Čedomir Jovanović humanista i demokrata
-
Power_of_YES
#51 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Ma ajde necemo vise ovdje, otvoricu ja novu temu uskoro na podforumu "istorija" o tim stvarima, pa cemo diskutovati. Da se vratimo na Cedu. Sto humanista ne objavi izvore finansiranja?
- kiky
#52 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
ma baš je karađorđevič, fini čoek, našao da otima od begova po bosni i dijeli seljacima ..
nebi se kladio da su slučajno ti "seljaci" bili srbi koji su na taj način prisvajali bosansku zemlju i danas mašu nekim katastrima i podacima ...
kakv narod takva i dinastija ...
njegov nasljednik, onako junački i slobodarski, kakvi su srbi inače, uvede jugoslaviju u trojni pakt sa hitlerom ...
samo krađa, pljačka, zločin i laž ...
crna gora, sanđak, vojvodina ... ubijaj, otimaj, pljačkaj, ruši ...
a onda intelektualci i akademici začas smisle i sastave istoriju, sklope neki bukvar i uče djecu poput ovog yesi-ja pravoj istini ...
ma možemo ovako dokle srce ište ...
samo daj požurite sa otcjepljenjem ...
još bolje je bez referenduma ... efektivnije je ...
i, nezaboravimo, tema je čedo ...

nebi se kladio da su slučajno ti "seljaci" bili srbi koji su na taj način prisvajali bosansku zemlju i danas mašu nekim katastrima i podacima ...
njegov nasljednik, onako junački i slobodarski, kakvi su srbi inače, uvede jugoslaviju u trojni pakt sa hitlerom ...
a onda intelektualci i akademici začas smisle i sastave istoriju, sklope neki bukvar i uče djecu poput ovog yesi-ja pravoj istini ...
- kiky
#53 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
e, ova ti je pametna ...Power_of_YES wrote:Ma ajde necemo vise ovdje, otvoricu ja novu temu uskoro na podforumu "istorija" o tim stvarima, pa cemo diskutovati. Da se vratimo na Cedu. Sto humanista ne objavi izvore finansiranja?
bezveze idemo off topic ...
postavi temu i javi koja je ...
pa da se izdiskutujemo ko ljudi ...
-
Goran_35
#54 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Deklaracija maksimum vladajuće koalicije
Čedomir Jovanović za Danas | 01.04.2010.
Osudom zločina u Srebrenici Srbija načinila korak napred u suočavanju s prošlošću, ali tragično poglavlje još nije zatvoreno
- Deklaracija je gest vladajuće većine, izraz njenih maksimuma. LDP je jasno rekao da ne može da glasa za tekst koji je više vodio računa o potrebama i unutrašnjim neslaganjima vladajuće koalicije, nego o potrebama i potencijalima društva. Kada LDP govori o tome da sve što radimo, pa i da tekst Deklaracije treba da ispuni evropske potrebe i težnje društva, mi govorimo o tome da stav Evrope, koji je i civilizacijski stav, jeste nešto što moramo da prihvatimo i usvojimo bez dilema.
Ali, to je pitanje i za birače na sledećim izborima. Ako društvo želi jasniju i čistiju politiku, onda treba i da glasa za stranku koja se tako politički postavlja. U ovom odnosu snaga, LDP nije mogao više od onoga što smo učinili. Otvorili smo temu odnosa prema Srebrenici pre tri godine, insistirali na ozbiljnosti, predlagali amandmane koji su nudili rešenje - navođenje da se u Srebrenici dogodio genocid, zahtev da bar ovom društvo saopštimo da je Mladić optužen za genocid i najteže ratne zločine, ako već ne možemo da ga uhapsimo, da 11. jul proglasimo Danom sećanja - ističe za Danas Čedomir Jovanović, lider LDP, stranke koja je odbila da podrži skupštinsku Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.
Ima li u ovoj priči oko usvajanja Deklaracije pobednika i poraženih?
- Bez obzira na nedostatke, dobro je što je konačno tema Srebrenice i politika koje su je stvorile otvorena u instituciji kakva je Skupština. To jeste neka pobeda normalnosti, humanosti i obzira prema teretu koji dugo opterećuje nas same, našu budućnost, odnos prema drugim narodima koji žive sa nama ili oko nas.
Da li će se ovim nešto promeniti, u samoj Srbiji, kao i u njenim odnosima u regionu i sa EU?
