HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
shalla

#51 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEM 2 DJECAKA?

Post by shalla »

hadzinica wrote:racun u banci mi je "otvorio" momak koji je i forumas tako da ako bude trebalo i pokrice za ovu akciju...cim dobijem prvi izvjestaj o prikupljenom iznosu.. obavijesticu vas

ponavljam ..rijec je o "maloj " cifri (oko 300 KM) ,ali posto nisam ni sama u mogucnosti tj nemam steka iz kojeg bi uzela tu cifru,a zelim im pomoci,u ovom slucaju ja VAS molim da "meni pomognete" kako bih ih obradovali...kad budem dala novac tj poklone,reci cu : " OVO SU MOJI PRIJATELJI I JA POMOGLI"...

I i samoj mi je "neugodno" jer nemam bas iskustva sa organizovanjem tj prikupljanjem ovakvih "akcija"..ali ponukana dosadanjim iskustvom sa-x akcija,iskreno,prvi ste mi pali na ideju..HVALA!!!

p.s.
svi mi znamo jos ovakvih porodica,okrenite se oko sebe...ima jos djece,jako mnogo kojima treba pomoci!
:sax:
Rekao sam ti i danas, čućemo se skoro na dnevnoj bazi da te obavještavam o promjenama, nije mi stvarno ni najmanji problem kad je ovako nešto u pitanju. Tebi još jednom svaka čast, čujemo se, imaš broj pa zovi :thumbup:
c.leon

#52 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by c.leon »

Dobar dan,
procitao sam ovu temu i spreman sam pomoci. Ako mogu biti skroman, spreman sam im pokloniti
mali radni sto i stolicu. Inace oboje je malo koristeno ali je u jako dobrom stanju. Tako da novce
mozete onda usmjeriti na nesto drugo. Ako usvojite moj prijedlog, zanima me samo gdje i na
koju adresu da se ovo dostavi. Lijep pozdrav...
kurty

#53 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by kurty »

luckylaka wrote:A mi preko ,,bare,,kako da uplatimo i mi smo zivi ljudi.,,reisovka ,,svaka cast za akciju
western unio najbolja opcija

p.s. nije mi jasno samo jedno... jel treba njima radni sto,dvije stolice i ormar... ili bi mozda pozeljno radni sto, stolice, trpezariski sto i ormar
2407

#54 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEM 2 DJECAKA?

Post by 2407 »

hadzinica wrote:BROJ TEKUCEG RACUNA
40350220000

svrha uplate:
Uplata pomoci
Bit ce uplaceno sutra :)
adani

#55 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by adani »

Evo da i ja dam jedan prijedlog.
Inace radim servis racunara vec dugo a pretpostavljam da taj decko sigurno sanja o tome da ima jedan racunar.
Imam uvijek nekih dijelova i komponenti (a nesto uvijek fali) od kojih se moze sklopiti neki solidan racunar pa da i ta djeca nauce nesto o tome.
Nekad sam radio u jednoj racunarskoj firmi i znao sam često sastaviti neku konfiguraciju i pokloniti nekoj djeci koji nisu mogli ni sanjati o tome. Iskreno to su bile vrlo skromne konfiguracije ali i ja sam poceo od jedne takve (koju sam dobio takodje na poklon) a danas mi je to hljeb u rukama.
Eto da vidimo sta mislite o tome.
SHTEVELEC

#56 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by SHTEVELEC »

Moglo bi ovo - skotaj sta ti fali, imam nekakvih dijelova pa da se zarovim po kutijama
Ravenn

#57 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Ravenn »

tu sam
sutra uplacujem
b tw, ako treba dvd-r za taj racunar i to mogu donirati
adani

#58 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by adani »

Situacija je slijedeca:
Imam kuciste sa ASUS maticnom plocom i Pentium 4 procesorom i 512MB memorije.
Sutra bih mogao nabaviti napojnu i neki DVD citac.
Imam i Samsung CRT monitor.
Treba mi neki ATA HDD barem 40GB, i neka AGP graficka kartica, nista extra.
Ja bih to sve ugradio i instalirao.Eh da imam tastaturu ali ako ima neko neki fin miš :)
Imam i neke male zvucnike ali moram provjeriti ispravnost.
Mislim da ce ovo biti sasvim ok za pocetak.
Cholina_Lokica

