mislim da je ovo prvi put u 10k postova da sam pohvalio vlast
sarane zebre
- Alfons Kauders
#51 Re: sarane zebre
super fol
-
*mima*
#52 Re: sarane zebre
DaysleepeR wrote:informacija je da su zebre šarene zato što je TV Hayat uputio molbu ministarstvu prometa KS da im odobre na par mjesta šarene trotoare jer je to u sklopu njihove kampanje koju trenutno rade
ja tako čuo pa bumo videli
Jel Hayat dao pare?
- suncica24
#53 Re: sarane zebre
A cudnijeh ljudi i cudnije mahale
Onaj tamo trazi Zakon da provjeri SMIJE li zebra biti sarena, onaj vamo kuka zasto su odabrali bas ove boje, onom onamo sve to zajedno bezveze i smeta, jerbo cim se oni bave... fakat, isto ona dva starohana iz Muppet Show-a, samo cangrzate i nista vam nikad ne valja
Simpa ideja, u sred noci pomislih da sam pobudalila, a onda fakat ko dijete stadoh skakat po "zebra - skolici" i i danas kad prodjoh bas mi nekako simpaticno i veselo bilo
Onaj tamo trazi Zakon da provjeri SMIJE li zebra biti sarena, onaj vamo kuka zasto su odabrali bas ove boje, onom onamo sve to zajedno bezveze i smeta, jerbo cim se oni bave... fakat, isto ona dva starohana iz Muppet Show-a, samo cangrzate i nista vam nikad ne valja
Simpa ideja, u sred noci pomislih da sam pobudalila, a onda fakat ko dijete stadoh skakat po "zebra - skolici" i i danas kad prodjoh bas mi nekako simpaticno i veselo bilo
-
Semiramida
#54 Re: sarane zebre
Veselo i razdragano.
Uljepšava dan i grad.
(Samo da ne pretjeraju...)
Uljepšava dan i grad.
(Samo da ne pretjeraju...)
- johntra
#55 Re: sarane zebre
izgleda da neće biti dugog vijeka...maloprije kod BBI-ja prolazim, vidim već počelo crno da se pojavljuje ispod....ili ih je možda neko već isprljao... 
-
Eborg
#56 Re: sarane zebre
Već se izlizalo.
Da nije rođendan BBI, nekakve trake su stavili?
- black
#58 Re: sarane zebre
Hayat TV prefarbao "zebre" u Sarajevu
Za šarene "zebre" na sarajevskim ulicama možemo zahvaliti Hayat TV, koja je neke pješačke prelaze u Sarajevu u subotu ofarbala u svoje boje. Kako nam je potvrdio glasnogovornik Javnog preduzeća "Rad" Ahmed Đipa, njihovi radnici su obavili ovaj posao za potrebe Hayatove promotivne kampanje.
Ipak, šta se tačno promoviše nismo uspjeli saznati ni u Hayat TV, ali ni u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, koje je dalo saglasnost za farbanje na ulicama. Sabina Džaferbegović, Hayatova glasnogovornica, odgovorila je da će tek u četvrtak dati (zvanično) saopštenje za javnost, dok pomoćnica sarajevskog ministra saobraćaja Emica Tuzi nije imala informaciju o tome za šta tačno Hayatu trebaju šarene "zebre". Ona je rekla da Hayat nije bio obavezan to navesti u zahtjevu.
"Nisu ništa rekli, možda žele iznenaditi građane... Mi smo dali saglasnost u skladu sa Zakonom o saobraćaju BiH. Dozvoljeno im je da ofarbaju pješačke prelaze u urbanom dijelu grada, a nemam informaciju o tome koje su sve prelaze, kao ni koliko njih, prefarbali", rekla je Tuzi za Sarajevo-x.com.
I ona i Đipa su nam potvrdili da će nanesena boja trajati nekoliko dana, ili do prve jače kiše.
"'Zebre' su prefarbane u subotu navečer kad je bio najmanji intenzitet saobraćaja. Smatram da predstavljaju pravo osvježenje u gradu, jer zaista lijepo izgledaju", dodala je Tuzi, napominjući kako nešto slično nije moguće uraditi sa saobraćajnim znakovima, dok su 'šarene zebre' "već viđane u zemljama zapadne Evrope".
