preko neke stvari
drugi put ce te gledati preko oka

sto bi rekli
pametnom i jedna dosta
zvrk

#67 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

Zasto ne zelis da vidis da ljudi ne zele da se bruka njihovih para da za neki azil za pse?

Ima precih problema i oblasti u koje se moze ulagati, a vi, "zlostavljaci zivotinja", koji ste odgovorni za ovaj problem, treba da isti rijesite. Naravno, to necete uratiti i onda ce porezni obveznici opet placati sintore da rijese posao.

o tome ja pricam

zasto ti ne uvidis da ja ne zelim da disem isti zrak kao ti

a tvoji su roditelji to trebali rijesiti
to nije moj problem jel
Ja u ovoj situaciji ne zelim da se moj novac u drzavnoj kasi trosi na izdrzavanje pasa lutalica! A sigurnost gradjana je na prvom mjestu. Kad ona dodje u pitanje onda me ne interesuju prava zivotinja. sapienti sat
takvi ne zele da se njihov novac trosi bilo gdje
cuvajte za gurabije za onom svijetu :lol:
teAMICA

#68 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by teAMICA »

Da prostite samo se vrtite u krug, napadate jedni druge i ... ništa. Kad su bili protesti pred Katedralom ja na toj temi rekoh da se ne može sve odjednom riješiti, hajmo se dogovoriti šta je tema - kome je upućen zahtjev - do kada je rok? Svi navališe nećemo tako, hoćemo da iskažemo nezadovoljstvo, hoćemo azile, hoćemo kazne za one što ubijaju, bla, bla, bla... I šta smo dobili? Lijep dan, okupiše se raja da pomaze cuke i raziđoše se. Jedno veliko ništa. Lutalice jesu i bit će problem, sve dok ODGOVORNI za to ne uzmu stvar u svoje ruke (sterilizacija, azili), a kako smo mi navikli šutit i trpit oni sigurno neće ništa uraditi. Ne možemo mi pojedinci riješiti problem lutalica, ma koliko ljubavi, novca i vremena imali. A imamo li?
-Romeo-

#69 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

zvrk wrote:
@romeo te ste nove pse mogli bez problema pripitomirti da ste imalo volje pokazali

sto bi rekli
pametnom i jedna dosta
(smajli koje udara hrkljuš)
zvrk

#70 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

-Romeo- wrote:
zvrk wrote:

sto bi rekli
pametnom i jedna dosta

jok se udarati
pripitomi cuke :lol:

puno je lakse sa njima kad im smijes prici ;)
-Romeo-

#71 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by -Romeo- »

zvrk wrote:
-Romeo- wrote:
zvrk wrote:

sto bi rekli
pametnom i jedna dosta

jok se udarati

samo da te napomenem, ja još čekam one egzaktne podatke.
Mr. Meho

#72 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by Mr. Meho »

zvrk wrote:
A ti bi recimo radije oduzela od usta gladnim ljudima pa dala psima lutalicama? U ovoj zemlji ima hiljade precih stvari od izdrzavanja pasa lutalica!
zvrk

#73 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by zvrk »

nisam ih ni ja zaboravila ne brini

ali sumnjam prij eveceras da cu ih dobiti
a ako ti nije mrsko pogruglaj malo i ti

kolko se godisnje izdvaja za sinteraj
a kolko treba za azil
kantonalni je budzet u pitanju
neshto

#74 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by neshto »

zvrk wrote:
-Romeo- wrote:
zvrk wrote:

sto bi rekli
pametnom i jedna dosta

jok se udarati

onda da pripitomim i žohare u haustoru, vrane na krovu, mrave u stanu pa da se družim sa njima?
psima nije mjesto na ulici shvati to, izloženi su svakakvim siledžijama kojih kod nas ne manjka.
manje su patili i psi i ljudi dok su šintori smjeli raditi svoj posao to je činjenica!
darprirode

#75 Re: sutra u sarajevu akcija sintora u stilu odstrela pasa

Post by darprirode »

Mr. Meho wrote:
zvrk wrote:
A ti bi recimo radije oduzela od usta gladnim ljudima pa dala psima lutalicama? U ovoj zemlji ima hiljade precih stvari od izdrzavanja pasa lutalica!
Ima slazem se, a vlast boli k. za te ljude.. Sto ne ti naprimjer malo ne zabavis oko tih ljudi,a nas pustis da branimo interese pasa??
A inace ti si poznat sto dajes pare za narodnu kuhinju i sl... kladim se da i ne znas gdje je,samo pises o nepoznatoj temi (tema u koju nisi upucen ni sekunde) da bi imao sta da kazes i da ispadnes vazan. Ne znam uopste cemu ovlika polemika s ljudima koji nikad nisu imali psa i ne znaju sta je i kolika je ta ljubav
Locked