- Ne može se Srbija ratosiljati tereta tako što će generali odlaziti u svoju poslednju prekomandu u Hag. Neko je generale odveo u rat, neko ih je blagoslovio, pravdao to što su činili. Svi oni su danas prepreka na našem putu normalnom životu. Ako se Srbija kandidovala za članstvo u EU, onda se valjda kandidovala i za evropske vrednosti. Te vrednosti se samo naziru u usvojenom tekstu Deklaracije, ali nisu dovoljno jasne. Ipak, kada se napravi prvi korak, onda se više ništa ne može zaustaviti. Mi ćemo još dugo razgovarati i o onome što je Srebrenici prethodilo i o svemu što Srbija mora da uradi kako bi sebe promenila. Samo na takav način budućnost svojih građana i svih u okruženju ćemo učiniti drugačijom od tragične prošlosti.
U kojoj meri je srpsko društvo spremno da se nastavi suočavanje s ratnom prošlošću i od čega to zavisi?
- Petnaest godina posle Srebrenice, mi i dalje imamo puno ličnih problema, kao narod i društvo. Ne samo u prihvatanju onoga što se u Srebrenici desilo, nego i onoga što je prethodilo i što iz tih događaja proizlazi. Zbog toga su rasprava, pa i tri meseca priče o donošenju Deklaracije, tako teški, a često i zbunjujući za društvo, za ljude koje to sa strane posmatraju. Kada govorimo o ulozi svog naroda, onda smo unapred osuđeni na neuspeh ako to radimo samo kao političari. Ne može o Srebrenici govoriti parlament, a ćutati crkva. Ne može o presudi Međunarodnog suda pravde govoriti Deklaracija, a ćutati naš univerzitet ili Akademija.
Autor: N. Tomić
Izvor: Danas
Čedomir Jovanović za Danas | 01.04.2010.
Osudom zločina u Srebrenici Srbija načinila korak napred u suočavanju s prošlošću, ali tragično poglavlje još nije zatvoreno
- Deklaracija je gest vladajuće većine, izraz njenih maksimuma. LDP je jasno rekao da ne može da glasa za tekst koji je više vodio računa o potrebama i unutrašnjim neslaganjima vladajuće koalicije, nego o potrebama i potencijalima društva. Kada LDP govori o tome da sve što radimo, pa i da tekst Deklaracije treba da ispuni evropske potrebe i težnje društva, mi govorimo o tome da stav Evrope, koji je i civilizacijski stav, jeste nešto što moramo da prihvatimo i usvojimo bez dilema.
Ali, to je pitanje i za birače na sledećim izborima. Ako društvo želi jasniju i čistiju politiku, onda treba i da glasa za stranku koja se tako politički postavlja. U ovom odnosu snaga, LDP nije mogao više od onoga što smo učinili. Otvorili smo temu odnosa prema Srebrenici pre tri godine, insistirali na ozbiljnosti, predlagali amandmane koji su nudili rešenje - navođenje da se u Srebrenici dogodio genocid, zahtev da bar ovom društvo saopštimo da je Mladić optužen za genocid i najteže ratne zločine, ako već ne možemo da ga uhapsimo, da 11. jul proglasimo Danom sećanja - ističe za Danas Čedomir Jovanović, lider LDP, stranke koja je odbila da podrži skupštinsku Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.
Ima li u ovoj priči oko usvajanja Deklaracije pobednika i poraženih?
- Bez obzira na nedostatke, dobro je što je konačno tema Srebrenice i politika koje su je stvorile otvorena u instituciji kakva je Skupština. To jeste neka pobeda normalnosti, humanosti i obzira prema teretu koji dugo opterećuje nas same, našu budućnost, odnos prema drugim narodima koji žive sa nama ili oko nas.
Da li će se ovim nešto promeniti, u samoj Srbiji, kao i u njenim odnosima u regionu i sa EU?
- Ne može se Srbija ratosiljati tereta tako što će generali odlaziti u svoju poslednju prekomandu u Hag. Neko je generale odveo u rat, neko ih je blagoslovio, pravdao to što su činili. Svi oni su danas prepreka na našem putu normalnom životu. Ako se Srbija kandidovala za članstvo u EU, onda se valjda kandidovala i za evropske vrednosti. Te vrednosti se samo naziru u usvojenom tekstu Deklaracije, ali nisu dovoljno jasne. Ipak, kada se napravi prvi korak, onda se više ništa ne može zaustaviti. Mi ćemo još dugo razgovarati i o onome što je Srebrenici prethodilo i o svemu što Srbija mora da uradi kako bi sebe promenila. Samo na takav način budućnost svojih građana i svih u okruženju ćemo učiniti drugačijom od tragične prošlosti.