Hayat, kako nam je potvrdila Emica Tuzi, nije izdvojio nikakav novac za ovaj ustupak, jer nije bilo zakonskog osnova da se to naplati, bez obzira što se radi o promotivnoj kampanji.
- Irm@
#59 Re: sarane zebre
i obavezno metni na fb jer inace kao da se nisi ni slikaoSplinter wrote:moram se i ja slikat na ovom sarenom prelazu, ko zna hoce li opet bojiti
inace..bas mi se svidja veselo i sareno
- chuchumbamayumbe
#60 Re: sarane zebre
Cekaj malo...znaci Hayat u sklopu svoje promotivne kampanje odlucio da malo prefarba pjesacke prelaze/zebre u boje koje zakonski nisu dozvoljene, JKP RAD je to uradilo preko svojih radnika, Hayat nije nista platio?!
Ne kontam, ovo je jebo lud zbunjenog!
Rekao sam da mi se ideja svidja, ali kada vidim da to nije u skladu sa zakonom (zebra moze biti bijele ili zute boje, koliko skontah), i kada vidim ko je i na koji nacin to uradio, ostro osudjujem ovo farbanje, s nadom da ce neko nekome poloziti racune.
Cuj, mom dajdjicu padne na pamet da malo prefarba zebre, znakove ili sta vec ne, pozove RAD i oni to urade za njega besplatno!?
Ne kontam, vjerovatno ima neko pametniji koji ce znati konkretnije da obrazlozi ovaj cirkus.
Rekao sam da mi se ideja svidja, ali kada vidim da to nije u skladu sa zakonom (zebra moze biti bijele ili zute boje, koliko skontah), i kada vidim ko je i na koji nacin to uradio, ostro osudjujem ovo farbanje, s nadom da ce neko nekome poloziti racune.
Cuj, mom dajdjicu padne na pamet da malo prefarba zebre, znakove ili sta vec ne, pozove RAD i oni to urade za njega besplatno!?
Ne kontam, vjerovatno ima neko pametniji koji ce znati konkretnije da obrazlozi ovaj cirkus.
- mrtva kokoš
#61 Re: sarane zebre
trebalo bi biti sad na hayatu nesto cam cuo u najavi dnevnika...chuchumbamayumbe wrote:Cekaj malo...znaci Hayat u sklopu svoje promotivne kampanje odlucio da malo prefarba pjesacke prelaze/zebre u boje koje zakonski nisu dozvoljene, JKP RAD je to uradilo preko svojih radnika, Hayat nije nista platio?!
- mrtva kokoš
#62 Re: sarane zebre
odmah pravim profil samo zbog tih slika, sutra sam u gradu...Irm@ wrote:i obavezno metni na fb jer inace kao da se nisi ni slikaoSplinter wrote:moram se i ja slikat na ovom sarenom prelazu, ko zna hoce li opet bojiti![]()
![]()
inace..bas mi se svidja veselo i sareno
-
skojotovski
#63 Re: sarane zebre
da li je neko "tabirio" slovo zakona? da li ovakav cirkus zakon odobrava ili ne?
-
Ripicipi
#64 Re: sarane zebre
Hayat se spomenuo, hajmo sad poceti pljuvati sarene zebre

-
skojotovski
#65 Re: sarane zebre
ono sto zakon propisuje nema veze sa hayatom ili bilo kojom drugom medijskom kucom, kompanijom, pojedincem... dakle, sta kaze zakon?
- chuchumbamayumbe
#66 Re: sarane zebre
Nije smijesno, zalosno je.potres_mozga wrote:Hayat se spomenuo, hajmo sad poceti pljuvati sarene zebre![]()
![]()
Ovo nema veze sa Hayatom, ovo je mogao da uradi bilo ko.
Posto nisam u mogucnosti da gledam Hayat, ne znam sta ce oni reci.
Opet ponavljam, koiko ja shvatih, svaka boja osim bijele i zute su protivzakonite (mada se meni licno svidja ovako kako je obojeno).
Nadalje, ko je platio farbu, ko je platio radnike, ko je odobrio da se ovo radi.
Hajmo za proslavu Zeljine sampionske titule prefarbati sve znakove u plavo-bijele, kad vec moze da se radi sta je kome qrtzu ceif, izgleda.