#59 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Cholina_Lokica »

adani wrote:Situacija je slijedeca:
Ja bih to sve ugradio i instalirao.Eh da imam tastaturu ali ako ima neko neki fin miš :)
imam ja mis. opticki microsoft-ov viska
Skyfox

#60 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Skyfox »

Dile wrote:
adani wrote:Situacija je slijedeca:
imam ja mis. opticki microsoft-ov viska
ako treba tastatura ima ja...
Bibi33

#61 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Bibi33 »

Svaka cast na ideji.
Ja imam zvucnike 5.1 koje bih rado poklonila. Skoro su novi. Nadam se da mogu se mogu prikopcati na taj racunar. Ako oni ne mogu imam i 2.1 zvucnike pa ako neko moze samo da mi javi koji odgovaraju. Ja cu kupiti i tastaturu i mish. Takodjer imam novu veliku podnu lampu tako da bi im i to poklonila.
Cholina_Lokica

#62 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Cholina_Lokica »

Bibi33 wrote:Svaka cast na ideji.
Ja imam zvucnike 5.1 koje bih rado poklonila. Skoro su novi. Nadam se da mogu se mogu prikopcati na taj racunar. Ako oni ne mogu imam i 2.1 zvucnike pa ako neko moze samo da mi javi koji odgovaraju. Ja cu kupiti i tastaturu i mish. Takodjer imam novu veliku podnu lampu tako da bi im i to poklonila.
ma jok kupovati to dvoje, evo ima, moze se lova bolje iskoristiti ;)
adani

#63 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by adani »

Bibi33 wrote:Svaka cast na ideji.
Mislim da bi ti manji 2.1 jako odgovarali ako nije problem.
Neko je ponudio DVD-R, super.
Ostaje nam HDD i grafička AGP.
Bibi33

#64 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Bibi33 »

Nije nikakav problem :) Zvucnici su spremni. Ako se sjetim jos necega javicu se :)
Kada treba donijeti zvucnike?
c.leon

#65 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by c.leon »

Heh,odakle da krenem. Pokusacu biti kratak i ne zelim da ospete paljbu na mene sada ali ipak neke stvari ovde mi nisu bas jasne. Naime, cim sam naisao na ovu temu, ponudio sam svoju pomoc da poklonim svoju stolicu i radni stol, cak sam spreman i finansijski pomoci. Sa mnom je stupila u kontakt osoba koja je pokrenula ovu temu putem privatnih poruka gdje insistira da radni stol i stolicu dostavim njima a ne direktno toj porodici jer su to njihovi prijatelji koje ne zeli da eksponira. Ja sam zelio direktno poslati taj radni stol i stolicu toj porodici i neku malu finan. pomoc. Nazalost, ovako nisam siguran da ce to doci u prave ruke. Uz duzno postovanje prema osobi koja je ovo pokrenula, mislim da ovo nije pravi nacin da se ovo fino uradi. Ja sam stvarno jasan i jednostavan, spreman sam pomoci, ali da direktno pomoc ide porodici jer zelim biti uvjeren da ce doci u prave ruke.
Pozdrav
Bibi33

#66 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Bibi33 »

Sjetila sam se. Imamo jedan radni sto u obliku slova L koji se zasarafi na zid. Sto je potpuno nov. Boja drveta.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20116071

Ovo je sto, nema ove police na koju se zasarafi. Ne znam da li bi im to odgovaralo. Javite da li moze.
Gospoda Ministarka

