ili ciko sa brkovimaSsTtEeLlAa wrote:ako ne budes slusala odvest cete cigani![]()
Sve roditeljske lazi...
- Jack Be Nimble
#51 Re: Sve roditeljske lazi...
- ljubav_aha
#52 Re: Sve roditeljske lazi...
Jack Be Nimble wrote:ili ciko sa brkovimaSsTtEeLlAa wrote:ako ne budes slusala odvest cete cigani![]()
i dan danas ne sjedaju mi muskarci sa brkovima
zakljucak;kako te roditeljske lazi mogu "prisjest' "
- Ma.Le.Na
#53 Re: Sve roditeljske lazi...
ja ne znam kako vi gledate na sve ovo ali vecina ovih "lazi" nije bas tako naivna..
i mene su prepadali roditelji da ce me oteti cigani...imala sam traume od toga
..pa ta obecanja tipa - reci mi necu ti nista....zarad takvih "obecanja" i dan-danas ja svojim roditeljima malo sta vjerujem i povucena sam do te mjere (u odnosu s njima) da oni veze nemaju o pola stvari kroz koje ja prodjem i koje mi se dese..
ne bih da ponavljam ali vecina koju vi spominjete je i meni prodavana..
na stranu bijele sitne lazi...koje na kraju zavrse kao sala i kojih se sjetite pa se nasmijete...ali jako puno roditelja zna biti prilicno okrutno prema vlastitoj djeci
posebno po pitanju tih zastrasivanja i obecavanja
kod nas ta obecanja haman da nista ne znace...za razliku od nekih drugih naroda koji skoro pa ginu da bi ih ispunili
zato...roditelji u pamet
djeca jesu naivna i mala...ali imaju jako dobro pamcenje i reaguju na "lazi" puno jace nego mi odrasli...
i mene su prepadali roditelji da ce me oteti cigani...imala sam traume od toga
..pa ta obecanja tipa - reci mi necu ti nista....zarad takvih "obecanja" i dan-danas ja svojim roditeljima malo sta vjerujem i povucena sam do te mjere (u odnosu s njima) da oni veze nemaju o pola stvari kroz koje ja prodjem i koje mi se dese..
ne bih da ponavljam ali vecina koju vi spominjete je i meni prodavana..
na stranu bijele sitne lazi...koje na kraju zavrse kao sala i kojih se sjetite pa se nasmijete...ali jako puno roditelja zna biti prilicno okrutno prema vlastitoj djeci
posebno po pitanju tih zastrasivanja i obecavanja
kod nas ta obecanja haman da nista ne znace...za razliku od nekih drugih naroda koji skoro pa ginu da bi ih ispunili
zato...roditelji u pamet
djeca jesu naivna i mala...ali imaju jako dobro pamcenje i reaguju na "lazi" puno jace nego mi odrasli...
- JThomas
#54 Re: Sve roditeljske lazi...
pa i nisu, bez zajebancije. generalno gledano - nas se odgaja strahom.
- Ma.Le.Na
#55 Re: Sve roditeljske lazi...
na zalostJThomas wrote:pa i nisu, bez zajebancije. generalno gledano - nas se odgaja strahom.
neki dan hodam ulicom i mama i tata idu ispred mene sa sincicem
djetetu uvrhglave 3 god..maleno gega za njima
i neki je zijan malac napravio valjda...a ovo dvoje ruku pod ruku ...mlac im hoda iza ledja pognute glave a mama pametnica naglas tati govori kako ce oni njega ostavit negdje samog kad ne slusa
e sad...mi odrasli znamo da je to sala i sve...ali vjerujem da djecacic i nije tako siguran da ga nece ostavit negdje
dijete pognulo glavu ne smije je dici
zamislite vi to maleno bice...preplaseno da ce ga negdje ostavit
meni je to strasno
prestrasno
okrutno..
a vecina nas je prosla kroz ovakvu situaciju..
-
Kikson
#56 Re: Sve roditeljske lazi...
Ti si endemcyprus wrote:Meni nikako nije jasno kako svi više vole tamnu stranu evrokremakriticarka_nikova wrote:“Jedi bijelu stranu eurokrema, meni prepusti crnu, od crne se kvare zubi”. Ja vazda jeo isključivo bijelu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#57 Re: Sve roditeljske lazi...
I ja jedem bijelu uglavnom. 
-
hormonr
#58 Re: Sve roditeljske lazi...
Bijela ukusnijaladyblue18 wrote:I ja jedem bijelu uglavnom.
-
Kikson
#59 Re: Sve roditeljske lazi...
Mojne ici u mrak pojest ce te mrakan ova je najaca bilapaja patak wrote:-starija sestra mi je lagala (ako ne budem slusala) kako ce me ukrast cigani, svezat ruku s konopcem i ona ce se osusit![]()
i ja cu morat prosit sa njima
![]()
![]()
- paja patak
#60 Re: Sve roditeljske lazi...
i danas se malo previse bojim mraka, zbog MRAKAČEKikson wrote:Mojne ici u mrak pojest ce te mrakan ova je najaca bilapaja patak wrote:-starija sestra mi je lagala (ako ne budem slusala) kako ce me ukrast cigani, svezat ruku s konopcem i ona ce se osusit![]()
i ja cu morat prosit sa njima
![]()
![]()
![]()
- melbaa
#61 Re: Sve roditeljske lazi...
... i mene su nazalost odgajali strahom, ali bez ovih laziJThomas wrote: nas se odgaja strahom.
- Fair Life
#62 Re: Sve roditeljske lazi...
- Od drkanja mozes oslijepiti.
- red387
#63 Re: Sve roditeljske lazi...
Fair Life wrote:- Od drkanja mozes oslijepiti.