U kojoj meri je srpsko društvo spremno da se nastavi suočavanje s ratnom prošlošću i od čega to zavisi?
- Petnaest godina posle Srebrenice, mi i dalje imamo puno ličnih problema, kao narod i društvo. Ne samo u prihvatanju onoga što se u Srebrenici desilo, nego i onoga što je prethodilo i što iz tih događaja proizlazi. Zbog toga su rasprava, pa i tri meseca priče o donošenju Deklaracije, tako teški, a često i zbunjujući za društvo, za ljude koje to sa strane posmatraju. Kada govorimo o ulozi svog naroda, onda smo unapred osuđeni na neuspeh ako to radimo samo kao političari. Ne može o Srebrenici govoriti parlament, a ćutati crkva. Ne može o presudi Međunarodnog suda pravde govoriti Deklaracija, a ćutati naš univerzitet ili Akademija.
Autor: N. Tomić
Izvor: Danas
-
kost_u_grlu
#55 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Kiky, znam da je doslo prolece ali ti si bas povileneokiky wrote:ma baš je karađorđevič, fini čoek, našao da otima od begova po bosni i dijeli seljacima ..
Sve ovo sto si napisao je uglavnom neistina, necu da ulazim u detalje jer bi skrenuli pricu u petnaestom smeru, samo da znas da te motrim
- kiky
#56 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
kažeš ...
samo me gledaš, kosko ...
evo sasro sam se od straha ...
evo, nek onaj, yesi otvori tu novu temu, kako reče, pa da vidimo šta je istina ...
jer, vjerovatno ti znaš šta je prava, orginal, istina ...
u to ne sumnjam ...
nego, ovo je tema o čedi pa bih se ja toga i pridržavao ...

evo, nek onaj, yesi otvori tu novu temu, kako reče, pa da vidimo šta je istina ...
u to ne sumnjam ...
- kamen spoticanja
#57 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
neistina je sta?kost_u_grlu wrote:Kiky, znam da je doslo prolece ali ti si bas povileneokiky wrote:ma baš je karađorđevič, fini čoek, našao da otima od begova po bosni i dijeli seljacima ..
![]()
Sve ovo sto si napisao je uglavnom neistina, necu da ulazim u detalje jer bi skrenuli pricu u petnaestom smeru, samo da znas da te motrim
hoces da se igramo matematike...koji je narod poslije jevreja procentualno najvise stradao u drugom svjetskom ratu i od koga?
i kako?
djaba ti njega motris...bolje bi bilo da slusas ono sto ceda govori...osjecao bi se bolje
manje bi ratko bio heroj a puno vise zlocinac...najgore vrste
-
kost_u_grlu
#58 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Opusti se kiky, nema razloga da se brines, koska te ne bi povredila ni za celu kesu kiky bombonakiky wrote:kažeš ...
u to ne sumnjam ...
![]()
Ispricacu jednu scenu kojoj sam licno prisustvovao, bio sam kod pozorista Atelje 212, dolazi Ceda sa crnim nabudzenim dzipom, izlazi mrko obezbedjenje, krenu u restoran u okviru pozorista... niko nije smeo da udje u njega dok frajer na zavrsi
I pre su bile price da se kurci po gradu, govorili su i da je narkos sto mislim da je podvala, ako je i nekad smotao par dzointa sve to ide u staz generacije...ali ovo bahanalisanje, a svako zna da nema dan radnog staza i da zivi iskljucivo od politike, buraz ga video u Londonu kako shopinguje u fancy radnjama...bruka se bezveze...
Last edited by kost_u_grlu on 08/04/2010 22:43, edited 1 time in total.