#67 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Gospoda Ministarka »

c.leon wrote:Heh,odakle da krenem. Pokusacu biti kratak i ne zelim da ospete paljbu na mene sada ali ipak neke stvari ovde mi nisu bas jasne. Naime, cim sam naisao na ovu temu, ponudio sam svoju pomoc da poklonim svoju stolicu i radni stol, cak sam spreman i finansijski pomoci. Sa mnom je stupila u kontakt osoba koja je pokrenula ovu temu putem privatnih poruka gdje insistira da radni stol i stolicu dostavim njima a ne direktno toj porodici jer su to njihovi prijatelji koje ne zeli da eksponira. Ja sam zelio direktno poslati taj radni stol i stolicu toj porodici i neku malu finan. pomoc. Nazalost, ovako nisam siguran da ce to doci u prave ruke. Uz duzno postovanje prema osobi koja je ovo pokrenula, mislim da ovo nije pravi nacin da se ovo fino uradi. Ja sam stvarno jasan i jednostavan, spreman sam pomoci, ali da direktno pomoc ide porodici jer zelim biti uvjeren da ce doci u prave ruke.
Pozdrav
Uz duzno postovanje i zaista pohvalnu pomoc koja se naravno cijeni i koja je za svaku pohvalu ali sumnjati u nasu Hadzinicu :shock: :? :roll: :-)
HAVANA

#68 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by HAVANA »

c.leon wrote:Heh,odakle da krenem. Pokusacu biti kratak i ne zelim da ospete paljbu na mene sada ali ipak neke stvari ovde mi nisu bas jasne. Naime, cim sam naisao na ovu temu, ponudio sam svoju pomoc da poklonim svoju stolicu i radni stol, cak sam spreman i finansijski pomoci. Sa mnom je stupila u kontakt osoba koja je pokrenula ovu temu putem privatnih poruka gdje insistira da radni stol i stolicu dostavim njima a ne direktno toj porodici jer su to njihovi prijatelji koje ne zeli da eksponira. Ja sam zelio direktno poslati taj radni stol i stolicu toj porodici i neku malu finan. pomoc. Nazalost, ovako nisam siguran da ce to doci u prave ruke. Uz duzno postovanje prema osobi koja je ovo pokrenula, mislim da ovo nije pravi nacin da se ovo fino uradi. Ja sam stvarno jasan i jednostavan, spreman sam pomoci, ali da direktno pomoc ide porodici jer zelim biti uvjeren da ce doci u prave ruke.
Pozdrav

Nema potrebe vjeruj mi za ovakvim pisanjem.Hadžinica ovo radi sa najboljom mogućom namjerom i budi siguran da je sve u pravim rukama.Moraš znati da ta žena ne zna za ovo i sigurno bi joj bilo neugodno kad bi se sad svi mi pojavili...Što se mene tiče ja ne trebam nikoga vidjeti a sreća te djece mi je sasvim dovoljna plus ta žena neće biti izložena neugodnostima.Hadžinica će sve to uraditi,isporučiti i svi sretni.
kurty

#69 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by kurty »

hadzinica wrote:
Pozdrav
ovoga sam se i bojala...i pored svih mojih konfuznih postova,mislila sam da sam bila jasna zasto ne previse detalja ,zasto ne licno odnijeti(ja ih ne zelim uvrijediti tako sto ce im se "neko " ukazati na vratima i donijeti pomoc)..kao sto rekoh,(a ko shvati ,shvati)...ovo je bio apel "mojim" forumasima koji me znaju i nacin da ih javno pitam hocel li sa minimalnim ciframa novca MENI pomoci da kupim to ,jer licno nemam dovoljno novca

ovo nije "akcija" gdje zelim da se prica o ovim ljudima...jer oni ne odaju ljude nad kojima bi se sazalio jer su ponosni i stid ih je...znas kao to sve znam...jer sam i sama ne tako davno bila u situaciji u kojoj su oni danas i i meni su drugi pomogli i samo zahvaljujuci izuzetnoj paznji s kojom su mi ponudili pomoc,nisam se osjecala kao jado,vec sam im ostala zahvalna do dana danasnjeg

e sad,opet ponavljam!

meni je zao sto je tvoja SUMNJA u mene i moju namjeru razlog ovog tvog posta,a da si kojim slucajem drugacije i obzirnije ovo mi saopstio,javila bih ti adresu pa bi sa mojim muzem i sa mnom otisao u posjetu i kao moj drag "prijatelj" odnio im sto..ovako,hvala u svakom slucaju i molim te da dalje ne ide ova prica

svi oni forumasi ( aoni znaju koji su) mogu mi se javiti i doci pa cu ih povesti kod njih ,i predstaviti kao moje prijatelje

hvala

Nesto slicno zelenom ovom sam mu i ja preko PP predlozio...
Treba naci obostrano zadovoljstvo, ako je to moguce, a mislim da jeste :thumbup: :thumbup: :thumbup:
adani