- Fair Life
#64 Re: Sve roditeljske lazi...
Srecom sam na vrijeme prestao... vec u sestoj godini.

- _luda_tetka_
#65 Re: Sve roditeljske lazi...
JThomas wrote:pa i nisu, bez zajebancije. generalno gledano - nas se odgaja strahom.
Da, al zato pretezno svi imamo postovanje prema roditeljima, zato sto im nismo smjeli reci kao mali svasta niti lajati...
A pogledaj da 99% djece koja su mogla raditi sta su htjela i ponasala se kako su htjela, kod kojih nije bilo npr."sidji, necu ti nista" (a ti sidjes pa uvije Boga u tebi) kakva su danas i kako se ponasaju prema roditeljima i okolini!
- NekoIzMase
#66 Re: Sve roditeljske lazi...
Podsjeti me na scenu ispred Sebilja. Stale dvije zene da ih slika dijete i pitaju ga "jesi li uslikao?" na sto im to dijete od nekih 8 godina (max) govori "Jebo vas, ne znate se ni namjestiti kada se slikate"
Kako bi mi krv propisalo da je moje, uhhh...
od 3:20 pocinje prava prica o odgoju djece
od 3:20 pocinje prava prica o odgoju djece
-
encian
#67 Re: Sve roditeljske lazi...
ja sam zdusno vjerovala da mama moze na celu procitati kad lazem
. posljedica: lazem samo kad hvalim poklon, ali mislim da i to prokuze
.
iako me moji nisu prepadali (stavise, kad sam im ispricala da cigani otimaju djecu, uvjeravali su me da mene nece
) ali su me drugi toliko isprepadali mrakom da i dan danas smislim horor scenario od trenutka kad ugasim svjetlo dok svjesno ne prestanem
.
a tu mamu sto prijeti da ce ostaviti dijete....
iako me moji nisu prepadali (stavise, kad sam im ispricala da cigani otimaju djecu, uvjeravali su me da mene nece
a tu mamu sto prijeti da ce ostaviti dijete....
- spreca
#69 Re: Sve roditeljske lazi...
Fair Life wrote:- Od drkanja mozes oslijepiti.
Od drkanja ce ti izrasti dlake na dlanovima
- HAVANA
#70 Re: Sve roditeljske lazi...
Govorićeš što nisam mater slušo...nije slagala 
- JThomas
#71 Re: Sve roditeljske lazi...
nije to isključivo dobro, boga mi nije...u nas se previše često poštovanje i strah miješaju._luda_tetka_ wrote:JThomas wrote:pa i nisu, bez zajebancije. generalno gledano - nas se odgaja strahom.
Da, al zato pretezno svi imamo postovanje prema roditeljima, zato sto im nismo smjeli reci kao mali svasta niti lajati...
A pogledaj da 99% djece koja su mogla raditi sta su htjela i ponasala se kako su htjela, kod kojih nije bilo npr."sidji, necu ti nista" (a ti sidjes pa uvije Boga u tebi) kakva su danas i kako se ponasaju prema roditeljima i okolini!
- Loulou
#72 Re: Sve roditeljske lazi...
Šarena laža je prejaka. Ja sam to zamišljala kao šareno, ono oslikano, uskršnje jaje

- idealnaM
#73 Re: Sve roditeljske lazi...
Meni se nisu usuđivali lagati 
- _luda_tetka_
#74 Re: Sve roditeljske lazi...
Ne znam, moje misljenje je da je bolje, i da je dobro malo po guzi da dobije...JThomas wrote:nije to isključivo dobro, boga mi nije...u nas se previše često poštovanje i strah miješaju._luda_tetka_ wrote:JThomas wrote:pa i nisu, bez zajebancije. generalno gledano - nas se odgaja strahom.
- cyprus
#75 Re: Sve roditeljske lazi...
A ja ko šarenu vazuLoulou wrote:Šarena laža je prejaka. Ja sam to zamišljala kao šareno, ono oslikano, uskršnje jaje![]()