- holowey
#67 Re: sarane zebre
ja mislim da je malo previse zelene boje tu i da je i ovo jos jedna potvrda da je sarajevo ustvari teheran, ali s obziromda ima i drugih boja tu onda je to gay teheran 
-
smijesni_ste
#68 Re: sarane zebre
Ne moras nam svaku svoju zelju prenositi....nellington wrote:Doći će zeleni trotoari do svakog ćoška Šehera, ne brini![]()
-
Ripicipi
#69 Re: sarane zebre
Emica Tuzi pomoćnica sarajevskog ministra saobraćajaskojotovski wrote:ono sto zakon propisuje nema veze sa hayatom ili bilo kojom drugom medijskom kucom, kompanijom, pojedincem... dakle, sta kaze zakon?
"Nisu ništa rekli, možda žele iznenaditi građane... Mi smo dali saglasnost u skladu sa Zakonom o saobraćaju BiH. Dozvoljeno im je da ofarbaju pješačke prelaze u urbanom dijelu grada, a nemam informaciju o tome koje su sve prelaze, kao ni koliko njih, prefarbali", rekla je Tuzi za Sarajevo-x.com.
I ona i Đipa su nam potvrdili da će nanesena boja trajati nekoliko dana, ili do prve jače kiše.
"'Zebre' su prefarbane u subotu navečer kad je bio najmanji intenzitet saobraćaja. Smatram da predstavljaju pravo osvježenje u gradu, jer zaista lijepo izgledaju", dodala je Tuzi, napominjući kako nešto slično nije moguće uraditi sa saobraćajnim znakovima, dok su 'šarene zebre' "već viđane u zemljama zapadne Evrope".
- nellington
#70 Re: sarane zebre
E baš hoćusmijesni_ste wrote:Ne moras nam svaku svoju zelju prenositi....nellington wrote:Doći će zeleni trotoari do svakog ćoška Šehera, ne brini![]()
Dajte da razriješimo sljedeće: ko ima pravo da ovako nešto odobri? Vidim da nemaju pravo naplatiti, a odakle im uopće pravo da odobre?
- pringless
#71 Re: sarane zebre
Pa evo pala je jaca kisapotres_mozga wrote:
- chuchumbamayumbe
#72 Re: sarane zebre
CIm budem imao priliku, predacu i ja zahtjev da ponesto ofarbam u neke svoje boje, FC Zeljo i slicno, po naselju, pa makar trajalo do prve kise.potres_mozga wrote:Emica Tuzi pomoćnica sarajevskog ministra saobraćajaskojotovski wrote:ono sto zakon propisuje nema veze sa hayatom ili bilo kojom drugom medijskom kucom, kompanijom, pojedincem... dakle, sta kaze zakon?
Naravno, kontaktiracu RAD da mi oni to odrade.
Kako je kod nas sve lako kada se hoce, svaki posao se moze zavrsiti, ko kaze da je administracija prekomplikovana?
Samo treba imati prave ljude na pravim mjestima, i niti zakon ne mora pedstavljati prepreku da bi neki gigantov haver rekao da je sve uredu, mi smo dali saglasnost.
A opet ponavljam, cjelokupna ideja i vizuelni efekat su mi super, volio bih da tako ostane!
Ali, po zakonu.
- kurty
#73 Re: sarane zebre
nellington wrote:E baš hoćusmijesni_ste wrote:Ne moras nam svaku svoju zelju prenositi....nellington wrote:Doći će zeleni trotoari do svakog ćoška Šehera, ne brini![]()
Dajte da razriješimo sljedeće: ko ima pravo da ovako nešto odobri? Vidim da nemaju pravo naplatiti, a odakle im uopće pravo da odobre?
Ko ima pravo... U ovom slucaju direkcija za ceste kantona sarajevo je institucija koja ima pravo i ovlast
- neo7
#74 Re: sarane zebre
i ?? Jesu li sarene zebrice jos tu ^^pringless wrote:Pa evo pala je jaca kisapotres_mozga wrote:
I ona i Đipa su nam potvrdili da će nanesena boja trajati nekoliko dana, ili do prve jače kiše.![]()
- Lady Saray
#75 Re: sarane zebre
i nema ih visepringless wrote:Pa evo pala je jaca kisapotres_mozga wrote:
I ona i Đipa su nam potvrdili da će nanesena boja trajati nekoliko dana, ili do prve jače kiše.![]()