#70 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by adani »

Mene iskreno interesuje kako da ovo realizujemo.
Hocemo li da se kod hadzinice ostave komponente koje nam nedostaju pa da ih ja preuzmem.
Dakle treba nam jos HDD i AGP grafika.
minjonja

#71 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by minjonja »

Pozdrav
c.leon, novi si kolacic i ja te razumijem sto sumnjas. ali moras znati da se vecina na ovom forumu zna i licno tako da ovdje nema sanse da u ovoj akciji neko nekog pokrade, a kamoli zbog stolice i stola. hadzinicu ne znam licno, ali opet ti garantujem da ce stvari doci u prave ruke. hadzinica sigurno ima vec plan kako da izgleda ta predaja poklona, pa zato ne zeli da direktno odneses njima. zamisli da sad svako donosi njima po par maraka, sto, stolicu, ormaric, mis, tastaturu, monitor, lampu itd... ispasce kao da su prosjaci, a mogao si vidjeti u njenom prvom postu da ljudi nisu tog tipa. hadzinica to zamislja kao poklon za djecu, a ne neku humanitarnu akciju gdje se spominju imena djece i roditelja na svakom plakatu u gradu.
minjonja

#72 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by minjonja »

hadzinica wrote:
minjonja wrote:
c.leon, novi si kolacic i ja te razumijem sto sumnjas. ali moras znati da se vecina na ovom forumu zna i licno tako da ovdje nema sanse da u ovoj akciji neko nekog pokrade, a kamoli zbog stolice i stola. hadzinicu ne znam licno, ali opet ti garantujem da ce stvari doci u prave ruke. hadzinica sigurno ima vec plan kako da izgleda ta predaja poklona, pa zato ne zeli da direktno odneses njima. zamisli da sad svako donosi njima po par maraka, sto, stolicu, ormaric, mis, tastaturu, monitor, lampu itd... ispasce kao da su prosjaci, a mogao si vidjeti u njenom prvom postu da ljudi nisu tog tipa. hadzinica to zamislja kao poklon za djecu, a ne neku humanitarnu akciju gdje se spominju imena djece i roditelja na svakom plakatu u gradu.
to je upravo to!!
bas ovako od rijeci do rijeci!
hvala na razumijevanju!

p.s.
ako dodjes licno,imas 2 komada :-D
jeeee, jedva cekam :D

kad sam rekla momku danas da cu mozda kod hadzinice na kolace, dugine boje je promijenio od ljubomore :oops: :D
SHTEVELEC

#73 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by SHTEVELEC »

adani wrote:Mene iskreno interesuje kako da ovo realizujemo.
Hocemo li da se kod hadzinice ostave komponente koje nam nedostaju pa da ih ja preuzmem.
Dakle treba nam jos HDD i AGP grafika.
Iii treci pokusaj, kad god kliknem posalji padne sarajevox... Imam AGP kartu, trebalo bi da je ispravna (nemam gdje da probam). Disk mislim da nemam al' pogledacu jos sutra... Ima li ta ploca SATA? Javi mi samo gdje da ti ovo dobacim, mogu sutra poslije posla (iza 5)
Sunrise00

#74 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Sunrise00 »

:thumbup: za akciju :)
vidjet cu da sutra uplatim sta :)

gledala sam i ove komponente, imam neki stari racunar kod sebe, ali slabo je ovo moje :D

hadzinice, svaka ti cast :)
adani

#75 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by adani »

Može i Sata HDD, AGP grafiku cu ja probati.
Hadzinice , mozemo li skupiti sve kod tebe pa da ja preuzmem jer mi je tako lakse, nazalost nemam bas vremena da se nalazim sa svakim posebno. Ili neku varijantu da skontamo.
Post Reply