-
kost_u_grlu
#59 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Otvori novu temu ili nadji neku prikladnu pa cemo pisati o tome, sad treba ovde da prekopavamo po ww2kamen spoticanja wrote: neistina je sta?
hoces da se igramo matematike...koji je narod poslije jevreja procentualno najvise stradao u drugom svjetskom ratu i od koga?
i kako?
djaba ti njega motris...bolje bi bilo da slusas ono sto ceda govori...osjecao bi se bolje![]()
-
kost_u_grlu
- kamen spoticanja
#61 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
[quote="kost_u_grlu"]Ispricacu jednu scenu kojoj sam licno prisustvovao, bio sam kod pozorista Atelje 212, dolazi Ceda sa crnim nabudzenim dzipom, izlazi mrko obezbedjenje, krenu u restoran u okviru pozorista... niko nije smeo da udje u njega dok frajer na zavrsi
zanimljivo je da je ista stvar vezana i za muftiju zukorlica...dakle ova prica o napucanim dzipovima i mrkim osiguranjem
pas mu zar cuvena SANU kuhinja nije u stanju fabrikovati sta orginalnije s vremena na vrijeme...ko god ne odgovara dobrici ima mocan dzip i mrke cuvare
slatki ste bre...nego jes cuo al-jazzira dolazi u sarajevo
zanimljivo je da je ista stvar vezana i za muftiju zukorlica...dakle ova prica o napucanim dzipovima i mrkim osiguranjem
pas mu zar cuvena SANU kuhinja nije u stanju fabrikovati sta orginalnije s vremena na vrijeme...ko god ne odgovara dobrici ima mocan dzip i mrke cuvare
slatki ste bre...nego jes cuo al-jazzira dolazi u sarajevo
- King_Jeremy
#62 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Hehehehe, Ceda... Ceda je sada Tadiceva lutka za igranje! 
- kamen spoticanja
#63 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
ne znam jesi li primjetio ali ja pricam o cedi jovanovicukost_u_grlu wrote:Otvori novu temu ili nadji neku prikladnu pa cemo pisati o tome, sad treba ovde da prekopavamo po ww2kamen spoticanja wrote: neistina je sta?
i kako?
djaba ti njega motris...bolje bi bilo da slusas ono sto ceda govori...osjecao bi se bolje![]()
- Bosnolog
#64 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
kamen spoticanja wrote:neistina je sta?kost_u_grlu wrote:Kiky, znam da je doslo prolece ali ti si bas povileneokiky wrote:ma baš je karađorđevič, fini čoek, našao da otima od begova po bosni i dijeli seljacima ..
![]()
i kako?
Jony ti je na fonu oca ponosne nacije Cosica i svih mitolomana lazi,on je samo nastavak generacije kloniranih Cosicevaca.Za takve velikosrpske palamudere koji bastine genocid i njegove rezultate prica o Cedi je nepozeljna ideoloska vizija Srbije,...Jony ti je ona Tadiceva obrijana cetnicka Srbija kojoj ce preko noci zapustiti bradu na poziv veliksrpskih truba zla.
- kiky
#65 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
ma čedo je tito ...
jednostavan, praktičan i istinski borac za rješavanje problema ( sad več hladnog konflikta ) između bosne i srbije ...
gledajuči i slušajuči njega, sjetim se stambolića ...
dok je stambolić bio u srbiji, jugoslavija je bila na vrhuncu svog bivstvovanja ...
i sve je bilo kako treba ...
al nije to odgovaralo ovakvim, civilizovanim i dobrosusjedskim, što danas mrze čedu ...
al, ko što rekoh, ...
srbija je pitoma zemlja srdačnih i poštenih ljudi ...

jednostavan, praktičan i istinski borac za rješavanje problema ( sad več hladnog konflikta ) između bosne i srbije ...
dok je stambolić bio u srbiji, jugoslavija je bila na vrhuncu svog bivstvovanja ...
al nije to odgovaralo ovakvim, civilizovanim i dobrosusjedskim, što danas mrze čedu ...
al, ko što rekoh, ...
-
kost_u_grlu
#66 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Kamenko, smesan si...
Ja ti pricam sta sam video, i tacnu lokaciju gde i sta se desilo, sto bi to izmisljao, boli me uvo da baronisem, o Cedinoj politici sam vec rekao ono sto sam imao, a to uopste nije lose... pricam ti kakav je covek...
Da ne kazem ko je jednovreme stajao iza njega, Markovic "krmivo produkt", bezobrazno bogat lik koji ima hacijendu u Novim Banovcima...
Ja ti pricam sta sam video, i tacnu lokaciju gde i sta se desilo, sto bi to izmisljao, boli me uvo da baronisem, o Cedinoj politici sam vec rekao ono sto sam imao, a to uopste nije lose... pricam ti kakav je covek...
Da ne kazem ko je jednovreme stajao iza njega, Markovic "krmivo produkt", bezobrazno bogat lik koji ima hacijendu u Novim Banovcima...
- kamen spoticanja
#67 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
inhibitor wrote:Nije u redu da podcjenjujemo Cedinih 5-10% podrske u Srbiji. Nije to malo imajuci u vidu da Ceda propagira jako progresivnu politiku. Na primjer, on smatra da je Kosovo samo balast za Srbiju, i da treba gledat u buducnost i bolji i kvalitetniji zivot, a ne u proslost.
Kad ce neko od BiH politicara imati takve poglede na svijet i uspjeti da osvoji glasova koliko i Cedo? Da li ce skorije neko smjeti reci da je RS balast za BiH i da se treba okrenut buducnosti a ne proslosti? Vjerojatno niko u narednih 20 godina.
samo jedna stvar je ovde veoma vazna...manji entitet je nastao genocidom...ovi koji su to napravili u jedinoj nam domovini isto su planirali na kosovu...dakle isti akteri...ista pusiona...uz mnogo mnogo mrtvih
-
kost_u_grlu
#68 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Ti poredis Cedu, Tita i Stambolicakiky wrote:ma čedo je tito ...
al, ko što rekoh, ...
E moj kiki, "don't mix grandma and frogs"
Poredjenje sa agentom kominterne je ipak uvreda, a sto se tice Stambolica, njemu mozemo da zahvalimo sto se pojavio cika Slobodan, bio mu je mentor tokom cele karijere uzdizanja u KP Srbije, on ga je politicki formirao, da bi se posle ovaj otrgao kontroli.
Stambolic je bio spor i dosadan govornik, nikakve veze nema sa Cedom...gde iskopa ovo poredjenje
- kamen spoticanja
#69 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
kost_u_grlu wrote:Kamenko, smesan si...
-
kost_u_grlu
#70 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Ne znas te stvari, jedino ti ostaje ismevanjekamen spoticanja wrote:kost_u_grlu wrote:Kamenko, smesan si...
Da ne kazem ko je jednovreme stajao iza njega, Markovic "krmivo produkt", bezobrazno bogat lik koji ima hacijendu u Novim Banovcima...jasta masonerija,cionisti,ustase ko sve ne...svesrpska zavera bre...ipak je covjek humanista i demokrat...taj ne moze valjda biti srbin...onaj kakvog voli otac nacije...onako nesto ala dodik,ili general mladic...bye the way gdje vam je general...hoce otici do haaga...pa da onda konacno malo ozbiljno prodiskutujemo...o demokratiji,normalnim odnosima i to?
Ja sam Cedu gledao jos kao klinca 1997 na platou filozofskog fakulteta, a posto detaljno pratim politiku, mogao bi svasta jos da napisem, i pozitivnog i negativnog...dosta tog idolopoklonstva, ajde malo kritickog pisanja o svemu, nismo mi ovde navijaci
- kiky
#71 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
ču sam da čeda voli povuč belo ...
i to mu je plus kod mene ...
nesanjam ja to da je čedo tip koji dodirom liječi gubavce i drži prpovijed na gori ...
daleko od toga ...
al u trenutnoj srbijanskoj političkoj nomenklaturi, zastupa najprogresivnije i najpoštenije opcije ...
da je čedo predsjednik srbije, kosovo nebi imalo razloga da ide u nezavisnost ...
čak šta više, gledali bi kako da se vrate ( dobro, ovo sam malko prekakio ) jer bi perspektiva bila idealna ...
čak šta više, otvorila bi se vrata drugačijim i tješnjim odnosima jugoslaveskih država ...
al, ...
"... nemože nam niko ništa, jači smo od sudbine ... "

nesanjam ja to da je čedo tip koji dodirom liječi gubavce i drži prpovijed na gori ...
daleko od toga ...
al u trenutnoj srbijanskoj političkoj nomenklaturi, zastupa najprogresivnije i najpoštenije opcije ...
da je čedo predsjednik srbije, kosovo nebi imalo razloga da ide u nezavisnost ...
čak šta više, gledali bi kako da se vrate ( dobro, ovo sam malko prekakio ) jer bi perspektiva bila idealna ...
čak šta više, otvorila bi se vrata drugačijim i tješnjim odnosima jugoslaveskih država ...
al, ...
- kamen spoticanja
#72 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
i sta je onda ono sto ti zamjeras cedi...taj neki dzipkost_u_grlu wrote:Ne znas te stvari, jedino ti ostaje ismevanjekamen spoticanja wrote:kost_u_grlu wrote:Kamenko, smesan si...
Da ne kazem ko je jednovreme stajao iza njega, Markovic "krmivo produkt", bezobrazno bogat lik koji ima hacijendu u Novim Banovcima...jasta masonerija,cionisti,ustase ko sve ne...svesrpska zavera bre...ipak je covjek humanista i demokrat...taj ne moze valjda biti srbin...onaj kakvog voli otac nacije...onako nesto ala dodik,ili general mladic...bye the way gdje vam je general...hoce otici do haaga...pa da onda konacno malo ozbiljno prodiskutujemo...o demokratiji,normalnim odnosima i to?
![]()
Ja sam Cedu gledao jos kao klinca 1997 na platou filozofskog fakulteta, a posto detaljno pratim politiku, mogao bi svasta jos da napisem, i pozitivnog i negativnog...dosta tog idolopoklonstva, ajde malo kritickog pisanja o svemu, nismo mi ovde navijaci
dakle sta je tvoja kritika...dzip more bit'...
kako rece onaj iz "obraza" pred gay paradu u beogradu...sve je ovo cionisticko maslo...cedu i natasu na banderu
i onda se cudis sto te "ismejavam"...nego nisi mi odgovorio konkretno...gdje je ratko...i zasto ga ne izrucite haagu?
pa cemo vas mozda poceti shvatat ozbiljno
- kamen spoticanja
#73 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
inhibitor ja pricam o tvom postu,ne o cedi jovanovicu...
-
kost_u_grlu
#74 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
Ceda je bio vec na vlasti 3 godine, bio je u prvih 5 ljudi Srbije, mnogo drugacije se ponasao nego sto se ponasa danas... neke stvari su bile iznudjene, ali negde je i zasrao motku.kiky wrote:ču sam da čeda voli povuč belo ...
daleko od toga ...
al, ...
Zastupa najprogresivnije stavove dok je u opoziciji, voleo bi da ga vidim na vlasti, lako je govoriti sta nije dobro iz ladovine.
Kosovo ni u jednoj situaciji nije moglo da ostane u sastavu Srbije, to je bilo jasno jos 80-ih, Albanci ni pod kojim uslovima nisu zeleli da zive u Srbiji, i samo se cekao nacin da se odvoje...i dobro je da smo odvojeni, nek oni sad uredjuju svoju politiku, da smo ostali u istoj drzavi bila bi stalna nestabilnost jer sa Albancima nemamo nikakvih dodirnih tacaka, ni jezik, ni kulturu, ni politicke poglede...neka ih tamo, nek sa Ameri igraju sa njima, ni oni ne znaju sta da rade, pa je situacija i dalje na ivici raspada, Kosovo nikad nece biti ozbiljna drzava, ali to je njihov problem...
- kiky
#75 Re: Čedomir Jovanović humanista i demokrata
kost_u_grlu wrote:Ti poredis Cedu, Tita i Stambolicakiky wrote:ma čedo je tito ...
al, ko što rekoh, ...
![]()
E moj kiki, "don't mix grandma and frogs"![]()
Poredjenje sa agentom kominterne je ipak uvreda, a sto se tice Stambolica, njemu mozemo da zahvalimo sto se pojavio cika Slobodan, bio mu je mentor tokom cele karijere uzdizanja u KP Srbije, on ga je politicki formirao, da bi se posle ovaj otrgao kontroli.
Stambolic je bio spor i dosadan govornik, nikakve veze nema sa Cedom...gde iskopa ovo poredjenje
pa, kosko, nije problem da ti to objasnim al, ko što ti negdje reče, da si bio mlad kad se desila srebrenica ...
što če reči da nisi, mogao biti rođen dok je bio tito, za razliku od mene ...
a i te čuvene sjednice sk srbije se nebi baš mogao sječat ...
sad tu nešto neštima kod tebe, ako izbacuješ takve opaske o titu i stamboliću ...
ja sam ih preživjeo i dobro ih se sječam zato znam šta pišem ...
odakle ti kupiš znanje i znaš "istinu" za razliku od mene ...
ej, stvarno si kralj ....